keskiviikko 30. kesäkuuta 2021

Kadonneet tuotteet: GNG-tyynyliinat

 


Tyynyliinat! Näistä ei ole tullut vastaan kuin muutama kuva, joten sen puolesta ei ollut kauheasti kättä pidempää lähteä selvittämään tätä tuotetta. On oletettavaa, että tyynyliinoja on joko molemminpuolisella painatuksella tai jopa useampia erilaisilla designeilla, pidän jälkimmäistä todennäköisempänä. On pohdittu, että näiden lisäksi olisi saattanut olla pussilakana ja ehkä nämä olivat osa pussilakanasettiä, mutta tutkittuani hieman ja yritettyäni etsiä mahdollista valmistajaa, pidän tätä melko epätodennäköisenä ja epäilen, että on valmistettu nimenomaan ainoastaan tyynyliinoja. Huomaatte ehkä myöhemmin postauksessa miksi.

Kuten kaikki vanhat GNG-oheistuotteet, pidän todennäköisenä, että nämäkin ovat ilmestyneet animen jälkeen eli 80-luvun puolella. Ja siihen jäljet näin Ginga keräilyn puolella minulla hyytyivätkin, koska näihin ei ole törmätty huutokaupoissa juuri lainkaan.

Sen sijaan tiesin jo kokemuksesta kääntyä vanhan ystävämme Candy Candyn puoleen, sillä tämä Toei Animationin sarja vaikutti sellaiselta, josta on tehty hyvin paljon samankaltaisia tuotteita ja mahdollisesti samoilla valmistajilla. Eikä tämä ollut poikkeus, mutta en silti ollut varautunut siihen mitä löysin...


Tyynyliina, johon törmäsin Candy Candysta oli hyvin tyyliltään samankaltainen GNG-tyynyliinan kanssa, joten tiesin olevani oikeilla jäljillä. Molemmissa tyynyissä on reunoille jäävät "lärpäkkeet", joten oli ilmeistä, että valmistaja on tykännyt leikkiä designilla ja toteuttanut muitakin tyynyjä hyvin samantapaisella idealla.Ei vienyt kovinkaan kauaa löytää mainintaa valmistajasta, jonka nimeksi mainittiin まくらのモリシタ . Tässä kuitenkin tuli pieniä ongelmia vastaan, koska tämä olisi kaiketi "makura no morishita". Makura tarkoittaa käsittääkseni tyynyä ja yrittäessäni googletella asiaa, minulle tuli vastaan yritys nimeltä Morishita co., ltd. Sivut vaikuttavat kuitenkin keskittyvän pääsääntöisesti tyynyihin eivätkä esim. tyynyliinoihin, joten en ole aivan 100% varma onko tämä yritys sama vai ei.

Mikä sen sijaan oli kiinnostavaa oli ehdottomasti se, että kun laittaa googleen kuvahakuun tuon japaninkielisen nimen, sillä löytyy paljon ja tarkoitan paljon samankaltaisia tyynyjä, todella suosituista anime-sarjoista. Usein, kun näitä vanhoja 80-luvun tuotteita selaa, mukana ei ole kauhean montaa sarjaa, joka herättäisi itselleni kelloja, koska GNG on kuitenkin sen aikakauden tutuimpia itselleni. Tässä tapauksessa sen sijaan...


On päivän selvää, että valmistaja ei ole ollut mikään tuntematon pikkutekijä. Itseasiassa tuota yritystä googlettelemalla löytyi järjetön määrä samantyylisiä tyynynpäällisiä monista tunnetuista sarjoista ja kaikki niistä olivat samalla tyylillä toteutettuja ja näin ollen erittäin tunnistettavia saman valmistajan tekemiksi. Tämä perusteella uskaltaisin olettaa, että GNG-tyynyliina on muiden tapaan ollut 28 x 39 cm.


Mikä myös oli hämmästyttävää: tämän valmistajan tyynynpäällisiä löytyy todella helposti esimerkiksi huutokaupoista. Ehkä niillä on oma aktiivinen keräilijäkuntansa Japanissa? Pistääkin tietyllä tavalla ihmettelemään, että jos nämä eivät ole aivan tavattoman vaikeasti löydettäviä, miksi GNG-tyynynpäälliset eivät ole yleisempiä? Ehkä niitä ei ostettu tai säilytetty samalla tavalla? Valtaosa löytämistäni tyynynpäällisistä vaikutti kieltämättä siltä, että ne olivat ehkä enemmän tytöille suunnatuista sarjoista.

Hupaisaa oli myös se, että kun selasin kuvahakua... sieltä itseasiassa putkahti hakutulokseksi myös GNG-tyynyliina! Olen siis erittäin varma, että kyseinen valmistaja on nämä aikanaan tehnyt, mutta saattaa jäädä mysteeriksi, miksi niitä ei löydy oikeastaan yhtään mistään. En taida rehellisesti tuntea yhtään keräilijää, joka tälläisen omistaisi ja se kertoo jo aika paljon, koska monilla tutuilla keräilijöillä on todella harvinaisiakin juttuja kokoelmissaan.
Vaikuttaisi kuitenkin hyvin vahvasti siltä, että valmistaja on keskittynyt nimenomaan tyynyliinoihin, koska näissä ei ole tullut vastaan oikeastaan mitään muuta, vain läjäpäin tyynyliinoja eri sarjoista.

Tähän loppuun vielä lähikuva yhdestä tyynyliinasta, jossa näkyy valmistajan logo:


4 kommenttia:

 1. Tää ei liity suoraan tän kirjoituksen aiheeseen mutta kun oot tilannut Japanista tavaraa niin voisitkohan vastata muutamaan kysymykseen aiheeseen liittyen? Itteeni siis kiinnostais tilata Japanista mut on joitakin juttuja mitkä mietityttää.

  Onko mitään järkee tilata yksittäisiä pikku juttuja vai pitäisikö tilata paljon kaikkea kerralla? Eli jos tilaa vain vähän niin tuleeko postikuluista yms kohtuuttoman suuret suhteessa halpaan pikku ostokseen?

  Miten voi välttyä huijareilta jos ostaa yksityishenkilöiltä esim huutokaupasta? Jos joutuu huijauksen uhriksi niin onko mitään mahdollisuutta saada rahojaan takaisin? Jos on niin miten?

  Sitten vielä tullimaksuista, että joutuuko käytetyistä tavararoista maksamaan myös tullit? Jos ostais vaikka jonku pehmon mikä maksaa useemman satasen niin tullimaksu olis aika korkee, tullilaskurin mukaan jos pehmo olis esim 500e niin tullimaksu olis melkein 200e.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja toki!

   Periaatteessa itse oon suosinut useamman tavaran tilaamista kerralla tullimaksujen ja postareiden takia, mutta se on aikalailla makuasia, jos siellä ei yksinkertaisesti ole muuta, mitä kaipailee. Postikulut riippuu aikalailla siitä minkä tavan valitset ja mitä välityspalvelua käytät. Jos tähtäimessä on monta pikkujuttua, on edullisempaa koota ne yhteen pakettiin kuin lähettää kaikki erikseen.

   Huijareita ei ole omalle kohdalleni onneksi sattunut, mutta aika monessa huutokaupassa voit nähdä myyjän saamat palautteet, jos siellä on paljon negatiivista, se on luonnollisesti huono merkki. Jotkut välityspalvelut eivät edes anna tilata myyjältä, jolla on paljon negatiivista palautetta. Esimerkki palautteista yhdeltä myyjältä, jolta huusin viimeksi: https://i.imgur.com/s52aBvx.png

   Luulisin, että välityspalvelu tulee jonkinverran vastaan huijausten kanssa. Parissa paikassa on myös loistavat vaihtoehdot, joissa tuotteet voidaan lisämaksusta tarkistaa ja jopa kuvata, kun ne saapuvat välityspalvelun varastoon. Käytin tätä tapaa itse hintavammasta promo Weed-pehmosta.

   Suosittelen kokemuksen perusteella sellaisia välityspalveluita kuin Buyee ja FromJapan.

   Kyllä, käytetyistä tavaroista joutuu myös valitettavasti maksamaan tullit ja mahdolliset verot. Ne määräytyy sen mukaan minkä arvoinen ja mikä tuote on kyseessä. Eli siihen kannattaa aina varautua, kun tilaa ulkomailta.

   Suosittelen lämpimästi myös kurkkaamaan tämän:
   https://gingamerch.com/shop/buying-from-japan/

   Poista
  2. Voisin itseasiassa laittaa ylös, että kirjoittelen seuraavasta paketista kaikki välivaiheet blogiin, kiitos ideasta~

   Poista
 2. Kiitos paljon vastauksesta! =) Kiva jos voit myös tehdä tollasen blogikirjoituksen jossa kerrot kaikki välivaiheet.

  VastaaPoista