keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Ginga Nagareboshi Gin: Live action?

Vapaa käännös Wikipedian artikkelista:

"Termi live action viittaa elokuvaamiseen tai videokuvaamiseen, ei animoituun, 
perustuen kuitenkin joskus alkuperäiseen animaatiosarjaan."

© Martina Rathgens


Hopeanuoli-sarjan toisenlaisesta toteuttamisesta on ollut jonkin verran keskustelua fanien osalta. Ollaan mietitty miten sarja voisi toimia esimerkiksi, jos hahmot olisivat ihmisiä tai vaikkapa toisia eläimiä. On ollut myös jonkinverran puhetta siitä, miten sarja voisi toimia oikeana elokuvana. Mielipiteitä on tietysti puolesta ja vastaan, mutta itselleni iski inspiraatio kirjoittaa live actionista, jossa sarja oltaisiin esitetty kokonaan oikeilla hahmoilla. 

Tulee mietittyä muita tällä tavalla toteutettuja elokuvia, kuten vaikkapa Marmaduke tai Kotia kohti. Eläinten puhuminen lienee aina olevan jonkinlainen ongelma, sillä se on vaikeaa toteuttaa järkevän näköisesti. Se onkin ensimmäinen asia, joka voisi mennä pieleen tälläisessä projektissa.Toinen on se, miten erilaisilta hahmot näyttäisivät oikeina eläiminä ja miten esimerkiksi erikoisiskut voisivat toimia ilman, että homma menee eläinrääkkäyksen puolelle... Jotkut hahmot olisivat varmasti upea ilmestys oikeana versionaan, kuten vaikkapa pörröturkkiset, kauniit ja ylväät akitat. Myös muut koirarodut toimisivat aika loistavasti ja olisi hienoa päästä näkemään niiden välinen, todellinen ero. Jotkut hahmot taas, esimerkiksi karhut eivät kenties toimisi niin hyvin eivätkä ne näyttäisi varmastikaan yhtä uhkaavilta kuin animessa. En olisi tässä tapauksessa niinkään huolissani ihmishahmoista, koska uskoisin, että ne voitaisiin toteuttaa hyvinkin onnistuneesti live actioniin. 


Hopeanuolessa on paljon väkivaltaisia ja verisiä kohtauksia, sekä eläinrääkkäystäkin, kun muistelee miten Gohē mätkii muutama viikkoista pentua. Mangan ikäraja suositus on 13+, animen taas 11. Mikäli live action toteutettaisiin yhtä raa'asti kuin edellä mainitut, voisi sen ikäraja kenties helposti pompata jo 15 vuoteen.


Yksi onnistuneimpia asioita live actionissa voisi ehdottomasti olla maisemat koska Japanissa on paljon käsittämättömän kaunista luontoa, jota ei pystyisi ikinä ikuistamaan animaationa niin hyvin kuin kameralla kuvattuna.

11 kommenttia:

 1. Jos GNG:stä tehtäisiin live action-elokuva, niin taistelu- ja muut vastaavat eläimille vaaralliset kohtaukset voitaisiin toteutaa tietokoneanimaatiota apuna käyttäen - edellyttäen tietysti, että hommaa tekemään palkattaisiin kunnon ammattilaisa, joilla on hyvät taidot ja ohjelmat oikean näköisten koirien ja karhujen animoimista varten. Esimerkiksi Velho ja leijona-elokuvassa Aslan-leijona on tehty tietokoneella, mutta se näyttää hyvin aidolta myös silloin, kun se puhuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kas kun kyseinen leffa ei tullutkaan minulle ollenkaan mieleen, se on tosiaan yksi parhaimpia näkemiäni esimerkkejä siitä, miten eläinten puhuminen on tehty yllättävän hyvän näköiseksi.

   Poista
  2. Narnian tarinat on toinen! Ne elukat ja muut myyttiolennot on aika päheen näkösiä, vaikka ovatkin tietokoneella toteutettuja :)

   Poista
  3. Velho ja leijona on Narnian tarinoiden ensimmäinen elokuva :)

   Poista
  4. ei hitto :D:DD niinhän se on mutta eipä taas tollo ymmärtäny yhdistää :D no illan naurut sain tästä, hyvä minä!

   Poista
 2. Oi!Nyt minäkin innostuin tästä!Olisi tosi tosi tosi hienoa jos Hopeanuolesta tulisi live action leffa.Mutta tosiaan se olisi hankala toteuttaa...Aika epätodennäköistä että semmoinen tulisi

  VastaaPoista
 3. Olemme kaverini kanssa haaveilleet että hopeanuolesta tulisi näytelty TV sarja. Se vaan olisi mahtavaa!!!! ♡♥♡

  VastaaPoista
 4. Olen joistakin eläimiin liittyvistä sarjoista haaveillut live action elokuvaa, en vain ole osannut yhdistää sitä Gingaan ennen tätä. Hyvä postaus =)

  VastaaPoista
 5. Hyvän aiheen toit esiin, vaikket siihen kauhean syvästi paneutunutkaan. Muistan hyvin elävästi lukeneeni jonkun Takahashin Suomen-vierailun aikaisesta haastattelusta mestarin itse sanoneen, että haluaisi mieluiten nähdä teoksistaan tehtävän juuri live actionin, oikeilla koirilla ja tietokonegrafiikoilla hiottuna. Nyt suomalaiset pannaan pystyyn projekti, jossa ruvetaan tekemään Ginga-live actionia Suomen metsissä! 8D

  ~Yamashita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ^^

   Jep, ideanani olikin herättää lähinnä mielipiteitä ja keskustelua tälläisestä ja kerroin lähinnä omat mielipiteeni siitä mikä tälläisessä projektissa voisi onnistua ja mikä voisi mennä pieleen.

   Haa! Tosi mielenkiintoista, olisi mukavaa jos löytäisit tuosta jonkun maininnan jossakin niin pääsisi perehtymään asiaan paremmin ^^ Itse kun en ole Takahashin vierailuilla ollut muuten kuin parilla kirjakauppa vierailulla.

   Poista
  2. Itse en päässyt kummallekaan Takahashin suomivierailulle mukaan koska asun liian syrjässä (arvaa harmittaako).
   Tuo maininta mestarin halusta saada live action sarjastaan on muistaakseni joko Anime-lehdessä tai Japanpopissa olleessa haastattelussa jommalla kummalla suomivierailulla. En muista kummassa lehdessä, sillä vielä tuohon aikaan ostin molempia lehtiä irtonumeroina, ja tällä hetkellä ne ovat muuton jäljiltä ulkovarastossa laatikoissa.

   ~Yamashita

   Poista