tiistai 15. kesäkuuta 2021

Urumin Ginga-aiheiset ilmaistuotteet ja herkkuja!

 


Tämä postaus on tehty yhteistyössä Urumin kanssa, iso kiitos heille tilaukseeni lisätyistä maistiaisista, jotka esittelen yksityiskohtaisemmin postaukseni lopussa!

Tietysti tähän pakettiin sisältyy myös Ginga-juttuja~ Käyn hieman läpi ilmaistuotteita, sisällyttäen aiheeseen niin tuoreimpia kaupanpäällisiä kampanjoihin liittyen kuin arvontapalkintojakin. Kyseessä on siis tuotteita, joita ei ole tarkoitettu myyntiin ja ne tippuvat saman kategorian alle, vaikka ovatkin hieman erilaisista lähtökohdista.


Ensimmäisenä vuorossa on Noah -mangan suomentamisen kunniaksi tehty kampanja huhtikuussa 2021. Tämän yhteydessä oli myös arvonta, josta saattoi voittaa julisteen. Molempiin pystyi osallistumaan mangan ennakkotilaamalla Urumista ja 300 ensimmäiselle oli luvassa ylempänä näkyvä postikortti kaupanpäälliseksi. 


Ylempänä kuva julisteesta, jonka voitti arvonnassa. Juliste on valtava, kooltaan A2 ja siinä on todella korkealaatuinen painatus (minun ottamani kuva ei todellakaan tee julisteelle oikeutta).


Toinen kampanja liittyy Takahashin mangojen uusintapainoksiin. Toukokuussa 2021 tuli infoa, että Sangatsu on ottanut muutamia uusintapainoksia loppuunmyydyistä osista ja näiden mukana oli mm. WEED-mangan osia (1, 59 ja 60), Orionin 1 sekä viimeisenä, muttei vähäisimpänä Rikin uusintapainos, johon tuli kokonaan uusi kansikuva. Tällöin Urumi julkaisi kampanjan, jossa Rikin tai jonkun muun Takahashin mangan ostamalla sai kaupanpäälliseksi postikortin.

Kuvassa suomenkielisen Rikin 1. ja 2. painos.


Viimeisin tuote on erityisen kiinnostava, sillä 3.6.2021 päättyneestä kilpailusta (joskin palkinnon julkistaminen ja virallinen avaaminen viivästyi mainitusta, mutta tämä otettiin huomioon osallistumisissa) palkintona arvottiin 15 kappaletta tyynyliinoja. Kyseessä on vartalotyynyyn menevä tyynyliina eli ihan pienestä tuotteesta ei ole kyse. Tyynyliina on kaksipuolinen (sama kuva molemmilla puolilla) ja sinne menee sisälle aika peruskokoa oleva vartalotyyny. Kuvassa sisällä oleva tyyny on 40 x 145 cm. Löytyy muuten esim. Tokmannilta suhteellisen edullisesti nimellä Body Support-vartalotyyny.

Otaku-piireissä ja toisinaan niiden ulkopuolellakin tämän malliset tyynyt tunnetaan paremmin muuten nimellä dakimakura tai toisinaan jopa waifu-tyynyinä, johtuen suuresta suosiosta tai ainakin levinneestä huomiosta laittaa tyynyihin vähäpukeisia anime-neitokaisia. Pohjimmiltaan nämä tyynyt ovat siis kuitenkin vartalotyynyjä, niistä voi olla apua esim. selkävaivoista kärsiville ja raskaana oleville. Ja ovathan ne toki näyttäviä koristeitakin ja mukavia löhöilytyynyjä.

Haluan vielä ottaa tähän samaan aiheeseen liittyen lainauksen PurePlasticin kommentista ilmaistuotteiden valmistamista koskien, koska se on aika keskellä näitä somepostauksia ja saattaa jäädä tästä johtuen huomaamatta, vaikka siinä on kiinnostavaa ja tärkeää tietoa:

- Miksi teette näin kivoja juttuja palkinnoiksi ettekä yleiseen myyntiin?

PurePlastic vastaa:

Tähän on useita syitä.
Ensinnäkin luvan saaminen virallisiin myyntituotteisiin on valitettavasti paljon pidempi prosessi kuin rajallisiin palkintotuotteisiin. Toiseksi, ilmaistuotteilla voidaan testata fanien kiinnostusta erilaisiin tuotteisiin. Kolmantena ja erittäin tärkeänä on tuotteiden laatu. Kovin monet valmistajat eivät tarjoa painettuja mallikappaleita tuotteistaan. Koska painolaatu on monissa tuotteissa se tärkein ominaisuus, on usein ainoa tapa saada mallikappaleita tilata erä kutakin tuotetta. Vaihtoehtona tällöin on tilata 1 mallikappale tai pyytää Takahashilta lupa promotuotteisiin, jotka on sitten kaupanpäällisiä tai arvontatuotteita. Se, että on tietynlainen tuote arvontapalkintona, ei ikävä kyllä tarkoita, että oltaisiin siitä heti myyntituotetta tekemässä.

Urumi (@urumi.fi) • Instagram-kuvat ja -videot
Tähän päättyy tuoreimpien ilmaistuotteiden esittely, mutta haluan ehdottomasti mainita, että Urumia kannattaa seurata somessa, jos ei sitä vielä tee. Olipa sitten uusi tai vanha Ginga-fani, näitä extraherkkuja on ollut jo tänä vuonna tarjolla pelkästään Urumin kautta mukavan aktiivisesti. Sen lisäksi tietysti, että heidän somen kautta pystyy seuraamaan niin vanhoja kuin uusiakin tämän sarjan oheistuotteita.

Jos olet aivan pihalla siitä mikä tämä mainittu Urumi edes on niin kerron lyhyesti: Urumi on suomalainen anime-oheistuotemyymälä, joka on ollut toiminnassa 15 vuotta. Verkkokaupan lisäksi Urumilla on mm. liike Tampereella ja Helsingissä sekä toisinaan eri kaupunkeja kiertävä konttikauppa. Urumi on myös suhteellisen usein myymässä erilaisissa aiheeseen sopivissa tapahtumissa ja coneissa. Hopeanuoli-faneille suosittelen sitä lämpimästi, koska voisi sanoa, että Urumi on ainoita liikkeitä Suomessa, joka tarjoaa sarjasta niin kattavasti oheistuotteita.

Noniin, sitten muihin juttuihin~


Olen ihan auttamaton herkkujen kanssa. Varsinkin makeat herkut on ollu mulle aina aivan törkeän iso pahe ja siinä vaiheessa kun ne lähikaupan tutut herkkuhyllyt on syynätty läpi kaikki erikoisuudet on tervetulleita. Olin varsinkin alussa tosi varovainen maistelemaan eri maiden herkkuja, koska en tiennyt yhtään millaisia ne oli verrattuna tuttuihin ja turvallisiin. Mochit oli mulle ihan tolkuton pettymys aikanaan eikä ne ihan perinteiset suklaa-pockytkaan nyt niin spesiaaleja ole.

Se, että on uskaltanut lähteä kokeilemaan on kyllä avannut silmiä ihan uudella tavalla. Muistan ostaneeni joskus sellaisia onttoja keksitikkuja, joiden sisällä oli matcha-tahnaa ja ne on olleet ehkä parasta, mitä oon koskaan syönyt. Mutta niitä ei löydy oikeen enää mistään, ei ainakaan Suomen puolella. Ja siis kun herkkuja lähtee tilaamaan verkkokaupasta niin se ei oo ikinä mulle sellainen otan yhden tai kaksi ja näillä mennään. Ehei, meikäläinen ostaa hillittömän varaston, kun siihen asti on kerran päästy. Ja sitten mä uskottelen itselleni, että ne riittää pitkäksi aikaa (spoiler: ei riitä). 

Pokémon-herkut on kai sellaisia, jotka nostalgiasyistä tarttuu tosi helposti mukaan. Niiden paketit on kivan näköisiä, yleensä ne herkutkin on ihan hyviä ja jollakin tavalla ne vie mukanaan lapsuuteen, kun oli niin siistiä, että oli Pokémon-limpparia ja niitä karkkipalloja, joiden mukana tuli figuuri.


Joten joo, Pokémoniahan mulle auttamatta tarttuu aina mukaan. Joitakin vuosia sitten ostin Tampereelta ramunea ja noita rasiassa olevia keksejä ja totesin ne hyviksi. Erityisesti noi keksit oli sellasia, jotka muistutti vähän suklaamuroja ja muistelin, että jäin kaipaamaan niitä lisää. Tämän lisäksi mukaan tarttui vähän muitakin herkkuja ja sitten vähän tuollaisena erikoisempana tapauksena currya. En oo ikinä syönyt currya ja tää on kai tavallaan sellanen mielenkiintonen tapa lähteä kokeilemaan?

Tässä listattuna ylhäällä olevat tuotteet: Ramune-karkki, Ramune, Curry, Snack-suklaakeksi, Sun&Moon suklaakeksejä ja purkkaa.


Ramunea, hell yeah! Siitä lähtien, kun ostin ekat ramunet, jotka oli aika niitä perusmakuja, ne on ollut sellaisia herkkuja, joita tulee hommattua aina silloin tällöin. Mustikka ja meloni on kai ollut itelle sellaset perinteiset suosikit, mutta kun huomasin, että Urumiin alkaa tulla ihan uusia makuja, halusin rehellisesti maistaa ihan kaikkea. Jopa niitä oudoimpia. 

Näistä sellainen, joita odotan vaihtelevalla innolla ja kauhulla on ehkä wasabi. Se on makuna jotenkin tosi kummallinen vaihtoehto, kun ajattelee ihanan virkistäviä limuja. Merienkeliksi kutsuttu maku herätti ison kiinnostuksen sen takia, että Nojiman ramunet on vähän harvinaisempia ja niitä saa perinteisesti vain Hokkaidolta. Kiinnostaa myös maistuuko siellä oikeasti seassa syvänmeren vesi, mutta toisaalta se on ajatuksenakin ihan hauska lisä. Lisäksi pullo on aivan törkeän suloinen! Tykkään tosi paljon tuosta toteutuksesta, jossa siinä aukeaa ikäänkuin ikkuna.

Ramuneiden lisäksi mukaan tarttui mansikkamaitoa, ihan vain koska se kuulosti tosi symppikseltä ja erikoiselta tuotteelta muiden juomien seassa. Näistä kuvassa näkyvistä hörpin muuten tätä tekstiä kirjoittaessa Matcha-ramunen parempiin suihin. Olin positiivisesti yllättynyt siitä, että maku ei ole samanlaista vihreää teetä, mitä löytyy meidän hyllyistä (esim. jäätee) vaan se maistuu myös oikeasti matchalta. Voisi kai sanoa, että moniin Suomesta löytyviin, vihreästä teestä tehtyihin tuotteisiin verrattuna matchan maku on tosi pehmeä? Vihreä tee maistuu helposti joissakin tuotteissa kauhean kitkerältä, märän ruohon sekoitukselta tai sitten sitä on vain makeutettu ihan tajuttoman paljon.

Tässä listattuna ylhäällä olevat tuotteet: Pokémon-ramune (löytyy ylempää), Maroyaka Ichigo Milk - Mansikkamaito, original, matcha, wasabi, jogurtti, Frula päärynä ja merienkeli.


Voi pojat, herkkuja! Makeat herkut on aina mieleen. Mochi ei ehkä ole herkkuna vienyt sydäntäni ihan sillä tavalla kuin olin toivonut (ehkä minun pitäisi joskus päästä maistamaan ihan aitoa ja itsetehtyä), mutta kuvassa näkyvät mansikka mochi oli sellainen, että viimeksi kun ostin sitä, ajattelin ettei ne ole niin erityisiä, kunnes koko pussi oli mennyt aika huomaamatta...

Pienissä ramune-pulloissa olevia karkkeja olen syönyt ennenkin, niissä on jotenkin hauska koostumus ja ne muistuttavat kieltämättä maultaan aika paljon ramunea. Sanoisin, että suomalaisille tutummista karkeista lähimpänä niitä ovat ehkä hedelmänitrot, joita löytyy irtokarkeista? Rilakkuma-karkit eli tuo pidempi pätkä pusseja olivat minulle uusia eivätkä ne varsinaisesti herättäneet kummempia ahaa -elämyksiä. Ne eivät vain olleet mitään tajuntaa räjäyttäviä, aika perinteisiä.

Olen maistanut suurinta osaa Urumin pockyista, joten tämä matcha ei ole sinällään uutuus minulle, perinteisiä keksitikkuja ja kerros matchaa - ne ovat kiinnostava makuvaihtoehto, mutta eivät kovin ihmeellisiä omaan makuuni. Mikä sen sijaan herätti kiinnostukseni ja mikä ehdottomasti ansaitsee maininnan oli maistiaiset Zeitaku-Shitate Pockyista. 
Naurettuani aikani mukana olleelle viestille (kyseessä on siis tosiaan maistiaiset eli eivät olleet varastolla syöneet ostoksistani), piti testata näitä merkillisiä pockyja ja voi jestas. Saatoin ihmetellä aikaisemmin, miksi ne ovat perinteisiä pockyja kalliimpia, mutta en todellakaan enää. Ne ovat hyviä. Tarkoitan todella, todella hyviä. Niiden keksitikut ja erityisesti suklaakerros niiden päällä oli paljon paksumpaa kuin normaalisti ja varsinkin näin kesällä, vähän lämmössä ne olivat suussa sulavan pehmeitä. Oikeasti, aivan mielettömän hyviä! Jopa se perinteisempi suklaa oli aivan tolkuttoman herkullista.

Tässä listattuna ylhäällä olevat tuotteet: Mansikka mochi (ilmeisesti loppu verkkokaupasta tällä hetkellä), Kinoko no Yama, Matcha PockyMorinaga Ramune -makeinenChoco-Sakura MochiRilakkuma Mugi-Choco Strawberry ja Pocky Zeitaku Shitate.


Loppu häämöttää, täältä tulee sitten vähän suolaisempia herkkuja~ Suosin yleensä makeaa enemmän, mutta ikinä ei tiedä mihin tuleviin suosikkeihin sitä törmää. Tällä kertaa se oli ehdottomasti ainakin tähän mennessä maistetuista Snacku-riisinaksu. Se oli ensimmäinen, jonka valikoin maistettavaksi, ehkä osittain sen takia, että pelkäsin eniten miltä ne maistuvat, koska vegetable flavour... no, se ei aina ole minun juttuni. Mutta nämä oli hyviä, niissä oli hassu suolaisen ja makean tasapaino, mitä en odottanut ja niiden makukin yllätti minut positiivisesti. Ei ollut mitään ongelmia todellakaan sen pussin tyhjenemisen kanssa, huh.

Toisaalta odotan tulevia maisteluita näiden kanssa mielenkiinnolla, sillä toisinaan jotkut aasialaiset tuotteet voi olla tosi vahvoja mausteiden kanssa eikä se aina ole todellakaan oma juttu. Mutta Snackut yllätti kyllä tosi positiivisesti! Maistoin myös Bo-kun Habaneroa ja se jälkipotku iski aika yllättäen juuri, kun ajattelin ettei ne nyt niin kovin tulisia olleetkaan. Ne olivat kuitenkin hyviä, kyllä niitä melkein mussuttaa menemään, vaikka kyyneleet silmistä valuen (okei, eivät ne nyt ihan niin tulisia olleet, mutta yllätti se kyllä aluksi).

Tässä listattuna ylhäällä olevat tuotteet: Snacku -riisinaksu, SamYang tulisia kanasipsejä (näitä ei ole ainakaan tällä hetkellä verkkokaupassa), Muncher D'Patata Chips BBQ, juustorenkaita ja Bo-kun Habanero.

Ja pieni bonus, koska joillekin saattoi osua silmään Urumin maskotilla varustettu pieni härpäke tuolla seassa... siitä saanee pian lisätietoja~


4 kommenttia:

 1. Tosi hyvä ja mielenkiintonen postaus taas kerran! ^^

  VastaaPoista
 2. Jos käyt joskus Helsingissä, niin Hakaniemessä on pari aasialaista ruokakauppaa, joista ostelen välillä Japanilaisia herkkuja: Vii-voan, Aseanic trading ja Jiahe. Saman korttelin säteellä on myös joku neljäs, mutta siellä kerran käytyäni vaikutti lähennä painottuvan tuoreisiin toriruokiin. Kaikilla näkyy olevan verkkokaupatkin, mutta nopealla vilkaisulla valikoima on huomattavasti monipuolisempi paikanpäällä. Aseanicissa on muistaakseni paras ramune-hylly ja Jiahessa yleensä kiinnostavimpia nameja, pokemon-karkkejakin siellä olen bongannut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Asun itseasiassa Helsingissä, joten Vii-voan on tuttu, samoin Tokyokan ja Thai Orchid Market Itiksessä. Pitääpä kurkata nuo muutkin!

   Poista