maanantai 18. huhtikuuta 2016

Esittelyssä uusi Weed-pehmo (PurePlastic)


Valmistaja: PurePlastic Finland 
Valmistusmaa: Suomi 
Ilmestymispäivä: Loppuvuosi 2016 
Valmistusmateriaali: Synteettinen kuitu 
Mitat: 30 x 14 x 30 cm


Suomalainen yritys PurePlastic potkaisi toimintansa näyttävästi käyntiin ilmoittamalla saaneensa vuosien työn tuloksena viimein oikeudet alkaa tuottamaan Ginga Densetsu Weed-sarjan oheistuotteita, mikä lienee meille suomalaisille sarjan faneille tavattoman hyvä onnenpotku. Tällä hetkellä PurePlastic on julkaissut tiedot jo muutamista tuotteista, kuten GDW-julisteista, jota pääsee tilaamaan ennakkoon jo tässä kuussa. Toisena, ehdottomasti eniten huomiota ja ihastelua osakseen saaneena tuotteena julkaistiin aivan uusi, suloinen Weed-pehmo, jonka hintatiedot ja tarkka ilmestymispäivä ovat vielä auki. Pehmon tiedoissa kuitenkin sanotaan, että sen ilmestymispäivä olisi vielä loppuvuodesta 2016. Yrityksellä ei ole tällä hetkellä kuitenkaan ole oikeuksia postittaa tuotteita maailmanlaajuisesti, joten ulkomailta tilaavien fanien täytyy vielä toistaiseksi turvautua välikäsiin.


Seuraavaksi päästäänkin itse pehmoon. Mietitte varmasti miten kyseinen pehmo on jo tässä vaiheessa eksynyt hyppysiini, kun sitä ei kerran ole vielä myynnissä? Minulta kysyttiin olisinko halukas esittelemään blogissani etukäteen pehmon prototyyppiä, joka on siis eräänlainen malli myyntiin tulevasta tuotteesta ja jonka tehtävänä on varmistaa, että tuote on kunnossa ennen tuotantoon siirtämistä mahdollisten virheiden tai muutosten varalta. Prototyyppi siis saattaa poiketa jonkin verran varsinaisesta myyntituotteesta. Otin mielelläni haasteen vastaan ja näin pikkuinen Weed tuli luokseni lyhyelle visiitille ja palaa sitten takaisin valmistajalle. Tästä pörröpallerosta ei kyllä tahtoisi luopua, kun sen on saanut kerran käsiinsä, mutta lohduttaudun sillä ajatuksella, että haalin itselleni aivan oman pikku-Weedin heti, kun niitä tulee myyntiin!Pidän itse tätä pehmoa ensinnäkin erittäin tervetulleena muutoksen tuulahduksen. En tiedä mikä tulee olemaan tämän pehmon hinta, mutta pidän ehdottomasti peukkuja sille ajatukselle, että nyt jokainen Ginga-pehmosta haaveillut fani pystyisi oikeasti viimeinkin sen hankkimaan. Tällä hetkellä viralliset Topsangyon pehmot ovat keräilyharvinaisuus, joista saa maksaa satoja euroja ja niitä liikkuu melkein poikkeuksetta nykyään enää vain keräilijältä toiselle. Olen itse keräilijä ja olen maksanut oheistuotteista joidenkin mielestä ehkä jopa järkyttäviä summia, mutta ymmärrän asian puolin ja toisin. Juuri siksi en voi edes sanoin kuvailla miten iloinen olisin siitä ajatuksesta, että pehmot eivät olisi enää pelkästään keräilijöiden yksinoikeus vaan jokaisella fanilla olisi taas mahdollisuus saada sellainen fanittamastaan sarjasta. Pehmolelut ovat todella suosittuja oheistuotteita, niitä halutaan ja se on käynyt ilmi myös Gingan saralla. Monet fanit haluaisivat oheistuotteista erityisesti pehmoja, mutta varaa niihin on vain murto-osalla.


Mitä tulee itse pehmoon, haluan ensinnäkin sanoa, että se on aivan syötävän suloinen ja mukavan erilainen tottumiini Topsangyon pallopää-pehmoihin verrattuna. Weedillä on selkeästi realistisemmat mittasuhteet ja sen turkki on HOPEANHARMAA! Pidän kovasti myös sinisestä Weedistä, mutta tämä on tavattoman mukavaa vaihtelua, sillä harmaa on minusta vain paljon realistisempi.  Pidin myös kovasti tämän pehmon turkin materiaalista, sillä se oli silkkisen sileää ja kimalteli pienesti valoa vasten.

Toinen asia, mistä pidän valtavasti pehmojen kohdalla yleisesti on turkkimaisen kankaan käyttö ja siitä tämä yksilö vetää kyllä täydet pisteet, sillä pehmoon on käytetty eri pituisia karvakankaita. Pidempää karvaa löytyy esimerkiksi poskista, hännästä ja rinnasta, mikä tekee pehmon ulkonäöstä erittäin monipuolisen. Sitä on vain melkein pakko hypistellä. Itse tykästyin erityisesti extra-pörröiseen häntään ja tassuihin.

Hypistelystä puheen ollen tässä pehmossa ei ollut muuten nenää lukuunottamatta mitään kovia kohtia tai "painoja" vaan pehmo on kokonaisuudessaan kuin pumpulia. Tästä syystä pehmo on myös kokoonsa nähden yllättävän jämäkkä (pysyy vaivatta pystyssä omilla tassuillaan), mutta höyhenen kevyt. Mitä pehmon kokoon tulee, olin hyvin yllättynyt siitä, miten mukavan suuri se oikeasti onkaan. Pehmosta ladattiin viralliset kuvat PurePlasticin sivuille vasta sen jälkeen, kun olin vastaanottanut prototyypin, joten en oikeastaan tiennyt mitä odottaa ja arvailin pehmon olevan mm. istuvassa asennossa ja vastaavan kooltaan enemmän pientä Topsangyon Weed-pehmoa (alla olevassa kuvassa vasemmalla), mutta se osoittautui vielä isoa pehmoakin isommaksi.Minulla on yksi erityinen heikkous ennestään suloisten pehmojen kanssa ja se on brodeeratut silmät. En varsinaisesti osaa selittää, miksi pidän brodeeratuista silmistä pehmoilla kaikista eniten, mutta ne ovat todella yksityiskohtaisia ja kauniita. Weedin silmät ovat erittäin onnistuneet ja varastavat huomion heti muuten pehmeän pörröisestä pehmosta, jonka lisäksi harmaa turkin väri korostaa niitä entisestään.

Kuten tekstistä huomaa niin minulla on pehmosta selkeästi lähinnä positiivista sanottavaa ja pidän sitä erittäin laadukkaana kokonaisuutena. Pehmossa on muutamia yksityiskohtia, joihin itse suhtauduin asenteella 'tämän olisi voinut toteuttaa toisin', mutta en koe mitään niistä itse selkeästi negatiivisena asiana - ostaisin pehmon yhtään epäröimättä kaikesta huolimatta, sillä pidän siitä kokonaisuudessaan valtavasti. 

Esimerkkinä kuitenkin tälläisistä yksityiskohdista, jotka omaan silmääni vaikuttivat "häiritseviltä" olivat otsapallot, jotka korostuvat hieman liikaa ympäriltä kulkevan ompeluksen vuoksi. Tämä osuu silmään herkemmin, koska kaikki muut pehmon kuvioinnit on toteutettu todella pehmeän sulavasti. 
Toisena asiana mainitsen poskikarvat, jotka tuntuivat enemmän korostavan poskissa yhdistyvien kankaiden liitoskohtia niiden peittämisen sijaan. Pörröiset posket tuovat ehdottomasti kivan lisän hahmoon ja ne näyttävät edestä todella hyvältä, mutta eivät imarrelleet pehmoa kaikista kulmista katsottuna. Olen myös vähän kahden vaiheilla siitä koenko pehmon kuonon vinouden häiritseväksi, sillä se tuntuu yleisesti ottaen olevan hyvin yleinen seikka, joka voi heitellä ihan pehmokohtaisestikin. Se ei pilaa pehmon yleisilmettä eikä pistä rumana silmään, vaikka sen huomaakin.

Mitä mieltä sinä olet uudesta Weed-pehmosta? 
Saattaisiko tälläinen eksyä matkaasi sopivaan hintaan?

Lisätietoa 14.04.2016: Weedin suositusmyyntihinta on 35,90€ ja se on tulossa myyntiin loppuvuodesta 2016. Weed on yksi PurePlasticin kahdeksan pehmon sarjasta.

19 kommenttia:

 1. Tykkään itse tästä weedistä juurikin siksi että se on realistisemman näköinen kuin nuo pallooää weedit.
  Minua ei ole koskaan oikein kiinnostanut nuo harvinaiset Ginga pehmo, ehkä juuri niiden kalleus takia. Mutta tämä weed voisi hyvinkin muuttaa luokseni, ja jos he aloittavat tästä jonkun sarjan ja tekevät näitä eri hahmoja, niin varmasti haluan hyllylle koko sarjan :)
  Aika yllättävän suuri kuitenkin tuo pehmo! Mutta plussaa kuitenkin hopeanharmaasta väristä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ps. Kiitos puhelimen automaattisen kirjoituksen näistä tekstin virheistä :D

   Poista
  2. Samaa mieltä täällä. En voi varsinaisesti sanoa etten tykkäisi Topsangyon pehmoista, mutta erityisesti niiden samaa mallia noudattava ulkonäkö ei imartele kaikkia hahmoja. Esimerkiksi Rocket ei näytä yhtään itseltään.

   Kahdeksan pehmon sarjaa tästä on tosiaan luvattu, odotan innolla mitä muita hahmoja on tulossa ja pidän peukkuja, että yksi niistä on Gin~ :3

   Poista
 2. itse pidän myös tämän uuden weedin realistisuudesta mutta väri saisi olla inan sinertävämpi, ei paljoa mutta inan, harmaasta tulee husky ennemmin mieleen kuin weed ainakin ekalla silmäyksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, tuo on aikalailla makuasia. Monet mieltää kyllä Weedin tunnistettavammaksi sinertävämpänä. Joku muukin sanoi sen näyttävän enemmän huskylta :)

   Poista
  2. Olen samaa mieltä, että vähän sinisempi Weed olisi kivempi. Weed on sinertävä sekä mangassa että animessa ja myös kaikissa oheistuotteissa. Tämä pehmo on todella suloinen, mutta harmaan värin takia siitä ei ihan eka tule mieleen Weed vaan joku husky. Ginille harmaa väri sopisi paremmin, koska se on kuitenkin animessa ja GNG-mangassa harmaa. Weed kuitenkin on aina esitetty sinisenä.

   Poista
  3. Tuo on totta ja varsinkin nyt, kun Weedistä on jo valmistettu oheistuotteita niin sininen Weed on varmaan tutumman näköinen monelle ja harmaa vähän vieraan näköinen. Esimerkiksi GDW-figuureissa Ginistä taas on tehty sininen, joka pistää vähän silmään, kun on tottunut sen olevan enemmän harmaa ja sen turkin väriä korostetaan erityisesti sarjassa. Uudemmissa värikuvissa Gin on kuitenkin nykyään useammin sinertävä, kuten Weedkin. Ymmärrän siis pointin vallan hyvin ^^

   Uskoisin kuitenkin, että jahka saamme nähdä kaikki pehmot koko settinä, Weedkin voi mieltää paremmin sarjaan kuuluvaksi.

   Poista
  4. Ginin sinisyys ei häiritse, koska Gin on Weed-animessa ja GNG:n jälkeisissä mangoissa enemmän sininen. Gin on minusta hyvä sekä harmaana että sinertävänä. Weed taas tosiaan olisi enemmän oma itsensä sinisempänä. Kohtalaisen moni on ollut sitä mieltä, että sinisempi Weed olisi parempi, jotkut taas tykkää harmaasta. Melkein tulee mieleen, että tästä voisi tehdä kyselyn, että näkee, mitä väriä enemmistö kannattaa.

   Poista
  5. Sen voisin vielä mainita, että harmaa Weed on toki realistisempi ja siinä mielessä kiva juttu, mutta minusta hahmon tunnettavuus menee realismin edelle.

   Minulle tulee tuosta harmaasta pehmosta helposti sellainen mielikuva, että joku (yleensä nuorempi) fani on ostanut marketista jonkun huskypehmon, ehkä vähän tuunaillut sitä ja pitää sitä sen jälkeen Weed-pehmona. En siis väitä, että tämä olisi huono juttu, mutta viralliselta pehmolta toivoisi, että se muistuttaa enemmän Weediä kuin huskya.

   Poista
  6. Jeps, tuo on hyvin pitkälti omasta mielipiteestä kiinni. Itse pidän sekä sinisestä, että harmaasta ja mielestäni tämä harmaa on mukavaa vaihtelua, kun kyseessä on ihan uusi oheistuote. Mielipiteitä on ollut niin puolesta kuin vastaankin, kaikkia ei voi millään miellyttää. On kyllä totta, että sininen väri tekee Weedistä paljon helpommin tunnistettavan ja erottuvan, toisaalta ulkopuolisen silmään Hopeanuolikin on useasti näyttänyt huskylta.

   Viimeksi kun toin tekstissäni esiin hahmon sinisen/siniharmaan turkinvärin, tuli kritiikkiä siitä, että "on rasittavaa olettaa Takahashin piirtämän sinisen koiran olevan oikeasti sininen", josta johtuen yritän olla vähän avomielisempi nykyään tämän asian suhteen.

   Poista
 3. Pehmon hinta tulee olemaan noin 35e

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen suositusmyyntihinta on 35,90€ ^^ lisäsin tästä maininnan tekstin loppuun. Kirjoittaessani tätä tekstiä tuota hintaa ei oltu vielä paljastettu.

   Poista
 4. Argh on kyllä aika pirun söpö! >u< En olisi kyllä yhtään osannut odottaa että Suomessa ryhdyttäisiin tekemään tällaista.. Jännää nähdä miten keräilijät ulkomaita myöten ottaa nämä vastaan, toivotaan menestystä. Varmasti joku sarjan pehmo tulee hankittua ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, näinpä ^u^ ulkomailla ovat kiinnostuneita jo kovasti ja alkoivat heti uutisen kuultuaan etsiä välikäsiä. Minuun on ottanut kaksi jo etukäteen yhteyttä, mutta reilu kymmenkunta on osoittanut tällä hetkellä kiinnostuksensa.

   Poista
 5. Tuo Weed on sellainen, minkä saattaisin ehkä hankkia itselleni (taidan kuitenkin odottaa siihen asti, että loputkin pehmot paljastetaan, koska Weed ei kuulu suosikkihahmoihini ja hankkisin itselleni mielummin esim. Jeromen tai Kagetoran). Pidän siitä, miten realistiselta pehmo näyttää, en itse tykkää yhtään niistä vanhoista pallopääpehmoleluista. Weedin otsapallot ovat kuitenkin ainakin tuossa prototyypissä hieman häiritsevän näköiset, kun ne näyttäisivät olevan jotain muuta kangasta (karvatonta?), kuin hahmon muu turkki. Lisäksi Weedille sopisi mielestäni hieman siniharmaampi väritys, ja tuo harmaa sopisi paremin Ginille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otsapallot olivat vissiin juuri karvatonta kangasta (todennäköisesti samaa kuin korvien sisustat). Otsapallot häiritsivät itseänikin vähän, kun ne korostuvat muuten tosi sulavasti yhtenevistä kuvioista. Sinertävämpi olisi tosiaan ehkä vähän Weedille ominaisempi, olisi ollut ehkä mielenkiintoista nähdä vertailun vuoksi myös sininen Weed. Toisaalta en tiedä olisiko hieman siniharmaa saanut Weediä näyttämään vähemmän huskypehmolta, kun niitäkin on tehty harmaasta siniharmaisiin sävyihin.

   Odotan kyllä innolla, mikä on seuraava pehmo, se paljastetaan vissiin perjantaina PurePlasticin FB-sivulla. Pehmot paljastetaan kuulemma pareittain.

   Poista
 6. Voi että, en olisi ikinä uskonut että Suomessa alettaisiin tekemään oheistuotteita Gingasta tai mistään muusta mangasarjasta. :3 Tykkään tästä Weedistä tosi paljon, näyttää niin paljon paremmalle kuin ne pallopäät. Toisaalta olen samaa mieltä muiden kanssa, että turkki saisi olla vähän sinisempi ja otsapallot voisivat olla samaa kangasta kuin turkkikin. Muuten tosi hieno, ostaisin ^^ Enkä malta odottaa että muiden pehmojen ulkoasut julkaistaan, koska musta on oikeasti aivan loistavaa että Suomessa tehdään tällaista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on mahtavaa, että Suomessa aletaan tekemään ihan uusia Ginga oheistuotteita. Toivottavasti nämä saavat paljon tuulta alleen, koska siitä hyvin pitkälti riippuu miten meitä hemmotellaan näillä uusilla oheistuotteilla jatkossa. Siksi toivonkin ettei ihmiset ihan täysin tyrmää tätä vain turkinvärin takia (ymmärrän toki, että monelle se tuttu sininen olisi parempi), koska on kuitenkin iso juttu, että pehmoja aletaan taas valmistaa, kun niin moni jäi niistä paitsi keräilyharvinaisuuden takia Topsangyon mentyä konkurssiin. Tällä hetkellä näitä pehmojahan ei saa kuin Suomesta ellei hanki välikäden kautta. Toivottavasti koko pehmosetti herättäisi kuitenkin kiinnostusta ja kaikille löytyisi sopivia yksilöitä, jos Weed ei vastannut odotuksia ^^ Itse tulen kyllä varmasti Weedon hankkimaan.

   Poista
 7. En osaa päättää, mitä ajatella tästä pehmosta. Pehmona se on söpö ja todella laadukkaan näköinen ja haluaisin ihastua siihen ja ostaa omaksi valonnopeudella, mutta en vain jotenkin osaa mieltää sitä Weediksi. Väri ja ulkonäkö pörröposkineen ei vastaa yhtään sitä, millaisena olen tottunut Weedin näkemään, Takahashin taiteessakin Weed on aika pallopää ja sinertävä. Mutta sitten taas toisaalta minusta on vain etu, jos pehmossa on erilaisia pintoja ja pörröhapsuja hypisteltäväksi, ja kyllä tuo kivemmalta näyttää kuin Topsangyon pehmot. Niin tai näin, ajatus ihan virallisesta Ginga-pehmosta sängynkoristeena hykerryttää, ja kyllä minä aika varmasti jonkun sarjan pehmoista ostan! :D

  VastaaPoista