keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Weekly Manga Goraku 6/20Tämän vuoden Manga Goraku 6/20, joka siis sisältää ensimmäisen luvun Takahashin uusinta ginga-sarjaa: Ginga Densetsu Akamea.

Takahashin sarjat eivät olekaan käsittääkseni olleet vähään aikaan kannessa, joten värillinen kansikuva houkutteli nappaamaan ainakin tämän ensimmäisen osan sisältävän Gorakun - värisivuista puhumattakaan.
Alun värisivut.

Mikäli ensimmäisen luvun tapahtumien tiivistelmä kiinnostaa, suosittelen vilkaisemaan Ginga Sanomien tekstin aiheesta, sillä itse jouduin tyytymään pelkkään kuvalukemiseen ja hädintuskin tiedän hahmojen nimet.

Jotkut saattavatkin ihmetellä niin tämän kuin muidenkin japaninkielisten teosten kohdalla miksi niitä ostetaan, kun ei ymmärretä kieltä. Omalla kohdallani päätös syntyi lähinnä siitä, että tämä oli itselleni ensimmäinen lehti, jossa jokin ginga-sarja oli päätynyt kanteen ja värisivujakin oli - ja sen sai täysin uunituoreena. Olen yleensä tähän asti metsästänyt vain tälläisiä kappaleita, jotka ovat olleet jopa vuosikymmeniä vanhoja ja vaikeasti saatavia, joten tartuin tilaisuuteen enemmän kuin mielelläni.

Kotobuki ja tämän viisi pentua


GDA on jakanut aikalailla mielipiteitä tyylillään, joka on monen mielestä liian pallopäinen ja pelkistetty. Alun värikuvien perusteella itselleni tuli mieleen eniten Shin Gaiden -tarinat. Ginga Nagareboshi Ginin alkupään realistisuutta ei ole enää havaittavissa, mutta alku on kuitenkin tavalla tai toisella ihan lupaava, sillä vaikka kannessa Akamen pää näyttääkin vähän ilmapallolta, seuraavilla sivuilla ero on nähtävissä selvästi. Tyyli on ehkä hieman enemmän samanlainen kuin Weedissä.


Samaan aikaan kolme koiraa kulkee metsässä isäntänsä kanssa, yksi näistä koirista on alussa näkyneen valkean pennun, Hakutakan (joka on Akamen esi-isä), isä. Tämän jälkeen tarinaan saadaan mukaan myös Kougan ninjakoiria.


Ensimmäinen luku on suhteellisen lyhyt ja tämän jälkeen tuleekin sitten paljon muita, välillä mitä kummallisimpiakin sarjoja. Gorakuhan on yksi japanilaisista lehdistä, joka ilmestyy kerran viikossa, joten kun sain tämän ensimmäisen osan käsiini, oli jo tällä välin ilmestynyt kaksi lisää. Toivon mukaan Ginga Densetsu Akame etenee kuitenkin ihan mangaksi asti eikä jää pelkästään lehdessä ilmestyneeksi bonustarinaksi kuten esimerkiksi Namonaki inu no uta.Manga Goraku on suunnattu pääosin keski-ikäisille miehille, joten lehdestä löytyy kaikenlaista puolin ja toisin. On kaikenlaista niin ruoanlaitosta jonkinlaiseen mafiatouhuun (?).


Sekä tietysti upeita takatukkia ja komeita pyöräilijöitä mitä persoonallisimmin vaatetuksin.


Ja pelien pelaamista. Tässä siis lähinnä sellaiset sarjat, joista ymmärsi kuvalukemallakin jotakin, kun taas joitakin sarjoja läpi selatessa tuli sellainen olo, että mitä ihmettä on lukemassa. Otin yhden esimerkkikuvan tälläisestä sarjastakin, mutta päätin lopulta olla laittamatta sitä tänne, koska joku se oli sen verran häiritsevä.


Niin ja tosiaan, mikäli ette tienneet: Gorakussa on suhteellisen usein sarjoja jotka voinee laskea eräänlaiseksi aikuisviihteeksi. Nämä kuvat olivat sieltä hillityimmästä päästä (jotkut kohtaukset olivat jo lähinnä ahdistavia), koska ajattelin hieman minkä ikäistä porukkaa blogiani lukee ylipäätään enkä viitsinyt alkaa laittaa tekstiin ikärajaakaan. Tästä maininta lähinnä, että tiedostatte asian, jos lähdette tätä lehteä tilaamaan.

Korjaus:
Lisätty korjaus siitä, että sarjassa näkyvä pentu ei ole Akame vaan tämän esi-isä, Hakutaka. Pentua on ilmeisimmin nimitetty "ensimmäiseksi Akameksi", mikä on saanut monet erehtymään, että kyseessä olisi Akame.

10 kommenttia:

 1. Oliko tässä muuten minkä verran sivuja?

  Omaani odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos nyt en ihan väärin katsonut sisällysluetteloa niin kokonaisuudessaan noin 300 sivua, joista GDA:ta 29 sivua.

   Poista
  2. Arvelinkin näissä olevan satoja sivuja. Tuhtia tavaraa.

   Poista
 2. Kiinnostaisi nähdä tuo kuva jota et julkaissutkaan kun oli häiritsevä. Voisitko kuitenkin näyttää sen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, toki. Tässä :D
   http://oi59.tinypic.com/5eu8m1.jpg

   Poista
  2. Erittäin... Mielenkiintoista. :'D

   Poista
 3. Mukavaa että löytyy tuollaisia perus-rivi-kogista erottuvia yksilöitä. Itseäni lähinnä häiritsee ja mietityttää että millä vuosikymmenellä tämä tapahtuu.. noista ihmisistä päätellen. Kun ajattelee, että samaan aikaan elivät myös Takedan ukko ja heillä oli pyssyt sun muut. Tää poppoo elää kai aika eristyksissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä hyvä kysymys. Toisaalta en usko, että kyse on pidemmästä ajasta kuin maksimissaan 10 vuotta ennen GNG:tä, sillä Ben oli niihin aikoihin jo yhdeksän vuotias. Luulisin itsekin, että tyypit ovat olleet aika syrjällä muista.

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! :)
   Jos tykkää värisivuista ja haluaa ostaa lehden, jossa sarja on ilmestynyt ensimmäistä kertaa niin suosittelen lämpimästi. On sen arvoinen ostos. Mutta GDA:ta on tosiaan lehdessä vain ensimmäinen luku eli tässä ei ole kuin pieni osa sarjasta. Ja kiitos!

   Poista