tiistai 10. joulukuuta 2013

Sarjakuvaprojekti

En oikein edes muista mistä aihe sarjakuvaan lähti alkujaan. Omakustanteesta aloin haaveilla jo muutamia vuosia taaksepäin, kun kävin Sarjakuvakeskuksessa. Jossakin vaiheessa ajatukset lähtivät vierimään siihen suuntaan, että olisi upeaa saada edes yksi sarjakuva kokonaisuudessaan valmiiksi. Näin ollen päätin, että sarjakuva voi olla lyhyt, jotta jaksan panostaa siihen hieman enemmän. Tarinan ja idean keksiminen oli vaikeaa, sitten aloin tutustua Ginga-aiheisiin doujinsheihin. Päätin ottaa jotakin aiheen vierestä, mutta silti juonta mukaillen ja tämä on lopputulos johon päädyin. Omakustanteesta ei ole tietoa, mutta ehkä joskus tulevaisuudessa...


Monet näkivät valmiin sarjakuvan Ginga Spiralin joulukalenterista, mutta tässä blogitekstissä käy ilmi myös paljon asioita, joita on käyty läpi projektissa ennen lopputulosta, jonka olette nähneet.


"Sakura tietää ettei hänellä ole enää paljoa aikaa jäljellä. Laittaessaan Weediä nukkumaan hän sanoo, että haluaa kertoa tuolle tarinan. Sakura kertoo nuoresta akita-koirasta, joka päätyi seikkailuun. Tahto tuoda rauha saivat tuon jaksamaan läpi vaikeiden haasteiden. Matkalla siitä pennusta kasvoi vahva uros, joka sai kaikki puolelleen päättäväisyydellään.

Mutta se syy miksi tästä uroksesta tuli legendaarinen, kunnioitettu ja rakastettu ei johtunut pelkästään voimasta ja älystä. Se johtui siitä, että hänellä oli aina muita tukemassa ja auttamassa. Todellinen vahvuus on ystävyys.

Joten poikani, selviät aina vaikka jonakin päivänä en olisi enää täällä. Olen aina kanssasi, et koskaan ole yksin."


Tietysti kaikki alkoi idean synnyttyä luonnostelulla. Laittamistani esimerkeistä näkee, että sivujen luonnokset eivät loppujen lopuksi muuttuneet niin paljoa lopullisessa versiossa. Joitakin luonnoksiin jääneistä ominaisuuksista jäin kyllä kaipaamaan, koska kaikkea ei voi mitenkään piirtää kahta kertaa täysin samalla tavalla. Myös kertomus meni sarjakuvan lopullisessa versiossa täysin samalla tavalla kuin alkujaan kirjoittamassani versiossa. Silti olin ihan tyytyväinen kumpaankin, sekä luonnokseen, että lopulliseen versioon.

Kaikista kätevimmin sarjakuvan löytää kokonaisuudessaan deviantART-tililtäni. Tosin tällä hetkellä vain englanniksi. Suomeksi sarjakuva löytyy joulukalenterista, mutta jahka laitan sen jonnekin lopullisena versiona asettelen tekstit hieman paremmin.

13 kommenttia:

 1. kiva sarjis, Korjaan mahtava x)

  VastaaPoista
 2. Yy-yh, sä osaat piirtää niin MAHOTTOMAN hyvin D:

  VastaaPoista
 3. mitä käytit (piirrustus) paperina, kun teit ton? :D Todella Upea Kuva kuten aina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnoksiin käytin ihan perus paperia jostain suttuvihosta tai luonnosvihosta.

   Tuon itse sarjakuvan piirsin lopullisena versiona sellaiseen A4-kokoiseen luonnoslehtiöön, jossa on hieman paksumpaa paperia. Loput (värityksen ja kaiken muun kuin lineartin) tein koneella.

   Poista
 4. Tää sun sarjakuva oli tosi hyvä, luin sen joulukalenterista :-)

  VastaaPoista
 5. Saanko kysyy, millä ohjelmalla piirrät tietokoneella? :)

  VastaaPoista
 6. Saa toki :) Käytän Painttool SAIta ja Gimpiä.

  VastaaPoista
 7. No sit mun on pakko sanoo et oot taitava käyttään niitä :D

  VastaaPoista
 8. Tämän sarjakuvan kohdalla ääriviivat oli muuten vielä piirretty käsin tussilla, eli piirrän välillä käsin ja väritän koneella. Mutta kiitos, on tullut piirrettyä jo pienestä lähtien koneella :)

  VastaaPoista
 9. Pääsi unohtumaan mikä sen sun toinen sarjis oli, jos sulla ees on sellasta. Muistaakseni oli D=

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hm, yksi ginga-sarjispätkä oli mutta jos tarkoitat pidempää, sarjista, joka ei liity gingaan niin minulla oli Kruptos. Sain sen tosin valmiiksi tässä (suomeksi ei ole tosin vielä päivitetty):

   http://silent0heaven.webs.com/sarjakuvat.html

   Poista