lauantai 26. kesäkuuta 2021

Kadonneet tuotteet: Weekly Shōnen Jumpin arvontapalkinnot

Lisää kadonneita tuotteita! Mietin alunperin, että olisin tehnyt näistä tuotteista jokaisesta omat postauksensa, mutta koska niistä ei oikeastaan ole paljoakaan tietoa, päädyin lopulta kuitenkin yhdistämään ne vain yhteen postaukseen. On hyvin mahdollista, että näitä arvontapalkintoja ja muita rajoitettuja Weekly Shōnen Jumpin tuotteita on rutkasti enemmänkin, mutta tässä on tähän mennessä lehdistä mainoksien muodossa bongattuja juttuja, joista ei ole pahemmin nähty itse tuotteita sen koomin. Vaikka otsikossa mainitsinkin arvontapalkinnot, nämä ovat saattaneet myös olla jonkinlaisista kilpailuista tms.

Ottaen huomioon tuotteiden iän: Ginga Nagareboshi Gin esiintyi alunperin lehdissä oletetusti vuosina 1983-1987 ja se esiintyi arviolta 200 lehdessä (lähde) on hyvinkin mahdollista, että näitä tuotteita ei vain ole säilytetty. Olettaisin, että nämä saattavat olla ensimmäisiä Gingasta koskaan tehtyjä oheistuotteita, koska niitä alkoi tulla huomattavasti enemmän vasta animen ilmestymisen jälkeen.

Shōnen Jumpin tuotteissa on hyvä huomioida, että ne ovat aikansa mukaisesti hieman... hillitymmän ja jopa voisi sanoa koruttoman ja tylsän näköisiä. Niissä ei ole yleensä kummempia tekijänoikeuksia näkyvillä, jonka takia niitä voisi helposti erehtyä luulemaan halvoiksi kopioiksi. 

Huom! Osa näistä kuvista ei ole minun ottamiani vaan niihin on törmätty netissä tai ne ovat muiden keräilijöiden kokoelmista. Vaikka tämä postaus onkin puhtaasti tiedon jakamista ajatellen tehty ja olen maininnut kaikki lähteet, minuun voi vapaasti ottaa yhteyttä, jos haluaa oman kuvansa poistettavan. 

Attention! Some of these pictures are not taken by me but found on the internet or they can be from other collectors. Even if this post is completely for spreading information and I've mentioned all of the sources, you are free to contact me if you want your photo taken off.

© Methpring

Yllä näkyvässä kuvassa on pyyhekumeja eri sarjoista, mukana myös Gin ja Ben,


© Gingaoriginal, sivu ei toiminnassa

Rannekello, jonka kuvana on Gin.

© Gingaoriginal, sivu ei toiminnassa

Mahdollisesti LP-levy, laskin ja ompelusetti?


© Maika

Jonkinlainen toilettilaukku / pussi.© Maika

Tämä on todennäköisesti sporttipyyhe.


© abyss529

Muki. Toistaiseksi ainoa, joka on bongattu lehtien mainoksista, mutta mitä ilmeisimmin tämä hornanhurtan kokoelmaan huutokaupasta päätynyt muki on myös Shōnen Jumpin tuotteita:


Paita ja pussukka.


Hyvin samantapainen paita kuin ylempänä, mutta ei aivan identtinen. Kuva on niin surullisen pieni, että siitä on mahdoton sanoa, mutta vaikuttaisi, että siinä on osittain samoja hahmoja. Keskellä mahdollisesti Gin, ylhäällä Ben ja kenties tiikeriveljeksiä, poikkeusellisesti tässä paidassa taitaa olla alhaalla yksi hahmo lisää (Smith?), mutta hahmoja on voitu vain asetella uudelleen.  On myös mahdollista, että Ginin kuva on tässä eri kuin ylemmässä, mitä nyt saa tihrusteltua näistä kuvista.
Lisäksi mahdollisesti Gin-pinssi alempana.

GingaMerch

Mahdollisesti toinen pinssi, joka on tullut Weekly Shōnen Jumpin kautta.


Mahdollisesti esim. C-kaseteille tarkoitettu teline, avaimenperä ja jonkinlainen printti / kortti Takahashin nimikirjoituksella.

4 kommenttia:

 1. Tuli tuosta linkistä mieleen, että onko kellään tietoa tässä postauksessa (https://www.instagram.com/p/CGm3wSOHmUy/) olevien kännykkäkorujen harvinaisuudesta/arvosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä putkahtelee huutokauppoihin silloin tällöin (voisi sanoa hyvällä tuurilla muutamia kertoja vuodessa), mutta ne ovat suhteellisen harvinaisia. Alkuperäisessä paketissa olevasta hyväkuntoisesta olen nähnyt pyydettävän hintahaarukalla 100-200€/kpl viime vuosina.

   Poista
  2. Ostin omani Gingaconin kirpparilta alle neljälläkympillä paketteineen. Itse hahmo ja lenkki ovat kunnossa ja taustapaperi tallessa, mutta muovista en osaa sanoa että onko se alkuperäinen vai onko se joskus myöhemmin kasaan teipattu.

   Onko pienistä ja isoista suurempia hinta-tai harvinaisuuseroja?

   Poista
  3. Jep, toki niihin saattaa törmätä halvemmallakin.

   Mitä itseasiassa kävin nyt viime aikaisia huutokauppoja läpi (2020-2021) on noita kännykkäkoruja nähty myynnissä 3,700 - 5,555 jenin hinnoilla eli 30-40 euron kieppeillä Japanin puolella (päälle tietysti tullit ja postit sun muut).

   https://www.mercari.com/jp/items/m36210860817/
   https://buyee.jp/item/yahoo/auction/c867270265
   https://www.mercari.com/jp/items/m29055907215/

   eBayssa oli mielestäni jonkun aikaa sitten 100 euron pintaan ja hinnat tuppaavat mystisesti nousemaan muutenkin Suomen päässä.

   Mielestäni ovat molemmat aika samaa harvinaisuusluokkaa eikä hinnoissakaan ole näkynyt mitään ihan radikaaleja heittoja.

   Poista