torstai 31. joulukuuta 2015

Lisäystä kokoelmaan

Ah, miten... kekseliäs otsikko, mutta menkäämme suoraan asiaan. Viimeisen puolen vuoden aikana en ole päivitellyt pahemmin mihinkään uusia hankintojani, joten ajattelin tehdä tälläisen tiivistetyn tilannekatsauksen, kun sattuu olemaan vapaata aikaakin. Mikäs olisikaan parempi tapa lopettaa kulunut vuosi ja siirtyä uuteen. 

Olen oikeastaan vähän yllättynyt, miten aktiivinen olen ollut keräilijänä, vaikka muuhun ei ole ollut oikein aikaa ja jaksamista. Olen lähinnä hypistellyt ja hehkuttanut näitä tuotteita sitten vain yksinäni. Koska en itse tee arvosteluita muista kuin yksittäisistä suomijulkaisuista enkä näin ollen oikeastaan tuo mitenkään esiin hankkivani myös muita tuotteita kuin välillä näitä über harvinaisia ja kalliita oheistuotteita ajattelin vaihteeksi ottaa tähän mukaan ihan "tavallisetkin" viime aikojen hankinnat.


Meikällä on jokin kummallinen tapa ostella tälläisiä pieniä oheistuotteita ja myydä niitä sitten pois - ja katua myöhemmin. Näin kävi mm. paperimagneettien ja lasinalusten kanssa, joita molempia omistin muistaakseni isot täydet tai ainakin lähes täydet setit, sitten menetin mielenkiintoni ja nielen nyt harmini, koska ne eivät ole enää yhtä yleisiä ja helposti saatavia kuin silloin... No, pinssit ovatkin aikalailla yksi tälläinen tuote. Omistin näistä aikaisemmin vain yhden pinssin, jonka myin pois, joten sikäli menetys ei ollut suuri. Nyt sain kuitenkin kivasti vähän tappiota takaisin, koska sain ostettua setin GNG-pinssejä ja pari Yamato-pinssiä siinä samassa. Tämän setin ostin Huuto.netistä.


GNG-teekuppi! Olin itseasiassa tosi hämmentynyt, kun tajusin etten ollut esitellyt tätä näköjään blogissa vielä ollenkaan. Kyseessä on siis posliininen, kahvaton versio japanilaisesta 80-luvun teekupista, joita on nykyisin hyvin vaikea löytää mistään ja silloin niillä on yleensä hintaakin mukavasti. Tämä on ollut yksi pitkäaikaisemmista ja kaukaisimmista haaveistani kokoelmaani ja tykkään kovasti tästä 80-luvun kuvituksesta ja väreistä. Muki lähti mukaani Facebookin Ginga-kirpputorilta.


Sinisten GNG-figuurien armeijani on salakavalasti lisääntynyt figuuri figuurilta. Olin itseasiassa juuri menossa kotiin tatuoitiajan jälkeen, kun huomasin, että olin saanut keräilijätutultani vinkin eBayssa olevasta, hävyttömän edullisesta sinisestä Cross-figuurista, jonka hinta oli 22€ (normaalisti siniset figuurit ovat helposti sen 50€). Riensin siis kotiin ostamaan sen itselleni ja oltuani innoissani figun hyvästä hinnasta se tietysti kostautui, kun kyseinen figu jäikin tulliin ja sain pulittaa siitä hieman lisää. Mutta kaikesta huolimatta selvisin aika hyvällä hinnalla ja sain figuurin mukana kivan kapselinkin, vaikkei se ollutkaan Bandain alkuperäinen kapseli. 

Tällä hetkellä sinisistä figuureistani uupuu käsittääkseni enää Riki. En kuitenkaan pidä mitään kiirettä  sen kanssa tai ole edes varma hankinko sitä koskaan. 


Tässä ovat kaksi 2. sarjan Gin-figuuria, sekä 1. sarjan ruskea Gin alkuperäisellä pussilla ja laatikolla, jotka ostin hieman kuin ohimennen keräilytutultani. Alunperin yritin saada settiin myös mukaan valkoisen Ginin, mutta toinen henkilö oli ehtinyt ostaa sen, joten tyydyin näihin kahteen ja siihen toivoon, että löydän joskus vielä valkoisenkin, jotta saan täyden setin Gin-figuja. 

1. sarjan Gin-figuuria en meinannut ensin hankkia, mutta koska sain setin tosi edullisesti en voinut mitenkääm kieltäytyä. Hassua kyllä, tämä kyseinen figuuri oli itseasiassa sama, jota kuolasin japanilaisessa huutokaupassa aikaisemmin, mutta tyydyin sitten jäljelle jääneeseen Oliver-figuuriin. Ostin tämän figuurin sitten myöhemmin keräilijältä, joka oli ostanut sen huutokaupasta. Tämän myötä myin myös oman Oliver-figuurini pois, koska sain nyt viimein sen, mitä alunperin tavoittelinkin ja jätin myös itselleni Oliverin alkuperäisen boksin.


Viimeisimpiä mangaostoksiani eli uusimmat WEED-mangat (Ajatelkaa, että Weedistä on jäljellä enää kymmenen osaa, jestas), yksi Weedin uusintajulkaisuista, jossa oli extrana tarroja sekä kaksi ensimmäistä The Last Warsia.

The Last Warsista olen ollut todella innoissani viimeaikoina, mikä on tosi piristävää, koska Orionista en välittänyt oikeastaan ollenkaan eikä se herättänyt kiinnostustani. Nyt odottelen innolla jo kolmatta osaa ja lueskelen mielelläni aina uusimmat luvut muista Ginga-blogeista.

Viimeisenä tälläinen ylläriostos, jonka bongasin ohimennen japanilaisesta huutokaupasta eli pieni paketti GNG-mallikuvia, tarkemmin sanottuna pelkästään ihmisistä ja muista olevia jämiä, jotka eivät ilmeisesti kelvanneet muille. Koirathan ovat oheistuotteissa aina suositumpia Gingan kohdalla, ihmisiä käsittelevät oheistuotteet jäävät yleensä viimeisiksi tai eivät myy oikeastaan ollenkaan, kuten olen pistänyt merkille esimerkiksi animaatiokalvojen ja magneettien kohdalla.

Olin kuitenkin hyvin mielissäni tästä hankinnasta, sillä pidän GNG:n ihmishahmoista kovasti, sekä studiomateriaaleista yleensä. Puhumattakaan vaikeasti saatavista ja harvinaisista GNG-mallikuvista. 

Mallikuvissa on aina se ikävä seikka, että niiden aitous on lähestulkoon aina kysymysmerkki. Minulle on jo parikin kertaa siunaantunut arvottomia kopioita, mikä ei ole kovinkaan mukavaa. Näiden mallikuvien tapauksessa olen kuitenkin erittäin luottavainen niiden aitouteen paristakin eri syystä (kyseisiä asioita on listattu myös Kaksoissolan sivuilla): 

• Kyseessä on ihmishahmoja, jotka eivät ole suosittuja. 
Yleensä kopioiden seassa on myös suosittuja hahmoja.
• Myyjällä oli muitakin studiomateriaaleja myynnissä eri anime-sarjoista.
• Myyjä oli perehtynyt mallikuvien alkuperään ja osasi myyntiilmoituksessa kertoa niistä kattavasti.
• Paperi on oikeanlaista, eron huomaa selkeästi meidän käyttämäämme kopiopaperiin verrattuna.

Kun mallikuvat saapuivat minulle huomasin niistä myös seuraavat asiat, jotka olivat minulle tuttuja mm. Methpringin GNG-mallikuvapakettia tutkailemalla.

• Mallikuvissa on selkeitä käytönjälkiä tuotantoprosessista:
Taittuneita kulmia ja reunoja, ryppyjä , kellastumia, niitin jäljet, sekä mahdollisia tahroja ym.Niitin jäljet paperin vasemmassa reunassa.


Ylhäällä aito mallikuva, alhaalla kopio. 

Huomaa väriero, meidän käyttämissämme kopiopapereissa 
sävy on selkeästi enemmän puhtaanvalkoinen tai hieman sinertävä. 


Lisäksi huomasin itse huomattavasti eroja painojäljessä, joka voi kuitenkin johtua monista syistä. Kyseessä voi olla yksinkertaisesti laadultaan huonompi kopio, riippuu siitä millä tälläisiä kopioidaan. Muste voi olla kuivempaa tai lopussa. Kyseessä voi olla kopiosta otettu kopio. Mallikuvassa voi olla luonnollista kulumista auringonvalosta tms.

Tässä setissä kuitenkin ero oli huikea omistamiini kopioihin, jälki oli paljon tarkempaa ja parempaa. 

Tälläisten asioiden lisäksi voin omasta kokemuksesta kertoa myös, että kopioiden kanssa kannattaa tarkkailla esimerkiksi puuttuvia elementtejä. Yhdessä kopiossani oli esimerkiksi kanjista lähtenyt yksi kirjain reunasta ja kuvaa oli korjailtu jälkikäteen niin, että sen huomasi selvästi. 

Lopuksi vielä muutamia lisäkuvia:


4 kommenttia:

 1. Saisko jotakin kuvaa missä näkyisi sinun kaikki gng figuurit? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki ^^ Otin vähän selkeämmän kuvan kaikista figuista pöydälle levitettynä, kun yleensä ne on sullottu tuonne hyllyyn.

   http://fav.me/d9maolo

   Poista
  2. Hieno kokoelma figuja olisitko valmis myymään mitään noista?

   Poista
  3. Kiitos ^^ En ole ainakaan tällä hetkellä aikeissa myydä figuurejani.

   Poista