sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Haaste: GNG-soundtrack uusiksi

Tähdenlento Blogin haaste.

OHJEET:

1. Käytä ainoastaan yhtä artistia/bändiä. Myös jonkin toisen elokuvan musiikki käy, jos et keksi artistia, jolla on useampi kappale. Tätä valintaa ei tarvitse perustella. Kerro myös genre, jota valitsemasi artisti soittaa (metalli, rock, elokuvamusiikki, klassinen, hip hop, pop..)
2. Valitse kappaleet eri kohtauksiin. Kappaleen ei tarvitse kirjaimellisesti kertoa taistelusta, koirista tai karhunmetsästyksestä, vaan voit käyttää mielikuvitustasi tai huumoriasi! Kappale voi olla myös instrumentaali eli siinä ei ole pakko olla laulua.
3. Perustele valitsemasi kappale lyhyesti (tai pidemmästi jos haluat). Esimerkiksi voit hieman kertoa, miten kohtauksen näet silmissäsi/päässäsi tai miten kohtaus voisi mielestäsi mennä. Kohtauksen ei tarvitse olla tismalleen samanlainen kuin animessa. Halutessasi voit kopioida kappaleiden sanoituksia perusteluihisi havainnollistamiseksi. Voit myös linkittää kappaleen itsessään, jotta lukija voi sen halutessaan kuunnella.
4. Samaa kappaletta saa käyttää max 2 kohtaan. Mikäli valitset saman kappaleen kahteen kertaan, perustele se. 
5. Haasta valitsemasi henkilö/t. Haastetta ei ole pakko heittää eteenpäin, jos ei halua. Haasteen voi antaa kenelle tahansa Hopeanuolifanille.
6. Mikäli päätät haasteen tehdä, linkkaa se haasteen antajalle. Haasteen saanut voi käyttää samaa artistia kuin haasteen antanut, jos niin tahtoo.
7. Haastetta saa jakaa eteenpäin muokattuna omanlaisekseen, jos haluaa. Ohjeita ei ole pakko noudattaa orjallisesti. Alkuperäisidea on kuitenkin minun eli Satanican.

HAASTE:

Hopeanuoli animen soundtrack uusiksi!

Esittäjä:  Hans Zimmer
Genre:  Vaihtelee 

Hans Zimmer on suosikki elokuvasäveltäjiäni Phil Collinsin ohella, joten pitkän pohdiskelun jälkeen päädyin loppujen lopuksi häneen. Genrestä en osaa mennä sanomaan, jos joku tietää paremmin niin voi mainita kommentteihin.

Alkutunnari: -
En yksinkertaisesti löytänyt tähän mitään kivaa alkutunnarimaista teemamusiikkia.

Hopeanuolen syntymä: Peach tree of wisdom
Valitsin monta kappaletta Kung Fu Pandasta, koska ne ovat yksinkertaisesti todella kauniita, vaikka kaikista kuuluukin läpi niiden Kiina-teema. Peach tree of wisdom on rauhallinen, pehmeä kappale, joten valitsin sen tähän. Toisena mietin Egyptin prinssin River lullabya, mutta se oli hieman liian surullinen.

Rikin ja Akakabuton välinen taistelu: The Bridge
Tämä kappale on sopivan toiminnallinen, vakava ja synkkä ja sopi mielestäni parhaiten tähän kohtaukseen. 

Hopeanuolen koulutus: Hero
Aloittaisin tämän kohtausta ajatellen ehkä vasta 0:40 kohdalta, kun rauhallinen kiinalaistyylinen alkusoitto on loppunut. Jotenkin musiikki kuvastaisi mielestäni hyvin pennun ponnistelua eteenpäin koulutuksessaan.

Hopeanuoli saa arvet (taistelu karhuemon kanssa): Up is down
Tämä on yksi suosikkejani, POTC:issa on paljon loistavia musiikkeja. Kappaleessa on rauhallinen aloitus, vähän kuin ajattelisi, että Daisuke ja Gin eivät ole vielä löytäneet karhua. Loppua kohden se voimistuu.


Fujin hyvästely: Oogway Ascends
Herkkä kappale, sopii hyvin herkkään kohtaukseen.


Hopeanuoli tunnistaa Rikin isäkseen: Save kung fu
Tämän kohtauksen musiikki oli tosi vaikea pohtia... Päädyin tähän.

Hopeanuoli liittyy Suuren Johtajan laumaan: All I ever wanted
Tämä oli mielestäni loistava valinta. Egyptin prinssin ehdottomasti kauneimpia kappaleita ja sanoituksiltaankin se suht hyvin tilanteeseen. (Pidän suomiversiosta tosin enemmän)


Taistelu tiikeriveljesten ja Mossin kanssa:
Playing with the big boys now
Pohdin itseasiassa ensin tätä biisiä sopivammaksi Sniper vs. Gin -taisteluun, mutta laitoin sen sitten tähän.

Igat & Kogat: To die for
To die for olisi ollut myös hyvä valinta suureen taisteluun, mutta What shall we die for oli mielestäni vielä parempi, joten päädyin tähän.

Benizakura: He's a pirate
Sopiva kappale kaksintaisteluun, en tosin voi olla näkemässä sielunsilmin Jack Sparrowta hillumassa jossain aina tämän kuullessani.

Benin ja Crossin hyvästit: Father's footsteps
Tätä kappaletta olisi ehkä voinut kuvitella paremmin johonkin Rikin ja Ginin väliseen kohtaukseen, mutta omasta mielestäni tässä oli tarpeeksi koskettavuutta ja tunnetta myös Crossin ja Benin hyvästeihin.

Suuren Taistelun alku: What shall we die for
Tässä kappaleessa on oikeasti kaikki mitä tälläiseen viimeiseen, isoon taisteluun tarvitaan. Valmistautuminen mahdollisesti siihen, että kuolee taistelussa. Rohkaisua, pelkoa. Ah, tämä on vain niin täydellinen.

Voitto!/Loppumusiikki: This land
Tarvinneeko edes kertoa, miksi tämä sopii tähän kohtaukseen? Pahuus on tuhottu ja uusi elämä voi alkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti