perjantai 13. kesäkuuta 2014

Weekly Shonen Jump 50/1983


Tämä kyseinen Shonen Jump on hyvin erityinen, sillä se on ensimmäinen lehti, jossa GNG:tä koskaan julkaistiin. Lisäksi siinä on mukana erityisiä herkkuja, kuten värisivuja, jotka päätyivät loppujen lopuksi vain harvoihin mangajulkaisuihin.

Tämä lehti on myös ensimmäinen koskaan itse huutamani tuote Yahoo!Japan -huutokaupasta, joten sikäli sen tunnearvo senkun nousee kohisten. Puhumattakaan siitä, miten ehkä yksi suurimmista heikkouksistani keräilyn saralla ovat juuri nämä vanhat värisivuja omaavat lehdet ja julkaisut.

Käytin huutamiseen HOYOYO-nimistä palvelua, joka oli siitä erikoinen etten ollut kuullut monenkaan tuttuni käyttävän sitä. Olin siis epäileväinen koko palvelun suhteen ja pohdin näenkö tuota lehteä edes koskaan. Yllätyin ensin voitettuani lehden ilman minkäänlaista kilpailua muiden huutajien kanssa. Olin nähnyt tuon kyseisen lehden aikaisemminkin huutokaupassa ilman ostajia ja tuli useaan kertaan pohdittua onko myyjä luotettava, onko lehdessä jotain vikaa vai onko kyse yksinkertaisesti siitä, että lehti on näköjään kokenut hieman kosteusvaurioita. Mutta yhteistyö palvelun kanssa sujui ongelmitta, lehti itsessään maksoi vajaat 8 euroa, mikä on täysin naurettava hinta, kun kun ajattelee millä muilla hinnoilla näitä lehtiä on nähty myytävän (viime vuonna eBayssa hyväkuntoinen lehti oli mennyt vajaalla 100 dollarilla). Postikulujen ja palvelumaksujen jälkeen loppuhinta oli suunnilleen 30 euroa, mikä ei mielestäni ollut paha hinta ollenkaan.
Odottaessani tätä lehteä ihan täpinöissäni yllättävin asia oli kuitenkin se, että tämä lehti oli lähetetty Japanista minulle kolme päivää sitten ja se tuli tänään perille. Yleensä Japanista ostamillani tuotteilla on kestänyt viikko tai parikin.
 ___________________________________________


Lehdessä olleet värisivut olivat samaisia, mitkä olin jo nähnyt 4. julkaisun ensimmäisessä osassa, joten niiden osalta ei ollut kamalasti mitään uutta. Kuvasta näkee kuitenkin hyvin sävyerot. Alhaalla on Shonen Jump ja ylhäällä 4. julkaisun manga. 


Värisivujen lisäksi lehdestä paljastui punasävyisiä sivuja~

Nämä ovatkin värisivujen jälkeen heti suosikkejani, joten olin innoissani tämän huomatessani. Koko ensimmäinen luku oli väritetty tavalla tai toisella.


GNG:n lisäksi en pahemmin muita sarjoja tuntenutkaan, mutta tässä nyt hieman kuvia niistäkin. Shonen Jumpeille tyypillisesti sarjathan ovat siis enemmän pojille ja miehille suunnattuja, joten mukana oli paljon urheilua, tappelua ja autoja.

En edes huomannut katsoa mistä tämä sarja kertoi, kun keskityin vain hepun kulmakarvoihin.

Kenties joku Akira Toriyaman sarja?


Hei! Toinenkin sarja, jossa on koiria.
Ja ilmeikkäät kulmakarvat.


Sekä lopuksi vielä tiivistelmää.

4 kommenttia:

 1. Harmi että ulkomailta näiden ostaminen on kielitaidottomalle aika haasteellista. Tämä lehti kun olisi mullekin melkoinen aarre.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen varustettu ihan käsittämättömän huonolla kielipäällä, jonka takia olen päässyt peruskoulun ja lukion ruotsinkielen kurssit varmaankin säälistä läpi, olen lähinnä pärjännyt englannilla, jota väkisinkin joutuu harjoittamaan, jos kyseisellä kielellä kommunikoi netissä. Japania en itse osaa juuri ollenkaan, jonka takia onkin mahtavaa, että on tälläisiä välimiespalveluita.

   Poista
 2. Lehti pääsi hyvään kotiin. :o) Kattelin itekin, kun tuo oli myynnissä, että paljoa ei näköjään ole kiinnostusta, kun useamman viikon oli kaupattavana. Hyvät kaupat teit ja komppaan, että kielitaidolla ei ole loppupelissä paljoakaan väliä, vaikeampaa on uskaltaa luottaa kauppakumppaniin, mutta ensimmäisen ostoksen jälkeen sekin helpottuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos. Olen kyllä samaa mieltä, että hyvät kaupat tuli. Kunto oli vähän kärsinyt, mutta itse en ole koskaan vaatinut täysin uudenveroisia tuotteita, kunhan ne eivät hajoa käsiin :')

   Poista