perjantai 28. maaliskuuta 2014

Fanien tekemää

Tälläistä toivottiin synttäri spesiaaliin ja aihe kuulosti sen verran kivalta, että päätin toteuttaa tämän. Keräilin hieman matskua, että olisi muutakin näytettävää kuin omat räpellykset. Kysyin tekijöiltä luvat näiden kuvien käyttämiseen blogissani ja haastattelin myös muutamaa heistä.

Rajasin aluetta hieman siten, että otin tähän vain suomalaisia faneja ja heidän tekemiään töitä. En kuitenkaan voinut äärettömiin kysellä jokaiselta vastaan tulevalta fanilta lupia heidän tekemiinsä töihin, joten itseni lisäksi valitsin muutamia omia suosikkejani, tuttujani ja henkilöitä, joilla on mahdollisimman monipuolisesti erilaisia töitä kokonaisuutta ajatellen. Jätin siis suosiolla perinteisen fanartin pois.

Omia töitäni


Kutistemuovikorut ovat sellaisia, jotka ovat omalta osaltani saaneet kenties eniten huomiota. Tein näitä tilaustöinä paljon melkein vuoden tai parin ajan, kunnes jätin niiden tekemisen enkä ole aloittanut sitä enää uudestaan. Kutistemuovi on materiaalina hyvin arvaamatonta ja haastavaa, toisinaan sillä sai kaunista jälkeä aikaan, toisinaan materiaali aiheutti keskivertoa huonomman lopputuloksen, vaikka itse yritti parhaansa. Tämä oli yksi isoimmista syistä siihen, miksi jätin tilaustöiden tekemisen näiden osalta, en voinut taata tilaajille aina sitä mistä he maksoivat ja materiaali oli sen verran hintavaa (yksi A4-kokoinen levy oli pari euroa, paketti taisi olla lähemmäs 30€) ettei virheisiin ollut pahemmin varaa. Jos mokasit yhden tilauksen, joutui näkemään kaiken vaivan alusta ja olemaan silti epävarma sen suhteen tuleeko silläkään kertaa hyvää jälkeä. Toinen syy oli se, että sain muutamia kommentteja siitä, että materiaali oli mennyt rikki. Kerran postissa ja muutamia kertoja käytössä. Renkaalle tarkoitettu reikä piti olla tarkoin määritelty. Kutistemuovi itsessään oli kestävää, mutta ei tuhoutumatonta. Sinällään korut eivät oikein sopineet käyttöesineiksi.


Laminoituja juttuja on tullut tehtyä enemmän. Innostuin ihmisten tekemistä chibi-tyylisistä paperilapsista ja tein muutamia ginga hahmoistakin. Ensimmäinen tekemäni Gin lähti maailmalle, kuvassa oikealla näkyvät ovat jääkaappini ovessa. Lisäksi laminoituja avaimenperiä on tullut tehtyä, välillä palkinnoksi eri näköisiin juttuihin ja välillä myyntiin. Myös kirjanmerkkejä on tullut tehtyä.

Tekemäni kangaskassi


Tämä pieni sarjakuvalehtinen onkin uusin tuorein tekeleeni. Pitänee paljastaa, olen muutaman vuoden ajan haaveillut omakustanteesta, mutta laiskuuteni ja rahattomuuteni takia siihen ei ole ollut mahdollisuutta. Paitsi koulussa, ehkä olisin voinut, mutta sarjakuvan tekeminen ei motivoi minua tarpeeksi, että saisin sitä aktiivisesti piirrettyä. 

Tämä on kuitenkin ensimmäinen fyysinen tekemäni ja valmiiksi saamani kirjallinen tuotos, joten se merkitsee itselleni paljon.
Lintsu

Lintsu on tunnettu kauniista piirroksistaan. Aikaisemmin hänen työnsä olivat koirapainotteisia, mutta nykyään hänen taiteestaan löytyy kaikenlaista aivan laidasta laitaan. Lintsun työt ovat yksityiskohtaisia, ilmekkäitä ja mieleenpainuvia. Silloin tällöin hän ilahduttaa muita myös tekemällä ginga-aiheisia töitä ja varsinkin nämä suloiset magneetit tekivät kauppansa. Lintsun oma tyyli tekee hänen töistään helposti tunnistettavia ja joukosta erottuvia.

Erilaisia ginga-aiheisia magneetteja


- Omia suosikkejasi tekemistäsi ginga-tavaroista? Miksi?
Omatekoisia magneetteja oli kyllä hauska tehdä. On ihan eri fiilis saada valmiiksi käsillään tehty muovipintainen kiiltävä magneetti jääkaapin oveen kiinni kuin tietokoneella tehty piirros. Ne kun on kahdesta eri maailmasta. Oli muutenkin kiva nähdä omaa piirustusjälkeä magneetin muodossa.
- Miten päädyit tekemään näitä tavaroita?
Nyt täytyy ihan muistella... Varmaankin idea lähti alun alkaen siitä, kun jo kauan aikaa sitten ihmiset halusivat mielellään tilata Ginga aiheisia piirustuksia. Muutama kirjanmerkkikin tuli tehtyä. Kunnes pitkän Gingan piirtämisen tauon jälkeen törmäsin muutamiin Ginga aiheisiin ryhmiin Facebookissa, ja huomasin miten paljon edelleen aiheesta puhutaan ja tavaraa keräillään aktiivisesti. Aloin ideoimaan mitä muuta voisin piirtäen toteuttaa kuin kirjanmerkkejä, aluksi mietin tarroja, kunnes keksin kuinka omatekoisen magneetin voisi toteuttaa.
- Olet tehnyt paljon ginga-aiheisia juttuja myyntiin/tilaustöinä. Minkä arvelet ihmisiä kiehtovan itse tehdyissä ginga-tavaroissa?
Varmasti eri hahmojen 'saatavuuden rajaton mahdollisuus' . Gingassa on monen monia hahmoja joista löytyy joko vähän tai ei ollenkaan fanitavaraa. Tilaustyötä tilatessa on mahdollisuus pyytää kuva juuri siitä omasta suosikki hahmosta oli se sitten tunnettu tai ei. Ja ainakin omasta mielestäni on raikasta ja mielenkiintoista nähdä Gingaa piirrettynä taiteilijoiden omilla omaperäisillä tyyleillä.

Upeita kirjanmerkkejä
Mutu

Mutun piirrokset ja maalaukset ovat omaperäisiä, hänellä on mielikuvitusta eikä hän pelkää käyttää sitä. Mutun työt ovat usein yksityiskohtaisia ja niistä suorastaan näkee niihin käytetyn kärsivällisyyden. Mutulla on hyvin kauniita käsin tehtyjä fanarteja, mutta myös mitä mielenkiintoisimpia itse tehtyjä ginga-tuotteita.

Hopeanuoli-huppariFiguurien uudelleen maalaminen on monelle fanille tuttua touhua. Näin figuureista saa juuri sellaiset kuin itse haluaa tai voi toteuttaa figuurin sellaisesta hahmosta, josta sitä ei vielä ole.
Hellyyttävä Gin-boksi. Tässä on veikeästi käytetty irtosilmiä niin, että ne sopivat kokonaisuuteen loistavasti.
Maalaus
Isis

Isis on monille suomalaisille ginga-faneille varmasti enemmän kuin tuttu. Isiksen tunnistettava gingamainen tyyli, kaunis fanitaide ja hulvattomat parodiat ovat ilahduttaneet ginga-faneja jo ties kuinka kauan. Isiksen työt ovat sellaisia, jotka eivät katso ikää, ne ihastuttivat ja naurattivat silloin kun olin itsekin nuori ja niistä puhutaan edelleen. Sen lisäksi, että Isis piirtää paljon ginga-aiheista taidetta, hän on myös taitava pehmolelujen tekijä.

Pörröinen Gin
Komea John

Omat suosikkisi tekemistäsi ginga-pehmoista? Miksi? 
Oma suosikkini lienee se uusin John-pehmo, jonka myin ulkomaille. Se oli onnistunein.
Mitä mieltä olet virallisista GDW-pehmoista?
Eivät ole oikein makuuni, kun ovat liian "pallomaisia" ja aivan sikakalliitakin. Jos olisivat vähän enemmän oikean koiran muotoisia, kiinnostuisin.
Kuinka monta Ginga-pehmoa olet yhteensä tehnyt (suunnilleen, jos et tarkkaan muista) ja kuinka kauan olet niitä tehnyt?
14 pehmoa yhteensä. Olen tehnyt niitä noin vuodesta 2009.

Käsittämättömän suloinen Weed!
Onpas mukavaa nähdä Yukimurasta pehmo~

Recel

Olen maininnut Recelistä jo ainakin yhdessä tekstissäni, mutta koska lahjakkaita taiteilijoita ei voi tarpeeksi mainostaa: Recel on tunnettu varsinkin ginga-aiheisista upeista töistään joihin kuuluu kaikkea aina figuureista maalauksiin ja aidon kokoisiin patsaisiin. Recelin tyyli mukailee Takahashin tyyliä omalla, mutta tunnistettavalla tavallaan.

Receliltä tilaamani Gin-avaimenperä

Jokura

 Jokura on ehdottomasti taiteilija, jonka tulisi saada upeille töilleen enemmän huomiota. Jokura tekee tavattoman taitavia, huovutettuja ginga-hahmoja, jotka ovat kaikki omalla tavallaan sekä todella yksityiskohtaisia että huolella tehtyjä, mutta myös mahdottoman suloisia. Jokuran huovutetuissa hahmoissa on chibimäinen vivahde ja niiden söpöydelle ei ole rajaa. 

Mielettömän kaunis teos Goheista ja pienestä Ginistä!
Hougen ja Weed
Hervottoman suloiset tiikeriveljekset

 Kuinka kauan yhden huovutetun hahmon tekemiseen menee sinulta (suunnilleen)? 
Se riippuu yleensä koosta. Tuollaiset pienet avaimenperät vievät 3-6 tuntia, yksityiskohdat vievät aina aikaa. Isommat työt voivat viedä koko päivän ellei toisenkin, kuten tuo Gohei vei.
Mikä on oma suosikkisi tekemistäsi huovutetuista hahmoista? Mikä on ollut kaikista haastavin?
Jos nyt puhutaan näistä Hopeanuoli-töistä, Hougen-avaimenperä oli yksi suosikeistani Kai-veljesten lisäksi. Se oli myös yksi haastavimmista töistä kun kaikki laikut, arvet ja hampaat piti tehdä niin varovaisesti ja tarkasti. Lopputulos kuitenkin oli todella miellyttävä, että työ oli vaivan arvoinen. Koska se oli tilaustyö, oli vähän sääli lähettää se pois mutta pakkohan se oli. Olin iloinen saadessani siitä iloista palautetta kun se saapui perille. Myös Gohei kokonsa ja yksityiskohtien vuoksi oli todella haastava. Kasvojen yksityiskohdat, rypyt ja arpi sekä vaatteet olivat tukalat. Loppu tulos kuitenkin miellytti.
Teetkö huovutettuja hahmoja omaksi iloksesi vai tilaustöinä (vai molempia)?
Sanoisin sen näin: teen tilaustöitä omaksi ilokseni. Pidän huovuttamisesta mutta vielä enemmän siitä, kuinka ne tuovat iloa toisille. Tietenkin otan aina vähän kerrallaan tilauksia vastaan, koska olen laiskan puoleinen enkä kykene niin paljon tekemään. Tällä hetkellä tehtailen huovutustöitä ensi kesällä järjestettävään markkinatapahtumaan, jossa pääsen myymään niitä ja näkemään omin silmin, kuinka ihmiset töistäni ilahtuvat. Olenkin pian perustamassa omaa Facebook-sivua, josta ihmiset näkevät töitäni ja voivat pyytää tilaustöitä.

Nalleja!
Yksityiskohtia aikaisemmin nähdystä

Iso kiitos kaikille, jotka auttoivat minua tämän kanssa! ♥

Millaisia itse tehtyjä ginga-juttuja sinä olet tehnyt? Kommentoi!

8 kommenttia:

 1. Tännekin laitan kommenttia että kiitos että olin mukana ja suurempi kiitos kauniista sanoista~ oli tosi kiva nähdä muiden tekeleitä, osa ihan tuttuja naamoja, ja mitä vielä - huovutusta! Kaikkea sitä ihmiset osaakin tehdä. :D Ja Isiksen pehmolelutkin ne vain kehittyy ja kehittyy! Tätä oli kiva lukea, ja kiva kun oli paljon erilaisia kuvia ja uusia nimiä. Mahtaisaa ja onnea tämän blogin vuosien kertymiselle :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit ^^
   Kiitos kommentistasi ja onnitteluista~

   Poista
 2. Mä olen tehnyt joskus ylä-asteen käsitöissä sellaisen hopeanuoli seinähömmelin, että voi mangat laittaa siihen! =D Se itse kangas on hopeanuolen muotoinen ja sitten siinä on 18 kohtaa niille mangoille ja ne ns. pussit on jotain muovia niin niiden mangojen kannet voi nähdä ja se on kyllä aivan ihana siinä seinällä ja, kun juuri ne kannet aina näkee =3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kivalta, olisiko sinulla kuvaa näyttää? :D

   Poista
  2. Valitettavasti en ole ottanu siitä kuvaa, mutta kun olen taas joskus kotona voin ottaa siitä kuvan ja sitten laittaa linkin tänne^^

   Poista
 3. Noi huovuttetut ginga oheistuotteet on vaan NIIN ihkui!!!! Tykkään myös noista kutistemuovi koruista!!!

  VastaaPoista
 4. Tosi ihanii!♥ Ooon ite tehny 5 ginga aiheista pehmoo mut ne häviii noitte rinnal kyl. Tai no enhän mä osaakkaa ku just alotin :D Ja sit oon tehny ginga tapettii ku me tapetoitiin mun seinää ni mä maalasin siihe tapettiin :D

  VastaaPoista