perjantai 25. kesäkuuta 2021

Kadonneet tuotteet: GDW-keräilykortit

Rakastan true crimea ja saatan maratoonata siihen liittyviä lyhyitä videoita Youtubesta tuntitolkulla ja näitä videoita selatessani törmäsin aiheeseen nimeltä lost media eli kadonnut media, joka käsittelee esimerkiksi videoita tai ääninauhoja, joita pidetään kadonneena tai niitä ei esimerkiksi löydy enää internetistä ajan kuluessa, vaikka ne olisi joskus saatettu vuotaa sinne. Nämä aiheet ovat yleensä hyvin synkkiä, joten en käsittele niitä blogissani sen tarkemmin, mutta pääsyy tämän aiheen mainintaan oli se, että näitä läpi käydessäni pohdin, että olisi kiinnostavaa kirjoittaa Ginga-oheistuotteiden kadonneista oheistuotteista.

Keräilyhistoriani aikana olen kiinnostunut oheistuotteiden alkuperästä siinä määrin, että olen kysellyt ympäriinsä asioista ja halunnut ottaa selvää mahdollisimman paljon, erityisesti sellaisista tuotteista, joista ei oikeastaan tiedetä yhtään mitään ja niiden saatavuus on käytännössä olematonta. Ja tiesin tarkalleen mistä aloittaa, koska yksi minua kiehtoneimmista tapauksista on ollut GDW-keräilykortit.


En rehellisesti tiennyt koko tuotteiden olemassaolosta, kunnes se tuli puheeksi yhden kerran Helenan kanssa. Sekä Kaksoissolan sivuja ja blogia pitävänä, että Urumi-yritystä hallinnoivana henkilönä hänellä on kokemusta paljon pidemmältä ajalta keräilyn suhteen kuin minulla ja koska hän on Urumin kautta myynyt myös paljon Ginga-tuotteita, hän on törmännyt myös joihinkin harvinaisempiin yksilöihin, kuten näihin keräilykortteihin. Kuvissa näkyvä kortti on tällä hetkellä ainoa kuva näistä tuotteista, joihin olen koskaan törmännyt, eikä GDW-keräilykorteista ole oikeastaan yhtään mitään tietoa netissä.

Tässä asiassa minulle oli tolkuttomasti apua discordista, josta sain vähän lisää tiedonmurusia asiasta. Muutamia vuosia sitten japanilainen Ginga-fani oli myös kuullut näistä tuotteista ensimmäistä kertaa ja hän oli saanut otettua yhteyttä firmaan, josta nämä keräilykortit olivat peräisin ja hänelle oli lähetetty jopa mainos, jossa tuote oli listattu kuvineen. Ainoa valitettava tosiasia oli, että koska hänellä ei ollut lupaa käyttää tätä mainosta, hän pyysi olemaan jakamatta sitä eteenpäin. Yritin lopulta itsekin ottaa yhteyttä tähän yritykseen tuloksetta, koska olisi ollut upeaa päästä jakamaan tämä mainos kuvineen, mutta valitettavasti se ei ole tällä hetkellä mahdollista.



Mikä näiden keräilykorttien alkuperä siis on ja miksi niihin ei ole törmätty pahemmin?

Kyseessä on Sugimotoya -nimisen yrityksen tuote. Sugimotoya valmistaa pääsääntöisesti karkkeja ja nämä keräilykortit tulivat viinikumikarkkien mukana. Niitä valmistettiin vuonna 2004, mutta niiden tuotanto kuitenkin keskeytettiin hyvin nopeasti "useista erinäisistä syistä johtuen". 


Minulla ei valitettavasti ole tietoa siitä, kuinka monta erilaista keräilykorttia oli olemassa kaiken kaikkiaan, mutta niitä oli ainakin seuraavista hahmoista: Sasuke, Rocket, Sakura ja Hiro. Nämä tulivat kahdessa erilaisessa käärössä, joiden alkuperäisiä kuvia en valitettavasti voi jakaa yllä mainituista syistä johtuen, mutta sen sijaan minä reippaana pyöräytin havainnollistavan, uudelleen rakennetun kuvan niiden designista~

Tästä designista puuttuu tekstiä ja pakkausten alareunassa oli myös pieni kuva muutamista erilaisista keräilykorteista, mutta tämä antaa kuitenkin suuntaa-antavan käsityksen siitä, miltä pakkaukset näyttivät.

Tehtyäni vielä jonkin verran selvitystyötä ilmeni, että paketeissa lukee コーラ味 グミ (cola flavor gummy) ja グレープ味 グミ (grape flavor gummy) eli näitä karkkeja sai colan ja rypäleen makuisena.



Helenalta sain kuulla, että hän oli luullut aikanaan näiden olevan yleisiä ja hän oli saanut muutamia tuplia, jotka hän oli laittanut kaupanpäällisiksi tilausten mukana. Mahtaa kaduttaa näin jälkikäteen?

Tässä ei kuitenkaan ollut vielä kaikki, sillä näiden viinikumikarkkien yhteydessä on mainittu myös arvonnasta, josta saattoi voittaa GDW-aiheisen säästöpossun. Itse säästöpossu oli aika hillityn näköinen, valkoinen kuutio, jossa oli eri puolilla värillisiä mangakuvia. Ei kuitenkaan ole tiedossa päätyikö tämä säästöpossu (tai jos niitä oli useampia) arvottavaksi asti tai valmistettiinko sitä edes lopulta, kun tuotteiden tuotanto keskeytettiin niin pian.

4 kommenttia:

  1. Tämä oli tosi mielenkiintoinen postaus, kiitos tästä!

    VastaaPoista
  2. Nämä vaikuttavat olleen etukäteen Weed-animea varten tehtyjä oheistuotteita, jos kortit on tehty 2004 ja anime alkoi tv:ssä 2005. Tosin mangakuvat vähän hämäävät tätä teoriaa. Ovatkohan nämä olleet ihan valmiita tuotteita vai vielä prototyyppejä? Korttien design on aika puolivillaisen näköinen, uskaltaisin sanoa, että jopa Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n korteissa oli siistimpi layout. Kuvavalinta Hiron kortissa ei myöskään hivele silmää, kun taustakoirat leikkaantuvat rumasti ja kuva ei ole korteille uniikki. Kyllähän kortit olisivat olleet mukavia keräilykohteita, mutta jos kaikki olisivat olleet tuollaista laatua niin emme mielestäni menettäneet kovin paljoa. Todella kiinnostava postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos pohdinnoista! Itselleni tuli jotenkin mieleen korttien hahmopuolen designistä tietokirjat, ne on toteutettu aika samalla tavalla kuin Meishōbu Retsudenin / Taisteluiden ajan hahmoesittelyt tuota "voimataulukkoa" myöden. Nämä kortit on myös julkaistu vuosi ks. mangan ilmestymisen jälkeen eli sitä on saatettu käyttää inspiraationa designin kanssa, mutta se on voinut myös hyvinkin olla animea ajatellen jonkinlaista kokeilua etukäteen.

      Poista

Kommenttien tarkistus päällä spämmiviestien vuoksi.