perjantai 30. toukokuuta 2014

TULOKSET: Unelmiesi oheistuote

Osallistujia tässä kilpailussa oli hurja määrä, josta päätin kiittää teitä heittämällä tulosten julkistamisen yhteydessä vielä pari unelmieni oheistuotetta, jotka tulivat itselleni mieleen.

Ne esittelen kuitenkin vasta lopuksi, sillä nyt on aika paljastaa kilpailun tulokset. Voittajat valitsin hyvin pitkälti sen perusteella, miten suosittuja uskoisin näiden tuotteiden olevan, sekä ehdotusten kekseliäisyyden perusteella.

1. sijan voittaja:

"Skylandersin/Disney Infinityn kaltatinen GNG peli (PC,xBox, pleikka, 3ds, wii.....), eli peliä varten olisi figuurit, jotka saa portaalin avulla peliin pelihahmoksi. Peli etenisi GNG mangan juonen mukaan, mutta siinä olisi muutamia pienempiä tehtäviä. Pelistä löytyisi myös tarinan ulkopuolella olevia kaksinoelejä ja aikahaasteita. Pelin mukana tulisi muutama aloitusfiguuri ja muut figuurit myytäisiin yksittäispaketeissa, jotta voisi ostaa vain haluamansa. Figuureita voisi olla paljon (kuten skylanderissa), joten kaikki saisivat lempihahmonsa. Taustalle animen musiikkeja."

Hopeatiikerin kommentti: Monipuolinen oheistuote. Pelin saatavuutta monille eri konsoleille ym. ajateltu, sekä lisäksi peliin kuuluvat figuurit toisivat iloa muutenkin. Näppärästi mietitty, miten eri hahmot saisi peliin mukaan ja pystyisi keräämään vain haluamansa hahmot.

2. sijan voittaja:

"GNG aiheinen action figuuri jonka koko olis sellanen suurehko et ei mikää sellane sentin kahen kokone. Siis sellanen jonka pään, tassujen, korvien ja hännän asentoja pystyis vaihteleen. Hahmoina ehkä niikun just Gin, Riki, Ben, Kai veljekset, Sniper, Akakabuto..."

Hopeatiikerin kommentti: Figuuri olisi oikeasti tehty myös nuoremmille faneille leikkeihin, eikä vain koristeeksi, kuten esimerkiksi alustalliset GDW-figuurit. Figuuri olisi kuitenkin tarpeeksi edustava myös keräilykohteeksi, vaikkei sillä leikkisikään.

 3. sijan voittaja:

"Ginga aiheisia karkkeja olisi kiva saada. (Vaikka Gingastahan oli joskus valmistettu jotain tämän tapaista. Oliko se nyt vohveleita vai mitälie) Näitä karkeja valmistetiin joskus hyvin pieni(?) erä, joten olisi kiva saada ostettua sellaisia ihan tavalissesta kaupasta :) Karkkipussissa voisi olla hedelmä karkkeja ginga hahmoilla. Ja karkkien väri sopeutuisi hahmojen ulkonäköön. Esim, Akatora on punertavan värinen, eli karkki voisi olla punainen ja maistua vaikkapa mansikalta :D Ja ekstrana pussissa voisi tulla mukana pieni tarra tai vaikka tatuointi >///<"


Hopeatiikerin kommentti: Karkit ovat aina suosiossa varsinkin lasten keskuudessa. Ginga-aiheisia makeisia onkin tehty jo mm. GNG:stä (vohvelit ja suklaapallerot), mutta yllämainitussa on mukavan erilainen näkökulma siitä, mitä pussit pitäisivät sisällään. Hyvää pohdintaa ja kivoja ideoita.

______________________________________________

Kunniamaininnat / omat suosikit

"Voiko Hopeanuoli soittorasiaa tulkita oheistuotteeksi? Kummiskin tämmöisen olen halunnut siitä asti kun sain oman soittorasian. Musiikkina kuuluu tietysti tunnari rauhallisesti ilman mitään laulamista. Itse Gin olisi "nukkena" pyörimässä musiikin aikana."

"HOPEANUOLITAIDEKIRJA. Samanlainen kuin Weed-taidekirja, mutta kuvituksena GNG:n aikaisia mainoksissa ja kansissa käytettyjä kuvia, sekä kenties mahdollisia luonnoksia mitä on tehty hahmoista. Tämä olisi hyvinkin mahdollinen toteuttaa, mikäli näitä materiaaleja ei ole heitetty pois ajan kuluessa. Rakastan Takahashin vanhaa tyyliä, mikä oli mielestäni parhaimmillaan siinä GNG:n Akakabuto-saagan lopussa ja susisaagan aikana."

Pelit olivat muutenkin ehdotuksissa suosiossa

"Ginga videopeli. ♥3♥ Pleikkarille, Xboxille tai vaikka tietokoneelle.
Ollut salaisena haaveena jo ties kuinka kauan. Yksinkertaisesti tarinaa mukaileva peli jossa kerättäisiin laumaa ja kohdattaisiin suurella joukolla pääpaha. Mielenkiintoista olisi tietysti jos pelaajan valinnat ja onnistumiset vaikuttaisivat lopputulokseen.
Olisi mielenkiintoista saada suunnitella myös omat hahmonsa laumaan sopiviksi ja pelata niillä, vaikka hieman sivussa etenevää juonta pääjuonen ohella ja hoitaa heidän kanssaan pienempiä tehtäviä sun muuta jännittävää.
Taustalle tietysti animesta tuttuja maisemia ja musiikkia. "

***

 "Unelmaoheistuote olisi ehdottomasti videopeli Gingasta, konsolille ja vaikka tietokoneelle myös. Rakastan Okamia ja se on ehkä ainut koiraeläinpeli, joka on oikeasti onnistunut.
Okamissa seikkaillaan suden roolissa, siksi haluaisin samanlaisen Ginga-pelin. Pelissä olisi vapaa mahdollisuus liikkua maiden välillä jos ei halua tarinaa mennä heti eteenpäin. Hahmoja voisi aueta sitä mukaan mitä pidemmälle tarinaa kulkee ja tarina menisi suunnilleen mangan mukaan. Mukana voisi olla myös erilaisia sivutehtäviä, joista saisi jotain extrajuttuja.

Battogoja pitäisi harjoitella, jos haluaa hahmonsa ne oppivan. Niin kuin Okamissa, tässä pelissä voisi olla ensin niin, että tarinapelissä joutuisi pelaamaan Ginillä ja näillä "pakollisilla hahmoilla", mutta kun peli on vedetty läpi, niin saa päättää tietyistä hahmoista millä pelata. Hahmomäärä kasvaa sitten sitä mukaan mitä enemmän peliä pelaa läpi. Lopulta siis esimerkiksi Kurotora voisikin osata Zetsu Tenro Battogan, jos sillä harjoittelee kyseistä iskua. Battogat voisivat maksaa vaikkapa paljon pelin valuuttaa, jotta niitä ei saisi käyttöön ihan heti.

Myös Weedistä olisi mahtava saada peli ja se voisikin olla edellisen pelin jatko-osa. Se olisi pidempi ja seuraisi mangan juonta jälleen kerran."

***

"Minusta olisi kiva saada GNG/GDW -aiheinen peli. Sellainen Pokemon -korttipelin tyylinen, että olisi vaikka julistemainen pohja tai ihan kunnon muovinen/pahvinen pohja ja sitten olisi Bench -kohdalla joku "characters" tai jotain. Siinä saisi valita hahmot ja sitten olisi sellaisia apukortteja, esim. jos hahmollasi olisi vain vähän HP:ta (elämää tms.) jäljellä, voisi antaa sille jonkun linnunraadon esim. syötäväksi ja hahmo saisi siitä vaikka 20 HP lisää.
Iskuina voisi olla vaikka tyyliin "bite" tai jotain ja tietysti Ginillä/Rikilllä/Weedillä ZTB. Sitten olisi jotain "energia korttien" tyylisiä kortteja, juurikin vaikka niitä ruokia ja mitä enemmän ruokaa sitä parempia iskuja voisi käyttää. Toivottavasti ei oo liian lähellä GNG lautapeliä tai GNG kortteja. :')"

Tarrat olivat yllättävä suosikki

"Haluaisin ginga-aiheisia sisustustarroja!
yksinkertaisena syynä olisi vain ihanaa saada iso viiden metrin vuorilinna jonka huipulla seisoo Riki koristamaan ankeaa valkoista seinää :D
sitten tietys olisi weed ja gin kavereineen hyppimässä pitkin kämppää ja koko oun armeijja koristamassa makuuhuoneen seinämää.
kylppärissä kokoseinä tarra kohtauksesta jossa gin ja muut ui kohti shikokua.
sitten keittiössä kain hurtat nauttimassa villisikaa. :D"


***

 "Autoihin tarroja kuten on olemassa jo Kiroileva Siili tarra, niin miksei myös Ginga aiheisia voisi olla ! :3
Tarroissa olisi aina jokin hyvä iskulause mahdollisesti japaniksi tai englanniksi tietyltä hahmolta ja hahmon kuva :) Myös suuret ovi - ja konepelti tarrat olisivat hieno lisäys tuunattuun, uniikkiin autoon, joita harvoilla vain olisi :D"


***

"Itselläni seinätarra systelmä mielessä. jossa hahmoja voi kiinittää seinään ja ottaa myös helposti pois. (ilman suurta vaivanäköä.)
Hahmot olisivat eri asenoissa joita olisi mm: hyppy edestäpäin, hyppä sivultapäin, edestäpäin juokseminen, sivulta juokseminen tai jokin poseeraus.
Hahmoina toimisi kaikki mahdolliset GNG hahmot, jotka olisivat mm: Kai-veljekset, Ben, Cross, Smith, Sniper, Bill ja sekä Riki"


***

"Haave tuote on orion tarroja ja sen boxi. Haluaisin sen koska orionista ei ole ole paljon ojeistuotteira ja se olisi todella kiva. Sitten olisi tarroja jossa olisi orion värikuvista tai mangan kansista tehty tarra. Boxi olisi aika peini ja sen päällä olisi kuva joka on myös mangan suojuksissa.
Haluaisin sen sillä tykkään keräillä tarroja ja jne.  "


Toiveita löytyy myös sisustukseen

"Hopeanuoli aiheiset verhot/rullaverho! Ja siis ei mitään yksittäisiä hahmoja niihin vaan ihan joku teema kuva. Esim Akakabuto vs Gin maiseman kanssa. Ostaisin ehdottomasti sellaiset itselleni. :D Tai just jos olis rullaverho, miten siistiä ois kun pimeyden laskeutuessa hopeanuoli aiheinen teemakuva valtais kokonaisen ikkunan! Toivottavasti verhot/rullaverho menee täs samaan kastiin :D"

Alla oleviin olisin kaivannut hieman lisää kuvailua tai perustelua, sillä GNG:stähän on olemassa jonkinlaisia vuodevaatteita. Tosin, yllätys yllätys, ne ovat hyvin harvinaisia...
 


"Jotkut ginga lakanat ois iha jees ^^"
vois nukkuu ja näkee ginga unta xD"

"Ginga aiheinen Pussilakana setti.
Sellaisessa Ginga aiheisessa pussilakanassa olisi mukava nukkua."

  
"Sellanen Ginga tyylinen istuin. Se muistuttaisi säkkituolia.
Asento olisi muokattavissa, jos sen sisällä olisi pieniä styrox palloja.. Sellainen olisi kiva koristamaan huonetta. Sen voisi muokata istuma asentoon tai makaamaan, sitten sen päälle voisi rojahtaa pitkän päivän jälkeen. Ulkopinta olisi silkin pehmeää tekokarvaa. Hahmoja olisi useita Hopeanuolesta/Weedistä. Itse ottaisin Akatoran tai Johnin :) (Huono selitys mut kaikki tietää minkälainen on säkkituoli, ja jos sen kuvittelee makaavana koirana^^)"
 


"Itse rakastan käytännöllisyyttä ja myös järjestelmällisyyttä, niin sellainen (nykyään kai jo retroksi tai lapselliseksi tulkittava) pöydän suojus-kynäpurkki-roskis setti olisi aivan taivaallinen. Tällä hetkellä löytyy kyseinen setti Wall-E aiheella, mutta vaihtaisin sen silmän räpäyksessä Gingaan. " 

"Ginga kello
Perustelu: Tykkään kuvallisista kelloista ja ginga versiona se voisi olla aivan ihana! :3" 

 "Toiseksi olisi myös kiva herätyskello <3 Sellainen olisi vain kiva ja kun en edes omista herätyskelloa :D"

"Sellane ginga hahmon muotoinen katto lamppu! ::D tai pöytä lappu. Siis ihan sellane koko vartalo esim. Weed istualteen ouo semmonen ois kiva saada :D Se olis kyl varmasti hieno :3 ja ois mukava pimiän tultua laittaa sellanen päälle ja katsella sellasen hienoutta c:" 

"Semmoinen kynttilä-mobile. Onkohan semmoisia? :3 Olisin laittanut esimerkki kuvan mutta ei pystynyt...
Perustelu: Olisi mahtavaa katsella illalla pimeässä huoneessa kun esim. Gin, Weed ja muut hahmot liikkuisivat seinää pitkin :D"


"Unelmien oheistuote...Ginga aiheinen sellanen mangan säilytysteline.Siihen sitten voisi laittaa muutakin mangan kokoista luettavaa.Sellaisia on olemassa, minunkin pöydällä jököttää kaksi, mutta ei Ginga aiheista."

"Unelmieni oheistuote olisi Ginga aiheinen matto.
Mattojen ei tarvitsisi olla mitään isoja, ihan sellaiset pienet, ympyrän muotoiset kävisi. Kuvina voisi olla GNG animen hyppykuvia, ja kenties mangankin yksinkertaisimmat kuvat kävisivät mattoon. Hienoa kyllä olisi jos huonettani koristaisi Gingamatto. Ne, jotka eivät mattoa raaskisi lattialle laittaa, voisivat saada siitä hienon seinäkoristeen. Sitten näitä tietenkin saisi ihan järkevällä hinnalla, ja mattoja voitaisiin valmistaa ihan kunnon satsi.."


"Itselin olisin innoissani jos näkisin myynnissä Ginga-aiheisia patsaita. Noin 20 cm pituutta omaava patsas olisi hyvinkin näkyvä oheistuote. Patsaat sopisivat niin puutarhaa vahtimaan kuin kirjahyllyä koristamaan. Itse toivoisin että patsaista voisi tehdä realistisia, mutta chibityyli voisi toimia patsaissakin.
Yksi miinuspuoli on silti. Vaikka patsaat olisivatkin "onttoja", nousivat postikulut särkyvää tarroineen aika korkeiksi nettikaupoissa.Patsaiden koko voisi tietenkin vaihdella. Niistakin voisi valmistaa pienen ja ison sarjan."


Entäpä käyttöesineitä?

"Oma unelmieni oheistuote olisi varmaan jonkun ginga-hahmon muotoon tehty säästöpossu. Esim makaava Rikin muotoinen ja näköinen säästöpossu, johon voisi laittaa rahaa säästöön vaikkapa juuri kaikkea ginga-kamaa varten. Kyllä tuollaisen ainakin minä hankkisin. Se olisi lisäksi aika hieno koriste hyllyssä."

"Minä toivoisin ginga-kalenteria :D
Sinne olisi merkitty hahmojen syntymäpäivät ja kaikki muut tärkeät jutut esim. Koska Akakabuto kaatui ja Sakura kuoli jne.
Ja sitten kuvina olisi hienoja kuvia animesta tai värikuvia mangasta. Ja tottakai olisi sitten eri hahmoilla nimipäivät merkitty :3
Weedistähän onkin tehty kalenteri, mutta siinä ei ole mitään tuollaisia juttuja. Oliko niin että siinä oli vain mangasta joku kuva mustavalkoisena? En nyt ihan ole varma :D"

"Ginga aiheiset mustekynät olisivat kivoja tai lyijytäyte kynät teroitettavissa kynissä idea ei ehkä toimisi koska kuva kuluisi. Kynissä voisi olla kuva esim. Meteor ginin mukana tulleesta julisteesta (ei uroiden matka vaan se toinen puoli) tai sakura ja weed..."

"Ginga-kaulapanta koiralle olisi kova juttu! Tai valjaat tai hihna. Kaulapannoissa voisi olla hahmojen kuvia, tai pannat voisi olla kuvioitu esim. kain veljesten mukaan. Ja pannoissa voisi olla valmiina sellainen nimilaatta, joka on Hopeanuolen, tai jonkun muun hahmon muotoinen. Ostaisin ihan ehdottomasti koirilleni Ginga-kaulapannat!"

"Minun unelmien Ginga tuotteeni olisi varmaan sellainen missä voi esim. kantaa läppäriä. Sellainen "kantolaukku". Läppärin kokoinen, jossa olisi ginga aiheinen kuva. Perustelu: Hääräilen paljon koneella ja otan sitä esim. siskolle mukaan niin olisi ihanaa sitä sellaisessa kannella. Olen yrittänyt valkoiseen "kantolaukkuun" jotain piirrelläkkin, mutta on levinnyt :c"

"Ihanaa olisi myös ginga aiheiset penaalit, kynät, kumit, teroittimet, viivoittimet jne. <3 Perustelu: Olen aina halunnut sellaiset, vaikka en niitä pystyisi käyttämään (jäisivät koristeiksi) XD Tykkään keräillä piirustustarvikkeita ja kovana ginga fanina ne olisit aivan upeat."

"Myös erillaiset laatikot, kipot, purkit ginga kuvioin koristellut. Perustelu: Ginga aiheinen kippo olisi aivan ihana koriste hyllylle ja kaiken päälle siellä voisi säilyttää tavaraa. Esim. ginga keräilykortteja ja muuta hauskaa."

"Ginga piirustusvihot, muut vihot. Perustelu: Olen aina sellaista toivonut oheistuotteeksi. Tykkään piirrustella vihkoihin ja sellainen olisi aivan ihana. Sinne voisi kirjoittaa vaikka ginga-aiheista asiaa tai ihan mitä vain muutakin."

"Ihania olisivat esimerkiksi kaulakorut. Vaikka hopeiset/värilliset. Perustelen sillä, että rakastan kaulakoruja ja sellainen ginga aiheinen koru olisi mahtava saada kokoelmaan."

"Hajuvesi.En tiedä mikä olisi tuoksu,mutta se pullo voisi olla jonkun hahmon muotoinen ja eri hahmoilla olisi eri tuoksut.En tiedä ymmärsikö kukaan.Ja perustelu:hajuvesi olisi käytännöllinen ja jos sisältö loppuu,pulloa voi käyttää koristeena. Vielä lisäys että pullo voisi olla läpinäkyvä."

"Osallistuisin Laukulla :) Minusta kaikki laukut ovat ihania ja olisi mukavaa jos sellainen ginga reppu matkaisi selällä tai olalla :D"

"Ginga leimat. Niitä olisi eri kokoisia ja värisiä. Niitä saisi vaikka ihan kaupastakin. Olisi erinlaisia pakkauksia. Hahmoja olisi luokiteltu eri pakkauksiin. Sellainen olisi unelmieni oheistuote. :)"

"Kirjan suojakansi tai kyltti. Kirjan kansisuoja olisi mukavan näköinen kirjan päällä. Kyltti olisi mukava laittaa esim oveen."

Muita oheistuote-ehdotuksia

"Hopeanuolen, Weedin tai Orionin sarjojen hahmoista voisi tehdä bobbleheadseja. Siis sellaisia pieniä, noin 3-5 cm korkuisia hahmoja, joiden pää heiluu.
Minusta tämä voisi olla hyvinkin mielenkiintoinen ehdotus, sillä niitähän voisi myydä samalla periaatteella kuin näitä Weed-sarjan figuureita. Pieni laatikko, jossa olisi yksi sattumanvarainen hahmo ja mukana voisi myös tulla jonkinmoinen keräilykortti tmv.
Myös salainen hahmo voisi olla kiva lisäys, sillä onhan se tosi jännää aina toivoa, että tulisiko juuri tästä paketista se ylläripyllärihahmonen ;D"


"Unelmieni oheistuote olisi ginga aiheiset legot :D Ne olisivat myynnissä vain nettikaupoissa ja olisivat harvinaista tavaraa. Hahmoina voisi olla itse päähahmot ja niin, kuin esim. Akakabutoa vastaan taistelu legopakkaus. Tai vaikka Hougenia vastaan!
Semmoinen olisi kiva lisä kokoelmaan! Hahmoja voisi rakentaa aina uudestaan ja liittää osia toisista hahmoista. Lisäksi eivät vain koristaisi hyllyä, vaan myös tarjoaisi tekemistä. Varsinkin jos hahmon tahtoo kokoon, kun se ilmestyy :D"


"Ois kiva jos tulis paljon erilaisia julisteita ihan myyntiin ettei aina vaan jonkun kirjan välissä.vois olla vaikka semmonen juliste kirja niinku mis ois paljon erilaisa kuvia ja mieluiten kaikista keskeisistä hahmoista myls yksittäis kuvat ja sit jotain isoja vaikka akabuto ja koirat taistelu kuva jos ois joku ihan tausta :)
Lisäksi perusteluna olisi se että kaikki julisteet on meilkein tullu harvinaisten kirjojen mulana ja jos sellaista kirjaa nyt lähtisi havittelemaan niin joutuis maksaa maltaita"


"Ginga kuvioiset karkit olisivat myös ihania. Sellaiset hedelmäkarkit söpöillä ginga pusseilla. Perustelu: Tykkään karkeista ja sellainen voisi olla mielestäni hauska idea."

"Elikkä, ginga aiheiset pehmothan ovat jo olemassa, mutta entäs puhuva ja liikkuva pehmo? Sellainen olisi aivan järjettömän ihana! Kuka ei oikeasti haluaisi kävelevää ja ehkä jopa istuvaa pehmoa, jolla on vieläpä japanin kielisiä puherepliikkejä? Itse kävisin heti sellaisien kimppuun jos rahat riittäisivät xD Repliikit voisi napata ihan Weed animen eri jaksoista. Tottakai myös sellainenkin olisi ihana joka vain kävelisi. Tällainen olisi varmasti aivan kuolettavan söpö, ainakin omasta mielestäni."
 ______________________________________________

Lopuksi vielä pari lisäystä itseltäni:

 Lumisadepallo
Ihan vain siksi, koska rakastan niitä ihan tuhottomasti ja niistä voisi saada hyvin kauniita koristeita. Pallon sisällä voisi olla joko pieniä figuureita tai ehkä jopa miniatyyri Kaksoissolasta tai Torahampaasta.
Tamagotchi
Nämä olivat niin kova juttu silloin lapsena, että olisihan se ollut ihan älyttömän siistiä omistaa myös ginga-aiheinen tamagotchi. Kukapa ei haluaisi hoitaa ihan omaa ginga-lemmikkiään?

5 kommenttia:

 1. Oi tommonen Ginga-Tamagotchi olis ihana. <3 itellä oli joskus pienenä montakin tamagotchia, ja niitä oli kiva pelata.

  VastaaPoista
 2. Oih <3 tollanen Lumisadepallo ois aivan ihana ^^

  VastaaPoista
 3. Onnittelut minunkin puolesta kaikille voittajille! Ansaitsitte palkintonne.

  Olen aivan samaa mieltä Shirotoran kanssa tuo "Ginga-Tamagotchi" olisi kyllä aivan ihana. Myös nuo Ginga karkit olivat todella hieno idea.

  VastaaPoista
 4. Wow, en olisi uskomu voittavani :D Ootko saanu mun s-postin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuli perille ^^ Lähettelen palkintoja ensiviikolla kun oli mm. avaimenperä-osat loppu niin tilasin niitä lisää.

   Poista