Vinkkejä

Blogin ulkoasuvinkkejä

__________________________________________________________________
Ajattelin, että laitan blogin hyötykäyttöön mitä tulee muihin Ginga-faneihin ja keräilijöihin. Olen ainakin itse huomannut, että monet eivät tiedä mistä etsiä ja siitä huolimatta, että tietoa on helposti saatavilla kaikki eivät löydä sitä. Lisäksi olen törmännyt faneihin, jotka mieluiten käyttäisivät vain kotimaisia sivustoja missä on tietysti omat hyvät puolensa, mutta koska oheistuotteita ja muuta on niin laajasti netissä olisi surullista jättää tilaisuus käyttämättä vain koska ei uskalla kokeilla onneaan.

♦ = Hopeatiikeri suosittelee! 

__________________________________________________________________
Suomenkieliset sivustot:

♦ Urumi
hakusana: ginga

Urumi on suomalainen Ginga-oheistuotteita myyvä nettikauppa. Mangan lisäksi sivuilta löytyy myös paljon oheistuotteita. Urumi on luotettava nettikauppa, joka lähettää tuotteet nopeasti.

Gingan lisäksi Urumissa on myös muuta mangaa ja animea sekä oheistavaraa. Lisäksi Urumi on hyvä paikka tilata myös tapahtumien, kuten Animeconin lippuja ja majoituksia.

♦ Ginga.fi -kauppa 
 
Ginga.fi -kauppa on suomalainen pelkästään Takahashin tuotannolle omistettu nettikauppa, joka tarjoaa mukavasti sarjojen mangaa ja oheistuotteita. Postitus on nopeaa.

Adlibris

Adlibriksessa on laaja valikoima Sangatsu Mangan ja Punaisen Jättiläisen julkaisemaa mangaa. Nettikaupasta löytyy jopa vanhempia sarjoja ja hinnat ovat hyvin edullisia.

Fantasiapelit 

Fantasiapeleissä on hyvin laaja valikoima moniin peleihin liittyviä tarvikkeita, sekä sarjakuvaa ja mangaa.

Suomalainen kirjakauppa 

Kirjakauppoja löytyy laajasti ympäri Suomea, lisäksi nettikauppa. Valikoimasta löytyy myös mangaa.

Akateeminen kirjakauppa 

Kirjakauppoja löytyy jonkin verran ympäri Suomea, lisäksi nettikauppa. Valikoimasta löytyy myös mangaa.


Discshop

Lähinnä suomenkielistä animea on mahdollista löytää tältä sivustolta.

Boostep  

Nettikaupassa on ainakin jonkin verran mangaa. Täältä en ole koskaan tilannut, mutta kuulemani mukaan kyllä sieltäkin tavarat perille tulee.

CDON.COM

Animea ja mangaa, pääosin suomeksi.

Levykauppa Äx

Mangaa. Levykauppa Äx täydentää valikoimaansa myös toiveiden mukaan ja toimittaa ulkomaille.

♦ Huuto.net 
Hakusanoja: Ginga, Hopeanuoli
 
Oma pitkäaikainen suosikkini, suomalainen huutokauppa. Huuto.netissä on lähes kokoajan jotakin Ginga-tavaraa, kiitos aktiivisten myyjien. Rekisteröityminen on ilmaista ja sivustoa on helppoa käyttää. Huudettaessa on hyvä huomata, että huudettavan summan lisäksi myyjä on voinut laittaa postikuluja ja ne näkyvät tiedoissa - lukekaa siis tiedot huolellisesti! Olen saanut itse hyviä kauppoja tehtyä monesti Huuto.netin ansiosta, joten suosittelen lämpimästi muillekin. Muistakaa kuitenkin katsoa myyjän/ostajan palautteet aina!

♦ Ginga-kirpputori (Facebook-ryhmä)

Suomenkielinen ja aktiivinen pelkästään Takahashin sarjoille omistettu kirpputoriryhmä Facebookissa, jonka toisena ylläpitäjänä toimin myös itse. Kuva-albumeista näet kätevästi jokaisen tuoteryhmän.

♦ Ginga Fanmade - osto/myynti/vaihto (Facebook-ryhmä)

Fanmade-tuotteille omistettu suomenkielinen ryhmä, jonka toisena ylläpitäjänä toimin.

__________________________________________________________________ 
Ruotsinkieliset sivustot:

FutagoShop

Luotettava nettikauppa ja puolestaan Ruotsin ainoa Gingaa-myyvä kauppa. Ruotsin postin nostettua hintoja postikulut voivat heitellä tosi paljon, ongelmatapauksissa suosittelen ottamaan yhteyttä ylläpitoon - he auttavat enemmän kuin mielellään! FutagoShopissa maksaminen onnistuu Suomen pankista suoraan ja yleensä* tuotteet tulevat nopeasti. Gingan lisäksi sivusto tarjoaa myös muuta Yoshihiro Takahashin tuotantoa.

* Lähiaikoina tuotteiden lähettämisessä on kestänyt myyjän henkilökohtaisten syiden takia. Mikäli tuotteista ei kuulu viikon tai parin aikana kannattaa suosiolla laittaa viestiä asiakaspalveluun.

Huomioitavaa!
Monet eivät ole huomanneet, että sivuston kielen saa vaihdettua yläkulmassa olevista painikkeista. Myös rahayksikön voi vaihtaa meille tuttuun euroon.

Tradera
hakusana: silver fang
Ruotsinkielinen huutokauppa, saattaa vaatia välikäden.

__________________________________________________________________
Englanninkieliset sivustot: 

♦ eBay
Hakusanoja: Ginga, Ginga Nagareboshi Gin, Ginga Densetsu Weed, Yoshihiro Takahashi

Kansainvälinen huutokauppa, josta löytyy paljon Ginga-aiheista. Ebayssa täytyy kuitenkin olla tarkka ja katsoa ennen huutamista postittaako myyjä esimerkiksi tietyn maan ulkopuolelle. Kannattaa myös katsoa postimaksut ennen huutamista. Ebayssa hinnat ovat poikkeuksetta US $ eli valuuttana on Yhdysvaltain dollari. Hintoja katsoessa täytyy siis muistaa, että
$1 = ~0,8€ 
Tämä voi vaikuttaa siltä, että hinnat olisivat kutakuinkin samat valuutasta riippumatta, mutta suuremmissa rahamäärissä ero näkyy. Esim. $20 = ~16

Ebayssä käytetään yleensä maksutapana PayPalia (ohjeita alempana). Aivan kuten Huuto.netissäkin, eBayssa pystyy katsomaan myyjän palautteet. Vaikka itse olen tehnyt hyviä löytöjä kyseisestä huutokaupasta niin täytyy muistaa, että jotkut myytävät tuotteet voivat olla reilusti ylihinnoiteltuja tai piraatteja.

__________________________________________________________________
Japaninkieliset sivustot: 

♦ オークション - Yahoo! JAPAN

Hakusanoja: 銀牙

Japaninkielinen huutokauppa, josta helpoin tapa ostaa/huutaa on käyttää välimiestä.


Välimiehet:

Nykyisin käyttämäni välimiespalvelu on Hoyoyo, jonka kautta on mahdollista tilata ja huutaa nimenomaan esimerkiksi Yahoo!Japanin tuotteita. Tuotteiden huuto tapahtuu reaaliajassa ja Hoyoyo-tililläsi tulee olla aluksi tarvittava summa rahaa itse tuotteen ostoon. Summa lukitaan huutaessasi ja palautetaan, mikäli et voita huutokauppaa. Voitettuasi tuotteen pystyt seuraamaan kertyviä kustannuksia, jotka koostuvat itse tuotteen hinnan lisäksi toimituskuluista Japanin sisällä, sekä toimituskuluista sinulle ja välityspalkkiosta, jonka palvelu veloittaa. Voit valita haluamasi toimitustavan, itse käytän aina halvinta mahdollista ja toimitusaika Suomeen on ollut yleensä viikon verran. Kokemukseni palvelusta ovat pelkästään positiivisia ja olen aina saanut tuotteet perille. Olen yleensä varannut itse tuotteen hinnan lisäksi ylimääräistä 20-30 € toimituksiin ja lisäkustannuksiin.

Ainakin aloittelijalle helppokäyttöinen on Shopping Mall Japan
Sivustolla on englanninkieliset, helpot ohjeet siitä miten lähetät pyynnön. Pyynnössä vaaditaan osoite tuotteeseen, jonka haluaisit ja jonkin ajan kuluttua joku yhteyshenkilö ottaa sinuun yhteyttä ja laittaa linkkejä, joista voit valita postitustavan ja maksaa sovitun summan tiettyyn päivämäärään ja kellon aikaan mennessä. 
Maksamasi summa on lopullinen ja kattaa tuotteen lisäksi postituksen välimiehen toimistoon, kaikki käsittelykulut ja postituksen sinulle. 

Maksaminen onnistuu PayPalilla myöskin ja itse käytin tätä ensimmäistä kertaa ja hyvin on ainakin näyttänyt minulla onnistuvan.

Ginga Insane-blogissa on linkkejä, joista voi olla hyötyä mitä tulee välimiehiin ja tavaroiden etsimiseen yleensä.


__________________________________________________________________

Maksutapana PayPal?

PayPal
PayPal on netissä toimiva sivusto, jonka kautta voi maksaa myös ulkomaille. Yleensä sivustoilla on maininta: "PayPal VERIFIED"

PayPaliin luodaan tili, jonka kautta voit käyttää joko pankkikorttia maksamiseen, mutta omalta tililtä maksaminenkin onnistuu. PayPalilla pystyt myös muuttamaan valuuttaa toiseksi, mutta tätä tehdessä on hyvä muistaa, että sivusto ottaa jonkin verran välistä - kannattaa siis laittaa menemään tilille enemmän rahaa menemään kuin olet laskenut maksavasi!

Itse olen nähnyt erinomaiseksi käyttää Maksukamun PayPal ohjetta, joka on suomenkielinen ja neuvoo tilin avauksessa. Henkilökohtaisesti käytän itse vain tililtä tilille siirtoa, joten neuvon vain sen käytön täällä.
Maksukamun sivulta löytyy myös ohje siitä miten siirrät omalta tililtäsi rahaa PayPal-tilillesi 

Kun olet rekisteröitynyt PayPaliin, sinun tulee kirjautua sisään sähköpostiosoitteellasi ja salasanallasi. 

Rahan siirtäminen omalta tililtäsi PayPal-tilillesi 


1. Heti kirjauduttuasi sisään tunnuksillasi näet joko etusivulla linkin Top Up tai ylävalikossa kohdan Top Up account, jonka kautta pystyt siirtämään tilillesi rahaa suomalaisen verkkopankkisi kautta, joko heti (Instantly), mikäli löydät käyttämäsi pankin valikosta, tai muutaman päivän viiveellä kohdasta (In a few days).

2. Siirtäessäsi rahaa heti tilille (kuten itse aina teen) valitset käyttämäsi pankin ja summan, jonka haluat siirtää, tämän jälkeen sivusto ohjaa sinut sivulle, johon kirjaudut verkkopankkitunnuksillasi. 


6 kommenttia:

 1. kiitos kun kerroit nyt kaikki tietävät paremmin.

  VastaaPoista
 2. nämä vinkit ovat hyvin hyödyllisiä ja ainakin minua auttoivat rutkasti kiitos näistä hyvistä vinkeistä.

  VastaaPoista
 3. Cdon.com on kanssa hyvä paikka, sieltä löytyy animea ja mangaa. c:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees kiitokset, pitääkin lisätä se listaan o/

   Poista
 4. Suosittelisin Levykauppa Äx:n lisäämistä, vaikka siellä on hieman vajaa valikoima. Äx täydentää valikoimiaan myös toiveiden mukaan ja lähettää myös ulkomaille (muut listalla olevat eivät taida lähettää).

  VastaaPoista