sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Milloin GDA tulee Suomeen ja muita kysymyksiä

Ajattelin että voisin koota tälläisen pienen postauksen näihin suhteellisen ajankohtaisiin kysymyksiin liittyen, josko tällä tavoin voin auttaa edes jotenkin levittämään tietoa ja korjata väärinkäsityksiä. Lisättävää tai korjauksia voi heitellä kommentteihin niin voin lisäillä niitä tekstiin tarpeen tullen.


Milloin Ginga Densetsu Akame tulee Suomeen?
Mangan ensimmäinen osa julkaistiin Japanissa syyskuussa, tähän asti mangaa on julkaistu luvuittain Manga Goraku-lehdessä. Mangaa on siis julkaistu vasta japaniksi ja se on aika alkutekijöissään.

Suomeksi julkaisemisesta ei ole vielä tietoakaan, mutta mangaa voi ennakkotilata Urumista  ja Ginga.fi-kaupasta. Lisäksi mangaa pystyy tällä hetkellä ostamaan myös eBaysta, mikäli ulkomailta tilaaminen ei ole ongelma.


Milloin Orion tulee suomeksi?
"Hoi. Pieni tarkennus: näillä näkymin Orion julkaistaan ennemmin tai myöhemmin. Weed näet menestyy sen verran hyvin. Mutta ajasta ei ole vielä suunnitelmia. Periaatteessa on mahdollista että se alkaa Weedin ollessa yhä kesken, mutta tästä en lupaile mitään. Kun en vielä tiedä."
- Antti-setä (Kaksoissolan foorumi)
Tuleeko Orionista anime?
Animen tekemisestä ei ole tietoa. Anime Japan2014-tapahtumassa oli Ginga-sarjaa näytillä ja tarkoituksena oli ilmeisesti herättää kiinnostusta myös Orionin animointia kohtaan.

Animea ajatellen on tehty myös addressi, jolla ei ilmeisestikään ole ollut vielä kummoisempaa vaikutusta, mutta sen voi halutessaan käydä allekirjoittamassa.

Mitä kaikkea on julkaistu suomeksi?

Hopeanuoli 1-18 (koko sarja)
julkaistu 2010-2011
otettu myöhemmin toinen painos

Hopeanuoli 1, erikoispainos
(sisältää Takahashin tervehdyksen ja värikuvia)
julkaistu 2011

Meteor Gin
julkaistu 2011, otettu kolme painosta

WEED 1->
alettu julkaista 2011, menossa edelleen

Ginga Densetsu Riki
(sisältää Takahashin tervehdyksen ja värikuvia)
julkaistu 2012

Shin Gaiden 1
julkaistu 2012

Shin Gaiden 2
(sisältää GANIN-tarinan)
julkaistu 2012

Weed Gaiden
julkaistu 2014

FANG 1-2
julkaistu 2014

TULOSSA
"Seuraava Takahashi-julkaisu Weedin ja Hopsun ohella tullee ennen joulua myyntiin
Vihje: yhden kirjan mittainen. 

Jo alkuvuodesta 2015 tulee lisää Takahashia."
- Antti-setä
Uutta sarjaa voi arvailla Kaksoissolan foorumilla. 

8 kommenttia:

 1. Tämä oli kyllä hyvä oikaisu. En oikein ymmärrä, mistä tuo huhu Akamen suomentamisesta on oikein lähtenyt liikkeelle, toivottavasti mahdollisimman moni näkee tämän tekstin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! Tälläisiä huhuja lähtee herkästi yleensä liikkeelle väärinkäsityksistä ym. Monesti olen törmännyt siihen, että joku on kuullut kaveriltaan, joka on kuullut jostain muualta.

   Poista
  2. Mitä minä olen seurannut, niin monet ovat ehkä saaneet tämän väärän kuvan Akamen kääntämisestä siksi, että pokkareiden ilmestymisestä puhuttaessa on usein odotettu sitä, että "sarja tulee Suomeen". Kirjoittajat ovat meinanneet japaninkielisen mangan saapumista suomalaisille faneille, lukijat ovat luulleet, että sarja tulee suomeksi. Selkeyttävä teksti kuitenkin ja toivottavasti hillitsee hieman huhumyllyä ja ylitoiveikuutta.

   (Urumissa btw uusi tilauserä Akamea saatavilla.)

   Poista
  3. Niin tosiaan, tuo on myös yksi. Tuohon liittynee myös se, että kun sarjoja ja extroja on suomennettu sen verran hyvää vauhtia, että kaikki eivät ehkä pysy perässä niin ei enää tiedetä onko kyse Japanissa vai Suomessa julkaistusta sarjasta.

   Kiitän! Korjasin Urumin osalta tuon tiedon tekstiin.

   Poista
 2. Tässä oli vastaus melkeimpä kaikkeen mitä olen miettinyt. Hyvä teksti!

  VastaaPoista
 3. Mutta onko GDA mangoja sitten monia vai vain yksi ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. GDA:sta on julkaistu tähän mennessä vasta yksi manga, mutta sarja jatkuu edelleen eli tällä hetkellä ei voi kuin arvailla montako osaa sarjassa tulee olemaan.

   Poista