maanantai 8. toukokuuta 2023

[x] kerää kaikki Gin-figuurit

Kymmenen vuotta. Kymmenen.

Niin pitkä aika on siitä, kun opin ensimmäisiä kertoja siitä, että Hopeanuolesta oli oheistuotteita. Kun sain ihan ensimmäiset mangapokkarit ja ensimmäiset figuurit. Ison ruskean Kurotoran ja mintunvihreän Gin-pelinappulan. Muistan vieläkin miten epäuskoisen pettynyt olin rehellisesti sanottuna, kun sain GNG-figuureita ensimmäistä kertaa käsiini. Muistan luulleeni niitä isommiksi ja odottaneeni, että hopeat ja pronssiset olisi oikeasti jotain metallista materiaalia. Siitä on ihan tuhottoman pitkä aika ja sen pienen alkupettymyksen jälkeen, GNG-figuurit on vielä tänäkin päivänä lempituotteitani. Ne ovat kuin pieniä patsaita ja se yksityiskohtien määrä mitä niihin on saatu mahtumaan on jotain ihan ilmiömäistä.

En koskaan ottanut tavoitteeksi kerätä figuureja tietyn värisenä settinä. Tai kerätä kaikkia erilaisia. Alkujaan en edes koskaan uskonut saavani 2. sarjan figuureja käsiini niiden hintojen vuoksi. Silloin kun aloitin keräilyn, ne lähti Suomen puolella tosi pitkään 100e ylöspäin.

Mutta yksi tavoite mulla oli, joka eli siellä taustalla koko ajan: halusin kaikki erilaiset Gin-figuurit. Ja oletettavasti se tuli täyteen tänään. Kymmenen vuotta myöhemmin.

Epäilen vahvasti, että Ginistä ei koskaan tehty isoa pronssista tai tummanruskeaa, kuten muista hahmoista. Ne on melko varmasti korvattu keskikokoisilla, joissa on sama leima kuin isoissa figuissa. Voin toki olla väärässäkin, koska vanhat oheistuotteet osaa yllättää ja niitä voi putkahtaa joskus jostakin. Mutta mikä oli se ehdottomasti kaikista vaikein, se oikea Graalin malja löytää?

Valkoinen makaava Gin 2. sarjasta.

Valkoiset figuurit 2. sarjassa tuntuvat olevan poikkeuksellisen harvinaisia muutenkin eikä niihin törmää kovin usein, mutta erityisesti Gin on loistanut poissaolollaan. Muita värejä siitä löytyy ihan mukavasti.

Yhden kerran meinasin saada kyseisen figun keräilyhistoriani aikana, mutta silloin myyjä oli ehtinyt myymään sen juuri ennen kyselyäni ja päädyin ostamaan häneltä muita.

Vähän aikaa sitten Japaniin tuli myyntiin iso figuuripaketti, jossa oli jopa kaksi tälläistä harvinaisuutta. Sen hinta vain oli sen verran kova, että ryhmätilausta pohdiskellessa se ehti mennä - onneksi yhdelle henkilölle samalla keskusteluserverillä ja hän pisti myöhemmin ylimääräisiä myyntiin. Valkoinen Gin luonnollisesti sai osakseen useampia kiinnostuneita, joten yleisen reiluuden nimessä myyjä pisti sen tarjouskaupalla myyntiin. Ja kyseisestä tarjouskaupasta nappasin sen lopulta mukaani. 

 


Kahdesta figuurista kokoelmani on niiden osalta kasvanut tosi kiitettävästi vuosien aikana. Ne ovat aikalailla silmäteräni ja nyt niiden kavereiksi on löytynyt myös oheishärpäkettä, kuten figuuribokseja, karkkiboksi ja gashapon-palloja. Myös yksi Gin-figuuri löytyy yhä avaamattomassa pussissaan.

Tässä siis lyhyesti tämän hetkistä tilannetta figuurien osalta, fiiliksiä ja hypetystä ja saavutuksia. Niitä tulee harmillisesti yhä harvemmin enää kirjoiteltua ylös, vaikka ne juuri alkujaan olivat syy blogin perustamiseen.

4 kommenttia:

 1. Oi toi valkonen makaava Gin on tosi sievä :3 Ja yhessä noi sun figuurit näyttää kunnon koiralaumalta. Ehkä menossa kaatamaan Akakabutoa? xD

  VastaaPoista
 2. Onnittelut valkoisen Ginin nappaamisesta! Sopiiko udella, kuinka paljon figuurille tuli hintaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta! 150 dollaria + postit tuli tuolle hinnaksi. Normaalisti 2.sarjan Giniä taitaa liikkua tällä hetkellä 20-93€ haarukalla myynnissä, mutta valkoiseen törmää tosi harvoin, joten heitin korkean tarjouksen.

   Poista

Kommenttien tarkistus päällä spämmiviestien vuoksi.