keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Gingaa omalla tyylilläni 3


Sain toisen osan ja lukijoiden viikon yhteydessä jonkin verran palautetta ja toiveita, jotka koitin huomioida uusimmassa osassa. Gingaa omalla tyylilläni -postaukset ovat keränneet aika kivasti kommentteja puolin ja toisin ja mahdollisesti näitä tullaan näkemään vielä jatkossakin, jos lukijoita kiinnostaa. 

Haluaisin kuitenkin tähän alkuun sanoa muutaman asian:  

Tarkoitukseni ei ole halveksua animea tai piirtää animekuvia "parempina", toisessa osassa valitsin derp-kuvia harjoittaakseni osaamistani anatomian kannalta, mutta . Kuten toisessa osassa sanoin, arvostan animen tekijöiden työtä. Tarkoitukseni on toteuttaa animekuvat uudestaan omalla tyylilläni ja tähän asiaan vaikuttaa hyvin paljon käytettävissä oleva tila. 


Minua tosiaan toivottiin tekemään muitakin hahmoja, joten koitin tällä kertaa asettaa tavoitteeksi olla hieman monipuolisempi. Ensimmäiseksi uhriksi päätyi Akame, sillä onhan Ginga Densetsu Akame ollut nyt suuri ihmettelyn aihe ja hahmo lukeutuu omiin suosikkeihini. 

Minulla on ilmeisesti joitakin ongelmia katseen kohdistuksen kanssa, koska sitä on vaikeaa saada onnistumaan ilman, että alkaa kopioimaan animekuvan silmiä. Yleensä en edes pidä alkuperäistä kuvaa mallina, vaan sutaisen sen päälle karkean luonnoksen, jotta tiedän missä minkäkin kuuluisi olla ja piirrän sitten luonnoksen itsenäisesti, kuten piirtäisin normaalistikin.Täm onkin aika hyvä esimerkki siitä, miten alkaa kopioida tahattomasti animekuvan silmiä, kun yrittää saada katseen mahdollisimman samalla tavalla... Tämä on tämän kertaisista varmaan eniten sellainen, joka poikkeaa kaikista vähiten alkuperäisestä, joskin oma tyylini on pörröisempi. 


Gin piti tietysti ottaa mukaan jälleen, mutta tähän jäävätkin sitten tältä erää päähenkilöt. 


Pidän Crossista GNG:ssä jostakin syystä aika paljon, joten päätin ottaa hänet tähän mukaan. John, oma suosikkini tästä osasta. Johnin koko ilme on omassa versiossani liian erilainen (jollakin tavalla paljon viattomampi ja kiltimpi) alkuperäiseen nähden niin, että koko tunnelma kuvassa muuttuu.


Viimeisenä Hakurou, johon olen kaikista vähiten tyytyväinen. Kuva itsessään on oikeastaan ihan onnistunut, mutta hahmo tuntui jotenkin liian monimutkaiselta ja siinä mielessä jäi sellainen tunne, että ryssin tämän jotenkin.

27 kommenttia:

 1. Tuo Cross on kyllä paras, se on niin lutuinen! Hakurou on myös todella onnistunut mielestäni. Ginin leuka saa sen ilmeen näyttämään mielestäni derpiltä.

  Tosi mahtavia jälleen :3

  VastaaPoista
 2. Hyvin ovat onnistuneet kaikki. Gin, John ja Cross ovat näistä omia suosikkejani. ~

  VastaaPoista
 3. Kiva juttu kun piirsit näitä lisää! :)

  Omat suosikkini näistä ovat Gin ja John, vaikka jälkimmäinen ei alkuperäistä hirveästi ilmeensä puolesta muistutakaan.

  Akatora on myös hieno, se on sellainen jonka voisi kuvitella ihan oikeasti animeen (Johnin voisi oikeastaan myös). Muut hahmot sen sijaan sinun tyylilläsi näyttäisivät ehkä turhankin söpöiltä jos ajatellaan animea. Pidän kuitenkin tosi paljon tyylistäsi vaikkei se mielestäni olisikaan ihan animeen sopivaa. Näkisin mielelläni lisää näitä uudelleen piirrettyjä kuvia! ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen saanut jo useammankin kommentin siitä, että tyylini on liian söpö, miksi haluankin painottaa sitä, että näiden idea on nimenomaan olla omalla tyylilläni piirrettyjä. Moni alkaa heti vertailla kuvia siinä mielessä, että kumpi on parempi omasta mielestä vaikka se ei ole tarkoitus.

   Poista
  2. Minä puolestani näkisin Antun tyylin hyvinkin jossain lastenohjelmassa tai animessa. Se erottuu sentään joukosta huomattavalla tavalla positiivisessa mielessä.

   Näin pienenä kaverin puolustamisena hieman itsekin ihmettelen tuota kumpi on parempi vertailua - se ei ole homman pointti. Tarkoituksena tuskin on tehdä animen kuvasta muka parempi - molemmat versiot ovat yhtä hyviä ja tässäkin varmasti on haettu tietynlaista testausta siihen, miltä oma tyyli näyttäisi gingassa, kuten Anttu on jossain varmaan muistaakseni maininnutkin.

   Omia suosikkejani oli tästä postauksesta Gin ja John. Ja minäkin toivon lisää näitä :)

   Poista
  3. Kommentissani ei kuitenkaan pääpointti ollut tuo animen ja Antun tyylin vertaaminen keskenään, vaikka sen otinkin puheeksi. Tarkoitukseni oli vain tulla kehumaan piirustuksia ja siinä sivussa mainita oma mielipiteeni miten tyyli minusta sopisi animeen, vaikkei tyylien vertaaminen nyt ollutkaan se tarkoitus. Ehkä sitten ilmaisin itseäni väärin, mutta hieman harmittaa että kommentissani tartuttiin isosti tuohon vertailuun, joka ei ollut edes se pääpointti viestissäni.

   Jää myös sellainen kuva että Antulla on hankaluuksia ottaa kritiikkiä vastaan (vaikkei tässä ollut kritiikistä oikein kyse, mutta kuitenkin), olen myös tainnut lukea että näin myös on oikeasti eikä ole oma mielikuvani? Kritiikki on minusta hyvä asia ja sitä kannattaisi opetella ottamaan vastaan, koska se auttaa piirtäjää kehittymään. :)

   Poista
  4. Pahoittelen, jos oma kommenttini vaikutti yhteen asiaan takertumiselta, tarkoitukseni oli mainita vain yleisesti siitä, että tyyliäni ollaan sanottu moneen otteeseen liian söpöksi enkä halunnut lukijoiden ajattelevan, että ideana on vertailla alkuperäistä ja omaani, kuten monet ovat tehneet. Ymmärrän kyllä pointtisi sen suhteen, että tyylini voisi olla animea ajatellen olla myös omasta mielestäni aika yksitoikkoinen ja liian söpö (ellei kyseessä olisi esimerkiksi chibimäiseksi tarkoitettu lyhytsarja tai vastaava). Tarkoitukseni oli tuoda yleisesti esiin sen, että kyseessä on nimenomaan oma tyylini, koska tämä ei ole ensimmäinen kommentti, jossa sanotaan, että tyylini on liian söpö eikä siksi sovi kauhean hyvin. Mitä yritän sanoa, on se, että jos kuviani lähtee kauheasti vertaamaan alkuperäiseen niin koko jutun pointti voi mennä ohitse.

   Otin itseasiassa paljon nuorempana kritiikin herkästi itseeni (kirjoitin tästä taideblogiini joskus), mutta nykyään suhtaudun siihen huomattavasti ymmärtäväisemmin. Olen aina valmis ottamaan rakentavaa kritiikkiä ja kehittymään, mutta piirtotyyli on sellainen asia, johon ei voi kritiikillä vaikuttaa samalla tavalla kuin esimerkiksi anatomiaan, värittämiseen tai varjostamiseen. Piirtotyyli on ominainen, olennainen osa itseä ja jos joku ei pidä siitä, sille ei voi mitään. Ihmisillä on erilaisia mielipiteitä ja ymmärrän hyvin, jos tyylini ei miellytä kaikkia eikä tämä haittaa minua. Tyylini voi siis ginga-tyyliin verrattuna olla liian söpö, sillä onhan gingassa paljon karskeita uroita ja aika raju meininki.

   Poista
  5. Minä kuitenkin pidän tyylistäsi tosi paljon ja se on useimmissa kuvissa ollut enemmän mieleeni kuin Ginga-animen kuvat, vaikka söpöt hahmot eivät mielestäni olisikaan ominaisia animeen niin noin muuten pidän piirustuksistasi ja tyylistäsi hyvin paljon.

   Poista
  6. Koitan vielä saada tiivistettyä järkevästi mitä haen takaa hokemalla, että kyse on omasta tyylistäni: olen aikaisemmin saanut kritiikkiä siitä, että minun pitäisi piirtää muitakin hahmoja, hahmo katsoo väärään suuntaan tai ilme on esimerkiksi liian erilainen. Nämä ovat sellaisia asioita, joista voin oppia ja jotka voin huomioida jatkossa. Se, että joku ei pidä tyyliäni sopivana esimerkiksi juuri animeen verraten on mielipide ja sitä arvostan, mutta piirtotyyliin ei voi kritiikillä vaikuttaa. Sitä ei ruveta muuttamaan esimerkiksi realistisemmaksi tai gingamaisemmaksi, koska joku ei pidä siitä. Enkä siis tarkoita, että sinä tai kukaan olisi väittänyt näin vaan puhun yleisellä tasolla.

   Kiitän kuitenkin kehuista ja pitkäjänteisyydestä. En ole aina kovin hyvä huomioimaan oikeita asioita ja pukemaan ajatuksiani sanoiksi.

   Poista
 4. Aaw Akatora on niin söpö <3 Mutta missä veljet? :c En voi käsittää miten joku voi osata piirtää noin ihanasti :33 Lisää näitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jouduin valitsemaan vain muutaman hahmon ja niistäkin lähinnä pääkuvat, koska muuten tähän projektiin olisi uppoutunut päiviä tai viikkoja :')

   Poista
 5. Johnin korvat ovat ylisöpöt. :3 Sinulla on muutenkin kiva tyyli piirtää korvia.

  VastaaPoista
 6. Aivan tajuttoman lutuinen Akame! Ihastuin siihen heti sen nähtyäni *_*

  VastaaPoista
 7. En itse oikein ymmärrä miksi piirrät näitä, kun tyylisi on niin erilainen ettei se vain oikein sovi näihin...liian söpö ja pörröinen. Animen henki ja piirrostyyli on sen verran vakava ettei chibiys vain sovi. Piirrät koirille myös hirveän suuret kirsut.
  Sanon myös mikä tuossa Hakurossa eniten mättää: alkuperäisessä näyttäisi siltä, kuinka se katsoisi hyvin, hyvin hiukan sivuun katsojasta, siinä missä omasi katsoo kohtisuoraan katsojaan päin.
  (En nyt missään nimessä halua kuulostaa inhoajalta, mutta oma makuni tämän sarjan suhteen on hyvin vahvasti se ettei näin vakavaan ja raakaan sarjaan vain sori tuollainen yltiösöpö, millaisesta en muutenkaan pidä [olen kovien juttujen ystävä])

  ~Yamashita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piirrän näitä, koska tykkään siitä ja itse niin haluan sekä koska kommenttien perusteella valtaosa lukijoistakin näistä pitää ja on pyytänyt lisää. Hakuron suhteen olet oikeassa, kiitos kritiikistäsi, katseen kohdistamisen kanssa on edelleen vähän ongelmia. Sen sijaan en ymmärrä miksi luet näitä ja kommentoit näihin teksteihin, jos et tyylistäni pidä, kun voisit sen sijaan vain sivuuttaa nämä postaukset. Ymmärrän hyvin, että tyylini ei sinuun iske vaan gingamaisempi tyyli on enemmän mieleesi, piirräthän itsekin ginga-tyylillä. Kuitenkin jos minun chibimäinen, söpö ja pörröinen tyylini ei ole mieleesi niin en yksinkertaisesti voi sille mitään.

   Poista
  2. Itse en ymmärrä että mikä vika tässä on että Anttu piirtää hopeanuoli hahmoja omalla tyylillä? Anttu juuri kertoi että hän halusi kokeilla miltä hahmot näyttää omalla tyylillä. Maailma on vapaa näes. Olen itse nähnyt monta kuvaa jossa hopeanuoli hahmoja piiretään chibi tyylillä.

   Moni tekee noin että piirtää omalla tyylillä. On toki ymmärettävää että Hopeanuoli on vakava piirtotyyli sekä sen henki, mutta eihän se ole mikään sääntö että "Ei saa piirtää söpöinä hopsu hahmoja."

   Suuri pointti on myös siinä että piirtotyyliä ei voi muuttaa. Vaikka sanot kuinka paljon että ei sovi. Se ei muuta Antun piirtotyyliä. Ja miksi vaivaudut edes sanomaan toisen kerran tästä? Ihan kuin sinua ottaa todella päähän tämä "tyylin erillaisuus" :D Tulee sellanen olo että olet kateellinen tai että otat herneen nenään pahasti. Jos kuvaan tulee virheitä kyllä sen huomaa ja mitä väliä? Kaikesta oppii. Tuntuu että olet vähän 'tähtien sokaisemana' . Jos tiedät kaiken mangasta. Fine. Jos tiedät kaikki piirto tekniikat. Fine.

   Mutta mulle tulee sellanen olo että sä oot ylimielinen ja pidät itseäsi muita parempana. Tuut sanomaan ihmisille että se on väärin. Törkeetä jos minulta kysytään.

   Mieti niitä jotka fanittavat sinua (esim mä) ja ne näkevät millainen olet. Tuut kommaa toista kertaa. Kyllä multa ainakin lähti fanituksesi pois :( Ja olen VARMA että en ole ainoa jos tämä laitetaan kaikkien sun fanien nähtäviksi. Järkytyin kun luin sun kommentit.

   Mutta juu. Jokaisella mielipide. Mutta lopeta toi, oikeasti :(

   Poista
  3. "Jos kuvaan tulee virheitä kyllä sen huomaa ja mitä väliä? Kaikesta oppii."

   Tähän haluaisin vastata, että virheistä minulle saa kyllä huomauttaa. Otan mielelläni kritiikkiä vastaan, että pystyn kehittymään piirtäjänä. Kuten tuolla aikaisemmin sanoin niin piirtotyyli on kuitenkin sellainen asia, jota ei voi kritiikillä muuttaa. Mielipide on aina asia erikseen ja kuten olen sanonut, ymmärrän hyvin, että tyylini ei iske kaikkiin, mutta en voi asialle mitään. Kaikkia ei voi miellyttää puolin ja toisin, joten mikäli ei pidä tyylistäni, kannattaa niitä käsittelevät viestit hypätä yli.

   Poista
  4. Ööh...? Meikästä siinä ei ole mitään vikaa että Antulla on oma tyyli jolla hän piirtää Gingaa (koska kaikilla on oikeus omaan tyyliin, meikälläkin on oma). Sanoin vain ihmetteleväni miksi hän varta vasten piirtää omalla tyylillään GNG-animen screenshottien päälle, kun chibi-tyyli ei sovi tämän animen piirros- ja värimaailmaan. Antun tietokonetöissä on kuitenkin usein upea väritys, värimaailma ja effektit, jotka ovat rutkasti paremmat kuin mihin itse pystyn. Vain se, että Anttu tässä piirtää anime-screenshottien päälle omasta mielestäni niihin hieman epäsopivalla tyylillä, häiritsee.
   "Tähtien sokaisema"? Tupla-ööh? Jos oikeasti luulet meikän olevan joku suosittu heebo niin väärässä olet: pidän itseäni tyyppinä, joka piirtää ja jonka töitä näkee muutama tyyppi. En pidä itseäni suinkaan suosittuna. Tykkään pitää asiat pienenä pienessä piirissä.

   Seuraan Hopeatiikerin blogia mielenkiintoisten blogitekstien takia. Ja koska Anttu julkaisee omia piirroksiaan täällä, koen artistina velvollisuuteni antaa mielipiteitä ja kritiikkiä koska se on meikästä parasta mitä artisti voi tehdä toiselle artistille (ja mitä ihmiset saisivat omasta puolestani tehdä enemmän). Jos mielipiteeni ja kritiikkini kuitenkin aiheuttavat näin paljon närää (syystä jota en oikein itsekään ymmärrä), voin olla jatkossa kommentoimatta.

   ~Yamashita

   Poista
  5. Mielipiteiden ja kritiikin antaminen on hyvä asia ja osaan kyllä arvostaa niitä. Kuitenkin tämän postauksen ensimmäinen kommenttisi kuulostaa melko tylyltä, kun sanoit, että ihmettelet miksi edes teen näitä, kun tyylini ei siihen sovi. Melkein kuin syyttäisit minua sarjan "raiskaamisesta" omalla tyylilläni. Tämä on kuitenkin yksi mielipide muiden joukossa, ei absoluuttinen totuus. Teen näitä koska haluan, koska voin päättää mitä itse blogiini postaan ja koska lukijat ovat toivoneet lisää.

   Mielipiteen ja kritiikin antamisessa ei ole mitään väärää, mutta ottaen huomioon, että olet jo aikaisemmin kertonut mielipiteesi siitä ettet pidä tyylistäni, en ymmärrä miksi koet tarpeelliseksi tulla mainitsemaan siitä toistamiseen?

   Poista
 8. Ok. Sori jos kuulostin tylyltä, tarkoitus ei ollut loukata. Blogi on tosiaan sinun, saat itse päättää mitä tänne pistät eikä meikällä ole siinä mitään urputtamista. En syytä sinua mistään, mutta seison silti sanojeni takana siinä ettei chibi-tyylisi ole kaikkein sopivin mahdollinen GNG-screenshotteihin meikästä. Saat toki tehdä lisää, ja saat olla varma että ihan mielenkiinnolla meikä näitä kattelee loppujen lopuksi.

  En edes muistanut kommentoineeni aiheesta aiemmin, siksi otin asian puheeksi. Pahoittelen, mikäli tämä tuntuu tarkoittamattani jatkuvalta parjaukselta. Lupaan olla kommentoimatta jatkossa aiheesta, kun nyt olen saanut varmuudella sanottavani sanotuksi.

  ~Yamashita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa! Hyvä, että saatiin asiat puhuttua niin ei jää kummallekaan mitään epäselväksi. :)

   Poista
 9. voi anttu,miten hienoi. mä oon tehny Ruohometsän kansasta ja Gingasta mutta ei oo nii hyvii ku sun.jos tekisin Blogin tekisin sen Ruohometsän kansasta,koska oon sen Fani.mutta Ginga on etusialla ja se ensimmäinen fanikohde.Ruohometsän kansaan tutustuin tässä 2013 mut Hopsuun iha pienenä.mut hyviä kuvia :) (se sama Fani joka kommentoi kysymyspostauksessa)

  VastaaPoista
 10. voi miten hienoja. uskomatonta,mutta minulle kyllä käy tuo söpö-tyyli vaikka tuokin mieleen lastenohjelman.mutta tsemppiä sulle vaan Anttu oot paras <3 :D

  VastaaPoista
 11. Oot varmasti jo kuullut tämänkin mutt toistan asiaa :D
  Sun täytyy mennä piirtää /animoimaan meille tavallisen tien tallaajien vuoksi Hopeanuoli uusiks :3

  VastaaPoista
 12. ihana akatora! niin söpö...tykkään sun tyylistä Cx

  VastaaPoista
 13. kaikki ne on muuten aivan upeita Cx

  VastaaPoista