torstai 25. syyskuuta 2014

Ginga Densetsu Akame

Koska en itse käy blogissani läpi eri osien arvosteluja, menen tämän osan läpi pelkästään näin fiilispohjalta ja kerron vähän mietteitäni tästä uudesta sarjasta. Minulta löytyi jo ennestään Gorakussa julkaistut lehdet, joissa kyseinen sarja on päässyt kansikuviin, mutta olin utelias myös tämän ensimmäisen mangan suhteen ja päätin ostaa sen nyt ainakin näin kokeeksi vaikken muita osia innostuisikaan ostamaan. Suurin positiivinen yllätys oli melko varmasti tämä kansi, sillä Takahashilla on jo Weed-mangan ajoista lähtien ollut kansikuvissa lähinnä leijuvia koiria, useimmiten valokuvataustalla. Tällä kertaa koko kansikuva oli piirretty taustaa myöten ja näytti todella kutsuvalta ja erilaiselta. Onkohan tässä nyt lupaava uusi sarja Takahashilta?


Muistelen miten Orionin aikana osa pohti sitä, että toivottavasti tuon kyseisen sarjan jälkeen ei tule uutta tarinaa jostakin Orionin pennusta. Kun Takahashi ilmoitti Orionin ensimmäisen saagan päättyvän, saatiin kuulla myös Ginga Densetsu Akamesta. 

Muutos ei aina ole pahasta ja itse olen toiveikas, että GDA voisi tuoda vähän uusia tuulia Ginga-sarjojen pariin. Itselläni sarjasta kuuleminen herätti toiveet GNG-aikoihin palaamisesta ja itseäni kiinnostaisikin kaikista eniten juuri Akamen ja Kurojakin laumojen välinen historia sekä varsinkin näiden kahden nuoruudesta ja lauman johtoon nousemisesta. Olin aika lievästi sanottuna pettynyt, kun alun väärinkäsitysten jälkeen kuultiin, että tarinassa esiintyvä pentu ei ollutkaan itse Akame vaan joku tämän esi-isistä, ns. "ensimmäinen Akame". Tuntui, että ajassa mentiin kuitenkin liian kauan taaksepäin ja sarja on enemmänkin Ganinin tasolla ja hyvin ihmiskeskeistä. Varsinkin historiasta kertovan osion hyvin pitkä jatkuminen saa jo vähän huolestumaan, että päästäänkö tässä ollenkaan itse Akameen, vaikka useissa kansikuvissa näkyykin GNG:n aikaisia hahmoja. 


 Ensimmäisestä osasta löytyi samaiset värisivut, joita nähtiin ensimmäisessä Manga Gorakussa. Tähän mangaan oli kuitenkin lisätty muutamia lukujen aloituskuvia ja hahmoesittely, joita Gorakussa ei ollut. Esimerkkinä tuo yläpuolella olevan viimeisen kuvan mustavalkoinen.


Sekä nämä.

Kuultuani sarjan käsittelevän ainakin näin aluksi Hakutakaa, kiinnostukseni hiipui enkä jaksanut enää lukea juonitiivistelmiä tai pysyä sarjan perässä pahemmin muutenkaan. Sarjan ihmiskeskeisyys on huomattavaa vielä tässä osassa ja aiheutti saman kiinnostuksen puutteen kuin Fangin kanssa. Toisaalta igojen ja kougien historia kiinnostaa, mutta sarjasta ei ihan hirveästi saa irti pelkällä kuvalukemisella näin loppujen lopuksi. Nostan kuitenkin hattua Takahashin panostukselle, sillä hahmot vaikuttavat mielenkiintoisilta ja vaikka itse pidänkin kaikkein eniten Takahashin tyylistä GNG:n aikoihin niin tätä mangaa oli ihan mukavaa selata läpi ja löysin muutamia jakamisen arvoisia kuviakin, kerta itse tykkään kaikista eniten bongailla näitä hienoja lukujen aloituskuvia tms.



Kiinnostukseni hiipumisesta huolimatta olen yhä toiveikas sen suhteen, että voisin kiinnostua sarjasta, mikäli siinä päästäisiin itse Akameen. Kansikuvien suhteen olen myös hyvin kiinnostunut ja maltan tuskin odottaa mitä kaikkea Takahashi niihin vielä keksiikään.

10 kommenttia:

  1. Uskon että jossain vaiheessa Akamekin tulee. onhan tämä pikkuinen pettymys kun tarina alkaakin monen sukupolven takaa, mutta on tässä myös positiivisiakin puolia: saamme perinpohjaisen takaa selville mm. sodan alun ja kuka se aloitti ja miksi (yks syy taitaa olla ne oudot kääröt) saamme myös todennäköisesti selville Kurojakin ja Akamen puolisot ja heidän "katoamisen" + pennuista joita he saivat (etenkin Akamen kohdalla)
    Itse odotan suurella innolla jatkoa tälle sarjalle =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on totta, se vain ettei sekään tieto selviä kuvalukemalla eli pitäisi joko tutkailla niitä juonitiivistelmiä tai osata japania :') Mutta olen kyllä samaa mieltä siitä, että hyödyllinen tämä historiasta kertova juttu varmasti on, odotin kuitenkin itse henkilökohtaisesti Akamen ajasta kertovaa mangaa. Siksi petyin tähän sarjaan, mutta aika näyttää mitä on luvassa jatkossa :)

      Poista
    2. Uskon kun Akame itse esittäytyy kannessa ja hahmo esittelyssä niin hänenkin vuori tulee ennemmin tai myöhemmin. =)

      Mutta sitä saamme varmaan odottaa jonkin aikaa. Omasta mielestäni tämä on tosi siistiä että saamme enemmän selville Akamen esi-isästä ja sen muustakin ja uskon että kun Akamen tarina alkaa niin se alkaa ihan alusta. Eli hänen syntymästä, varttumisesta ja johtajaksi tulemisesta.

      Poista
  2. Sarjan uusimmassa luvussa on kuva, jossa esiintyy Akame ja neljä tämän esi-isää. Kaksi näistä ovat Hakutaka ja tämän isä Ōzaru.
    Joten näyttää siltä, että Takahashi aikoo käsitellä neljää eri esi-isää ennen kuin päästään itse Akamen tarinaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoinen havainto, tuo on aivan mahdollista.

      Poista
  3. Minusta jotenkin tuntuu, että tuossa introssa olevan kertojaäänen (tai siksi noita tekstilaatikoita oletan) sanankäänteissä saattaa piillä vastaus siihen, miksi tarina keskittyy juuri tähän tiettyyn Iga-sukupolveen tällä hetkellä ja miten se kytkeytyy Akameen. En tosin osaa japania, enkä tiedä onko joku osaaja sitä jo kääntänyt ja romuttanut hienon teoriani, mutta pitäisin outona sitä, että sarjaa rummutetaan nimenomaan Akamen tarinana ja sitten keskityttäisiinkin lukutolkulla sen esi-isiin ilman mitään selittelyjä. Haluan uskoa, että loppujen lopuksi leijonanosa tarinasta kuuluu Akamelle ja tämä on vain pohjustusta.

    VastaaPoista
  4. Mitä jos nimi "Akame" onkin vain titteli? Muistaako kukaan Akamea Ganin-tarinasta? Itse veikkaan että Ganinin pohjalta Hakutaka saattaa ottaa nimekseen Akame jos se onnistuu saavuttamaan siihen jonkin hyvän syyn. En yhtään ihmettelisi jos asia olisikin niin, muuten en näkisi itsekään mitään järkeä kutsua tätä tarinaa "Akamen tarinaksi" vaikka se kertoisi ihan jostain muusta koirasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hakutakaa kutsutaan kyllä tarinassa "ensimmäiseksi Akameksi", joten sinällään tuo pohdintasi voisi hyvin pitää paikkansa, mutta se tuntuu aika epätodennäköiseltä, kun ottaa huomioon, että kansissa ja lukujen alkukuvissa on näkynyt GNG-aikaisia hahmoja. Myös koko GDA alkaa siitä, että alussa näkyy Akame kulkemassa Oun joukkojen mukana.

      Poista
  5. Pöh , GDA on loppunut jo . Siinä ei todellakaan nähty Akamea , Kurojakia tai näiden puolisoja tai pentuja . Olen tosi pettynyt ja varma , että jos ja kun GDA tulee suomeksi en aio hankkia sitä itselleni . Minua ei kiinnosta sellaiset ihmiskeskeiset sarjat . Akame on yksi lempihahmoni Kurojaki samaten . Nämä kaksi ovat tosi kiinnostavia hahmoja kyllä , olisi ollut kiva lukea näiden puolisoista ja edes nähdä Akamen pennut =/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä myös toinen pettynyt, odotin innolla, josko oltaisiin kuultu enemmän GNG-aikaisista ninjakoirista ja niiden historiasta :c Akamekin vilahti vain kansikuvissa ja tarinan alussa.

      Akamehan on tosiaan tulossa suomeksi tänä vuonna, taidan itse hankkia sen, josko tarina omalla äidinkielellä antaisi vähän enemmän irti ja jos ei niin voin ainakin sitten avata sitä paremmin blogissa ihmisille, jotka miettii ostaako suomennosta :)

      Poista

Kommenttien tarkistus päällä spämmiviestien vuoksi.