torstai 3. heinäkuuta 2014

Lukijoiden viikko 2


Hopeatiikeri tulee aina olemaan avoinna kysymyksille, palautteelle ja kommenteille, mutta tämän viikon ideana on kiinnittää erityishuomiota lukijoihin. 

Järjestän näitä viikkoja satunnaisesti (kuitenkin max. 4 kertaa vuodessa).


Ottaisin siis mielelläni tämän tekstin kommentteihin:

- Toivepostauksia
Onko blogissa ollut jotakin, mistä olet pitänyt ja jota haluaisit lisää? Haluatko kuulla joistakin tietyistä asioista mielipiteitäni?

Jo ehdotettuja, mutta ei vielä toteutettuja:
Fanien haastatteleminen
Custom-figuuri 

- Kysymyksiä 
aiheeseen liittyen blogista, keräilystä, fanituksesta ym.
Mikäli kysymyksiä tulee enemmän voin tiivistää ne yhteen tekstiin.

Palautetta 
teksteistä, sisällöstä, blogista... ruusut ja risut ovat tervetulleita!

Onko blogissa jotakin mielestänne turhaa, josta voisi luopua?
Voisiko blogiin lisätä jotakin?Sana on vapaa!


37 kommenttia:

 1. Lisää vertailu tekstejä olisi kiva saada lisää esim. Hopeanuoli mangan ja animen eroista.. Ja olisi kiva kuulla sinun mielipiteitäsi siitä, että jos muitakin Takahashin sarjoja julkaistaisiin suomeksi esim. Lassie.
  Ja sitten vielä, että mitä mieltä olisit siitä, että orion tulisi suomeksi, kun sitä ei olla nyt ainakaan edes tuomassa Suomeen missään muodossa.. =( (Kuulemma liian raaka tai vastaavaa..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ehdotuksista!

   Vertailutekstejä pitäisikin keksiä lisää, joten aiheita saa ehdottaa lisääkin ^^ Takahashin muista sarjoista itselläni on melkoisen vähän tietoa, mutta voisin tehdä yleisemmän, joka kattaa Takahashin muita sarjoja.

   Täytyy sanoa etten kyllä itse usko, että Orion suomentamisen esteenä olisi sarjan raakuus, kun sitä on jo nähty edellisissäkin sarjoissa. Voi olla ettei suomentamisesta vain olla vielä tehty mitään päätöstä, kun Weedinkin suomentaminen on vielä kesken.

   Poista
  2. Kustantajan mukaan Orionin suomentamista ei harkita ainakaan ennen kuin Weedin kaikki 60 osaa on julkaistu. Jatko-osaa ei ole mielekästä kääntää ennen edeltäjänsä suomennoksen päättymistä, mikä on täysin ymmärrettävää. Mikäli lukijakunta on aktiivista vielä vuosien kuluttua, ja myös Weedin loppupään osien menekki on tarpeeksi hyvää, toivoa on. Orion on kuitenkin suhteellisen pitkä sarja: 30. pokkari lienee viimeinen. Kysyntää tulee siis olla riittävästi, jotta 2-3 vuoden käännöstyö olisi kannattavaa myös kustantajan näkökulmasta.

   Poista
 2. Haluaisin lisää niitä postauksia joissaon niitä derp kuvia piirretty uudestaan, ja niitä joissa olet muokannut animehahmot alkuperäisiin väreihinsä :3 Ja niissä voisi olla paljonnn kuvia!

  ~ Sispaw

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ehdotuksesta! Tämän varmasti toteutankin, kun saan enemmän materiaalia kasaan. Tosin olisi mukavaa kuulla enemmänkin kannanottoja esim. kuvien uudelleen piirtämiseen, koska se jakoi lukijoita vähän kahtia.

   Poista
  2. Minä olen toinen jota ainakin kiinnostaisi nähdä paljon lisää uudelleen piirrettyjä kuvia! ^^ Samaten olisi kiva saada nähdä muokattuja kuvia animehahmoista alkuperäisiin väreihinsä.

   Poista
  3. Haluaisin vaihe-vaiheelta juttuja esim fanmade/custom jutuista ja piirustuksista.

   Jokin kilpailu/arvonta olisi kiva ja palkintona olisi kiva olla jotain sinun askartelemaa. :3

   Sitten jotain sekalaisia juttuideoita:
   - Ginga fandomin hyvät ja huonot puolet
   - Suomen Hopeanuoli-fanit ry (tietoa, mielipiteitä, kokemuksia)
   - Takahashin piirtotyylin kehittyminen/muuttuminen (mielipiteitäsi kuvien kera milloin Takahashin tyyli on ollut parhaimmillaan ja milloin huonommillaan jne)
   - Ulkomaalainen fandomi ja fanit (missä muualla kuin suomessa fanitetaan, miten ulkomaalaisten fandomi eroaa suomalaisesta jne)

   Poista
  4. Kiitos ehdotuksista!

   Suomen Hopeanuoli-fanit ry:stä on jo jonkinlainen teksti omat kokemukseni mukaanlukien olemassa. Itselläni on myös jonkinlainen käsitys, että olen puhunut fandomin hyvistä ja huonoista puolista muutamassa tekstissä, mutta otan tuon mietintään.

   Varsinkin Takahashin piirtotyylistä kertova teksti vaikuttaa todella inspiroivalta idealta, kun taas ulkomaalaisesta fandomista ja faneista en ole ihan kauheasti perillä, mutta koitan katsoa saisinko siitäkin jotain aikaan :)

   Poista
 3. Isä-poika vertailuja, tyyliin Gin/Weed, Ben/Ken, Kurotora/Kagetora yms. ? Kaksoissolassa on topic kuin Hahmojen yhdennäköisyys, jos et ole vielä ottanut siihen kantaa blogissasi niin sinun mielipiteesi olisi kiva kuulla pidemmin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ehdotuksesta! Katson keksisinkö jotain juttua isä-poika vertailusta tai sitten laajemmin yhdennäköisyydestä :)

   Poista
 4. Mitkä olivat sinun ensimmäisiä ginga fanituotteita? c:
  Mitä mieltä olet ginga piraatti tavaroista? :o
  Onko gingassa hahmoa, josta et niin tykkää/välitä? :)
  Mikä on arvokkain ginga fanituotteesi, jonka omistat?

  ~Veera K.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä muutamiin olenkin vastannut ja tehnyt esim. tekstin ginga piraattitavaroista, mutta voisin kerätä näitä myös kysymyspostaukseen ^^

   Poista
 5. Postaus sinun mielestäsi huonoimmista/turhimmista oheistuotteista? Ja samalla myös suosikkioheistuotteistasi? Ja mitä tällä hetkellä toivoisit vielä kokoelmaasi?

  Ja jotain pohdintaa siitä onko keräily yliarvostettua? Ja juttua keräilyn huonoista puolista, onko keräily lopulta niin antoisaa kuin ajatellaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä ehdotuksia, kiitos!

   Varsinkin keräilyn huonoja puolia on käsitelty aika hyvin jo tässä tekstissä:
   http://hopeatiikeri.blogspot.fi/2014/05/kerailyn-pimea-puoli.html

   Poista
 6. Jonkinlainen postaus tunnettavuudesta Ginga fandomissa? Miten tulla tunnetuksi, mitä hyvää ja mitä huonoa on olla tunnettu ja ketkä henkilöt sinun mielestäsi ovat tunnettuja ja pidätkö itseäsi tunnettuna jne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ehdotus, kiitos! Joku bloggaaja on muistaakseni kirjoittanut samanlaisesta aiheesta, jos en ihan väärin muista, mutta tästä voisi olla oikein hyvä idea tehdä omakin näkökulmani, sillä monella voi olla asiasta hyvin vääriä mielikuvia.

   Poista
 7. Mitä olisit tehnyt toisin kuin Takahashi? Olisitko muuttanut joidenkin tapahtumien kulkua, olisitko tapattanut joitakin hahmoja ja jättänyt tapattamatta joitakin jne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoinen idea! Tämäkin täytyy pistää toteutukseen.

   Poista
 8. Ehdottomasti lisää derp-kuvien uudelleenpiirtämistä! Tai ei niiden tarvitse olla derp kuvia. Piirrät hienosti ja olisi kiva nähdä miten piirtäisit animekohtauksen omalla tyylilläsi. Ei pelkästään Weedin tai Ginin kuvia, vaan paljon muitakin hahmoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ehdotuksesta! Ainakin tällä hetkellä näyttäisi, että toteutan tämän, kun toiveita on esitetty jo muutamia.

   Poista
 9. hei teepäs animen leikatuista kohtauksista esim.Rikin kuolemasta,sillä minä aina luulin että se kuoli paleltuma haavoihin.olisin todella kiitollinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli itseasiassa joskus tarkoitus tehdä tästä, mutta syystä tai toisesta se jäi pois. Voisin tehdä, vaikkakin luulen, että tämä on monelle jo tuttua kauraa.

   Poista
 10. ei syytä huoleen,siinä voisi olla vaikka miten itse olisit leikannut kohtia.

  VastaaPoista
 11. hei siitä hahmojen muokkaamisesta vielä:siinä voisi olla Gin,Riki,John,Akame,Ben,Cross,Kai-veljekset,Hyena,Chibi ja Akakabuto. sä voisit tehä kaks osaa,mutta ensimmäisessä nuo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää katsoa :) Jos nyt tarkoitat mangaversion muokkaamista animeen niin osa noista hahmoistahan on jo oikean näköiset. Mikäli piirtämistä niin katson miten itselläni aikaa ja jaksamista riittää.

   Poista
 12. niin tarkoitin mangaversiota.Ginin arvet vois hyvinkin muuttaa punaisiksi,niinkuin GDW-animessa.Cross taas olisi valkoinen ja Akame myös kun ne on niin sinertävän vihertäviä.Hyenan vois muuttaa harmaaksi,sillä mangassa se on harmahtava.Rikikin mangan näköseks.ja Akakabutokin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en näe syytä lähteä muuttamaan noin pieniä asioita kuin arpia ja kaulapannan väriä, koska GNG-mangassa hahmojen kaulapannan värit (varsinkin Ginin) muuttuvat. Ginin arvetkaan eivät ole mangassa punaiset vaan sitä on todennäköisesti vain korostettu GDW-animeen. Joidenkin hahmojen kohdalla väriheittoa sarjassa esiintyy, mutta Akame ja Hyena ovat kuitenkin osan sarjasta ihan oikean väriset.
   http://img.photobucket.com/albums/v367/Anttu/akame9.png
   http://img.photobucket.com/albums/v367/Anttu/dtu3bvp.png

   Akakabutossakaan en näe mitään kummempia eroja mangaversioon. Crossin ja Rikin kuitenkin voin muuttaa.

   Poista
  2. Hyena näyttää mangassa kyllä ihan valkoiselta.

   Poista
  3. Hyenasta ei taida olla värimangakuvia ollenkaan, niin hahmo on vähän vaikea toteuttaa. Tosin vilkaisin Gingapedian sivuilta, että ilmeisesti hahmo on mangassa vaaleanharmaa ja animessa tumma, valkealla kuonolla.

   Poista
 13. Benin kaulapannankin vois muuttaa vihreäksi.

  VastaaPoista
 14. voisitko tehdä sen miten itse Leikkaisisit kohtia esim.Akatoran kuoleman?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulta on pyydetty parikin kertaa tekstiä, jossa kertoisin miten itse leikkaisin kohtia (sekä GNG:stä että GDW:stä), mutta pohdin tätä vielä. Ongelma, kun on siinä etten varmaankaan näkisi mitään syytä leikata mitään vaan mieluummin nostaisin sitten ikärajaa kuin jättäisin kohtia näyttämättä.

   Poista
 15. minä kerron esimerkin:minä Leikkaisisin sen Akatoran kuoleman niin ettei näytäisi sitä kun Akatora tulee Akakabuton kynsien välistä ja puhkoo Akakabuton näkevän silmän.sekä sen ``Punaista lunta`` kohdan.

  VastaaPoista
 16. Postaus kuvien kera siitä miten GNG ja GDW animessa piirtotyyli vaihtelee (koska eri piirtäjiä) ja sitten mielipiteitä animojen vaihtelevista tyyleistä, mikä on mielestäso parhain tyyli kummassakin animessa ja mikä tyyli vähiten mieleesi?

  VastaaPoista
 17. Onko ginga sarjassa asioita, jotka häiritsevät sinua? Muutakun "derp" kuvat ja väri virheet. Esim. Äänet, nimet, juonen kulku, vuorosanat jne.

  Mitkä ovat lempikohtauksiasi koko ginga sarjassa? <3

  Jotain ginga sarjojen tunnareista? :) Mitä vaan, vaikkapa lemppareitasi, joitakin joista et niin välitä, pelottavia, hauskoja jne. :)

  Mitä kaikkea tavaraa olet tuunannut ginga-aiheiseksi?

  ~Veera K.

  VastaaPoista
 18. Ja vielä samaan, vaikka hahmojen värien muutoksia :) Esim. Värität jonkun hahmon täysin erilaiseksi ja mietit eroavaisuuksia ^^

  VastaaPoista