sunnuntai 28. toukokuuta 2023

FaNeMa: GDW-pehmot (erä 1)

 


Sieltähän ne tupsahtivat! Oikeastaan jo ihan hyvän aikaa sitten, mutta sain vasta nyt aikaiseksi kirjoitella niistä myös blogin puolelle. Viime vuoden lokakuussa FaNeMa ilmoitti uudesta pehmoerästä, joka sisälsi tällä kertaa GDW-pehmoja. Tarkemmin ottaen isompina istuvina pehmoina olivat Weed ja Gin ja maskotti-avaimenperinä taasen GB, Weed, Kyoshiro, Jerome ja Tesshin. Nappasin tästä erästä kaikki muut paitsi Gin-pehmon. En erityisesti välittänyt aikuisen Ginin GDW-animen ulkonäöstä.

Weed sen sijaan oli aivan ihanan suloinen ilmestys! Weedille valittu muikea jäänsininen väri on enemmän kuin nappiin ja ihastelin sitä varmaan kaikista eniten päästessäni hypistelemään pehmoa vihdoin livenä. Rehellisesti tämä pehmo on varmaan ehdottomia suosikkejani kaikista tehdyistä Weed-pehmoista ja myös yleisesti FaNeMan tähän asti tekemistä pehmoista. Se on anatomisesti ja värillisesti tyyliin sopiva ja erittäin tunnistettava. Olen ihan super iloinen, että nappasin tämän kokoelmaani. Ehdottomasti hintansa väärti yksilö. 5/5.

Vielä kertauksena: Weed on n. 20 cm korkea ja sen hinta oli 3850 jeniä eli noin 26 euroa (joskaan siihen ei kuulu välityspalkkiot, verot, postikulut sun muut jotka helposti nostavat todellisen hinnan Suomeen arviolta varmaan lähemmäs 40-50 euroa).

Tämä, kuten kaikki FaNeMan pehmot, myytiin ennakkotilauksilla eli niitä saa tällä hetkellä vain jälleenmyyjien kautta. Urumilta löytyy esimerkiksi muutamia pehmoja tästä ja aiemmasta setistä. Lisäksi niitä on välillä pyörinyt esimerkiksi Huuto.netissä ja Facebookin Ginga kirpputorilla.


Siinä missä isompi Weed-pehmo oli suosikkejani, maskottiversio menee aika sellaiseen meh -peruskategoriaan, myyntikuvat antavat siitä hieman vähemmän lättänaamaisen vaikutelman kuin mitä pehmo todellisuudessa on. Värivalinta on kyllä edelleen ihan huippu. Weed saa minulta arvosanan 2-3/5.


Kyoshiro on oma tunnistettava itsensä! Tykkään isosti siitä, että arvet on brodeerattu ja Kyolla on sen perinteiset ripset mukana. Simppeleillä hahmoilla pitää mielestäni panostaa niihin muutamiin erottaviin tekijöihin ja siinä Kyossa on onnistuttu loistavasti. Kyoshirolle antaisin arvosanaksi 4/5

Ah, Tesshin. Voi Tesshin. Hahmoina hän menee omalla listallani tosi kärkipäähän ja FaNeMa on onnistunut tekemään pehmoistaan yleisesti tosi laadukkaita -  joten siksi oli harmillista, että Tesshin ei ihan täyttänyt kaikkia odotuksiani. Sen tummia täpliä ruskealla alueella ja hännässä tuskin edes erottaa. Lisäksi harjas oli melko epäsiisti. Ymmärrettävästi pidempi karvakangas on varmaan hankalampaa pitää tasalaatuisena, mutta nopealla tutkailulla omassa pehmossani harjaksessa sojotti pidempiä karvoja ja osa niistä oli irtonaisia. Tesshin saa minulta arvosanaksi 2/5.

Olenko kertonut jo miten valtavasti rakastan FaNeMan saksanpaimenkoirapehmoja? Nuo korvien sivuilla olevat tupsut ovat ihan super ihana yksityiskohta. 5/5, ehdottomasti.

En usko olevani ainoa, joka on kaivannut GB:tä kovasti oheistuotteeksi ja erityisesti uutena pehmona! Karvakangas korvissa on aivan ihana lisäys. Olen kurkkinut välillä tulisiko Topsangyon vastaava pehmo vastaan suhteellisen edullisesti, mutta siinä minua on aina häirinnyt se, että hahmon toteutus ei jotenkin näytä luontevalta. Sivulta se näyttää hyvältä, mutta edestä hieman pöljältä. GB olikin siis ehdoton pakkohankinta, kun se ilmaantui FaNeMalta! Hän on valloittava ja saa minulta 5/5.

FaNeMan pehmoissa on pakko vielä yleisesti kehua loistavia värivalintoja, materiaaleja ja toteutusta. Hahmot ovat todella tunnistettavia ja omalla tavallaan ilmeikkäitä. Kaikki eivät pidä tästä pönötysposesta maskottipehmoilla, mutta olen itse tykästynyt siihen kovasti. Asennon ansiosta ne saa hauskasti asetettua myös vaikkapa taskuun.

1 kommentti:

  1. Omat suosikkini tästä FaNeMan setistä olivat GB ja Gin.

    Joissakin maskottipehmoissa, kuten esimerkiksi tämän setin Weedissä ja Tesshinissä, itseäni häiritsee se, että jalkojen väritykset menevät oudosti. Weedillä esim. etujalat ovat kokonaan valkoiset ja takajalat ovat edestä valkoiset ja takaa siniset. Olisi kiva, jos jalkojen eriväriset alueet olisi toteuttettu enemmän oikein.

    Hieman mälsää, että Jeromella on molemmat korvat tallella, sillä suurimman osan ajasta Jeromen toinen korva on revittynä.

    VastaaPoista