keskiviikko 11. elokuuta 2021

PurePlasticin pehmot (2. sarja)

 


Aloitetaanpa kertomalla vähän näiden pehmojen historiasta:

PurePlasticin ensimmäinen pehmosetti julkaistiin vuonna 2016 ja tämä uudempi setti julkaistiin vuoden 2020 lopulla. Tähän mennessä mm. Yukimura-pehmo oli loppuunmyyty. Ennakkotilaukset uusille pehmoille avattiin joulukuussa 2020 ja niiden yhteydessä tilaajien oli mahdollista lisämaksusta (joka kattoi postikulut) tilata mukaan kaupanpäällisinä avaimenperät pehmojen hahmoista. Avaimenperät toimitettiin pääsääntöisesti ennen pehmoja, paitsi ilmeisesti ulkomaan tilauksissa.

Alunperin pehmojen arvioitu saapumisaika oli huhti-toukokuu 2021, mutta koronavirus toi mukanaan maailmanlaajuisia viivästyksiä ja ongelmia, jonka lisäksi kävi vielä niin ikävä tuuri, että Ever Given -konttilaiva jumittui Suezin kanavaan maaliskuussa 2021, aiheuttaen viivästyksiä laivaliikenteessä ja näin ollen myös pehmojen toimituksessa. Pehmot pääsivät viimein Suomeen ja toimitukseen ennakkotilaajille elokuun 2021 aikana ja niitä postitetaan edelleen tämän blogitekstin ilmestymisen aikana siinä määrin, että Urumin asiakaspalvelu on tällä hetkellä ruuhkautunut, pehmojen postitusten ollessa pääprioriteettina.

Pehmoja ilmestyi uudessa setissä yhteensä kuusi kappaletta, joista kaksi oli tavallista (aikuinen Gin ja John) ja loput (Riki, Akame, Kurojaki ja pentu Gin) Limited Edition -painosta, joka tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan sitä, että niistä otettiin normaalia pienempi painos. Limited Edition -pehmojen hinta on 55,90e ja tavallisten edelliseen tapaan 35,90e. Pehmot ovat myynnissä Urumissa, kunnes ne myydään loppuun.

Sitten itse pehmoihin! Käyn näitä vähän sekalaisessa järjestyksessä, älkää antako sen häiritä.


Otetaan ensin tarkasteluun valloittava Gin-pentu! Tässä pehmossa erityisesti kiinnitti huomiota siihen, että siinä on ensimmäistä kertaa mukana kaulapanta. Tämä Gin-pehmo on enemmän nostalgista Hopeanuoli-animea mukaileva ulkonäöltään. Väreiltään se osuu aivan nappiin ja hahmo näyttää itseltään siinä, missä Weed-pehmoa kritisoitiin siitä, että värien olisi toivottu olevan enemmän sinertävä - ja näin rinnatusten pehmot nähtyäni, sellainen mahdollisuus olisi kieltämättä tuonut eroa paljon enemmän pehmojen välille.

Pehmojen arvet ovat vähän jakaneet mielipiteitä ja siinä missä itsekin suosin brodeerauksia pehmoissa, koska ne näyttävät siisteiltä ja kauniilta, on PurePlastic kuitenkin vaikuttanut ottaneen selvää mahdollisuuksista brodeerattujen arpien suhteen ja halunnut minimoida riskejä, koska brodeeraus ei ilmeisesti ole kaikista toimivin ratkaisu näissä pehmoissa käytetyn kankaan kanssa ja se olisi voinut tuoda omat ongelmansa laadun kanssa. PurePlasticin mietteistä brodeerausten osalta voi lukea lisää täältä

Yleisesti ottaen pidän tästä pentu Ginistä kovasti, minusta se on tähän astisista PurePlasticin pehmoista onnistuneimpien joukossa. Ainoa, mitä tietyllä tavalla jään kaipaamaan tähän pehmoon on matalampi valkoinen alue silmien välissä eikä sekään ole mikään ehdoton asia, jonka puuttuminen häiritsisi minua.
Sitten kurkataan vähän Johnia! John oli siitä yllättävä kaveri, että en pitänyt sitä oikeastaan kovinkaan kummoisena tapauksena alusta lähtien? Se on ulkonäöllisesti tunnistettava, mutta ei herättänyt minussa sen kummempaa juuta eikä jaata. Hassua, koska kyseessä on kuitenkin yksi omia lempihahmojani, mutta suhtautumiseni siihen oli todella neutraali. Kun kuitenkin sain tämän pehmon sitten käsiini, en tiedä mitä ihmettä siinä oikein tapahtui koska sulin sille aivan totaalisesti... Nähdyt kuvat eivät todellakaan tehneet oikeutta sille miten söpö se on.

Alkuperäisessä prototyypin kuvissa sen vaalein sävy näytti enemmän kellertävältä, mutta luonnossa se näyttää enemmän upealta kermanvaalealta ja se sopii loistavasti yhteen tumman kanssa. Pelkäsin sen silmien olevan jotenkin negatiivisella tavalla häiritsevät, mutta ne luovat sille oikeastaan todella toimivan, terävän ja vakavan katseen. 

Pelkäsin jotenkin kai hassulla tavalla sitä, että se olisi lähes identtinen kopio Jeromesta, mutta jotenkin toteutus toimii niin törkeän hyvin ja tuo esiin hahmon itsepäisen ja varman luonteen? En voinut lakata hypistelemästä sitä, kun tarkastelin pehmoja yksitellen. Rakastan sitä!


Otetaanpa seuraavaksi parivaljakoksi aikuinen Gin ja Riki! Aloitellaan jälleen Ginillä.Pidän aikuisessa Ginissä siitä, että siihen tehtiin vähän muitakin eroja kuin pelkkä silmien vaihto. Aikuisen Ginin design tulee enemmän mangan ja GDW-animen puolelta. Hassua, miten niin pienillä muutoksilla siitä on saatu jotenkin karismaattinen. Silmät muuttavat ilmettä kivasti ja minun on oikeastaan tosi vaikea valita omaa suosikkiani näiden kahden Gin-pehmon väliltä, koska molemmissa on paljon hyvää. Pentu Ginissä on se vahva nostalgia omasta lapsuudesta, mutta aikuinen Gin on jotenkin arvokkaan ja tyylikkään näköinen.

Jotenkin kummallista, kun aloin kirjoittamaan tätä blogipostausta vähän sillä fiiliksellä, että nyt kerron todella rehelliset tuomioni näistä pehmoista, mutta... kun näitä nappaamiani kuvia jälkikäteen katselee, ei oikeastaan tule juurikaan mitään huonoa sanottavaa mieleen? Tässä setissä on paljon hyvin onnistuneita pehmoja.
Rikiä seuraavaksi. Riki ei tosiaan ole koskaan ollut ehdottomia suosikkihahmojani, mutta on enemmän kuin ymmärrettävää, että siitä haluttiin pehmo, koska monille se on kärkipaikoilla. Yukimura-pehmon rinnalla tarkasteltuna siihen olisi ehkä värien puolesta kaivannut enemmän eroa. Kaikesta huolimatta sen tunnistaa kyllä hyvin hahmoksi, jota se esittää.

Mielipiteeni Rikin arpien toteutuksesta vaihtelee. Omassani ne ovat niin paikoittain hämmästyttävän hyvin tehtyjä, jopa siroja ja yksityiskohtia, että hämmästyin tarkastellessani sitä lähempää. Toisissa kohdissa ne taas levähtävät haaleaksi väriläiskäksi. Tämä on varmaan pehmokohtaistakin, mutta ongelma vaikuttaa olevan lähinnä pidemmässä rintakarvassa, sillä lyhyemmissä kohdissa tätä ongelmaa ei ole. Riki ei yllä aivan omiin henkilökohtaisiin suosikkeihini, mutta en sanoisi sitä lainkaan huonoksikaan. Keräilyä ajatellen, Riki on aina ollut suosituimpia ja halutuimpia hahmoja, joten ehkä sekin on osasyy siihen, miksi sitä pitää vähän arvokkaampana keräilykappaleena.


Sitten tämä kaksikko, jota on saanut odottaa kumman pitkään, että ne löytyvät viimein yhdessä jostakin oheistuotteesta! Olen jotenkin hämmentynyt siitä, että esimerkiksi GNG-figuureista löytyi Kurojaki, mutta ei Akamea, joka oli varmasti merkittävämpi hahmo kuin moni muu mukana olleista...

Kurojaki taisi olla monin paikoin positiivinen yllätys hahmovalinnaksi, joten aloitellaan siitä.
Ja pakkohan se on myöntää, odotin Kurojakia itsekin aivan innoissani! Mielestäni oli aikakin, että siitä tulee vihdoin lisää oheistuotteita. Erityisen positiivista sekin, että se ei ole Tesshin-kopio vaan reippaasti oma yksilönsä väreineen päivineen. Värit ovat osuneet tämän pehmon kanssa kivasti nappiin, vaikka prototyypistä onkin huomattavissa joitakin eroja. Ei kuitenkaan mitään sellaista, mikä olisi ikävästi osunut ainakaan itselleni silmään, kun oli tiedossa, että prototyyppi ei välttämättä ole aina ihan se lopullinen versio ja valokuvat voivat aina vääristää hieman värejä.

Itseasiassa Kurojakin tapauksessa tietyt erot prototyyppiin olivat myös erittäin tervetulleita. Pehmon silmiin tuli aika isojakin muutoksia ihan loppuvaiheilla, kun sen puhjennutta silmää siirrettiin enemmän keskemmälle reunasta ja toista silmää kallistettiin, että se näyttäisi vähän vihaisemmalta. Muutos toimii pehmossa todella hyvin. Itseasiassa voisi melkein sanoa, että mentiin jopa prototyypistä reilusti plussan puolelle lopullisissa pehmoissa!
Omassa Kurojakissani pistän merkille ehkä parhaiten useiden yksityiskohtien ja ehkä enemmänkin erilaisten kankaiden yhdistelyn sekä sen tuomat ongelmat. Tumma alue silmien ympärillä on erilaista, jämäkämmän tuntuista kangasta ja koko alueella tuntuu olevan vaikeuksia mukautua kasvojen muotoon luontevasti, sillä se yrittää itsestään vetäytyä hieman kuperaan. Toki täytteiden asettuminenkin voi olla syynä tähän. 
Viimeisimpänä pehmoista onkin sitten Akame.

Akamea kritisoidaan helposti siitä, että se on "vain valkoinen pehmo" mikä tekee siitä tylsän, vaikka tämä ei olekaan valmistajien vika, koska hahmossa vain ei ole mitään kovin poikkeavaa. Vähän samalla tavalla kuin Meristä kritisoitiin aikanaan sen ilmestyessä, että se on "vain tavallinen kultainennoutaja-pehmo", pehmoista on vaikea saada kovin uniikkia, jos ainoa, millä pelata niille persoonallisuutta on lähinnä silmät. Onkin ehkä vähän omituista, miten Akame vaikuttaa olevan sen verran suosittujen hahmojen kärkipäässä, koska hahmossa ei ole ulkonäöllisesti mitään kovin kiinnostavaa.

Se, että Akame on kalliimpi Limited Edition -pehmo on myös tuntunut herättävän ihmetystä, koska pehmossa ei oikeastaan ole mitään erityistä, mutta toisaalta, jos kiinnostus pehmoon on vähäistä, on aika ymmärrettävää, että siitä ei otettu isompaa painostakaan. Toisaalta jonkun toisen hahmon valinta olisi saattanut olla parempi vaihtoehto.

Jollakin jännällä tavalla tämä pistää miettimään, onko suhtautuminen Akame-pehmoon enemmän "meh" siitä syystä, että valkoista kangasta pitää halpana ja tylsänä tai kenties siitä, että hahmossa ei vain ole kiinnostavia yksityiskohtia? Pidetäänkö esimerkiksi Mer-pehmoa enemmän kiinnostavana, vaikka se on yhtälailla yksivärinen pehmo? Ovatko Kyoshiro ja Jouji enemmän kiinnostavia, koska niillä on arpia, vaikka muuten ne olisivat yhtälailla vain valkoisia pehmoja?

Mielestäni Akame-pehmoa ei ole toteutettu varsinaisesti huonosti, jos tarkastelee pehmoa kokonaisuutena. Siinä käytetty kangas ja pehmon toteutuksen lopputulos on yhtä laadukas kuin muissakin pehmoissa. Hahmon design vain ei ole yhtä kiinnostava.

Ainoa asia, joka itseäni pehmossa häiritsee on se, että sen silmät vaikuttavat olevan paljon alempana muihin pehmoihin nähden. Silti minun on vaikea uskoa, että vaikka pehmo olisi toteutettu "täydellisesti" eikä mikään siinä osuisi silmään, se ei saisi samanlaista suosiota kuin muut pehmot. 


Mikä oli iloinen yllätys uudessa setissä oli ehdottomasti se, että pehmoilla on brodeeratut anturat! Ne ovat aivan ihana ja tyylikäs lisäys yksityiskohtiin ja pidin niistä kovasti! Joskin tämän muutoksen myötä huomasin, että pehmoissani on enemmän ongelmia pystyssä pysymisen kanssa kuin aiemmin ja jalat olivat paikoin vinossa. Täytyy tosin myöntää etten ole täysin varma johtuuko tämä täytteiden asettelusta vai brodeerauksesta, koska suurimmalla osalla ongelma tuntui kuitenkin korjaantuvan helposti, kun jalkojen täytteitä pöyhi paremmin. Voi siis olla ihan yksinkertaisesti, että täytteet ovat siirtyneet laatikossa matkustelun aikana. 

Millaisia fiiliksiä pehmot sinussa herättivät? Tilasitko joitakin itse tai aiotko tilata? Yllättikö joku pehmo positiivisesti tai negatiivisesti? Kommentoi ihmeessä mietteitäsi! Pehmoista saa antaa kritiikkiä niin hyvässä kuin pahassakin, sillä se on tärkeää kehityksen kannalta. Muistathan kuitenkin olla asiallinen~

11 kommenttia:

 1. Olen ihan tyytyväinen ostokseeni. Riki-pehmo oli hintava, mutta pakkohan se oli Rikin fanityttönä ostaa. Hain sen tänään noutopisteeltä ja harmittavasti huomasin, että hännässä kangas/karva oli jo purkautumassa hieman ja siinä oli seassa vähän keltaista liimaklönttiä (ainakin epäilen kyseessä olleen liimaa). Saksin tämän kohdan pois ja vaikuttaisi ettei karva ole purkautumassa enempää. Urumin julkaisemissa yhteiskuvissa Rikien päiden muodoissa näytti olevan hyvin paljon vaihtelua ja kauhulla odotin millaisen saisin. Omani on, noh, ihan ok, vaikka onkin aika lintassa, kuono osoittaa rottamaisesti alaspäin ja valesilmien välissä on selkeä kuoppa, joka näkyy sivustakin katsottuna. Toinen pehmoni (Tesshin) on huomattavasti terveemmän näköinen. Pakkaaminen pieneen tilaan varmasti voi muokata näiden ulkonäköä. Kuten sanoit arvet ovat joissain kohdin todella hienoja, mutta rinnassa epämääräistä haaleaa värimassaa. Noin ylipäänsä olen melko tyytyväinen pehmoon, mutta tälläistä kalliimpaa erikoispehmoa tuskin ostan enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ajatuksistasi! Unohtui ihan mainita, että omissakin pehmoissa oli muutamassa vähän sellaista ylimääräistä "irtokarvaa" pienenä tukkona, jonka siistin pois saksilla. Ehkä se oli jostakin pehmojen viimeistelystä tehtaalla jäänyt.

   Olettaisin itsekin, että esim. pään muodon vaihtelu voi olla joko täytteiden asettumisesta tai sitten se on vain massatuotannossa väistämätöntä. Pitäisi ehkä perehtyä hieman enemmän miten pehmojen massatuotanto ylipäätään toimii, koska se on itselle ihan vierasta.

   Poista
 2. Anturat on kyllä positiivinen yllätys, mutta.. Pehmoilta taitaa puuttua varpaat? Niillä ei siis näytä olevan jaloissa niitä lankoja jotka erottelee varpaat. Nyt jaloista tulee mieleen My little pony. Prototyyppien kuvissa pehmoilla kuitenkin näyttäisi olevan varpaat. Onkohan langat vahingossa jääneet pois, kun pehmoja alettiin valmistaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, harmillisesti anturoiden kanssa varpaita erottavia lankoja ei ollut mahdollista toteuttaa tuotannossa. Muutama on ilmeisesti pohtinut niiden ompelemista käsin omille pehmoilleen.

   Poista
 3. Pureplasticin pehmot ovat ihania ja laatu paikoin loistava, vaikka hahmovalinnat on omaan silmääni mennyt vähän..niin ja näin. Etenkin ensimmäisessä setissä mukana olevat Mer ja George olisi voitu korvata keskeisimmillä hahmoilla, mutta vissiin pehmotiimi on halunnut mukaan pehmot omista lemppareistaan. Toisaalta ensimmäinen pehmosarja onnistui siinä että mukana oli paljon eri näköisiä hahmoja, tanskandoggia ja luppakorvia.. mutta miksei esimerkiksi GB hyvin keskeisenä hahmona voinut olla mukana? Tai tässä sarjassa joku gingan mastiffi? Tai Smith? Tietenkin hahmoja valitaan mukaan fanisuosion ja myytävyyden takia, mutta Kurojaki tai jompikumpi Gin olisi hyvin voitu korvata toisella hahmolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ajatuksista! Hahmovalinnat on tosiaan pohdituttaneet selvästi ihmisiä. Itsekin olisin kaipaillut GB:tä kovasti pehmoihin. Itseasiassa Kurojaki tuntuu olevan yksi suosituimpia pehmoja, mitä kommentteja on tullut seurailtua, joten se on tainnut olla aika hyvä valinta. Olisin itse korvannut ehkä ennemmin Akamen jollakin toisella hahmolla.

   Poista
 4. Oma ongelma Akamen kanssa on vähän se hinta. Ymmärrän, että on pelätty, ettei se olis yhtä suosittu kun muut joten on haluttu ottaa sitä vähempi määrä. Mutta itsellä se noussut hinta on justiinsa syy, miksen oikeen haluu ostaa sitä. Tykkään Akamesta hahmona ja olisin voinu sen kolmekymppiä kuvitella käyttäneeni siihen, mutta 50+€ "vain" valkoisesta koirapehmosta ei oikein innosta. Ja vähän hassulta tuntuu, että Gin, John ja Akame on vähän niinku luontainen kolmikko tässä vaiheessa, mutta Akame on niistä kolmesta kallein, vaikka sillä on yksinkertaisin design.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrettävää, olen kuullut samanlaisia mietteitä muiltakin. Kiitos ajatuksistasi!

   Poista
 5. Silloin kun aloin katsomaan, niitä oli ennakkotilauksessa, yli sen sanotun ajan. Ajattelin että ostan vasta sitten kun oikeasti tulevat, ja yhtenä päivänä katsoessa melkein kaikki pehmot olivat kokonaan menneet, sivujakaan ei enää ollut. Nyt en varmaan koskaan tule näkemään tai koskemaan yhtäkään noista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, olen huomannut monen harmittelevan samaa. Toisaalta oli aika yleisesti tiedossa, että suurimmasta osasta tulee rajoitettu painos, joten ennakkotilaus oli aikalailla ainoa varma tapa saada pehmo.

   Poista
 6. Hieno setti pehmoja. Kiva että juurikin nuo Hopeanuolesta tutut hahmot pääsivät tähän. Niistä tulee jotenki nostalginen viba, etenki pentu Ginistä. Pehmosetistä hankin Kurojakin. Omaan pehmooni ei sattunut mitään derppaavaa, ainoastaan toinen etutassu vetää jännästi vinoon, mutta se ei häiritsevästi pistä silmään.
  Anturat oli hauska yksityiskohta. Mutta itse kuitenkin valitsisin kahdesta jalkatyypistä mielummin lankavarpaat. Ilman lankoja jalat näyttävät jotenkin "tyhjiltä".

  Onko muuten pehmojen kangas erillaista kuin edellisen sarjan pehmoilla? Oman Kurojakini kangas on super sileän tuntuista. 1.sarjan pehmot tuntuu karheilta siihen verrattuna. Sitten mietin myös täytettä. Mulla on itellä on kaks 1.sarjan pehmoa jotka kummatki on jotenki jämerän tuntusia, mutta tää Kurojaki on täytteenkin suhteen pehmeä. En sitten tiiä johtuuko se vaan siitä että ne 1.sarjan pehmot on kummatkin sattunu olemaan hyvin "jämerästi" täytettyjä.

  VastaaPoista