sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Haaste: Unelmapahis

"Kuukausihaaste kaikille Ginga-bloggaajille! Millainen olisi sinun unelmapahiksesi Ginga-sarjassa?

Palaisivatko karhut, tulisiko tarinaan jotain muita eläimiä vai astuisiko sekaan uusi Hougen? Mistä se olisi kotoisin ja ketä vastaan se taistelisi: Gin, Weed, Orion vai aivan uusi sukupolvi? Olisiko tämä omaa unelmaasi vai voisiko Takahashi oikeasti tehdä sellaisen pahiksen? Suunnittele pahis ja kerro siitä."

Lueskellessani muutamia vastauksia tähän haasteeseen meinasin ensin jättää tämän tekemättä. Ajattelin, että vastauksia tulee varmasti niin paljon ettei moni jaksa lukea samasta aiheesta useammasta blogista. Huomasin kuitenkin omien ajatuksieni laukkaavan hyvin paljon eri suuntaan ja kun inspis kerrankin iski kirjoittamisen suhteen ajattelin, että eipä se keneltäkään poiskaan ole.
___________________________________

Aloin miettiä sellaista pahista, josta itse haluaisin lukea ja tulin sellaiseen lopputulokseen etten haluaisi uutta hahmoa pahikseksi. Monet vihollislaumojen johtajat tulivat ties mistä, niillä ei ollut muuta syytä Oun lauman haastamiseen kuin maailman herruus. Tästä syystä oma unelmapahikseni olisi kenties jo Ginga-sarjasta entuudestaan tunnettu hahmo, joka kuitenkin yllättäisi puolenvaihdollaan eivätkä sen suunnitelmat olisi niin selvillä heti alusta lähtien kuin esimerkiksi Sniperillä.

Unelmieni pahis alkaisi kapinoida laumansa periaatteita vastaan ja kääntää muita puolelleen nämä taitavasti "aivopesten" niin, että tämä pahiksiksi laskettu ryhmä uskoisi toimivansa kokoajan oikein. Heidän johtajansa olisi jokin karismaattinen ja vahva hahmo, aikuinen koira. Kenties taistelukoira, kai ken tai sitten ehkä monien yllätykseksi iga. Tässä laumassa olisi kuitenkin Oun ajoilta jäljellä toistensa kunnioitus ja ystävyys, josta johtuen Oun laumaa vastaan olisi sen kanssa hyvin samanlainen lauma, jonka tavoite olisi vain erilainen.
Igat ovat hyvin omistautuneita tehtävilleen ja ne ovat myös hyvin taitavia ja ovelia taistelijoita. Niiden kehittämät strategiat olisivat omiaan taisteluissa, joissa voima voisi jäädä toiseksi. Johtajan syy kapinoida laumaansa vastaan olisikin sitten kysymysmerkki. Kenties se ajattelisi, että igat ovat täysin hylänneet perinteet, joiden ansiosta ne olivat niin kauan eläneet isompana joukkona. Oun joukkoihin liittymisen jälkeen hyvin suuri osa igoista menetti henkensä.

Tietysti syitä kapinoida Oun laumaa vastaan voisi olla muitakin. Esimerkiksi johtajan toiminnan kyseenalaistaminen. Tämä tuli jo esille esimerkiksi Weedin aikana, kun hänen johtamansa ryhmä ei ollut yhdessä kohtaa hänen kanssaan samaa mieltä. Rikin jälkeen laumanjohtajana on ollut tavalla tai toisella kokematon pentu, joka herättää toiminnallaan ajatuksia puolesta ja vastaan. Se, että kapinallisen lauman johtaja olisi jokin jo sarjoista tunnettu, kenties jopa tärkeämpikin hahmo tekisi myös Oun laumalaiset epävarmoiksi. Monesta tuntuisi pahalta taistella entista omaa toveriaan vastaan ja molemmat kuvittelisivat vain olevansa hyvällä asialla. Vanhat ystävät joutuisivat taistelemaan toisiaan vastaan, kenties jopa kuolemaan saakka. Kapinallisen lauman johtaja voisi olla myös sitä mieltä, että Oun laumalaiset seuraavat sokeasti johtajaansa jopa kuolemaan saakka ajattelematta omalla järjellään.Ehkä oma suosikkini unelmapahiksistani olisi myös akita, joka kuuluisi Oun lauman johtajien sukuun. Tämä olisi hyvin odottamaton ja raju käänne ja tekisi puolien valitsemisesta hyvin vaikeaa. Sirius olisi ollut hyvä vaihtoehto tähän, koska hän lähti seuraamaan Kamakirin poikia kiitollisuuden velasta ja kiintyi näihin.

5 kommenttia:

 1. Tuo viimeinen kohta on tosi jännä ajatus!! =D Se olisi jotenkin ns. mahtavaa lukea välillä niitten pahisten puuhista ja, kun se pahisten lauman johtaja kuuluisikin juuri Oun lauman johtajien sukuun. Olisi niin, kuin erilainen lukukokemus mahdollisesti ^^

  VastaaPoista
 2. Minusta olisi hienoa jos joku Weedin pojista kääntyisikin pahikseksi. Sirius olisi mielestäni ehkä se parhain vaihtoehto, ehkä siksi kun tämä muistuttaa eniten isäänsä Weediä, joka on kaikkea muuta kuin paha. Olisi mielenkiintoinen käänne. Orion voisi myös kuolla taistelussa Siriusta vastaan. Kenties veljensä kuolema saisi Siriuksen lopulta kääntymään takaisin hyvien puolelle. Tässä olisi jotain erilaista ja oikeasti kiinnostavaa, kunnon draamaa.

  VastaaPoista
 3. Tein omani: http://hopeataivashopsu.blogspot.fi/2014/03/unelmieni-pahis.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! :)
   Alkuperäisen haasteen tekijä on kuitenkin Kaksoissolan blogi, joten kannattaa sinne käydä laittamassa.

   Poista
 4. Okei.. Kiitti tiedosta, en ois muuten tietäny. :)

  VastaaPoista