tiistai 23. syyskuuta 2014

Akakabuto ja Kaibutsu – ihmisten uhrit?

Niiden Ginga-sarjojen osalta, joihin olen itse tutustunut, on pahiksista jääneet päällimmäisinä mieleen nämä otsikossa mainitut hahmot juurikin sen takia, että ihminen on teoillaan vaikuttanut edes osittain niiden toimintaan. Mielestäni Akakabuton ja Kaibutsun kaltaiset pahikset ovat erikoisia ja mielenkiintoisia, sillä vaikka niiden motiivina onkin perinteinen kosto, tuntuu se jokseenkin tietyssä määrin oikeutetulta, kun syynä on jokin muu kuin yleinen maailmanherruuden ja vallan tavoitteleminen ihan vain koska miksikäs ei.

Koska hyvin monissa sarjoissa keskitytään siihen mitä tapahtuu päähenkilöiden näkökulmasta olen monesti ajatellut, että kaivattaisiin lisää pääpahistenkin näkökulmaa antamaan vähän erilaista perspektiiviä tuttuun tarinaan.

Mainittakoon, että alkujaan Akakabuto hyökkäsi karjan kimppuun, joka sai ihmiset sen perään. Ei ole tavatonta, että karhu käy kimppuun, jos sitä metsästetään koirin ja asein, mutta varsinainen sekoaminen tapahtui vasta Gohein luodin vahingoitettua sen keskushermostoa. Tämän takia se ei enää nukkunut talviunta mikä varmasti osaltaan vaikuttaa myös karhun aggressiiviseen käyttäytymiseen.

Akakabuto alkoi koota armeijaa, johon varmasti vaikutti myöskin se, että koirat tekivät samaa. Karhut puolustivat valtaamaansa aluetta, kun taas koirat keräsivät armeijaa tuhotakseen vihollisen ja vallatakseen alueet takaisin.

Seuraavaksi vielä Akakabutoakin äärimmäisempi esimerkki: koe-eläimenä pidetty Kaibutsu. Pelkästään ulkomuoto kertoo kaikesta mitä se on kokenut koe-eläimenä ollessaan, sillä hahmo ei enää muistuta edes täysin koiraa. Kaibutsulla ei ole mitään mainittua nimeä, sitä kutsutaan sarjan aikana koirien keskuudessa hirviöksi ja toisen kutsumanimensä P4:n se on saanut rakennuksen mukaan, jossa sitä pidettiin, kunnes se ei enää kestänyt vaan karkasi.

Kokemastaan huolimatta Kaibutsu vaikuttaa hahmona oikeastaan hyvin selväjärkiseltä sillä sen kantama kauna koskee aluksi lähinnä pelkästään ihmisiä eikä se näin ollen pahemmin piittaa muista koirista elleivät ne asettuneet sen tielle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti