keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Figuurien kustomointi 2


Sain lukijoiden viikossa lisää toiveita custom-tuotteista, joten tarkoituksenani oli alunperin maalata uudestaan kirpputorilta löytämäni saksanpaimenkoira-figuuri, mutta koska pistin sen jemmaan joksikin aikaa löysin sitä etsiessäni kolme pientä koirafiguuria, jotka myös päätin kustomoida. 

Nämä eivät kieltämättä onnistuneet ihan niin laadukkaasti kuin tuo ensimmäinen, maalaaminen ei ole vahvimpia puoliani ja tarvitsisin ilmeisesti vielä vähän pienemmän siveltimen ihan pikkuisiin yksityiskohtiin. Varsinkin pienimpien figuurien kanssa maalaaminen oli todella haasteellista silmien osalta ja niistä tulikin lievästi sanottuna aika derpin näköisiä. 


Tässäpä nyt ensiksi tämä kirpputorilta löytämäni koirafiguuri, josta päätin kustomoida Johnin, sillä tuo kuuluu suosikkihahmoihini. Kovin iso ero ei loppujen lopuksi ollut, mutta päätin käyttää kokeeksi Johnin pohjavärinä vaaleampaa, vähän nuden tapaista sävyä, jonka ajattelin sopivan hahmolle enemmän.


Lisäksi kustomoinnin kohteeksi nappasin tälläiset kaverit, joka oli oikeastaan siitä itselleni älyttömän nostalgista, että tapasin leikkiä näillä figuureilla pienenä. Keskimmäinen oli Gin ja vasemmanpuoleinen oli Smith, tuolloin en vielä tajunnut, että olisin halutessani voinut maalata hahmot oikeamman värisiksi. Näin myöhemmin tulin siihen tulokseen, että tässähän ovat Weed, Mer ja GB, joskin viimeinen näyttäisi sopivan ehkä edelleen rakenteeltaan huomattavasti paremmin Smithiksi.
Tässä vähän välineitäni, viimeksi en tajunnut ottaa niistä kuvia. Alle joku vanha sanomalehti, mainos tms. Lisäksi akryylimaaleja, eri kokoisia siveltimiä, paletti ja lakkaa. Tämän lisäksi kannattaa varata vettä ja jokin talouspaperi tai vastaava. 

Ihan tälläisiä pieniä vinkkejä, jos olette kokemattomia maalaamisen suhteen: 
Pese sivellin aina ennen värin vaihtamista, jos maali ei tunnu tarttuvan kauhean hyvin figuuriin ja pensseli tuntuu olevan kuiva, kannattaa sitä kostuttaa vähäsen, mutta painella aina ylimääräiset paperille, koska muuten maalista tulee taas liian juoksevaa. Eli sopivasti vettä ja maalia. 
Mitä paksumpaa haluaa, sitä enemmän maalia.


 Tässäpä hieman välivaiheita figuurien pohjaväreistä. Akryylimaalit ovat aika peittäviä, joten pohjavärin voi maalata suoraan vanhan päälle, mutta joissakin tapauksissa figuuri kannattaa maalata ensin valkoiseksi, jos pohjaväri on esimerkiksi tumma ja olisi tarkoitus saada siihen joku kirkas väri päälle.

Kaikkia kohtia ei kuitenkaan tarvitse maalata peittoon, jos siihen on tulossa samaa sävyä tai tummempaa. Itse jätin Johnin selän mustaksi, jotta voin maalailla siihen päälle lisää.


Loppujen lopuksi figuureista tuli tämän näköisiä, olin tässä vaiheessa heittänyt niihin jo lakkakerroksen lopuksi päälle:Jostakin syystä tämä kolmikko on oikein soma, nämä ovat kuitenkin sen verran pieniä, että jatkossa taidan tarvita pienemmän siveltimen yksityiskohtiin. Varsinkin figuurien silmät ovat koomisen näköiset. Puhumattakaan siitä, että maalasin näitä vielä lähempänä kolmea aamuyöllä, jolloin oli jo suhteellisen hämärää.


Johnista tuli valitettavasti aika pliisu. En oikein tiedä maalaanko tämän päälle jossakin vaiheessa vai kokeilenko huoliiko joku tämän. En usko pitäväni tätä itse toisin kuin nuo pienet figuurit.


9 kommenttia:

 1. Ah, tuo John. Hyvin onnistui muidenkin maalaus.

  VastaaPoista
 2. Todella suloisia! ^w^ Ite tykkään tuosta Johnista tosi paljon. ^^
  Haluaisin kysyä, että millasta lakkaa käytät noihin, ja mistä oot sen ostanut? n__n

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ^^
   DecoArtin lakkaa näyttäisi olevan, saman kokoinen pieni puteli kuin nuo akryylimaalitkin. Olen tainnut ostaa Sinellistä.

   Poista
 3. Tosi kivan näkösiä ja muutenkin customoidut hahmot ovat vähän persoonallisempi lisä keräilijän kokoelmassa, kuin ne viralliset figuurit varsinkin Weedin puolelta. :)

  Munkin pitäis saada aikaseks hankkia tarvikkeita ja maalata neljä Schleichiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ne on kieltämättä, ei ole joka hyllyssä samanlaisia :)

   Schleichit on kyllä hyvä kohde, kun figuurit on niin laadukkaita ja yksityiskohtaisia, mutta itselleni turhan hintava kohde (huomatkaa arvojärjestys, maksan kyllä mansikoita aidoista ginga-figuureista, mutta Schleichit on liian kalliita :'D).

   Poista
 4. Niistä tuli kyllä upean näköisiä!! =D Tuo Weed taitaa kyllä olla lempparini!!

  Pitäisi itse saada yhä edelleen aikaiseksi hankkia myös jotain tuollaisia eläimiä ja maalata ne! x3

  VastaaPoista
 5. niistä tuli upeita!! =3 LOVE IT!!

  VastaaPoista