lauantai 12. heinäkuuta 2014

Pohdintaa tunnettavuudesta

"Jonkinlainen postaus tunnettavuudesta Ginga fandomissa? Miten tulla tunnetuksi, mitä hyvää ja mitä huonoa on olla tunnettu ja ketkä henkilöt sinun mielestäsi ovat tunnettuja ja pidätkö itseäsi tunnettuna jne?"

Eli toivepostausta jälleen pukkaisi, välillä vähän pohdintaakin tänne. Suosittelen myös lämpimästi lukaisemaan Aaronin tekstin aiheeseen liittyen.
__________________________________________

Itse koen, että yksi vaikuttavista tekijöistä tunnettavuudessa on aktiivisuus: jos henkilö on paljon näkyvillä, hän jää varmasti monien mieleen. Oman näkemykseni mukaan tunnettavuutta harvoin haetaan tietoisesti vaan se syntyy yleensä aikanaan melkeinpä vahingossa. Mitä aktiivisemmin ja kauemmin henkilö on fandomissa, sitä varmemmin hänet muistetaan. Ajattelisin itse niin, että fandomissa tunnettuja henkilöitä on monia siitä riippuen millä alueella liikutaan. Kaikki eivät fanita samalla tavalla, kaikki eivät pyöri samoilla alueilla. Esimerkiksi keräilyn puolella on omat tunnetut henkilönsä, samoin fanitaiteen puolella. 

Sanoisin myös, että yksi tunnettavuuteen vaikuttava asia on se, että erottuu joukosta tavalla tai toisella. Mitään oikeaa tapaa ei ole ja käytännössä katsoen se voi tarkoittaa mitä tahansa, kuten tuoda sitä omaa (esim. koodaaminen tai kirjoittaminen) panostaan fandomiin. 


Mitä hyvää ja mitä huonoa on olla tunnettu?

Aloittakaamme hyvistä asioista: tunnettavuudessa hyvää on ehdottomasti se, että voi tietämättäänkin innostaa muita omalla toiminnallaan. 


Itselläni on jotenkin sellainen käsitys, että tunnettavuudessa olemisessa on asioita, jotka voivat tilanteesta riippuen olla hyviä tai huonoja. Tästä hyvänä esimerkkinä on se, mien itse olen saanut kuvan, että useimpia tunnetumpia henkilöitä on helppoa lähestyä, koska tunnettavuus ei tarkoita sitä, että olisi muun porukan yllä leijaileva jumalolento. Tunnettu henkilö on vain sellainen, joka on enemmän näkyvillä ja tästä johtuen monien tuntuu olevan helppoa kääntyä hänen puoleensa, jos jokin asia mietityttää tms. Kun taas toisaalta olen kuullut, että jotkut, jotka haluaisivat lähestyä tälläisiä tunnettuja henkilöitä, eivät uskalla syystä tai toisesta.

Tunnettuna olemisessa sekä hyvä, että huono asia lienee saatu huomio, joka voi olla niin positiivista kuin negatiivistakin. Jotkut voivat ihailla, jotkut vetävät niin överiksi, että tulevat häiriköimään tai vainoamaan.


Ketkä henkilöt sinun mielestäsi ovat tunnettuja?

Ennen kuin alan listaamaan henkilöitä haluaisin tehdä selväksi muutaman asian. Olen itse ollut tässä fandomissa mukana vasta muutamia vuosia ja oma käsitykseni tunnetuista henkilöistä perustuu omaan kokemukseeni ja niihin alueisiin, joissa olen pyörinyt, kuten foorumeihin, fanitaiteeseen ja keräilyyn.

Jos ajattelen tunnettuja henkilöitä, itselleni nousee mieleen ensimmäisenä ne fanisivustot, nettikaupat ja foorumit joissa olen pyörinyt. Näistä mieleen ovat jääneet nimimerkit MooniNawulf (Hopeanuoli.com), Uru (Kaksoissola, Urumi), Sukka (Ginga.fi), Riyunnie (ent. Kamome, Ginga.fi),  Bemmu (piti aikanaan nettikauppaa, josta sai tilattua erilaisia ginga-tuotteita), Kipsu (Kipsun Hopeanuolisivut), Äffä (Hopeiset Sivut) ja Wolfie (Futagoshop). 


Erilaisten fanitaiteiden puolella taas Isis, Recel, Qaizor, ArtemisA-wolf, Azzai, Yamashita, TussenSessan, Frodse.... *lista jatkuu loputtomiin*

Keräilyn puolella taas on jäänyt mieleen Methpring, Spyro, Satsuma, Frita, SteelFangs, Prue, Dunkin, SilverToraGe, Ruhje, Mutu ja ShinyToyDinosaurs. Näitä on varmasti muitakin, mutta nämä nyt muistin ainakin...

Pidätkö itseäsi tunnettuna?


En pidä. Niin bloggaajana, piirtäjänä, keräilijänä kuin foorumien käyttäjänäkin koen olevani yksi muiden joukossa. Olen saanut muutamia kertoja kommenttia, jossa minut on tunnistettu syystä tai toisesta, mutta olen lähinnä ollut yllättynyt ja otettu siitä, että olen jäänyt jonkun mieleen. Ainakin Suomessa Ginga fandom tuntuu olevan sen verran pieni, että siinä melkein väkisinkin monet tuntevat toisensa. Siksi en koe olevani mitenkään erilaisessa asemassa.

Tässä teille vielä Harry kuvastamaan tuntemuksiani.

3 kommenttia:

 1. Minusta olet hyvin tunnettu henkilö.Kaunis ja omaperäinen fanart,blogi jossa on hyviä pohdintoja ja oheistuotteiden esittelyä,aktiivinen foorumeilla pyöriminen ainakin näistä asioista olet hyvinkin tunnettu.Tämä oli minun mielipiteeni.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Voi olla, että itse katson asiaa vähän isommalla mittakaavalla.

   Poista
 2. Ihana idea oli :)
  Ja minusta olet kyllä todella tunnettu. Minulle olet idoli ja jokainen blogipäivitys tulee luettua moneen kertaan :)

  Kiitos <3 *hali*

  ~Veera K.

  VastaaPoista