Palaute


Olen huomannut, että blogiini eksyy silloin tällöin ihmisiä, jotka haluavat kysyä jotakin aiheen vierestä ja päätin luoda ihan oman sivunsa, jonne voi kommentoida kysymyksensä.

Eli tänne voi heitellä kysymystä mistä vain, mikä on jäänyt mietityttämään. Kunhan aihepiiri pysyy gingassa, keräilyssä, oheistuotteissa, bloggaamisessa tms.

Kysymyksiä voi heittää niin paljon kuin mieli tekee, kunhan niillä ei ala spammaamaan, jos vastausta ei heti kuulu. Poistan sellaiset kysymykset, jotka on jo kertaalleen esitetty, joten jos kommenttinne katoaa niin vilkaiskaa aikaisempia kommentteja.

Lisäksi blogissa on mm. keräilyyn liittyen aikaisempia vastauksia, ne kannattaa katsoa läpi:


165 kommenttia:

 1. Mistä keksit kirjoitusten aiheitasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisinaan esittelen uusia tavaroita, kerron niiden historiasta, miten ne ovat minulle päätyneet sekä valotan vähän niiden asemasta keräilyn saralla. Kun joku tavara on tiedossa niin siitä syntyy kirjoitus helposti.

   Mielipiteisiin perustuvat ja pohdiskelevat tekstit taas voivat olla täysin päähänpistoja, jotkut syntyvät keskustelujen ja muiden mielipiteiden pohjalta ja jotkut asioita mietiskelemällä ja mielikuvitusta käyttämällä.

   Silloin tällöin tulee myös ehdotuksia, mutta en voi kuitenkaan turvautua siihen, että muut keksivät aiheita vaan blogi on hyvä pitää toiminnassa myös omaksi eikä pelkästään muiden iloksi.

   Poista
 2. Pidätkö kissoista? ^^ ja Onko sinulla Youtube kanavaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän kissoista kuten monista muistakin eläimistä ^^
   Kissoista on eniten kokemuksia, kun on viettänyt ison osan elämästään niiden parissa.

   Youtube-kanavani vilahtelee välillä tuolla videoiden muodossa, mutta nickini on tosiaan DemonisticAngel

   Poista
 3. Mistä aloitit Ginga Keräilyn? (sori jos Tyhmä kyssäri :'D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hm, en ole ihan varma ymmärsinkö kysymystä.

   Mutta siis joitakin vuosia taaksepäin kun Hopeanuolta suomennettiin päädyin Tähdenlento blogin Satanican kanssa taas kiinnostumaan Hopeanuolesta ja alettiin etsiä netistä myydäänkö missään mitään aiheeseen liittyvää tavaraa. Törmättiin Urumin nettikauppaan ja tilattiin yllätysboksit joista tuli Weed-figut. Itselläni ekat figut olivat P4 ja Sasuke.

   Toivottavasti tämä vastasi jotenkin kysymykseen :'D

   Poista
 4. Oletko Koskaan lukenut Soturikissat kirjasarjaa? ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole valitettavasti lukenut, mutta olen kuullut kyseisestä sarjasta :)

   Poista
 5. Olisiko vinkkejä mistä kannattaa aloittaa Gingan keräily?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole mitään oikeaa tapaa, mutta keräilyä aloittavalle vinkkeinä sanoisin oman kokemuksen perusteella, että sinun kannattaisi käydä läpi kaikkia oheistuotteita ja tutkailla niitä. Saisit vähän kuvaa siitä mikä maksaa mitäkin ja mitkä ovat halutuimpia, mitkä harvinaisimpia ym.

   Kannattaa siis miettiä mikä kiinnostaa itseä eniten, onko valmis maksamaan asioista paljon ja ehkä säästämään niitä varten vai haluatko päästä mahdollisimman vähällä.

   Tutkaile nettikauppoja (Urumi, Ginga.fi-kauppa, Futagoshop) ja huutokauppoja (Huuto.netissä on yleensä aina jotain). Jos et halua tai saa tilata ulkomailta suljet aika paljon pois mahdollisuuksia (japanilaisessa huutokaupassa on usein paljon sellaista, jota Suomeen harvemmin eksyy), mutta se ei estä keräilyä.

   Keräilylle ei ole oikeaa tietä, jotkut haluavat eri mangajulkaisuja ja jotkut tykkäävät oheistuotteista. Paras tapa löytää oma tie on kokeilla.

   Poista
 6. Pidätkö enemmän Gin-sarjasta vai weed?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän eniten GNG:stä, näin sen ensimmäisenä ja pidän siitä, että sarja ei ole tolkuttoman pitkä, siinä on mielenkiintoinen ja erottuva juoni ja hahmojakin on melko kohtuullisesti. Weediä kohtaan olin aiemmin aika välinpitämätön, mutta nyt seuraan sarjaa, kun sitä julkaistaan suomeksi. Olen silti edelleen sitä mieltä, että saagoja on hieman liikaa, sarja on pidempi kuin mihin olen tottunut ja hahmoja on liikaa.

   Poista
 7. Maksaako Blogin Lukijaksi liittyminen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei maksa, tunnuksen (ja blogin) tekeminen tänne on ilmaista. Samoin siis lukeminen.

   Poista
 8. Pidätkö minua kopiojana jos aloitan Ginga blogin? En kopio aiheitasi, vaikkakin niistä voin saa vaikuttaita. Ja jos aikoisin tehdä samankaltaisen postauksen kuin sinä mainitsisin siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En pidä :D Ginga blogeja on omani lisäksi paljon muitakin, uudet blogit ovat aina tervetulleita. Aiheistani saa ottaa vaikutteita ja ideoita.

   Poista
 9. Saako foorumeilla omana avatarinaan käyttää esimerkiksi google haulla löydettyjä ginga kuvia jos ne rajaa itse sopiviksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsittääkseni saa. Esim. foorumeillakin jaossa olevat ginga-aiheiset avatarit ja allekirjoituskuvathan kuuluvat tekijänoikeuksiltaan Takahashille ja animetuotantoyhtiöille eli kukaan muu ei voi varsinaisesti omistaa manga- tai animekuvia.

   Jos kuvat ovat fanartia (jonkun itse piirtämiä) tällöin asiaa kannattaa mieluummin kysellä kyseisen kuvan tekijältä. Myös oheistuotekuvien kohdalla kannattaa mieluummin kääntyä kuvien ottajan puoleen.

   Poista
 10. Oletko käyttänyt/käytätkö jossain nettisivuilla nimeä Angelrose? Huomasin tällaisen käyttäjän avatarin olevan sama kuin sinulla ja ajattelin ilmoittaa asiasta mahdollisen luvattoman pöllimisen takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytän myös Angelrose-nickiä välillä, jos Anttua ei ole käytössä. Tällä kertaa ei huolta siis ^^

   Poista
 11. Teetkö muille avatareja esim. Heidän omista hahmoistaan tms. ?(: jos teet niin otatko siitä maksua? (Tällainen toivomus olisi..)

  VastaaPoista
 12. Kumpi on Parempi Riki vai Gin ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän oikeastaan molemmista, mutta suosikkini on Gin.

   Poista
 13. http://1.bp.blogspot.com/-h9BIr3lqhdI/UQ0buZCBn6I/AAAAAAAAClo/60YeD_ptWug/s400/korttipaketit.jpg

  Osaisitko kertoa mikä kuva tuon ensimmäisen keräilykorttirasian (jossa Akakabuto, Gin, Riki ja Shiro) toisella puolella on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen toisella puolella on Daisuke, Fuji ja pennut.

   Poista
 14. Tiedätkö mistä löytäisi Hopeanuolen 1 julkaisua japaniksi tai jotain julkaisua Japaniks? :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa lukaista tuo Vinkkejä-sivu yläkulmasta ^^

   Mutta nyt tällä hetkellä ainakaan Urumissa ei näytä 1. julkaisua olevan. Suosittelen katsastamaan Ginga.fi-kaupan tai Futagoshopin.

   Myös Huuto.netissä on usein joitakin japaninkielisiä julkaisuja. Tarkastin äsken niin siellä oli 1. julkaisusta ainakin yksi manga, mutta 2. julkaisusta taas löytyisi koko sarja.

   Myös esim. eBayssa on usein japaninkielisiä julkaisuja.

   Poista
 15. kysyisin että miten voi poistaa blogin? kiitos jos vastaat c:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin bloggerissa/blogspotissa (jossa omani ovat) se tapahtuu näin:

   Mene blogin asetuksiin, asetuksien valikosta valitse alimmainen "Muu". Jossa ensimmäisenä on Blogityökalut, siinä on vaihtoehtoina:

   Tuo blogi - Vie blogi - Poista blogi

   Poista
 16. Onko Hopeanuoli dvd boksia leikattunakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On. Tarkoittanet tätä hieman harvemmin nykyään nähtyä metalliboksia, joka sisältää leikatun ja suomidubatun version.

   http://www.jusmir.com/DVD/hopeanuoli_metalliboksi.htm

   Poista
 17. Tiedätkö mihin sivuille voisi laittaa kuvan kokoelmastaan niin, että sen voi sieltä sitten linkata esim johonkin kommenttiin tmv. ? ymmärsitkö yhtään? :D itsellä kun ei ole deviantart tiliä tai blogia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hm, jos ihan vain kuvan haluat laittaa niin silloin kannattaa varmaankin käyttää jotakin ilmaista paikkaa minne voi ladata kuvan ja laittaa sitten linkin kommentteihin tai foorumille.
   Esimerkiksi tälläinen sivusto löytyy suomeksikin:

   http://aijaa.com/

   Poista
 18. Osaatko kertoa jotain tarkempaa tästä;

  http://www.ebay.com/itm/Japan-Manga-GINGA-NAGAREBOSHI-GIN-DX-AKAKABUTO-legend-densetsu-weed-silver-fang-/161173852348

  Aloin miettiä, että mikä kumma tuo on kun puhelinluettelopainosten kokoluokkaa ja hinta näyttäisi todella alhaiselta... niin että osaatko auttaa?
  (anteeksi tuo suoralinkitys en tiedä onko laillista vai ei. Jos ei niin älä julkaise) (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Kyllä linkkejä saa laittaa ^^)

   Se on 7. julkaisun viimeisin osa.
   http://wiki.hopeanuoli.com/index.php?title=Kuvasivu:Ginga_Nagareboshi_Gin_-mangojen_kannet

   7. julkaisun kolme viimeistä osaa ovat puhelinluettelokokoa, mutta niissä ei ole paljon muuta extraa kuin muutama värikuva. Puhelinluettelopainoksessa (4. julkaisu) taas on enemmän extraa mukana.

   Välillä käy tuuri ja saa halvemmalla, olen itsekin ostanut tuon saman mangan aikoinaan suht halvalla eBaysta. Ettei olisi vielä ollut sama myyjäkin ^^

   Poista
 19. Tämä nyt ei gingaan liity, mutta mistä saa tuon käyttäjänimen vaihdettua muuksi kuin omaksi nimekseen..? Kuten sinullakin on tuo lempinimi.
  Ja ylipäätään sen niin ettei esim. sukunimi näy. Ei viitsisi kommentoida niin että koko oikea nimi näkyy netissä kaikille ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on blogger-profiili eli jos sellainen löytyy niin etusivulta vain menet blogger-profiiliisi ja laitat näyttönimeksi haluamasi.

   Poista
 20. Ei nyt mikään kysymys, mutta kiitän Ginga Sanomien mainostamisesta blogisi Facebook-sivulla. ^^

  VastaaPoista
 21. Niin siis paljonko sulla on arviolta palanut rahaa kaikkeen Ginga-aiheiseen, kokoelmaan, vaikka musikaaleihin yms..? Ja paljon olet esim. käyttänyt myös vanhempiesi rahaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli joskus joku postaus liittyen siihen paljonko rahaa on mennyt kokoelmaan, mutta poistin sen, kun poistelin turhempia postauksia. Mutta veikkaisin että lähemmäs 1500-2000€ näiden muutaman vuoden aikana. En ole käynyt missään musikaaleista valitettavasti, kun en coneissa muutenkaan pahemmin käy.

   Vanhempieni rahaa en ole pahemmin käyttänyt. Lainasin jossakin vaiheessa äidiltäni rahaa, kun GNG-mallikuvat tulivat myyntiin niin yllättäen ja olivat aika hintavia ja äitini sitten sanoi ettei tarvitse maksaa takaisin. Muuten olen maksanut kaiken itse (esim. työharjoittelu, kesätyö rahoista kotona asuessa ja nyt yksin asuvana siitä mitä käteen jää) tai saanut joitakin lahjaksi.

   Poista
  2. Okei! Onko se sun mielestä sen arvoista?

   Poista
  3. Välillä on ja välillä ei. Toisinaan turhauttaa, kun harrastus on niin rahaa vievää, mutta se myös palkitsee.

   Poista
 22. onko eBay luotettava nettikauppa? ja oletko tilanut sieltä mitään? :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eBayhan ei ole mikään yksi iso nettikauppa vaan huutokauppa, kuten Huuto.netkin :) Kannattaa katsoa myyjien palautteet niin saa paremmin selkoa siitä onko myyjä luotettava. eBayssa on myös paljon piraatteja, joten kannattaa vähän katsoa mitä ostaa.

   Olen itse ostanut eBaysta muutaman kerran, välillä ginga-tavaraa ja välillä muuta (tilasin sieltä vastikään esim. kigurumin). Tavara on aina tullut perille, joskin esim. ostamani GDW-mallikuvapaketti oli ilmeisimmin kopioita.

   Poista
 23. Tiedätkö, että kuinka suuri Weedi-CD:n on? Tarkoitan sitä missä on enemmän animen soundtrackeja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinaat tuota Ginga Densetsu Weed ost:ia? Siinä on käsittääkseni 35 kappaletta, jos sitä tarkoitit. Kooltaan se lienee ihan tavallisen cd:n kokoa.

   Poista
  2. Tarkoitin. Vahingossa minulta jäi yksi sana pois. Tarkoitin siis että kuinka suuri sen arvo suunnilleen on?

   Poista
  3. Tuohon on aika hankala vastata, koska noita ei ole myynnissä kuin silloin tällöin huutokaupoissa. Esimerkiksi Huuto.netissä on tällä hetkellä yksi myynnissä 60€, mutta eBayssa olen nähnyt noita satasen pintaan ja sen ylikin.

   Poista
 24. Voisikohan näitä kommentteja säätää niin, että uusin näkyisi ylimpänä? Ei tarvitsisi aina rullailla alas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En löytänyt asetuksista mitään kohtaa, jossa saisi uusimmat kommentit ensin. Jos joku tietää paremmin niin saa huikata.

   Poista
 25. onko tuo kun tossa vasemmalla lukee fang niin tarkoittaako se suomentamista? että niinku fang suomennetaan.

  VastaaPoista
 26. hei tuli vaan mieleen että onko ginga kauppa hyvä paikka tuleeko tavarat perille? ja onko ne kunnossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin kaikki mitä ite olen tilannut on tullut perille. (:

   Poista
 27. Missä hinnoissa pyörivät GNG 6. julkaisun mangat? Entäpä muiden julkaisujen? Jos jtn arviota saisi? :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä onkin kyselty jonkin verran, että olen aikeissa tehdä jonkun isomman arviopostauksen. Mutta näin lyhikäisesti:

   Riippuu painoksesta.6. julkaisun 3. painoksen mangat ovat kalliimpia, koska niissä on extramateriaalia ja niiden hinta on pyörinyt ~25€ paikkeilla. Muiden painoksien mangat taas ovat olleet siinä 10-15€ paikkeilla.

   1., 2. ja 3. julkaisun mangaa on myyty ~10€ paikkeille.

   4. julkaisun arvo kappaleelta pyörii 40-80€, mutta susiosaa taas on myyty helposti 100-150€.

   7. julkaisun lehdet ovat olleet myynnillä lähiaikoina 50€ hintaan mikäli niissä on extrat mukana, puhelinluetteloista taas on pyydetty halvimmillaan ~30€.


   Poista
 28. Tätä on varmaankin kysytty jo monta kertaa mutta: Miten voin tehdä blogin ilmaiseksi ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogger on ilmainen palvelu, jonka saa myös suomeksi. Eli Hopeatiikeri on juurikin bloggerilla tehty. Seuraa näitä ohjeita niin pääset alkuun:

   https://support.google.com/blogger/answer/1623800?hl=fi

   Poista
 29. Jos kirjoittaa anonyyminä blogiin kommentin, niin näkeekö blogin pitäjä anonyymin kirjoittajan IP-osoitteen? Kiinnostaa vain tietää. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ja ei.
   Itse bloggerissa kommenttien lähettäjien ip-osoitteita ei näe oli kyseessä sitten anonyymi tai rekisteröitynyt käyttäjä.

   Pienellä säädöllä saa kuitenkin halutessaan kaikkien kävijöiden ip-osoitteet selville. Ohjeita on vähän erilaisia ja yleensä tätä ip-osoitteen selvittämistä käytetään lähinnä siihen, jos haluaa bannata jonkun ip-osoitteen. Itsekin käytin tätä aikaisemmin häiriköinnin takia, mutta päädyin siihen, että kommenttien tarkistaminen on tehokkaampaa.

   Tässä on esimerkiksi aiheesta englanniksi:
   http://www.mybloggerlab.com/2012/06/how-to-block-ip-address-on-blogspot.html

   Poista
 30. Kuinka usein ostat nykyään Ginga tavaraa? En tarkoita kuukausittain tulevia mangoja vaan oheistuotteita? Kiinnosti vain tietää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin, kun jotain sattuu tulemaan vastaan ja rahatilanne antaa myöten (: Välillä on hiljaisempaa ja välillä tulee tehtyä parikin hankintaa lyhyellä aikavälillä. Tähän vielä lisäksi se, että olen suht tyytyväinen nykyiseen kokoelmaani, joten en etsimällä etsi siihen kauheasti mitään lisäystä.

   Poista
 31. Voisitko kirjoittaa blogitekstin Ginga fandomin elitismistä? Omia näkemyksiäsi ja mielipiteitäsi. Kiinnostaisi kuulla eri fanien näkemyksiä aiheesta.

  VastaaPoista
 32. Oletko tehnyt fanitarinaa gingaan liittyen? ^.^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhden, joka sekin jäi tosin kesken :') Tuo fanitarina oli Ginga Spiralin joulukalenterissa ja se löytyy täältä:

   http://ginga0spiral.webs.com/bw.htm

   Poista
 33. Myytkö noita ite tekemiäs ginga pehmoja avaimen periä ym. ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuotoksiani löytyy yleensä myynnistä joko Kaksoissola-foorumin Osto/myynti/vaihto -osastolta tai esimerkiksi Facebookin Ginga Fanmade -ryhmästä.
   https://www.facebook.com/groups/334097213351647/

   Välillä heitän huuto.nettiinkin myyntiin ^^

   Poista
 34. Hei ^__^ Voisitko ehkä tehdä esittely postauksen ginga kokoelmastasi? :) Ja joitakin hintoja ja mistä olet saanut? Tai voisitko tehdä postauksia eri ginga hjahmoista tai vaikka monesta samaan aikaan? Keitä ovat lemppari hahmosi? Teit joskus postauksen fanien tekemistä ginga tuotteista ja muista mitkä ovat esimerkiksi piraattituotteita ymsyms... Joku samantapainen olisi vielä kiva :)

  ~Veera

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ehdotuksista!
   Suosikkihahmoistani olenkin jo tehnyt parikin postausta, mutta muista en ole vielä tainnut tehdä. Katson saisinko niistä jotakin aikaan. :)

   Poista
 35. Miksi tuossa yläkuvaan kirjoitetussa osoitteessa osoitteen päätteenä on com? Kun osoitteen pääte näyttää olevan kuitenkin fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas, mennyt vahingossa väärä pääte. Hyvä kun huomautit, kiinnitän jatkossa enemmän huomiota. :)

   Poista
 36. Mistä johtuu että monet kommentit (ja toki ihan asialliset) eivät ole päätyneet julkaistaviksi? Blogissa jotain bugia ettei viestit tule perille? Se huono puoli tossa kommenttien jälkikäteen hyväksynnässä on kun ei voi olla varma onko viestit tullut perille ja nyt vaikuttaisi että kaikki ei ole perille tullut, vaikka muiden kirjoittajien kommentteja onkin tullut näkyville.. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Julkaisen kommentit heti, kun kerkiän ne katsomaan. Mikäli kommentteja ei ala näkyä on hyvin mahdollista etteivät ne ole tulleet perille. Olen myös huomannut, että blogger bugailee välillä eikä välttämättä lähetä viestiä ollenkaan eikä tällöin tule myöskään tuota "Kommentti näytetään hyväksynnän jälkeen" tekstiä.

   Poista
 37. Osaatko tilata eBaysta? Entä Yahoo! Japanista?

  Jos osaat niin voisitko toimia välikätenä jos jotain noista ostaisi? Kun esim minä en osaa noista tilata mitään. Ja ottaisitko välikätenä olemisesta maksua?

  Tai osaisitko vaihtoehtoisesti kertoa joitakin luotettavia ihmisiä, jotka voisivat toimia välikätenä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaan tilata eBaysta, Yahoo!Japaniin tarvitsee välimiespalvelun ja olen ostanut sieltä vain muutaman kerran osta heti-kohteita, joten en tiedä miten huutokauppa toimii kokonaisuudessaan.

   Suosittelen, että vilkaiset blogin ylälaidassa olevan "Vinkkejä" sivun ja tutustut PayPal-tilin luomiseen ja käyttämiseen. Jos ymmärrät englantia ei tuon PayPalin ja eBayn oppiminen vie kauaakaan aikaa ja siitä on sinulle hyötyä tulevaisuudessakin.

   En itse kovin mielelläni toimi vieraille välikätenä.

   Poista
  2. Lähinnä eBayn ja PayPalin käyttämisen vaikeus minulla tulee juuri siitä etten tuota englantia oikein hyvin hallitse.. ^^' Toki jos kieltä ymmärtäisi tarpeeksi hyvin niin tuskin olisi hankalaa.

   Poista
  3. PayPalin käyttämiseen ja tilin avaamiseen löytyy suomenkielisiä ohjeitakin avuksi. Tilin voi avata joko luottokortilla tai ihan tavallisella pankkitilillä, tästä pääsee hyvin alkuun:

   http://www.maksukamu.com/tilisiirto-paypaliin/

   Itse en taas en mielelläni muille toimi välikätenä, koska tuohon liittyy paljon rahan siirtelemistä tililtä toiselle (lisäksi oma elämäntilanteeni ei salli muiden raha-asioiden hoitamista tilini kautta ilman, että se on minulta pois) ja tarvitaan paljon luottamusta puolin ja toisin, jos ostaa jotakin toisen puolesta.

   Poista
 38. Oletko harkinnut ottavasti pois tuota kommenttien hyväksymistä ennen julkaisua? Jos kokeilisit hetken ilman tuota kommenttien hyväksyntää ja jos häiriköintiä yms ei tule niin sitä ei tarvitsisi enää, mutta jos tulee niin ottaisi tuon hyväksynnän uudestaan käyttöön? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli pois käytöstä blogin alkuaikoina pitkän aikaa, mutta jouduin ottamaan sen käyttöön, kun blogiin hyökkäsi tunnuksia linkittämään virussivuja ja anonyymeja spammaamaan asiattomia viestejä.

   Ainakaan tällä hetkellä en näe syytä sen pois ottamiseen, mutta mikäli kommentointi pysyy rauhallisena pidemmän aikaa saatan harkita sitä.

   Poista
 39. Mitä gadgetia olet käyttänyt tuohon Lukijat/Liity sivustoon kohtaa varten? En itse onnettomana sitä löydä omaa blogia varten. :C

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Lukijat-gadget ^^
   Löytyy sieltä "muita laajennuksia" sivupalkin takaa ensimmäisenä, jos en ihan väärin katsonut.

   Poista
  2. Äääh öööh danke, Bloggerini on englanniksi ja siellä tuo on members-nimellä joka hämmensi

   Poista
 40. Kun Rikin ruumis on vuorilinnassa ja vuorilinna on räjäytetty,niin onko sen ruumis sitten tuhoutunut sen mukana?
  Tämä on jäänyt vaivaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiasta ei ole kai sanottu mitään mangassa sen kummemmin, mutta uskoisin niin.

   Poista
 41. Minä vuonna Weed anime on julkaistu Japanissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä nyt nopeasti vilkaisin niin ilmeisestikin anime on mennyt Japanin televisiossa seuraavasti:
   3. marraskuuta 2005 – 11. toukokuuta 2006

   Poista
 42. Paljonko Urumissa maksaa postimaksu ? Ja Ginga.fi:ssä ? ^^' Toivottavasti ymmärrät kysymykseni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ginga.fi-kaupan postikulut on käsittääkseni tuotekohtaiset muuten kuin tosiaan, jos ostaa yli 50€ niin saa postikuluitta.

   Urumin sivuilta löytyy taas sivun oikeasta laidasta leimakortin alta Postikulut riippuen millä maksaa.
   Suurimmillaan 8,50€ ja pienimillään 2,50€, jos maksaa pankkitunnuksilla. Postiennakko on hieman kalliimpi. Tuotteen koko/paino vaikuttaa. Jos ostaa pientä niin postikulut on halvemmat kuin jos ostaa isoa tai painavaa.

   Poista
 43. tuleeko noi flang 1 ja 2 kauppaan? :)

  VastaaPoista
 44. Mikä on lempivärisi? :3

  VastaaPoista
 45. Minä vuosina Takahashi teki GNG-mangaa ja minä vuosina GDW-mangaa? Kuinka pitkä väli taukoa noiden kahden sarjan välillä siis on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. GNG vuosina 1983–1987 ja GDW vuosina 1999 – 2009.

   12 vuotta oli sarjojen välissä.

   Poista
 46. Vastaukset
  1. Tuskin siihen on mitään varmaa konstia, mutta oma aktiivisuus ja mainostaminen on hyödyksi.

   Poista
 47. Autaaah! ;__; Mitä tarkottaa taggaus? tai "Mut tagattiin"? oon niin pösilö etten tiiä x'D ( toivottavasti joku tietää)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu missä yhteydessä tuota käytetään ^^

   Jotkut voidaan tagata esimerkiksi niin, että jos olet jossain kuvassa mukana, sinut on tagattu eli merkitty olevaksi siinä kuvassa.

   Taggaus voi myös olla sitä, että sisältö merkitään ja kuvaillaan yksinkertaisella merkeillä, tageilla. Esimerkiksi minulla on tuolla blogin laidassa tunnisteet, joilla pystyy etsimään tietyn aiheisia juttuja.

   Mutta voi olla, että tuossa sinun tapauksessa on ehkä kyseessä se, että on ks. ihminen on "haastettu" tekemään jokin juttu.

   Poista
 48. Miten huuto.net toimii? miten esim. Voi huutaa hinnan tavaralle? ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun olet luonut tunnuksen huutokauppaan painat vain hinnan vieressä olevaa "Huuda" nappia.

   Poista
 49. Voisitko tehdä blogitekstin haastatteluista? Eli valitsisit joitakin eri Ginga-faneja foorumeilta yms ja haastattelisit heitä ja tekisit haastatteluista koosteen? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaista onkin jo pyydetty ja teen varmaan sellaisen, jahka keksin aiheen :)

   Poista
 50. Sinulla oli joskus (muistaakseni Ginga Spiralin joulukalenterissa) ohjeet avaimenperien ja kirjanmerkkien tekoon. En kuitenkaan löytänyt niitä enää, koska joulukalenterista suuri osa luukuista on hävinnyt. Kävin myös Nokipalleron läpi, mutten löytänyt sieltäkään hyviä ohjeita. Voisitko linkata toimivan linkin joka näyttää ohjeet tai tehdä vaikka tänne tai Nokipalleroon ohjeet, miten saa tehtyä näitä helposti? ^^ Esimerkiksi laminointiin tarvisin apua joltain kokeneemmalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jup, poistelin vanhoja luukkuja sieltä pois turhaan tilaa viemästä.

   Avaimenperiin on tälläinen pieni ohjeistus täällä blogissa:

   http://hopeatiikeri.blogspot.fi/2014/06/askartelunurkka-avaimenperat.html

   Laminoinnista ei ole oikeastaan mitään kummempia ohjeistuksia itselläni ollut. Itse käytän kuumalaminointikalvoja, eli kaikki toimii käytännössä katsoen niin, että pistän koneen lämpenemään (koneessani saisi myös kylmälaminoinnin, mutten ole koskaan sitä käyttänyt) ja heitän kuvat kalvon sisälle sopivin välimitoin. Sitten laminointikalvo vain koneen läpi ja odottelen hetken, että se jäähtyy ja sitten leikkaan irti. Laminointikoneeni on joskus aikoja sitten Lidlistä ostettu Laminator United Office. On halpa, helppo käyttää (tosin itselläni tuo saattaa kiskaista laminointikalvon rullalle koneen sisälle mikä ei ole kovin kivaa, mutta kyllä sen sieltä aina jotenkin ulos saa ilman, että tarvii alkaa konetta availemaan) ja ohjeita löytyy varmasti paketista tai netistä.

   Poista
 51. Moi! :) Aattelin kysyä ihmiseltä joka ehkä tietää paremmin kuin minä. Oon tässä aatellut myydä mun Ginga tavaroita kun kerään rahaa matkaan. Paljollako nämä menisi sitten esim huuto.netissä tai tori.fissä? Omistan Weedit 1,2 ja 5-33, Hopeanuolet 2-5 ja 7-10, Riki, Shin Gaiden 1 ja 2, Weed Gaiden ja sitten vielä lisäksi Hopeanuoli DVD-boksi. Kaikki mangat on suomeksi. Kiitos jos vihtit vastata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uutenahan nuo suomenkieliset mangat on 6-7€ paikkeilla eli käytettynä niistä ei kannata pyytää yhtä paljoa. 3-5€ lienee yleisin hinta käytetylle suomenkieliselle mangalle riippuen sen kunnosta (onko kellastumista, hiirenkorvia ym.). Hopeanuoli DVD-boksin hinta huitelee halvimmillaan 20€ tienoilla uutena, joten hintaa voi miettiä vähän sen mukaan. Mikäli olet postittamassa tuotteita niin muista huomioida lopulliseen hintaan postikulut (DVD-boksille ne ovat enemmän kuin mangalle).

   Poista
 52. Oletko lahjoittanut Suomen Hopeanuoli-fanit rylle jotain sun tekemiä juttuja onnenpyörään tms? :3 Meinaan vaan ku teet niin hienoja avaimenperiä yms ja olen joskus onnenpyörää kokeillut ja varmaa jatkossakin niin olisi aika kivaa voittaa sieltä jotain sun tekemää. Eli jos on jotain ylimääräistä niin yhdistyselle lahjoittamalla ne tulee varmaa just hyvään käyttöön. :D En kuulu itse siis yhdistykseen ainakaan vielä mutta olen sen animeconissa nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lahjoittanut useammankin kerran, kun on jotain jäänyt myymättä :)

   Poista
 53. Itse en löydä kalenteria mistään D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://gingajoulukalenteri.arkku.net/

   Linkitin sen kyllä aika moneen paikkaan, mutta tässä nyt on vielä :)

   Poista
 54. Mooi. Jos saa kysyä niin saakl tuota 8. Luukun musiikkia ladattua itselleen jostain?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt osaa varmasti mennä sanomaan varsinkaan laillisen lataamisen puolesta, mutta biisin nimi on Kimi wo Nosete, music box versio leffasta nimeltä Laputa - linna taivaalla :)

   Poista
 55. Mihin osaan asti Sotakoira-saaga kestää ja mistä osasta Hybridikarhu-saaga alkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sotakoira-saaga kestää osaan 51 asti.
   Hybridikarhut tulevat kuvioihin seuraavassa osassa.

   Poista
 56. Misä tuo blogisi otsikkokuvassa oleva kuva Rikistä, Weedistä ja Ginistä on? Jostain mangasta? Voisiko saada linkkiä alkuperäiseen kuvaan? =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on yhden Manga Gorakun kansikuvasta, lehdessä julkaistiin Ginga Densetsu Akamea :)

   Tässä on alkuperäinen skannaus, saa käyttää~ ^^
   http://i60.tinypic.com/2n0qzba.jpg

   Poista
 57. Tiedätkö montako erilaista keräilykorttia on olemassa? (:

  VastaaPoista
 58. Miten Kaksoissolan foorumilla pääsee modeksi? Pitääkö ite kysyä ja jos niin keneltä? Vai meneekö se niin et joltakin henkilöiltä kysytään haluisko se tulla modeiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin nyt minun aikana ylläpidon puolelta on kysytty ihmisiltä haluaisivatko nämä modeksi. Uusia otetaan aikalailla sitä mukaa, kun tarvitaan lisää apua ja ehdotuksetkin hoidetaan yleensä ylläpidon kesken, mutta en näe mitään syytä miksei voisi tarjota apuaan itsekin. Asiaa kannattaa kysyä Urulta, sillä hän on foorumin pääpomo. :) Aktiivisuus ja asiallisuus foorumilla muutenkin on melko tärkeää.

   Poista
 59. Olen ymmärtänyt että olet Hopeanuoli fani ry:ssä. (Sori jos et ole) Miten siihen voi liittyä ja edellyttääkö liittyminen jotain....öö.. esim. pitää tehdä jotai johonki? Ja saako Tähdenlento-lehdet vaikka ei olisi liittynyt siihen Hopeanuoli fani juttuu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees, olenhan minä :)

   Liittyminen onnistuu yhdistyksen sivuilta: http://www.hopeanuolifanit.fi/index.php/liittyminen Eikä tavalliseksi jäseneksi liittyminen oikeastaan edellytä muuta kuin, että maksaa jäsenmaksunsa. Eli kaikki muu osallistuminen on täysin vapaaehtoista.

   Jäsenlehtiä pystyy ostamaan vaikka ei olisi jäsenkään, niitä on yhdistyksen poppoolla yleensä mukana tapahtumissa, niitä on myös myynnissä yhdistyksen nettikaupassa:
   http://www.hopeanuolifanit.fi/index.php/hopeapuoti

   Jäsenlehti maksaa yleensä ei-jäsenille hieman enemmän, joten jäsenenä lehtensä saa yleensä hieman nopeammin ja hieman edullisemmin. Tänä vuonna jäsenmaksua nostettiin sen verran, että lehti kuului siihen.

   Poista
 60. Hei! Miksi kirjoitat blogiasi? Se on tosi hyvä, mutta mistä sait idean siihen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipä hei! :)

   Blogiin lähti idea siitä, kun omassa henkilökohtaisessa blogissani vuosia sitten minulla lisääntyi into pulista aiheesta niin, että se alkoi vähitellen täyttää blogiani, joten päädyin lopulta tekemään sille kokonaan oman blogin. Elin tuolloin aikaa, jolloin löysin Hopeanuolen uudelleen fanitettuani sitä kovasti lapsena ja kiinnostuin keräilystä.

   Poista
 61. Heips!
  Miten sait tuon tunnisteet-jutskelin tuohon blogiisi?
  Se on mielestäni aika kätevä jos haluaa etsiä postauksia tietyistä aiheista.
  Joten miksi minä en laittaisi sitä omaan blogiini? 8-3
  Ja laittaisitko tänne ohjeita ebaysta tilaamiseen jne?
  Äitini ei oikein osaa tilata mistään mitään ja en itse voi mennä tilaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!
   Tunnisteet voi lisätä tekstiä kirjoittaessa kirjoituslaatikon oikeassa reunassa olevaan "Tunnisteet"-kohdan alle ja blogiin ne vuorostaan saa Ulkoasu-sivulta. "Lisää gadget" ja tämän jälkeen valitaan "Tunnisteet". Toivottavasti tästä on apua ^-^

   eBaysta tilaaminen on yllättävän helppoa, jos äitisi vain osaa englantia. Eli eBayhin täytyy tehdä tunnukset ja tämän lisäksi hän tarvitsisi PayPal-tilin maksunsiirtoon. PayPalia voi käyttää suomalaisen pankkitilin kanssa ja se on ilmainen. Täältä näyttäisi löytyvän aika hyvää ohjeistusta, vaikka blogi käsitteleekin lähinnä vaatteiden ym. ostamista: http://zorabee.vuodatus.net/lue/2008/11/ebay-opas-tyhmaakin-tyhmemmille

   Ebay on siis hyvin samanlainen huutokauppa/myynti/osta heti-sivusto kuin vaikkapa Huuto.net, mutta toimii kansainvälisellä tasolla ja siellä on myyjiä paljon eri puolilta maailmaa. Tuotteita huutaessa asetetaan maksimihuuto ja tuotteen suoraa ostaessa rahan pitää olla jo siirrettynä PayPaliin, sillä sivu pyytää maksun heti ostamisen yhteydessä. Hinnat ovat dollareina/puntina kohteesta riippuen ja yleensä (ainakin sisään kirjautuneena) hinta on arvioitu myös euroina.

   Poista
  2. No tuosta oli apua.
   Kiitos.

   Poista
 62. Mistä tilaat nuo uusimmat Manga Gorakut? Jos siis tilaat jostain muualta kuin Urumista, siellä ne maksavat hunajaa ja mansikoita. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ostanut omani eBaysta, kun jotkut jälleenmyyjät Japanista lisäävät niitä julkaisun jälkeen sinne myyntiin. Tämä siis lähinnä siksi, että olen malttamaton ja haluan saada ne nopeasti enkä odotella ennakkotilauksia :D Olen maksanut omistani n. 15€ /kpl postareineen, joten eivätpä ne muuallakaan hirveästi edullisempia ole. Ginga.fi-kaupassa ollut Goraku liikkui mielestäni myös samoissa hintaluokissa.

   Poista
 63. Mikä on suosikkipahiksesi Gingasta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurojaki ja Hougen kuuluvat suosikkipahiksiini :3

   Poista
 64. Blogisi vasemmassa laidassa on noita tulossa olevia mangoja, niin Anjusta puuttuu päivämäärä, vaikka se on jo tiedossa. Alustava julkaisupäivä on siis 27.11.2015

  Lähde: http://www.kaksoissola.net/foorumi/viewtopic.php?f=29&p=67183#p67183

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivittelen, kiitokset! Tuota ei ollut tiedossa vielä, kun laittelin noita ylös.

   Poista
 65. Hei! Ihan vain sellaista ajattelin kysäistä että onko weed pehmoissa jotain erityistä merkintää ym. Että pehmo on aito. Sitä pehmossa olevaa tägiä jos siis ei lasketa. Nämä Ebayn muumipehmot tunnistaa nyt helposti huijauksiksi, mutta ajattelin tulla vielä kysymään:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips! Yleisimmillä Topsangyon Weed-pehmoilla on tägin lisäksi copyright-lappunen takamuksessa. Muissa pehmoissa en ole moista bongannut, mitä netissä olen kuvia niistä selannut. Toistaiseksi ei ole käsittääkseni ollut liikkeellä muumien lisäksi tietääkseni kuin se hieman anatomialtaan realistisempi seisova Weed-piraatti (ei siis se pörröinen erikoispehmo), joka bongattiin vähän aikaa sitten jossain... amazonissakos se nyt oli? Yleisesti myynti-ilmoitusten tiedot kannattaa syynätä läpi pehmojen osalta, sillä lähes poikkeuksetta nämä kulkevat jo nykyään keräilijältä keräilijälle. Muistaakseni piraattipehmojen myyntitiedoista puuttuu usein esim. Valmistaja. Urulta (Kaksoissolan blogi) suosittelen kysäisemään myös, sillä hän on myynyt paljon näitä pehmoja Urumin kautta ja nähnyt niitä enemmän kuin minä :)

   Poista
 66. Todella ihana blogi, paljon vaivaa nähty! :)
  Itsekin olen alkanut pitkään gingaa lukeneena kirjoitella blogia, voinko luvalla linkata tän sun blogisi sinne tai liittyä lukijaksi? ^^

  VastaaPoista
 67. Noin, liityin lukijaksi kun "tajusin" etteihän niihin nyt tarvitse lupaa olla erikseen.... Katsos aloittelija kun on näisä blogijutuissa vielä. x)

  Mutta todella mielenkiintoisia tekstejä, varsinkin nuo kaikki keräilyyn liittyvät.

  VastaaPoista
 68. Hitsit, mitenkäs meikä ei ole huomannut sinun aikaisempaa viestiä :o

  Mutta siis tottakai, meikä blogia saa linkkailla mihin haluaa ja lukijaksi pääsee tosiaan vain nappia painamalla, kuten huomasitkin x)

  Kiitos paljon!

  VastaaPoista
 69. Sinun toiseen blogiin (PAHA LAMMAS) ei voi kommentoida ilman mitään tunnuksia? Hankala kommentoida, jos ei tosiaan ole mitään tunnuksia oikein missään.

  VastaaPoista
 70. Oho! Kiitos, että laitoit viestiä, en ole edes tajunnut, että siellä on anonyymi-kommentointi pois päältä. Käyn vaihtamassa,

  VastaaPoista
 71. Hei!
  Luin juuri Hopeanuoli mangan osaa 18 ja siinä taistelussa Gaiaa vastaan Akame saa haavoja kieleensä niin, että kielestä puuttuu ns. paloja ja kaiken järjen mukaan niistä pitäisi jäädä ne arvet, mutta myöhemmin Akamen kieli on taas ihan terve xD Niin saisiko tuollaisesta mitään tekstiä aikaan? Tai sellaisesta pohdiskelusta, että mitä arpia joillain hahmoilla pitäisi olla joidenkinn taisteluiden seurauksena esim. Weedillä. (Huono selitys minulla.. ^^' ) Vaikka siis Takahashihan on sanonut, että Weed ei juuri saa arpia ja Hopenuoli mangan susi-osat olivat myös vain lisäystä, mutta sellainen pohdiskelu vain ehkä kuvien kera? Siis tuli niin huono selitys, mutta toivottavasti ymmärrät xd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ehdotuksesta, tämä on kieltämättä ihan hyvä aihe pohdittavaksi, voisin katsoa jos saisin siitä jotain aikaiseksi ^^ Muita vastaavia "miksei hahmolle jäänyt arpia" on olleet omalla kohdallani myös Akamen ja Kurojakin taistelu, jossa Kurojaki vetää sirpillä Akamen kaulaan haavat. Samoin Weed saa tosiaan noita haavoja, joista ei jää arpia. Vielä on tosin mahdollista, että hänelle jäisi arvet The Last Warsissa, kun Monsoon vetäisi kunnon haavat hänelle, jäänee nähtäväksi :>

   Poista
 72. Juttuideoita:

  - GDW-sarjan sisäinen aikahyppy

  - pohdintaa, olisiko Ginga-fanien aktiivisuus laantunut jo paljon aikaisemmin, jos GNG:n jälkeen ei olisi suomennettu GDW:tä ja muita Takahashin mangoja, etenkin Gingaan liittyen. Kaksoissolan foorumissa on melko tuore aihe vastaavasta (faniaktiivisuuden laantuminen).

  - miten fanit olisivat kuvitelleet GNG:n jatkuvan, jollei Takahashi olisi koskaan tehnyt sille jatko-osaa.

  - Gingan jatko-osien "tarpeellisuus" alkuperäistä tarinaa ajatellen. Monesti olen pohtinut, jatkoiko Takahashi Weedin jälkeen Ginga-saagaa, koska joitakin ideoita jäi syystä tai toisesta käyttämättä ja Takahashi halusi toteuttaa ideansa uuden karhukoirasukupolven (Orion) myötä?

  VastaaPoista
 73. Hei, olen Juhomoro Suomen Hopeanuolifanit ry:stä. Olen Jäsenpostin uusi taittaja.

  Kysyisin, olisiko sinulta mahdollista saada hyvälaatuista valokuvaa tuosta mallikuvasta, jossa on neljä ihmishahmoa? Olen "remasteroinut" paljon mallikuvia yhdistyksen käyttöön mutta tuota kuvaa en ole löytänyt mistään muualta.

  Yst.terv. Juho

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips Juhomoro!

   Onko kyse tässä vilahtavasta mallikuvasta, jossa on useampia hahmoja vierekkäin?
   https://www.instagram.com/p/B7YvWNmBxJP/
   Laittele minulle meiliä gingaspiral@gmail.com niin katsotaan sinulle skannattu versio!

   -Dee

   Poista
 74. Satuin löytämään nettiantikvariaatista GDW:n kolmospokkarin enkunkielisenä eikä hinta ollut kovin paha, kolmisenkymppiä. Luulin että englanninkieliset GDW-pokkarit olisi kalliimpia, jos Gingapediaan on luottaminen: https://wiki.hopeanuoli.com/index.php?title=Ginga_Densetsu_Weed

  Enkkupokkarissa on irtokannet ja varmaan muuten se on uskollinen japaninkieliselle versiolle, paitsi että enkkupokkari on peilattu. No, hirvittävästi se ei haittaa, peilaus lähinnä häiritsee silloin kun kuvataan ihmisiä, kaikki on yhtäkkiä vasenkätisiä. Tosin tuntui silti hassulta lukea mangaa "länsimaalaisittain", kun on tottunut lukemaan sitä alunperin peilaamattomana. Enkkujulkaisu vaikutti laadukaammalta kuin suomijuokaisuna esimerkiksi suuremman koon takia ja alkuperäistaustat kannessa selkämyskuvineen on säilytetty. Huvitti vain enkkupokkarissa takakansitekstiselostus, jota hädin tuskin näki, teksti oli valkoista, taustalla keltainen voikukkakuviointi.

  Suomijulkaisulle on annettava toki hatunnosto että GDW lopulta saatiin suomeksi kokonaan vaikka alunperin kaavailtiin vain puolen sarjan julkaisua ja kyllä tylsiin väritaustoihin saatiin oikein valokuvataustat kahteen kolmasosaan julkaisuista. Irtokansien "puuttuminen" ei haittaa, katoavat vain suotta :D

  Enkkulaitoksen kansiliepeketekstissä mainittiin Takahashilla olleen Gin-niminen koira, joka ei paikkansa pidä, mistäköhän tuo "fakta" oli peräisin... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosin, jojtuikohan nimenomaan GDW: suomennoksen saamisesta ettei enkkupokkari ollut kovin kallis, joskus se on saattanutkin olla, koska englantia sentään ymmärtää, japani kielenä on reilusti vieraampi :)

   Poista
  2. Enkkupokkareissa on kieltämättä muutamia ihan hupaisia virheitä. Esimerkiksi ekan pokkarin takakannessa lukee "Weed's a courageous young pup in search of his long-lost father, the legendary boss dog, Ginga."

   Olen samaa mieltä, että omalla tavallaan nuo pokkarit on tosi laadukkaita. Suomijulkaisun kansien kanssa oli kai ongelmia, kun valokuvataustoihin ei ollut oikeuksia, mutta olen iloinen, että ne puolessa välissä vaihdettiin sitten valokuviin kuitenkin.

   Enkkupokkarit tosiaan on vähän harvinaisempia, sen takia, että ComicsOne lopetti ja niitä käännettiin vain kolme osaa. Esimerkiksi eBayssa niitä on tällä hetkellä muutama kappale myynnissä 15-50e hintaan.

   Yleisesti ottaen Suomessa mangan arvon voisi sanoa laskevan, jos mangasta tehdään suomijulkaisu, koska niiden haluttavuus laskee, kun niitä saa yleisesti paremmin ja halvemmalla. Näin käy valitettavan usein esimerkiksi japaninkielisille julkaisuille, jotka käännetään.

   Poista
 75. Todella pirtsakka uusi ulkoasu!

  VastaaPoista
 76. Gingapedian mukaan Takahashin viime syyskuussa alkanut sarja sekin tuli päätökseensä ilmestyttyään kolmen pokkarillisen verran. Jos suomennetaan, saatan hankkia kun ei ole kovin pitkä sarja. Mutta olikohan Takahashilla alunalkaenkaan suunnitteilla tehdä siitä kovin pitkää sarjaa vai lopahtiko suosio alkuunsa? Ja alkaakohan Takahashi enää uutta sarjaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys. Tuo viimeisin on tosiaan enemmän omaelämänkerta -tyyppinen, joten vaikuttaisi ihan loogiselta, että jää lyhyeksi. Jää nähtäväksi meinaako Takahashi jäädä eläkkeelle, hänellä on kuitenkin ollut jonkin verran terveysongelmia käsien kanssa muistaakseni.

   Poista
  2. Jännä muuten nähdä, kertooko Takahashi GSDDD:ssä GNG:n 18. pokkarin lopussa julkaistun esseen sarjakuvamuodossa: Takahashihan kertoi, miten oli pyytänyt isältään ostamaan pojalleen sarjakuvalehden, Yoshihiro kun oli saanut veljeltään hieman rahaa ja ei itse voinut lehteään hankkia matkapahoinvoinnin vuosi, joten oli pyytänyt isältään palvelusta kun tämä muutenkin kävi kaupungilla. Mutta syystä tai toisesta reissulta tuotiin eri lehti. Pikkuisen ymmärrän Takahashin isää, ettei hän joko paneutunut poikansa sarjakuvatoiveeseen ja ajatellut että väliäkö sarjakuvalla mitä on, samoin omanikin vanhemmat vähän ajatteli kaikesta piirretyistä tai sarjakuvista, että sama mitä lapsille laittaa jos ne on vain lasten juttuja. Silloin ei ajateltu, että myös penskakin voi tykätä vain tietystä ohjelmasta tai sarjakuvasta. Mutta jos GSDDD jää Takahashin viimeiseksi mangaksi, ei huono lopetus, tavallaan loppukaneetti Takahashin työlle, mistä aikoinaan kaikki alkoi.

   Poista
  3. Tuo on kyllä samaistuttavaa :D Omallekin perheelle 99% pokemoneista on pikachuja ja kaikki huskyn näköset on hopeanuolia, kiitos lapsuuden hehkutusten.

   Harmittaa, kun en ole lähtenyt vielä yhtään tutustumaan Dog Daysiin, aihe voisi olla jopa oikeasti kiintoisa Noahin floppauksen jälkeen. Haaveilen silti salaa yhä, että Takahashi tekisi Gaidenien tyyppisiä lyhäreitä lisää, vaikka eläkkeellehän hän ansaitsisi jo kyllä varmasti päästä.

   Poista
 77. Bannerin alaosassa takajaloillaan seisova koira ilmeisesti on Bella, mutta se selittääkin, miksi Daisuke ilmoitti GDW:n 60 pokkarin lopussa, että Ginin lapsenlapsia on neljä, joista yksi tiikeriraitainen, yksi punainen, yksi musta ja yksi valkoinen. Hämäsi pirusti, että eihän joukossa ole yhtään valkoista, olihan Bellalla jo alussa raidat, mutta sitten nekin hävisi. Oliko Bella tarkoitettu valkoiseksi (ihan emoonsa tullut, vaikka ajattelin, että toki väri olisi Shirolta, joskin Shiron turkinväristä on ollut juttua että ehkei se ollut aivan valkoinen), mutta sitten turkin väriä vähän muutettiin, ettei sitä sekoiteta emoonsa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tämä on yksi harvoja kuvituksia, joissa Bella on ollut valkoinen (tätäkään ei ole julkisesti oikein käytetty muualla kuin tuossa varoitusflyerissa). Muissa värillisissä mangakuvissa se on ollut lähinnä sininen, ehkä vähän hailakampi kuin Sirius.

   Tämä saattaa olla näitä häilyvän epäselviä Takahashimaisuuksia. Shirosta on myös uudempi värikuva GDR:n 3. julkaisussa, jossa se on täysin valkoinen, mutta monissa mustavalko mangakuvissa sillä taas on selvästi enemmän väritystä.

   Poista
 78. Lieköhän Kaksoissolan sivusto (https://www.kaksoissola.net/) lopetettu, foorumista puhumattakaan. Kaksoissolan etusivuilla ei näy mitään, linkkejä klikkaamalla tulee vain ilmoitus "Page not found".

  Tämä herätti jälleen kerran epäilystä Ginga-fanituksen hiipumisesta (Kaksoissolan facebook-tilillä ei nähdäkseni ole olut aikoihin toimintaa). Olisiko joskus 2017 tässäkin blogissa pohdittu viimeksi asiaa, jossakin vaiheessa perustettiin uusi blogi "Hopeinen Ginga-blogi" tai vastaava, mutta toiminta sielläkin on ollut hiljaista.

  Eipä muuten, mutta Gingapedian mukaan helmikuussa alkaa uusi Ginga-sarja "Requiem", toivottavasti siitä ei tule kovin pitkää, on jo kolmas Ginga-sarja,. jonka povataan päättävän koko saagan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, foorumi on ainakin varmuudella kuollut ja kuopattu. Uru mainitsi minulle pistävänsä pillejä pussiin sen osalta (olin forkalla aikanaan moderaattorina ja olen autellut jonkin verran grafiikoissa ja somessa). Kenties osin syynä juuri epäaktiivisuus ja fandomin siirtyminen enemmän muihin kanaviin. Facebook-tili ja Instagram pysynevät ainakin toistaiseksi.

   Odotan ihan mielenkiinnolla myös Requiemia. Jo Last Warsin aikana povattiin, että se olisi viimeinen osa, mutta eipäs ollutkaan. Takahashi alkaa tosin olla jo niin iäkäs ettei varmaan ihan tavattoman pitkään pysty jatkamaan.

   Poista

Kommenttien tarkistus päällä spämmiviestien vuoksi.