sunnuntai 2. toukokuuta 2021

Tuotehaaveita osa 2

 Olisi myös hauska kuulla millaisia oheistuotteita toivoisit näkeväsi tulevaisuudessa.

Voit lukea ensimmäisen osan vuodelta 2014 täältä. En ole kyseisessä postauksessa käsitellyt paljoakaan tuotteita, toivetuotteita on tullut vuosien aikana jatkuvasti lisää, joten näin 7 vuotta myöhemmin on hyvä palata takaisin tähän aiheeseen. Olen lainannut tähän postaukseen paljon kuvia pitkin internettiä, en omista näitä kuvia ja käytän niitä lähinnä havainnollistamaan ajatuksiani ja ideoitani. Luonnollisesti tämä teksti on henkilökohtainen pohdintani ja toiveitani aiheesta.


Realistiset figuurit
Gingasta on tehty figuureja, mutta ei ainuttakaan, jossa hahmoja olisi tehty realistisen näköisinä. Toki on ymmärrettävää ja itsekin pidän siitä, että oheistuotteet ovat tyylillisesti sarjalle uskollisia pääosin, mutta silti en voi kieltää etteikö realistisesti toteutettu Gin-figuuri olisi esimerkiksi upea ajatus. Kaikkine tiikerinraitoineen, yksityiskohtaisesti toteutettuna. 


Chibi-tyyliset figuurit
Minä rakastan chibi-tyylisiä söpöjä juttuja, joten toki tämäkin löytyy listalta. Esimerkiksi kuvassa olevat eeveelutionit on toteutettu tyylikkäästi, eivätkä ne näytä halvoilta. Pieni koko mahdollistaisi myös sen, että niitä voisi hankkia paljon eivätkä ne veisi niin paljoa tilaa. Rakastan esimerkiksi GNG-figuureja kaikkine yksityiskohtineen, vaikka ne ovatkin hurjan pieniä.


Blind box tai bag -figuurit
Tiedän, että randomina myydyt tuotteet jakaa paljon mielipiteitä ja ihan ymmärrettävästi, jos tuotteiden joukossa on vain muutama, jotka haluaisi. Mutta en voi mitenkään kieltää, että niissä on oma viehätyksensä, kun jännittää mikä tuote sisältä paljastuu! Tälläisten tuotteiden avaaminen on jo melkein oma elämyksensä. Ja niitä voi ostaa kokeeksi vaikka vain yhden tai jos innostuukin keräämään enemmän, vaihtaa tai myydä tuplia. Tai vaikka kustomoida niitä itse ja maalata uusiksi.


Pienet diorama-figuurit
Pokémon-figuureissa on tullut vastaan esimerkiksi tälläisiä, joissa on mukana erilaisia elementtejä ja efektejä. Ne tuovat figuureihin jotain ihan uutta kuin pelkästään paikallaan tönöttävät hahmot. Pidän erityisesti tälläisistä hieman läpikuultavista elementeistä, jotka tuovat figuuriin toimintaa ja upean lisän. Esimerkiksi jonkun Ginga-hahmon toteuttaminen battougassa tällä tavalla voisi olla kiinnostava ja upea figuuri. Nämä ovat hieman pienempiä kuin kokonaista kohtausta tai taustaa sisältävät figuurit, mutta ne kaiketi lasketaan silti diorama-figuureihin. Ne ovat myös paljon pienempiä kuin isot patsaat tai kokonaisuudet, joten olen tykästynyt enemmän näihin pieniin, ne ovat yleensä edullisempiakin kuin usean satojen tuotteet.


Rakastan myös Recelin aikanaan tekemiä figuureja, jotka lukeutuvat myös tämän tyyppisiin tuotteisiin. Niissä on kohtauksia animesta, mutta ne eivät ole aivan valtavia. Life size -patsaat eivät ole oma juttuni, ne ovat upeita, mutta vievät liikaa tilaa.


Sarjan tyylille uskolliset pehmot
Minulla ei varsinaisesti ole mitään nykyisiä Ginga-pehmoja vastaan, mutta kaikki niistä ovat tyyliteltyjä hieman eri tavoin. Topsangyon pallopäiset, hieman enemmän chibi-tyyliin vivahtavat pehmot vs. PurePlasticin hyvin erilaiset pehmot ovat molemmat omana toteutuksenaan kiinnostavia kokonaisuuksia, mutta silti minusta tuntuu, että niissä ei ole täydellistä sarjalle uskollista tyyliä. DarkPhoenixin tekemä Weed-pehmo, joka näkyy yllä on yksi parhaita esimerkkejä suhteellisen oikean tyyppisestä pehmosta, joka miellyttää omaa silmääni. Väreineen ja yksityiskohtineen se on hyvin kaunis ja tunnistettava.


Taidekirja
Niin, Gingasta on olemassa yksi taidekirja, mutta niitähän ei koskaan voisi oikeasti olla liikaa? Takahashin taide ei ole mielestäni päässyt oikeuksiinsa pelkästään GDW-taidekirjassa. Koen, että senseillä on super paljon upeita teoksia, joita on käytetty esimerkiksi todella vähän ja joita olisi ihanaa nähdä kokonaisuudessaan. Erityisesti rakastaisin nähdä GNG-sarjan aikaisia värikuvia ja värisivuja, mutta olisi myös upeaa nähdä wip-materiaalia ja luonnoksia. Haaveilen myös esimerkiksi animen taidekirjoista, jotka sisältäisivät kokonaisuudessaan kaikki mallikuvat ja kuvitusta myös työskentelystä animen parissa, eivät siis suinkaan pelkkiä kuvia animesta. Gengoja, animekalvojen kuvitusta, taustojen kuvitusta... Jestas miten hienoa olisi saada sellaisia!


Emalipinssit
Luulisin, että se on oikea nimitys näille "metallisille" pinsseille? Joka tapauksessa, Gingasta on tehty toki metallisia pinssejä, mutta uudemmissa on vain printattu kuva ja vanhemmat tämän tyyppiset GNG-pinssit taas ovat niin super harvinaisia, että niihin käsiksi pääsemisestä voi vain haaveilla. Toki niissä on oma harvinaisuutensa, joka kiehtoo erityisesti 80-luvun oheistuotteiden keräilijöitä, mutta silti, pinssejä rakastavana ihmisenä, olisi ihanaa saada tälläisiä uudelleen tuotantoon ja myyntiin ihan inhimillisin hinnoin, ei niin, että ne olisivat harvinaisia keräilykappaleita. Fanmade-puolelta löytyy muutama tosi nätti esimerkki, joista omistan itsekin muutaman. Battouga Gin lienee näistä suosikkejani.


Kaulanauhat
Kaulanauhat eivät lukeudu aivan hurjan korkealle toivelistallani, mutta sieltä ne löytyvät silti. Gingasta ei ole valmistettu ollenkaan kaulanauhoja ja fanmade-puolellakin olen törmännyt niihin todella harvoin. Omistan kuitenkin muutamia kaulanauhoja ja mielestäni ne ovat ihan kivoja tuotteita, koska ne eivät vie paljoakaan tilaa ja niitä voi hyödyntää monessa eri tilanteessa. Työelämässä vielä ollessani, kaulanauhan pitäminen oli arkipäivää henkilökortin takia ja coneissa puolestaan siihen sai kivasti badgen roikkumaan.Tarra-arkit
Gingasta tehdyt tarra-arkit ovat lähinnä harvinaisemmissa ja vaikeammin saatavissa julkaisuissa eikä niitä ole tohtinut käyttää, koska niiden poistaminen laskee tuotteen keräilyarvoa. Esimerkiksi Weed Worldeissa ja muutamissa paksummissa erikoisjulkaisuissa on saattanut olla muutamia tarra-arkkeja, mutta niitä ei ole käsittääkseni myyty pahemmin omina tuotteinaan. Lapsena rakastin kerätä tarroja ja tykkään edelleen liimailla itse teettämiäni tarroja esimerkiksi kirjeisiin, joita postitan muille. Kaikki viralliset Ginga-aiheiset tarrat ovat kuitenkin keräilytuotteita, jopa ne keräilytarrat, joita varten on oma vihkosensa. Ehkä ensimmäistä kertaa ajattelen oikeasti, että kaipaisin käyttötuotetta enkä niinkään jotain keräilymielessä. Toki niitä olisi helppoa säilyttää myös keräilyä ajatellen, mutta olisi ihanaa saada ihan oikeasti tarra-arkkeja, joita voisi myös käyttää. Ja puhun nimenomaan tarra-arkista, en yksittäisistä tarroista. On aina parempi, että mukana on iso liuta tarroja, jos ne menevät käyttöön. Yksittäisiä tulee ostettua vain ne tietyt ja kivat eikä niitä oikeastaan raaski käyttää.Keräilykortit
Ei, ei sellaiset joita tehtiin GNG:stä. Tarkoitan nyt sellaisia, joita on tehty esimerkiksi Pokémonista. Korttipelit eivät ole ikinä kiinnostaneet minua sinällään, mutta niiden upeat toteutukset ja kuvitukset ovat saaneet keräämään kortteja pienestä pitäen. Niitä on ollut kiva vaihdella ja ostaa random-pakkauksina ja ne saa säilöttyä helposti, koska keräilykorttitaskuja ja kansioita on helposti saatavilla eivätkä ne vie juurikaan tilaa. Yhdistyksen tekemät kortit ovat hyvin lähellä sellaista oheistuotetta, jota kaipaisin, mutta ilman faniprojektin tuomaa laadun vaihtelua laidasta toiseen. Rakastan myös Pokémon-korteissa olevia efektejä, glitteriä, metallia, holoa...!Kuukausittaiset yllätysboksit
Tämä on ehkä vähän erikoisempi tuotehaave, mutta olen viime aikoina rakastunut näihin yllätysbokseihin, jotka voi tilata saapuvaksi esimerkiksi kerran kuussa. Toki ne ovat aina hintavia, mutta kun niistä osuu mainoksia silmiin somessa, ei voi kuin aina ihastella vähän salaa, miten kiva idea niissä on ja miten ihania tuotteita niissä on. Ehkä olen vähän somemainosten uhri, mutta niissä on jotakin todella houkuttelevaa ja teemalliset boksit varmistavat, että saat juuri sen aiheen juttuja, joista olet kiinnostunut.


Tyylitellyt oheistuotteet
Tämä on toinen varmaan mielipiteitä jakava asia, sillä joillekin on tärkeää, että sarjan oheistuotteet noudattavat orjallisesti sarjalle uskollista tyyliä. Mielestäni se on hyvä asia tunnistettavuuden kannalta, mutta olen myös fanmade-juttujen ystävä ja huomaan Etsy-sivustoni hakuhistorian täyttyneen hiljalleen ihanista chibi-tyylisistä jutuista. Sellaisista, joihin ei oikeastaan pahemmin törmää missään aidoissa oheistuotteissa. Ginga-oheistuotteissa on aikaisemminkin ollut eri tyylillä tehtyjä oheistuotteita, kaikista niistä en ole pitänyt, mutta esimerkiksi PurePlasticin chibi-tyyliset avaimenperät ovat olleet suosikkieni joukossa. Toki se ei ole kaikkien juttu, ymmärrettävästi, mutta minua se puhuttelee kovasti muutenkin söpöistä jutuista pitävänä tyyppinä. 

Millaisia tuotehaaveita teillä on? Heräsikö teille ajatuksia minun kirjoituksistani ja haaveistani? Pistäkäähän kommenttia tulemaan, luen niitä suhteellisen aktiivisesti~ 

Ihanaa nähdä myös, että blogin kommenttiosio on alkanut elämään pitkästä aikaa, kiitos!

5 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen postaus joka laittoi mutkin miettimään mahdollisuuksia :D Diorama-figut ovat nappi-idea! Voisi susisaagalle antaa vähän tunnustusta tekemällä figuja hahmoista suorittamassa jokaisen signatuurihyökkäystä? Toisaalta figut joiden mukana tulisi joku proppi olisi ihan kivoja; puu Akamen mukana johon figun voisi laittaa kärkkymään, Benizakura ja palanen koirataisteluareenaa.. Tai jokaisen hahmon mukana tulisi palanen Akakabuton vuorta jonka saisi lopulta kasattua palasista ja aseteltua hahmot sille!

  Taidekirja erityisesti konseptitaiteineen tulisi ehdottomasti hankittua! Sen lisäksi pinssit ja tarrat olisivat omaan makuun, tarroja voisi tehdä humoristisellakin teemalla vähän First Wars -tyyliin.
  Aivonystyrät pyörii xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania ideoita! Erityisesti Benizakura ja taisteluareena olisi kiinnostava ja sellainen yhtälö, mitä ei ole itse tullut ajateltua. Ihan pelkästään joku nurmella makaava hahmokin voisi olla kiinnostavaa vaihtelua paikallaan seisoviin tai random laatan päällä oleviin hahmoihin.

   Humoristiset First Wars -tyyliset tarrat olisivat kyllä suloisia!

   Poista
 2. Tietysti sitä toivoo, kun joku Pureplasticiin liittyvä henkilö on näin luova tuotetoiveineen, että ne voisikin eksyä helpommin tuotteisiin ^_^ Itsekin olen haaveillut aina kunnollisista figuureista, kun vanhat sarjasta tehdyt figuurit nyt ovat mitä ovat ja itse en niin paljoa panosta chibi-figuureistakaan niin jopa realistiset tai mieluiten sarjanmukaiset figuurit olisi ihania. Sitten nuo Pokémon figuurit! Sellaiset olisi upeita Gingasta, koska rakastan jo noiden Poksu-figujen elementtejä ja varmasti voisi keksiä hienoja efektejä koirien ympärille! Myös tapahtuma figuurit olisivat yleisesti kivoja, kun valmiiksi hienoon asentoon asetellut hahmot ovat hienoja (en yleensä panosta aktion figuureistakaan, kun ne hajoavat väännellessä hellästikkin siksi paikallaan hienosti poseeraava figuuri olisi paras).
  Tykkään hirveän kovin tämän hetkisistä Pureplasticin pehmoista, ne ovat kyllä upeimmat pehmot mitä Gingasta on tehty, mutta lisää pehmoja ei koskaan haittaa ja ainahan itse haaveilen semmoisesta aika tosikin isosta melkein oikean kokoisesta pehmosta esim Ginistä, Johnista tai Akamesta jotta olisi suosittuja hahmoja ja niitä uskaltaisi tuotteina tehdäkkin jotta tulee mahdollisimman monille ostettua.
  Ylipäätään aivan ihania tuoteideoita ja kuten sanottua, toivon että päätyvät Pureplasticin tuotteisiin vielä joku päivä kaikki kun ovat niin paljon sitä mitä itsekkin aina haaveilee. Keräilykorteista puhumattakaan, kun keräilen niitä muistakin rakkaista sarjoista ja niissä vaan on aina jotain (Pokémon kortti aikana kasvanut lapsi täällä =P)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ajatuksistasi! Osa näistä toiveista on kyllä saattanut tulla PP:n oheistuotekyselyn kautta päähäni toki!

   Olen kyllä samaa mieltä kunnollisten figuurien suhteen! Mietinkin, kun tajusin unohtaneeni esimerkiksi GDWO-figuurit tältä listalta, olisiko ne pitänyt lisätä, mutta en lopulta nähnyt sitä vaivaa. Kaikista figuureista näkisin enemmän kuin mielelläni Yamato Garage Kitin tyylillä toteutettuja figuureja enemmän! Se on mielestäni ollut lähimpänä oikeata Ginga-tyyliä toteutetuissa figuureissa. Harmillisesti tuo Garage Kit jäi ilmeisesti lopulta toteuttamatta, mutta pidin kovasti siinä olleesta tyylistä ja samoin First Wars -tyylisestä Orion Garage Kitistä. (Tässä on muuten linkki Yamatoon kiinnostuneille: https://gingamerch.com/item/?itemid=552)
   Chibi-tyyli ei tosiaan ole varmasti kaikkien juttu, mutta minuun ne iskevät lujasti ja rakastaisin nähdä lisää chibi-juttuja Gingasta!

   Väänneltävät action-figuurit eivät minustakaan ole kovin ideaaleja, minulla on hyllyssäni parit eeveelutionit, joiden jalkoja voi liikuttaa hitusen, mutta niiden tasapainon hakeminen on todella hankalaa, pidän myös enemmän asentoon valmiiksi tehdyistä figuista!

   Pokémon-kortit ovat kyllä itselläkin varmaan yksi isoimmista vaikuttajista näissä, muista poksutuotteista puhumattakaan! Oli upeaa kasvaa aikana, jolloin Pokémonia oli vain ihan kaikkialla. Aamiaismuroistakin sai joskus sellaisen kortin, jossa kuva vaihtui, kun sitä liikutti...

   Poista
  2. Oi nuo Yamato Garagen figuurit olisi kyllä nättejä, olin ihan unohtanut ne, kun niistä ei ole kuulunut mitään. Tosi harmillista... Toivottavasti Pureplastic tekisi jotain tällaisia niin se olisi upeaa!

   Ymmärrän kyllä, kun jotkut pitävät chibi-tyylistä ja myönnän jos se on hyvin tehty niin sorrun kyllä itsekkin =P

   Tuollaiset figuurit joilla liikkuu jalat vähän on vielä jopa ok, mutta tosissaan vaikea tasapainottaa joskus. Minullakin taitaa olla samansorttinen Lycanroc figuuri (on kyllä söpö!). Kuitenkin nivelet näyttävät aina vähän kömpelöiltä niin siksi staattiset hienot asennot kunniaan.

   Niinpä, voi niitä aikoja kun Pokémonia oli kaikkialla ja oltiin vieläpä vain niissä kivoissa generaatioissa *_* Se oli kyllä kiva kasvaa silloin... Onneksi on vielä tallessa kaikki pienenä kerätty =D
   Nykyään niin vaikeaa löytää niitä vanhoja söpöjä poksuja, mutta onneksi joitain figuureja tehdään vanhoistakin ja jotkut uudet poksutkin on söpöjä.
   Aaa taidan muistaa nuo aamiaismurokortit, mutten syönyt itse muroja ja sain niitä vain lopulta joltakulta onneksi ='D

   Olipa kiva muistella, kiitos siitä ja toivotaan parasta tulevien tuotteiden kanssa! ^_^ (Kivaa harhauttaa itseään näillä mietinnöillä, kun odottelee pehmoja~ Olen niin intona!)

   Poista