perjantai 20. kesäkuuta 2014

Gingamaiset kuulokkeet

Esittelen blogissani yleensä vain niitä onnistuneita fanmade ja custom-tuotteita omalta osaltani, mutta tällä kertaa on luvassa vähän erilaisempaa matskua. Kyseessä on kaksi päivää vienyt projekti, jonka ideana oli kustomoida kuulokkeet ginga-aiheisiksi. Sain inspiraation jo useita vuosia sitten tämän tutoriaalin luettuani ja paloin halusta päästä kokeilemaan tuota joskus itsekin.

Kun sitten sain viimeinkin kipinän toteuttaa tämän projektin niin sain nopeasti huomata pari asiaa: se ei ollut todellakaan niin helppoa, miltä se näytti ja olin edelleen aivan surkea maalaamaan... Lopputulos ei ollut yhtään sellainen, minkä olin päässäni visioinut - aika kaukana siitä oikeastaan. Olin oikeastaan niin pettynyt koko työhön sekä itseeni, etten meinannut aluksi laittaa tätä julkisesti yhtään mihinkään.


Noudatin Bobsmaden tutoriaali aika orjallisesti muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Aloitin suunnittelemalla hieman kuulokkeiden kuvia. Ihastuin tutoriaalin ideaan tehdä eripariset kuulokkeet kuitenkin niin, että niissä on joitakin yhteneväisyyksiä. 

...ja huomasin myöhemmin, että suunnitelmani oli aika haastava. Pelkkä pääkuva olisi ehkä ollut helpompi.



Ostinpa sitten myös tutoriaalissa mainitut Philips Shp 1900 -kuulokkeet (Gigantista, 10€). Tässä vaiheessa kannattaa muuten tarkistaa kuulokkeiden toimivuus, sillä vähän epäilen, että takuu on voimassa enää siinä vaiheessa, kun kuulokkeisiin on töherrelty ties mitä.
Huomatkaa myös pitkä johto, josta syystä nämä kuulokkeet jäivät itselleni pelkästään pöytäkoneen kaveriksi. Siis noin muutenkin kuin etten olisi kehdannut niitä julkisesti pitää...




 Tutoriaalissa ohjeistetaan pyyhkäisemään kuulokkeita vanhalla rätillä ja asetonilla. Tässä vaiheessa aloin soveltaa ja googlettamalla huomasin, että tuota kyseistä ainetta on mm. kynsilakanpoistoaineessa. Sillä tuli sitten pyyhittyä logot kyljistä pois noin suunnilleen.


Jonka jälkeen maalasin pohjat valkoisiksi. Jos olet yhtä käsi maalaamisen kanssa kuin minä niin tässä pieni neuvo: käytä vain ihan hivenen kostutettua pensseliä ja paljon maalia, jotta pinnasta tulee paksu eikä tarvi maalailla miljoonaa kerrosta päällekkäin. Mikäli maalia menee yli, voi sitä koittaa varovasti saada pois samalla tavalla, jolla logot pyyhittiin pois. Käytin itse muuten maaleina akryylimaaleja.

Hahmotelma kuvasta kuulokkeisiin, jos menee pipareiksi, pyyhekumi ei ainakaan itselläni auttanut ollenkaan. Oli helpompaa maalata päälle uusi kerros valkoista.

 Kesken.

 Lopuksi vielä ääriviivat tussilla ja lakkaa pari kerrosta päälle.

13 kommenttia:

  1. Ihan hyväthän noista tuli! Osaat sinä paremmin maalata kuin minä ainakin! <3

    VastaaPoista
  2. Aw, kiitos ^^ Tyyliltään niiden pitikin olla vähän erottuvat, että jos olisin ottanut ne ihan kunnolla käyttöön niin olisivat sopineet muuhun tyyliini.

    Pakko sanoa, että tuollainen hitti olisi komea :D

    VastaaPoista
  3. Mitä maalia käytit?

    VastaaPoista
  4. Kiitos paljon, mukavaa kuulla kehuja, kun on itse ollut ihan pettynyt :')

    Haha, olisihan hauskaa, jos ihmiset innostuisi tälläisestä :D Jää nähtäväksi.

    VastaaPoista
  5. Hyvää jälkeä ja loistava idea!

    Mullakin on tallainen pieni projekti työn alla. Halusin uutta väriä ukuleleeni, enkä mitään sellaista mikä löytyy jokaiselta. Niimpä päätinkin yrittää maalata Ginga aiheisen kuvan, ja se on nyt vielä kesken, mutta hyvältä näyttää. Ajattelin kanssa raapustella siitä blogin puolelle jotain, jos nyt lopputulos on onnistunut. :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh, kuulostaa jännältä ja erilaiselta idealta. Laita ihmeettä juttua blogiisi kuvien kera, kun valmiiksi sen saat :)

      Poista
  6. Tee mullekkin tollaset ne on niiiiin uoeat <3

    VastaaPoista
  7. Tulipa hyvät :) sinä se keksit kaikenlaista tuunattavaa.

    VastaaPoista
  8. Tämän luettuani juoksin kauppaan ja maalasin itselleni puhrlin kuoret! ♡♥♡

    VastaaPoista
  9. Komean näköiset! Tuollaiseen pyöreään pintaan on varmaan aika hankala saada piirroksia laitettua.

    Vinkki muuten maalausvaiheeseen: kannattaa suojata kuulokkeita maalarinteipillä. Sen ei pitäisi jättää mitään jälkiä kuulokkeisiin poistettaessa.

    VastaaPoista

Kommenttien tarkistus päällä spämmiviestien vuoksi.