tiistai 10. elokuuta 2021

Fiiliksiä uusista FaNeMa-oheistuotteista!

Valmistelen parhaillaan postausta Japanista tilaamisesta, mutta se ottaa vielä aikansa, koska haluan käydä läpi kaikki välivaiheet tuoreeltaan ja tilaus on vielä sen verran vaiheessa. Sillä välin haluan tökkiä vähän Suomen hiljentynyttä blogirintamaa ja fiilistellä uusia Ginga-tuotteita, koska niitä ei mitenkään ihan joka päivä putkahtele esiin. Varsinkaan näissä määrin!

https://prtimes.jp/main/html/rd/p/000000022.000046259.html

Tieto koko setistä julkaistiin ihan heinäkuun viimeisinä päivinä ja niiden ennakkotilauskin Japanista päättyy jo 16.8.2021 eli niissä ei mitenkään ihan kauhean pitkää varoitusaikaa annettu. Tässä täytyy nostaa hattua aktiiviselle fandomille, joka levittää sanaa esim. somessa sen verran hyvin, että muuten asia olisi voinut jäädä ihan totaalisesti huomaamatta.

Ylipäätään se, että Gingasta tulee uusia oheistuotteita on aina huippu juttu! Japanin päästä ei ole ihan tolkuttomasti viime aikoina tullut uusia tuotteita, lähinnä Mangamuseon tuotteita, musikaalin tavaraa ja RedSharkin figuurit ovat olleet varmaan viimeksi vähän sellainen isompi juttu - ja sekin on ollut aikalailla päivälleen kaksi vuotta sitten.

Yllättävää on se, että FaNeMa:n tuotteita tuli niin paljon kerralla aivan totaalisen puskista ja mikä on ehkä hieman harmillista - ennakkotilausten aika on siihen nähden todella rajoitettu, että siitä ei ollut mitään ennakkotietoa aiemmin ja tilausmäärät ovat pieniä. Tilaussivustolta on mahdollista tilata vain maksimissaan 10 kpl tuotetta per henkilö, mikä saattaa johtaa siihen ettei niitä esimerkiksi välttämättä tule Suomen puolelle jälleenmyyntiin tai niitä tulee todella pieni määrä.

Tilausmäärän rajoitus on hankaloittanut myös ihan Japanin ulkopuolisten ostoa välityspalveluiden kautta, sillä esimerkiksi FromJapanin kautta maksimimäärä on mennyt jo täyteen. Tämä oli itselleni tosi harmillista, koska FromJapan on minulle tutuimpia välityspalveluita ja nousee kysymyksiä siitä miten luotettavia ja helppokäyttöisiä muut vastaavat palvelut ovat, koska en ole niitä koskaan käyttänyt. Minun onnistui lopulta tilata haluamani tuotteet ZenMarketin kautta, mutta koska kyseessä on minulle vieras palvelu, on jatkuva pelko siitä, että asiat eivät menekään toivotusti.Kaiken kaikkiaan tuotteita tuli 20! Niistä ehkä eniten yllättäviä olivat pehmot, sillä Gingasta on tehty todella vähän pehmoja. Ennen kuin PurePlastic alkoi valmistaa niitä 2016, meillä oli käytännössä pelkästään TopSangyon pehmot. Kun perinteisiä TopSangyon Weed-pehmoja sai vielä uutena joskus vuoden 2006 kieppeillä tai hieman sen jälkeen, niitä sai esimerkiksi Suomesta hintaan 25e (pieni pehmo) tai 45e (iso pehmo). Konkurssiin menon ja loppuunmyynnin jälkeen niidenkin hinta on poikkoillut siinä 50-300e välillä. Muita pehmoja kuin Weediä taas lähti pääsääntöisesti 300e ylöspäin ja monille vakio oli aikalailla 600 euron kieppeillä.

Joka tapauksessa, tämän takia pehmoja pidettiin harvinaisina ja kalliina ennen kuin PurePlastic astui kuvioon. Tullessaan se on romahduttanut hieman TopSangyon pehmojenkin hintoja alemmas. Se, että Japanista putkahtaa uusia pehmoja myyntiin lähes 15 vuoden jälkeen on melkein ilmiömäistä!
Huomattavin pehmoista lienee tämä "isoksi Gin-pehmoksi" kutsuttu yksilö, joka on korkeudeltaan noin 20 cm (korvat poislukien). Sen hinta on 3,300 jeniä eli suunnilleen 25,50e. Tämä pehmo on FaNeMan tuotteista suosikkejani. Se poikkeaa monista aikaisemmista pehmoista istuvalla asennolla, jos jätetään laskuista harvinaisempi Promo Weed. Pidän tämän pehmon tyylistä ja toteutuksesta, koska se on mittasuhteiltaan hieman realistisempi kuin pallopäinen TopSangyon pehmo. Tämä pehmo on mielestäni suloinen, mutta en silti antaisi sille aivan täyttä 5/5 luokitusta, sillä osittain se vaikuttaa vähän tönköltä.

Annan plussaa brodeeratuista anturoista, mutta sen sivuprofiili on hieman hassun näköinen ja häntä on melko ryppyinen verrattuna siihen, miten sulavasti muu pehmo on toteutettu. Väri on myös ehkä liian tumma omaan makuuni, joskin tämä voi johtua myös siitä, että valokuvat vääristävät. Jos ajatellaan, että Ginin pitäisi olla hopeanharmaa, sekä tämä pehmo, että Topsangyon yksilö ovat menneet liian tummalla sävyllä. Arpien brodeerauksesta pidän, mutta kuvissa niitä hädintuskin näkee, joka voi jälleen johtua valotuksesta kuvissa. Ilmeisesti brodeeraus ei ole ihan valkoinen vaan hyvin hennon pinkki. Se olisi voinut olla ehkä hivenen tummempikin, jotta se erottuisi paremmin otsapallojen päällä. Silti pidän tästä pehmosta ja se oli ehdoton valinta, kun mietin mitä tilaan itselleni.

Harmaa värivalinta anturoihin ei ehkä ole ultimaattisesti omia suosikkejani, mutta toisaalta se näyttää ihan toimivalta ja siistiltä. 

Gin-pehmo ei toki jäänyt ainoaksi julkaistuksi pehmoksi! Seuraavana tuotteena oli 5 kpl erilaisia "maskotteja" ehkä niitä voisi kutsua avaimenperäpehmoiksi. Nämä pehmot ovat hiukan pienempiä, niiden korkeus on n. 15 cm (korvat poislukien). 


Pehmot ovat enemmän seisovassa tai "roikkuvassa" asennossa ja mallikuvissa niitä nähdäänkin esimerkiksi laukun tai paidan taskussa.


Tummaa taustaa varten Gin-pehmon värit näyttävät itseasiassa paljon paremmilta, joten voisiko oikeasti olla, että kuvat ovat vain hieman huonosti valottuneita? Se mikä ei osunut alunperin minulla isommassa, istuvassa pehmossa silmään, mutta häiritsee ehkä hieman tässä avaimenperäpehmossa on se, että Ginin korvien sisustasta on tehty vaaleansininen valkoisen sijaan. Se ei näytä tuhottoman huonolta, mutta... miksi?


Nämä eivät välttämättä lukeudu ihan ehdottomasti suosikkeihini, mutta koska kyseessä on kuitenkin ihan symppiksen näköisiä kavereita ja pehmot muutenkin ovat vähän harvinaisempia tuotteita Japanista pitkään aikaan, nappasin pari mukaani. Valitsin Ginin ja Rikin, mutta jäi ehkä jälkikäteen vähän kaduttamaan ettei mukaan valikoitunut myös Johnia. Pehmojen toteutus ei ole... paras mahdollinen? Ne ovat vähän kummallisen ja yksinkertaisen näköisiä pönöttävällä asennollaan ja niiden kuvioita on pelkistetty. Esimerkiksi Ginin etupuoli on täysin valkoinen ja selkäpuoli taas täysin harmaa. Nostan silti hattua sille, että niissä on pieniä yksityiskohtia, kuten Benin ja Rikin kaulapannat. 

Kaikki arvet on brodeerattu (joskin esim. Rikillä ne on jostakin syystä jätetty selästä kokonaan pois), joten pidän myös siitä. TopSangyon pehmoissa brodeeraus tuntui olevan tietynlainen erikoisherkku ja piirretyt arvet heidän pehmoissaan näyttivät vain siltä, että ne on piirretty halvimmalla mahdollisella tussilla pehmoon... PurePlasticin pehmojen arvet ovat myös toisinaan hieman epäsiistin näköisiä ja paksuja. Ymmärrän kuitenkin, että se on ollut heille paras vaihtoehto, sillä brodeeraus yhdistettynä pörrökankaaseen olisi voinut tuottaa ongelmia massatuotannossa ja pehmoissa olisi voinut olla isompi erä epäonnistuneita. Esimerkiksi tästä postauksesta näkee aika hyvin miten brodeerauksen asemointi on muuttanut pehmon ilmettä.Pakko minun on myöntää silti, että aika somilta ne näyttävät killuessaan repussa. Maskottien hinta on muuten 1,650 jeniä eli noin 13 euroa.Jos en ihan väärin lukenut, tämä on kai käytännössä akryylinen korttisuoja? Niihin voi siis sujauttaa esimerkiksi ID-kortin tai opiskelijakortin tai jotakin sellaista. Niiden toisella puolella on vain sarjan nimi valkoisella pohjalla ja kuvista voisi olettaa, että niistä ei kai näy läpi. Voisi kai sanoa, että omaan makuuni nämä ovat aika tyypillisen tylsiä tuotteita? Niiden kuvituksia on käytetty paljon ennenkin eivätkä ne mitenkään erityisen paljon hivele silmää. En ollut kiinnostunut ostamaan näitä tuotteita, mutta niiden hinta oli 2,200 jeniä eli melkein 17 euroa ja niitä on tosiaan kuvassa näkyvät kolme eri mallia.


Lippis. Ginga-hattuja on aikaisemmin ollut vain fanitekeleinä, joten ihan hauska idea sinällään ja mitä luin ihmisten kommentteja näistä tuotteista, iso osa tuntui itseasiassa pitävän tästä ja halusi ostaa sen. Minä taas... tämä ei ehkä ole ihan minun tyyliseni tuote? Rakastan snapback-mallisia lippiksiä ja omistan niitä useamman ja jos kyseessä olisi ollut sellainen jollakin siistillä Ginga-kuvituksella en olisi miettinyt sekuntiakaan. Tämä malli ei kuitenkaan ollut ihan mieleeni enkä jotenkin nähnyt sitä keräilynkään kannalta kiinnostava tuotteena tai helposti säilytettävänä yksilönä. Se ei ole huonosti toteutettu, itseasiassa kaikista Gin-tuotteista tämän arvet on toteutettu kaikista parhaiten. Se ei vain ole omaan makuuni kiinnostava.

Lippiksen hinta on 3,850 jeniä eli lähemmäs 30 euroa.

Sitten päästään muihin asusteisiin ja vaatteisiin!


Minun on pakko myöntää, että näiden paitojen kuvitukset toivat sellaiset hauskat 80-luvun fiilikset monista vanhoista tuotteista! Niiden värit ovat aika villit.Osittain värivalinnat saavat niistä kuitenkin melko sekavan ja epäsiistin näköiset. Pakko myös mainita, että en pidä lainkaan Ginga Nagareboshi Gin -logosta, joka näissä tuotteissa on. Se on jotenkin kauhean epävirallisen näköinen ja... ehkä jos näin kamalasti voisin sanoa, ruma? Se tuo mieleeni tämän tyyppiset paidat enkä ole niidenkään iso fani. Ehkä se on makuasia.

En myöskään oikein ota selvää, kuinka iso esimerkiksi alla olevan paidan printti on. Jotenkin se näyttää ihan eri kokoiselta eri kuvissa.Nämä ovat siinä mielessä hassuja tuotteita, että jos törmäisin näihin aivan yllättäen jossakin vaatekaupassa edulliseen hintaan (sanotaan maksimissaan 10e t-paidoista), mukaan tarttuisi aivan varmasti joku, mutta näin netistä tilattuna ne eivät oikeastaan kiinnosta minua eivätkä niiden värit ja designit ole niin ihmeellisiä, että pitäisin niitä poikkeuksellisen kauniina. Ne herättävät lähinnä sellaisen meh-fiiliksen.

T-paitoja myydään hintaan 4,180 jeniä eli n. 32 euroa ja huppareita taas hintaan 7,700 jeniä eli jotakuinkin 59,50e.Reppuja! Nämä olivat siitä kiva erikoisuus, että Gingasta ei ole tainnut olla reppuja koskaan aikaisemmin. Tämä musta yksilö oli enemmän sellainen "ihan kiva" ja sitten näin tämän sinisen...

Jostakin syystä rakastan tätä vain niin kovasti! Olen aina tykännyt pinkin ja sinisen yhdistelmästä ja tämä on ehdottomasti suosikkini näistä repuista. Pidän myös siitä, että kuva jatkuu taskun taakse. Harkitsin oikeasti vakavasti tämän ostamista, mutta lopulta ajattelin, että minun on pakko lyödä raja johonkin. Jotenkin tämä hivelee aistejani niin paljon, mutta toisaalta olisi ollut tuhoton sääli ostaa tämä vain koristeeksi tai sitten vain käyttöön ja katsoa miten kulutan sen puhki... Minulla on sen lisäksi ehkä vähän liikaa reppuja. 


Säästin viimeiseksi oman inhokkini. Tämä oli itseasiassa ensimmäisiä tuotteita joihin törmäsin FaNeMalta ja ensimmäinen reaktioni oli "voi ei...". Mieleeni tulvivat muistot vanhoista Creation Advancen Run Gin -paidoista, jotka olivat tylsiä. En oikeasti usko, että niitä päätyi kenenkään keräilijän kokoelmiin, minusta tuntui ettei kauhean moni halunnut niitä.

Maastokuvio, jossa on tuo sama logo, jonka tuomitsin jo aikaisemmin. En pidä siitä. Itseasiassa ensimmäisillä vilkaisuilla en huomannut ollenkaan maastokuvion sekaan piilotettuja Ginejä, mutta senkin jälkeen kun huomasin ne, eivät ne tehneet minuun yhtään sen enempää vaikutusta. Tämä tuote ei ole ollenkaan omaan makuuni.

Reppujen hinta on 8,800 jeniä eli noin 68 euroa.


Yleensä sanotaan, että viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä, mutta näille on vaikea antaa sellaista kunniaa. Samainen maastokuvioidea, mutta kolmena eri kenkävariaationa. Niihinkin on piilotettu Ginejä, mutta kauempaa ne näyttävät ihan vain maastokuvioiduilta kengiltä, joissa on pieni Ginga-teksti sivussa.

Piilotetut Ginit kuvion seassa ovat ehkä sinällään hassu yksityiskohta, mutta jos näitä vilkaisisi nopeasti, ihmettelisi varmasti, miksi näitä myydään Ginga-tuotteena. Ei jatkoon.

Kengät ovat 7,700 jeniä eli n. 59,50e. Ehkä näitä joskus tulevaisuudessa myydään taas satojen eurojen hinnalla, kuten GNG-tossuja, mutta en edes haluaisi verrata niitä näihin.

Tässä vielä linkki FaNeMaan: https://fanema.jp/121/ginga

Mitä mieltä sinä olit FaNeMan tuotteista? Oliko joku ehdoton suosikkisi tai inhokkisi?
Kommentoi ihmeessä, haluan kuulla!

4 kommenttia:

 1. Istuva Gin on kyllä suloinen, vaikka pehmon ilme onkin vähän jäykkä. Avaimenperäpehmoista John ja Ben ovat onnistuneita, muista en oikein pidä. Akamen ilme on jotenkin outo. Ginissä ja Rikissä sen sijaan harmittaa tietyt virheet/puutteet. Molempien hännistä puuttuu valkoinen alaosa ja molempien takajalat ovat takaa eri väriset kuin edestä. Rikiltä lisäksi puuttuu arvet selästä ja rintakehästä, ja lisäksi sillä on virheellisesti molemmissa etujaloissa arpia vaikka pitäisi olla vain vasemmassa.

  Lippis ja sininen sekä musta reppu ovat hienoja, muut tuotteet sen sijaan vähän meh, etenkin maastokuvioiset ovat tosi tylsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseä häiritsi myös nuo tietyt pelkistykset kuvioissa avaimenperäpehmoissa, kaikkia Rikin arpien virheitä en huomannutkaan, hyvä kun sanoit. Omaan silmään iski eniten ne puuttuvat selän arvet.

   Hassua miten näistä löytyy osa, mitkä on aika kivoja ja osa jotka eivät ole sinne päinkään.

   Poista
 2. Tuo John-avaimenperäpehmo ois satavarmasti lähtenyt ostoon jos olisi ollut helpommin saatavilla, aivan ihanan velmu ilme ja hahmojen olemus ylipäänsä on hauska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakastan sitä itsekin! Vähän jäi harmittamaan ettei se valikoitunut mukaan.

   Poista