sunnuntai 28. toukokuuta 2023

Manga Style -avaimenperät (PurePlastic)

PurePlasticin joulukalenterissa vihjatut avaimenperät julkaistiin viimein kokonaisuudessaan. Kyseessä on 8 avaimenperän setti, jonka hahmoina on Weed, Gin, Yukimura, GB, Jerome, John, Akame ja Mer. Avaimenperien korkeus on n. 7-8 cm. Avaimenperät ovat kirkasta akryylia eli niissä on kuva molemmin puolin.


Yleisesti ottaen pidän näistä avaimenperistä, ne ovat simppeleitä hahmokuvia eikä niissä sinällään ole mitään erikoisuuksia. Suurin osa kuvista on alkuperäisiä mangakuvia, mutta joukossa on muutama väritetty / muokattu mangakuva. Copyright-tekstit sekä muutaman hahmojen reunoista pahemmin erottuva pikselisyys särähtivät myös itselläni silmään. Mielestäni nämä ovat kuitenkin kiva lisä oheistuotteena Gingasta tehtyihin avaimenperiin, joita on nähty PP:llä tähän asti vain hivenen epäkäytännöllisen isoina avaimenperinä ja chibi-tyyliteltyinä.


 

Isoimpina miinuksina mainittakoon muutamien kuvien laadun heikkous ja erityisesti kaikissa copyright-tekstien pikselöityminen. Yukimurassa copyright-teksti on korvattu tarralla ja paketin etupuolella on mainittu virheellinen määrä. 

Alustava palaute avaimenperistä on vaihdellut vähän puolin ja toisin. Osa on ollut ymmärrettävästi pettyneitä, että virheet ovat päässeet lopulliseen tuotteeseen asti. Näin pitkän aikaa pöytälaatikossa oleena projektina tämä korostaakin melkolailla tarkistuksen tärkeyttä. Ymmärrettävinä ongelmina nousee kuitenkin esiin aineistojen saaminen eri lähteistä. Kaikkia aineistoja ei luonnollisesti saada painokelpoisena versiona suoraan Japanista. Myös painon päässä tehdyt muutokset esim. copyright-tekstien osalta ovat vaikuttaneet negatiivisesti lopputulokseen.

Kritiikki on ollut ymmärrettävää, tervetullutta ja myös mielestäni ansaittua siinä mielessä, että siitä on hyvä ottaa opiksi ja pistää tulleet epäkohdat ylös ja kiinnittää niihin huomiota. Avaimenperistä on tullut kuitenkin myös paljon positiivista palautetta ja osa kritisoiduista designeista onkin ollutkin joillekin aivan ehdottomia suosikkeja. Mikä taas korostaa sitä, että ihmisillä on hyvin erilaisia mielipiteitä ja mieltymyksiä.Omia suosikkejani on luonnollisesti Mer. Pidän myös GB:stä ja Weedistä kovasti.

 
Voit vapaasti välittää kommentteihin ajatuksesi avaimenperistä tiimille selattavaksi.

Edit: Tosiaan, avaimenperien kappalehinta on 10,90e ja ne myydään random pakkauksina Urumissa.

4 kommenttia:

 1. Onpa kiva kun PP:ltä tulee taas uusia oheistuotteita :3 Millon ja mistä noita voi tilata ja paljonko suurin piirtein maksaa? Omat suosikkini noista avaimenperistä ovat John ja Akame. Tykkään siitä et Akamella on mukanaan sirppi ^^ Tuo hieman erikoisuutta. Mukavaa myös nähdä John ja Jerome samassa setissä! Ginin kuvaksi olisin toivonut jotain toista kun tuossa sen jalat näyttää ainakin mun silmään turhan pitkiltä ja kapeilta :D Saa kehon näyttämään mun mielestä omituiselta. Mut muuta negatiivista sanottavaa mulla ei oikein ole näistä. Pakko vielä sanoa et ilman sun blogia en ois tietoinen PP:n uusista oheistuotteista kun en somea oikein seuraa. Mukavaa et mainostelet ja arvostelet niitä täällä blogin puolella ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah joo oleellisin tietysti jäi! 10,90e on kappalehinta ja ne myydään random pakkauksina Urumin verkkokaupassa ja liikkeissä myös: https://www.urumi.fi/tuote/hopeanuoli-manga-style-avaimenpera-random/

   Pakko myöntää, että Ginin kuva ei ole omiakaan suosikkeja :D Tykkään tosin muutenkin enemmän GNG-aikaisesta tyylistä hänen kohdalla.

   Poista
  2. Ihan inhimillistä unohtaa välillä jotain :D Kiitos!

   Poista
 2. Nämä avaimenperät ovat harmillisen huonolaatuisia, mielestäni näitä ei olisi pitänyt laittaa myyntiin ilman, että ostajia selkeästi informoidaan avaimenperien heikosta laadusta. Urumissa näiden tuotekuvauksessa lukee "korkealaatuinen painatus", mikä mielestäni on suoranainen valhe.

  VastaaPoista

Kommenttien tarkistus päällä spämmiviestien vuoksi.