tiistai 17. joulukuuta 2013

Japan Pop 1/2010

Kuten Hopeatiikerin Facebook-sivulla jo ilmoitin:

Ginga Spiral on jäissä. Syynä tähän oli siirtonopeuden ylittyminen, josta pääsee yli vain odottamalla kuukauden loppuun tai maksamalla lisätilasta, joten joulukalenteri on siirretty väliaikaisesti sisarsivustolle. 
 Ginga Spiralin pitäisi palata ennalleen, kun tilastot tyhjenevät. 

Seurailkaa kalenteria täältäOnnistuin nappaamaan tämän lehden viimein hyppysiini jopa mukavan edulliseen hintaan. Olin valmis maksamaan siitä jopa enemmän, mutta hyvä näin. Kyseessä on tiedettävästi toinen suomalainen lehti, jonka kanteen Hopeanuoli on päässyt, vuoden 2010 Japan Pop. Japan Pop-lehtihän keskittyy hieman laajemmin Japanilaiseen kulttuuriin, kun taas alan lehtiä on Suomessa myös Anime-lehti, joka tarkastelee lähinnä.. no.. nimensä mukaisesti animea ja mangaakin. Japan Pop kuitenkin ottaa mukaan myös cosplayn, musiikin ym.
Kahdesta suomalaisesta kannesta tämä on jostakin syystä suosikkini, pidän hieman keltaiseen taipuvasta värimaailmasta ja keskeisestä kuvavalinnasta.

 Kauheasti tuttuja sarjoja tässä lehdessä ei muuten osunut silmään, jos Studio Ghiblin elokuvia ei lasketa.

Sitten itse artikkeliin, jonka oli kirjoittanut Suvi Mäkelä.

Sarjaan hieman enemmän tutustuneelle artikkelilla ei ollut paljon annettavaa, mutta jollekin, joka ei sarjaa tunne paremmin se oli todella kattava tietopaketti sarjasta, sen fanituksesta Suomessa ja esiteltiinpä siinä muutama oheistuotekin. Näin itse ulkoasua opiskelevana henkilönä pidin alkuun aukeamaa jokseenkin tylsän näköisenä. Pari kuvaa ja tekstiä pääosin valkoisella pohjalla. Ei se sieltä kauheasti erotu.
Mutta tarkasteltuani tätä artikkelia kerran jos toisenkin aloin ymmärtämään, että se näyttää nostalgiselta. Siihen on tiivistetty muistoja ja jotenkin se tuo mieleen ajan lähempänä sitä, kun Hopeanuoli tuli Suomeen.

Näin Hopeanuoli siis näkyi vuonna 2010 Japani-aiheisissa lehdissä, se teki tiensä kahteen melko peräkkäin ilmestyneeseen lehteen ja pääsi jopa kansikuvaksi. Osa minusta odottaa yhä edelleen milloin pääsemme näkemään oikein Weediä lehtien kansissa. Olisi hienoa herätellä aihetta taas lehdissä muutenkin kuin parin mainoksen myötä, vaikka erottuvathan ne sieltäkin hyvin.

Lue myös:
Hopeanuoli Anime-lehdessä (3/2010)

^ Etsiskelen muuten edelleen tätä lehteä. Saa vinkata.
Hölmö kun olin ja menin omani myymään aikoja sitten ja alkoi kaduttaa.

5 kommenttia:

  1. Onko tämä blogitesti joulukalenterin luukku 18?

    VastaaPoista
  2. kysymys luukusta 17. mistä sait nuo klipit/jaksot?

    VastaaPoista
  3. Netistä. Oli nopeampaa kuin omien levyjen siirtäminen koneelle ja ihan yhtä luvatonta joten, oh well..

    VastaaPoista