tiistai 26. huhtikuuta 2022

Ginga -kalenteri (2022) Oou no Shiki

 

2021 lokakuun paikkeilla julkaistiin Ginga -kalenteri, jonka sisältö koostuu uudemman sarjan kuvista. Lähinnä etu- ja takakansissa käytetyistä ja ajattelin tehdä tästä pienen arvostelumuotoisen tekstin muille, jotka harkitsevat tämän tuotteen ostamista.

Aloitetaan vaikka siitä, että kyseinen tuote on parhaillaan CDJapanin sivuilla hurjassa 90% alennuksessa hintaan 220 jeniä. CDJapania suosittelen myös lämpimästi sen vuoksi, että Japanin postin kääntäessä sodan vuoksi ilmateitse lähetettävää postia takaisin lähettäjille (iso osa minulle matkaan jo lähteneistä paketeista jouduttiin palauttamaan lähettäjille), CDJapan vastasi nopeasti viesteihini ja auttoi valitsemaan vaihtoehtoisen toimitustavan ja sain kalenterin nopeasti kaikesta huolimatta.

Kalenteria voi kuitenkin ostaa myös suoraan Suomen puolelta Urumista. Kalenterin mukana tuli myös postikortti, kun sen tilasi tiettyä kautta, mm. CDJapanista ja Urumista tilattuna saa tuon postikortin.


Sitten itse tuotteisiin! Postikortti on totutun vähän vahvemman paperin sijaan aika ohut läpyskä, mutta kaupanpäällisenä se ei oikeastaan haittaa. Kiinnitin enemmän huomiota itse kalenterin hyviin ja huonoihin puoliin.Omaan silmääni painolaatu on tosi hyvä ja tykkäsin myös itse kalenteriin valitusta paperista sekä kuvavalinnoista, vaikka varmasti monien muiden tavoin olisin toivonut vähän erityisempää materiaalia. Koin itse kalenterin asettelun "ihan kivaksi". Eniten omaan silmääni hyppäsivät ehkä värilliset alareunat, jotka olisi minusta voinut jättää pois. 

Jostakin syystä myös 2022 -fontti tai "logo" on omaan makuuni tosi... meh? Se on jotenkin silmiinpistävä ja omituinen.

Isoimmat miinukset annan tälle kalenterille kuitenkin siitä, että sitä ei voi selata, saatika pistää käyttöön, koska sivut on tarkoitettu irti repäistäväksi aina kuukauden vaihtuessa. Toinen miinus tuotteelle on se, että se on jotenkin ohut paperipinkka ja jää omaan makuuni kaipaamaan jotain vahvistettua taustapahvia. 

Alennettuun hintaan tämä on ehdottomasti kuitenkin hankkimisen arvoinen, jos taidekirjamaisista tuotteista ja kauniista kuvista nauttii. Voin kuitenkin rehellisesti sanoa, että harkitsin kaksi kertaa tämän kalenterin ostamista silloin, kun se tuli uutena myyntiin, koska en kokenut sitä mitenkään kovin erityiseksi ja alkuperäisen hinnan arvoiseksi.

2 kommenttia:

  1. Tuon 2022-fontin/logon nolla näyttää kyllä ihan joltain muulta kuin nollalta... XD

    VastaaPoista