F.A.Q

F.A.Q = Frequently asked questions
eli usein kysytyt kysymykset


- Kuvien oikeudet ja niiden käyttö?
Suurin osa blogissa esiintyneistä valokuvista, taiteesta, kuvanmuokkauksista, skanneista tai kuvakaappauksista ovat itse ottamiani/tekemiäni ja vapaasti kaikkien käytettävissä. Jotkin kuvat ovat netistä tai huutokaupoista, mutta useimmiten pyydän luvat muiden kuviin. Anime- ja mangakuvien tekijänoikeudet kuuluvat tekijöilleen (Yoshihiro Takahashi, Jump Comics, Shueisha Publishing, Nichibun Comics, Toei Animation ja Studio DEEN). Jos blogissani on materiaalia, joka kuuluu sinulle etkä halua sitä käytettävän, ota minuun yhteyttä niin poistan materiaalin.

Minulta on kysytty toisinaan saako fanartiani tai valokuviani käyttää tai onko joillakin niitä käyttäneillä henkilöillä lupa siihen minulta. Kuviani saa käyttää ei-kaupallisesti (eli niistä ei saa pyytää rahaa), enkä pahastu, jos niitä esiintyy esim. sosiaalisessa mediassa, kunhan niitä ei väitä omikseen. 

- Blogin ylläpitäjä?
Olen Dee, 29-vuotias sarjan fani ja keräilijä Helsingistä. Lisää tietoa minusta.

- Onko blogin tekeminen Bloggeriin ilmaista?
Kyllä on.

- Voinko liittyä blogisi lukijaksi ja onko se ilmaista?
Blogiin lukijaksi liittyminen on ilmaista, mutta vaatii tunnukset. Blogia voi toki lueskella ilman liittymistäkin.

- Haluaisin itsekin tehdä Ginga-blogin/tekstin samasta aiheesta kuin sinä, voinko?
Tottakai, enhän minä näitä omista.

- Miten saan blogiini lisää lukijoita?
Lukijoiden määrä koostuu monesta eri tekijästä ihan blogin aiheen kiinnostavuudesta lähtien. Oma aktiivisuus ja mainostus lienee yksi tekijä, mihin voi itse vaikuttaa.

- Miksi kommenttiani ei näy?
Bloggerissa voi välillä harvoin tulla bugeja, jolloin se ei julkaise kommentteja tai esimerkiksi kadottaa sen lähetysnapin painamisen jälkeen, jos et ole ollut kirjautunut sisälle. Kommenttien tarkastus on kuitenkin otettu pois käytöstä jo jonkin aikaa sitten, joten kyse ei ole siitä etteikö niitä julkaistaisi.

- Voinko kommentoida anonyyminä/kirjautumatta?
Kyllä, olen hyväksynyt tämän blogin asetuksista.

- Mistä ostat tavaraa?
Olen listannut yleisesti käyttämiäni paikkoja Vinkkejä-sivulle. Ostan tavaroita Suomesta ja ulkomailta ja teen kauppoja myös jonkin verran muiden keräilijöiden kanssa. 

- Ovatko myyjät / kaupat luotettavia? Ovatko tavarat tulleet perille?
Lähes kaikki käyttämäni palvelut ovat olleet luotettavia ja huutokaupoissa suosittelen aina tarkistamaan myyjän palautteet ennen kauppojen tekoa. Itseltäni on keräilyaikana hukkunut kokonaisuudessaan muistaakseni yksi lähetys (joka sisälsi kaksi GNG-mallikuvaa) ja posti on sählännyt ja turmellut muutamia lähetyksiä. Hassua kyllä, kaikki nämä ongelmat ovat olleet Suomen sisällä postittaessa eivätkä koskaan ulkomailta tulevissa lähetyksissä.

Suosittelen myös aina ottamaan yhteyttä myyjään tai yrityksen asiakaspalveluun, jos jotakin on pielessä, sillä olen muutamia kertoja törmännyt tapauksiin, jossa sanotaan, että kaupasta X ei ole tullut koskaan jotain lähetystä perille, mutta asiaa ei ole yritetty edes selvittää.

- Mistä näen uusimmat julkaisut?
Suomenkielisiä uutuuksia, julkaisuaikoja ym. voi kätevästi seurata seuraavilta sivuilta.


- Mistä näen uusimmat Ginga-uutiset?
Hyviä paikkoja seurailla uusimpia uutisia ovat mm.


- Lisätietoa Ginga-sarjoista?


- Mikä on Suomen Hopeanuoli-fanit ry?
Kyseessä on faniyhdistys, joka on omistettu erityisesti Ginga-sarjoille ja jonka tarkoituksena on edistää sen tunnettavuutta ja fanitoimintaa Suomessa.


- Kuinka kauan olet ollut fani ja keräilijä?
Tutustuin Gingaan suomidubatun Hopeanuoli-animen kautta, joskus 7-vuotiaana. Olin vuosia ns. hiljaisempi fani, vaikka perustinkin alkuaikoina fanisivustoni Ginga Spiralin. Kiinnostukseni Gingaan heräsi vuosia myöhemmin täysin uudestaan Hopeanuoli-mangan suomijulkaisun myötä ja aloin keräilemään noihin aikoihin. Olen aloittanut keräilyn vuonna 2011 ja blogia aloin pitää vuonna 2012.

- Millainen kokoelmasi on?
Kokoelmalistaukseni löytyy täältä. Kuvia kokoelmastani löytyy mm. täältä.

- Saako sinulta toivoa postauksia?
Ehdottomasti, otan mielelläni ideoita ja kommentteja vastaan ja toteutan niitä mahdollisuuksien mukaan.

- Voitko toimia välikätenä ulkomailta tilatessa?
En valitettavasti toimi välikätenä vieraille ihmisille, mutta autan ja neuvon mielelläni.

- Osaatko japania?
Hädin tuskin, ymmärrän puhuttua kieltä muutamia sanoja ja lauseita, sekä saatan tunnistaa joitakin yksittäisiä merkkejä, mutta käännösavuksi minusta ei valitettavasti ole.

- Voitko tehdä minulle blogiin otsikkokuvan?
Olen tehnyt jonkin verran valmiita otsikkokuvapohjia, joita voi halutessaan vapaasti käyttää, mutta otan myös pyyntöjä vastaan oman aikatauluni puitteissa.

- Voitko piirtää minulle?
Teen tilaustöitä pääsääntöisesti maksusta, mikäli olet kiinnostunut tilaamaan minulta kuvan niin ota ihmeessä yhteyttä. Otan myös vastaan tradeja, kun ehdin. Ilmoitan niistä mm. täällä.

2 kommenttia:

  1. Kommentoin, että Firefox ainakin hukkaa kommentteja, mutta näemmä sama tapahtuu myös iPhonesta, kun Facebookissa avaa linkin. >_> Nyt koitan kirjoittaa Internet Explorerilla. :'D

    VastaaPoista

Kommenttien tarkistus päällä spämmiviestien vuoksi.