sunnuntai 27. kesäkuuta 2021

Saatoin löytää pari ennen tuntematonta valmistajaa!

Olen erityisesti vanhoista 80-luvun tuotteista pitävänä törmännyt sellaiseen ongelmaan, että näiden tuotteiden alkuperästä on toisinaan todella vähän mitään tietoa, jos ollenkaan. Ja koska olen utelias ja internet on olemassa, ehkä sieltä voisi löytyä jotakin? Kun googlettaa... ja googlettaa... ja sitten vielä googlettaa vähän lisää. Nämä tiedot eivät löydykään ihan niin helposti kuin toivoin.

Ensimmäinen tapaus oli tehdessäni tiivistelmiä Instagramiin muutamista oheistuotteista ja niitä selatessani tajusin, etten ole käsitellyt ollenkaan blogin puolella tapausta nimeltään japanilainen GNG-palapeli, jonka valmistajaa etsin kissojen ja koirien kanssa.



Valitettavasti harvemmin käy niin hyvin, että se tieto vain putkahtaa tarjottimella yhdellä haulla, joten oikean suunnan löytäminen voi olla todellisen työn takana. Jos tuotetta onkin ollut vaikkapa huutokaupassa, saattaa valmistajan kohdalla lukea vain tuntematon. Tehtyäni lukemattomia tuloksettomia hakuja, päädyin lopulta kokeilemaan lähestymistapaa, jossa hain tietoja toisen vanhemman sarjan tuotteista. Tämä sarja oli nimeltään Candy Candy, minulle totaalisen tuntematon sarja, mutta minun onnekseni vaikutti siltä, että siitä oli tehty samoihin aikoihin oheistuotteita, koska siitä löytyi palapeli erittäin samanlaisella designilla kuin japanilainen GNG-palapeli. 

Myöhemmin aloin pohtia posliinisen GNG-kupin valmistajaa. Menin jopa niin pitkälle, että yritin alkaa kääntämään pienellä sinisellä printillä olevia tekstejä mukista, mutta...

© 高橋 よしひろ 
集英社
テレビ朝日 
東映動画

Kääntyikin lopulta näin...

Yoshihiro Takahashi
Shueisha
TV Asahi
Toei Animation



Myöskään yleisten posliiniastioiden valmistajien hakeminen ei varsinaisesti tuottanut mitään tulosta, päädyin lopulta kokeilemaan tätä samaa tekniikkaa kuin palapelin kanssa ja kuinkas ollakaan...



Luottoystävästämme Candy Candysta löytyi hyvin tutun oloisesti myös kahvallinen ja kahvaton versio erittäin samanlaisella tyylillä, mitä GNG-sarjasta oli tehty:


Lähempi tarkastelu kuvien osalta paljasti, että kupin pohjasta löytyi myös samainen kuvio, joka GNG-kupeissa on. Lisäksi tämä sama kuvio löytyy myös harvinaisen GNG-kulhon pohjasta. On oletettavaa, että ainakin kupit ja kulho ovat siis samalta valmistajalta. Näkemissäni kuppien pohjassa jälki oli enemmän hyvin haaleaa kaiverrusta muistuttava, mutta kulhossa sen sijaan kuvio näkyy erittäin selvästi ja se täsmää.




Yritin kaikkeni löytääkseni tällä kuviolla jotakin, mutta kuvanhaku ei auttanut minua asiassa. Sen sijaan aloin löytämään muutamia muita samantyylisiä astioita huutokaupoista samalla kuviolla.



Ja niiden kautta löysin viimein maininnan parista huutokaupasta tuotteen valmistajasta, jonka nimeksi oli merkitty 金正陶器. Google kääntäjä yritti kääntää tätä "Kinso Pottery" tai "Kinji Pottery" sekä myös "Kim Sing Pottery", mutta kun googletin pelkkää japaninkielistä tekstiä, päädyin viimein löytämään kotisivut yritykselle nimeltä kanesho co., ltd. 

Merkillisesti heidän verkkosivuillaan näkyvä logokuvio näytti kovin tutulta...




Kanesholle ei valitettavasti löytynyt esim. wikipedia sivua englanniksi, mitä yritin nopeasti vilkuilla, mutta verkkosivut sen sijaan kertovat edes sen verran, että kyseessä on 1946 perustettu yritys, joka tarjoaa mm. lasten astioiden valmistusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien tarkistus päällä spämmiviestien vuoksi.