torstai 21. huhtikuuta 2016

Avoin kysely Ginga-faneille


Minulta on toivottu usein lukijoiden viikon yhteydessä lisää haastatteluja ja olen yleensä valinnut aina muutamia henkilöitä haastateltavakseni. Haastatteluun halukkaita on ollut aina reilusti enemmän kuin valittuja, joten päätin tällä kertaa tehdä kyselyn, jonka kysymykset ovat kaikille avoimia ja kaikki ovat tervetulleita kertomaan omat vastauksensa kommentteihin. Mikäli tämän tyyppinen kysely miellyttää lukijoita ja faneja yleisesti saatan harkita sen toteuttamista tulevaisuudessa uudelleenkin. 

Viimeisimmässä lukijoiden viikossa minun toivottiin erityisesti keskittyvän tällä kertaa keräilyn ja keräilijöiden sijaan ihan tavallisiin faneihin, joten nämä kysymykset ovat suunnattu yleisesti kaikenlaisille faneille. 


1. Miten tutustuit Gingaan?
2. Miten Ginga on vaikuttanut elämääsi?
3. Mitä Ginga on opettanut sinulle?
4. Millainen rooli Gingalla on elämässäsi?
5. Mikä Ginga-sarjoissa kiehtoo?
6. Mistä haluaisit Shin Gaiden -tarinan? 
7. Missä sarjasta tutussa paikassa Japanissa haluaisit vierailla (tai olet vieraillut)?
8. Ihmiset jäävät hyvin pitkälti koirien saaman suosion alle. Kuka on suosikkisi ihmishahmoista?
9. Usein kysytään suosikkeja tai inhokkeja, mutta kuka on mielestäsi vakuuttavin sarjan pahis ja miksi?
10. Millaisia muita sarjoja fanitat? Löydätkö niistä yhteneväisyyksiä Gingaan?
11. Minkä Takahashin mangasarjan haluaisit suomeksi?
12. Mistä sarjasta haluaisit animen?
13. Onko mangan suomijulkaisu tuonut mukanaan yllätyksiä tai uutta tietoa?
14. Mikä on suosikkisi Gingaan liittyvistä lyhytsarjoista? 
15. Mikä sarjan kohtaus on koskettanut sinua kaikista eniten?

22 kommenttia:

 1. 1. 23 vuotta sitten ollessani 7-vuotias, kun silloinen koulukaveri näytti minulle Hopeanuolen leikkaamattomat 3 ensimmäistä vsh-kasettia.
  2. Suurin vaikutus taitaa näkyä taiteessa. Lapsesta asti olen piirtänyt enemmän tai vähemmän koiraeläintaidetta. 15 vuotta sitten koiraeläintaiteen tekeminen vakiintui.
  3. En ole varma onko se mitään erityistä opettanut. Tietty on huomannut nämä teemat "kaveria ei jätetä" ja "sinnikkyys palkitaan" yms.
  4. Ginga on minulle yksi rakkaimpia sarjoja. Se on hyvin nostalginen ja silti samalla niin tätä päivää ja tulevaisuutta.
  5. Erilaisuus. Se, että pääosassa ovat koirat, jotka kamppailevat pahuutta vastaan. Se, että sarjassa on raakuutta, oli minusta ainakin lapsena hyvin uutta ja kiehtovaa ja muistan olleeni hämmentynyt, että miten erilainen se oli muihin piirrettyihin verrattuna. Vanhempana tietenkin maaimma mullistui, kun tietoon tuli ettei tarina päätykään neljään kasettiin ja tarinaa on enemmän. Ja se jatkuu yhä. Nykyään minua kiehtoo eteenkin vanhempien hahmojen taustat ja niihin sisältyvät tarinat.
  6. Kurojakista olisi hienoa lukea lisää.
  7. Ou tottakai!
  8. Gohei. Vaikka Goheita ennen vihasinkin, niin enpä voinut välttyä kyyneliltä, kun esikertaa luin GNG mangan lopun.
  9. Vakuuttavin on ehdottomasti Hougen. Vaikka Akakabuto tietty on pahiksista pahiksin, mutta täytyy myöntää, ettö Hougen on vakuuttava. Se on kuitenkin "vain" koira ja hyvin sitkeä vihollinen.
  10. Game of Thronesia voinee jollakin tapaa verrata, sillä porukkaa kuolee ja lahdataan melkoisia määriä ja koskaan ei tiedä, että kuka kuolee. Ainakin Last warsiin mielestäni hyvinkim verrannollinen.
  11. Orion sekä Last wars. Lassien haluaisin myös saada suomeksi.
  12. Weedistä uusi (ja parempi) animoitu versio, kiitos!
  13. Yllätyksiä ei niinkään, koska olen netissä spoilaantunut, mutta pieniä yksityiskohtia toki on tullut lisää ja se, että ymmärtää tarinan kokonaiskuvan paremmin, kun saa lukea omalla äidinkielellä tarinaa.
  14. Odotan innolla Ginga Densetsu Akamen julkaisua Suomeksi! Mutta ennen kuin olen sen päässyt lukemaan, niin Riki pitää ykkössijaa.
  15. Tarkoitetaanko tällä nyt tuota edellisen vastauksen sarjaan? Jos ei, niin koko lopputaisto Akakabutoa vastaan saa vieläkin mieleni eeppiseen tilaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksista! Viimeinen kysymys on yleisellä tasolla eikä linkity aikaisempaan. Pahoittelut, jos tämä oli vähän epäselvä! :)

   Poista

 2. 1. Miten tutustuit Gingaan?
  Aikoinaan leikatun dubbi-version kautta.

  2. Miten Ginga on vaikuttanut elämääsi?
  Siitä kehittyi minulle työ.

  3. Mitä Ginga on opettanut sinulle?
  Olen kehittänyt positiivisemman elämänaseteen Weedin hahmon kautta. Moni muukin hahmo on toki vaikuttanut, mutta Weedin tekoja ja valintoja on tullut eniten pohdittua.

  4. Millainen rooli Gingalla on elämässäsi?
  Ostan mangat kuukausittain ja no, tuijotan oheistavaraa aivan liikaa. Nykyisellään itse harrastuspuoli on vähentynyt (kirjoittaminen, keräily, analysointi), koska työpuoli vetää enemmän aikaa.

  5. Mikä Ginga-sarjoissa kiehtoo?
  Pidän hahmoista ja maailmasta. Takahashi on myös kertojana mukaansatempaava. Pidän myös siitä, että sarja ei ole muuttunut liian paljon ajan myötä (vertaa Dragon Ballin ja Naruton voimatasot).

  6. Mistä haluaisit Shin Gaiden -tarinan?
  Kurojaki tai Hougen.

  7. Missä sarjasta tutussa paikassa Japanissa haluaisit vierailla (tai olet vieraillut)?
  Ouun vuoristossa olisi kiva vaeltaa, mutta ei mitenkään mahdottoman paljon reissailu houkuta.

  8. Ihmiset jäävät hyvin pitkälti koirien saaman suosion alle. Kuka on suosikkisi ihmishahmoista?
  Gohee ja aikuinen Daisuke. Goheessa on paljon huonoja puolia, minkä takia on yllättävää, miten pidettävä hahmo hän on. Aikuinen Daisuke taas on melko symppis.

  9. Usein kysytään suosikkeja tai inhokkeja, mutta kuka on mielestäsi vakuuttavin sarjan pahis ja miksi?
  Hougen. Tämä on oikeasti sellainen pahis, että tätä inhoaa. Monesti pahiksista tehdään tosi nättejä ja sitten on se ruma kiintiöpahis, joka tekee pahat asiat ja pahis on sen takia tosi nössö. Tai sitten paljastetaan menneisyydestä jotain itku-taustaa niin, että pahista käy vain sääliksi.

  10. Millaisia muita sarjoja fanitat? Löydätkö niistä yhteneväisyyksiä Gingaan?
  FMA, Star Wars, Naruto, Harry Potter... Aika monissa on fantasia-maailma, joka on kuitenkin melko tiukasti sidoksissa "oikeaan maailmaan" tai sisältävät paljon normaalin maailman elementtejä.

  11. Minkä Takahashin mangasarjan haluaisit suomeksi?
  Last Wars. Melkein kaikki muu onkin käännetty.

  12. Mistä sarjasta haluaisit animen?
  Weedin loppuosista tai Last Warsista. Orion on myös hyvä, mutta LW ajaa ohi vain eeppisyydellään.

  13. Onko mangan suomijulkaisu tuonut mukanaan yllätyksiä tai uutta tietoa?
  Mukana tulee usein kaikenlaista kivaa nippelitietoa. WEED-mangassa on tullut paljon täydennystä tähän "miksi ne vain juoksee edestakaisin?" -elementtiin.

  14. Mikä on suosikkisi Gingaan liittyvistä lyhytsarjoista?
  Benizakuran lapsuustarina.

  15. Mikä sarjan kohtaus on koskettanut sinua kaikista eniten?
  Johnin kuolema, Sankaritarinoissa Benizakuran kuolema. Animessa Akatoran kuolema.

  VastaaPoista
 3. 1. Ostin lappilomalla hopeanuolen 2. Painoksen 8. Numeron randomiksi matkalukemiseksi. Sen luettuani tahdoin tietysti lukea seuraavan, koska se oli jäänyt jännittävään kohtaan. Siitä se sitten alkoi.
  2. Ei erityisemmin.
  3. Sen, ettei periksi anneta, vaikka mikä olisi.
  4. Luen mangoja, jotka minulla on (niitä ei ole paljoa), kerran maalasin taulun, ja tarkistan tietyin väliajoin kaksoissolan blogista, onko the last warsista tullut uusi luku.
  5. Taistelut, toiminta, ja hahmojen rohkeus. 'Vitsikkäät' kohdat taas ärsyttävät (erityisesti vessanpyttyhuumori).
  6. Jeromesta ja kaibutsusta tai Kurojakista ja akamesta.
  7. Ympäripyöreästi sanoen Oussa.
  8. En pidä yhdestäkään, mutta jos olisi pakko päättää, niin Daisuke.
  9. Murder S tai Kaibutsu.
  10. Star wars, soturikissat, ja Selviytyjät (erin hunterin koirasarja). Kaikissa, erityisesti Star warsissa, on paljon toimintaa.
  11. Last warsin ja sivutarinat, jotka liittyvät hopeanuoleen (esim. Johnin tarina. En osaa Japania, joten alkuperäiskielisten ostamisessa ei olisi mitään järkeä)
  12. The last warsista.
  13. Ei ihmeemmin.
  14. En ole vielä saanut hankittua, koska vanhemmat eivät anna ostaa mitään netistä.
  15. Benizakuran kuolema mangassa. Animessa se verijuttu näyttää lähinnä naurettavalta.

  ~ Ano Nyymi

  VastaaPoista
 4. 1. Miten tutustuit Gingaan? - Kun olin kutosella, löysin kirjastosta 7 ensimmäistä GNG -pokkaria ja siitä se fanitus lähti iha täpöillä. :D

  2. Miten Ginga on vaikuttanut elämääsi? - Erittäin suuresti monella tapaa. Keräily on mulle elämäntapa ja gingakokealman täydentäminen on kaikkein antoisinta. Olen oppinut piirtämään edes vähän koiria gingan innoittamana (koirani ei kylläkään ole yhtään gingatyylisiä 😅). Lisäksi oikeudenmukaisuutta, kunniaa ja mitä tahansa tekeminen ystävien puolesta.

  3. Mitä Ginga on opettanut sinulle? - Vastaus löytyy melkeimpä edellisestä vastauksesta :D

  4. Millainen rooli Gingalla on elämässäsi? Tähänkin vastaus 2. kysymyksessä.

  5. Mikä Ginga-sarjoissa kiehtoo? - Niiden arvaattomuus ja upea piirtotyyli. Aihe on erittäin mielenkiintoinen ja juoni mukaansatempaava. Myös GNG:n vanhuus on ihailtavaa ja sen myötä arvokkaat keräilytuotteet.

  6. Mistä haluaisit Shin Gaiden -tarinan? - Tää oli paha :D Ehkä sellaisen, missä kerrottaisiin Kenin, Georgen ja Minnien lapsuudesta ja kuinka heitä opetetaan kasvamaan Ouun sotureiksi.

  7. Missä sarjasta tutussa paikassa Japanissa haluaisit vierailla (tai olet vieraillut)? Haluaisin vierailla oikeastaan kaikkialla, missä gingamaailma pyörii. Olisi mahtavaa vaeltaa vuorten metsissä ja katsella meren yli Shikokulle.

  8. Ihmiset jäävät hyvin pitkälti koirien saaman suosion alle. Kuka on suosikkisi ihmishahmoista? - Takeda Gohee, koska hän on mielestäni erittäin mielenkiintoinen hahmo ja onhan hän kasvattanut Ginistä kunnon karhukoiran. :D

  9. Usein kysytään suosikkeja tai inhokkeja, mutta kuka on mielestäsi vakuuttavin sarjan pahis ja miksi? - Kyllä se on aito ja alkuperäinen Akakabuto. Se on oikeasti hirmuisen paha, ja sen kynsiin on joutunut niin monet koirat ja ihmiset aikojen saatossa, esim. Rikin isä Shiro. Se ei pelännyt tappaa ketään. Minusta aivan täydellinen pahis.

  10. Millaisia muita sarjoja fanitat? Löydätkö niistä yhteneväisyyksiä Gingaan? - Aivan tajuttoman monta. Jotkut muistuttavat enemmän ja jotkut eivt yhtään.

  11. Minkä Takahashin mangasarjan haluaisit suomeksi? - Last Warsin ja Akamen

  12. Mistä sarjasta haluaisit animen? Haluisin, että GNG:stä tehtäisiin uusi panostettu anime, jota ei olisi dupattu.

  13. Onko mangan suomijulkaisu tuonut mukanaan yllätyksiä tai uutta tietoa? - On, koska olen alunperin lukenut pelkästään mangaa. Minusta manga on myös usein paljon antoisampaa kuin anime Takahashin tuotannoissa.

  14. Mikä on suosikkisi Gingaan liittyvistä lyhytsarjoista?  Akame, vaikken sitä ole vielä yhtään lukenutkaan.

  15. Mikä sarjan kohtaus on koskettanut sinua kaikista eniten? Voi ei, näitä on monia. GNG:ssä Benizakuran, Akatoran, Rikin ja Goheen kuolemat. GDW:ssä Sakuran, Johnin (tälle kohtaukselle itken aina), Toubein, Jeromen (vain anime) ja Mossin kuolemat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksista! ^^

   Akamea tosiaan pääsemme muuten lueskelemaan suomeksi jo kesällä~

   Poista
  2. Miten tää asia on voimu mennä mult ohi o: 😍 Nyt en malta oottaa kesää ollenkaa :"D

   Poista
 5. Tässä muuten omatkin vastaukseni näihin:

  1. Miten tutustuit Gingaan?
  - Tutustuin Gingaan joskus 6–7-vuotiaana suomidubin kautta. Katsoimme kaverini kanssa neljännen kasetin, sillä se oli hänen suosikkinsa ja tykästyin sarjaan niin kovin, että etsin käsiini myöhemmin loputkin kasetit.

  2. Miten Ginga on vaikuttanut elämääsi?
  - Olen saanut sarjan fanituksen kautta ystäviä ja tuttuja, sekä kehittänyt siitä harrastuksen itselleni keräilyn, bloggaamisen ja piirtämisen muodossa. Ginga inspiroi piirtämään koiria ja tekemään sarjakuvia, jotka on iso osa itseä nykyisin.

  3. Mitä Ginga on opettanut sinulle?
  - Asioiden eri näkökulmista katsominen on yksi asia, jonka koen oppineeni niin Gingan kuin monen muunkin sarjan ohella. Kenties mukana lienee myös pieniä faktoja Japanista tai koirista yleensä.

  4. Millainen rooli Gingalla on elämässäsi?
  - Ginga on aktiivisimmillaan elämässäni tällä hetkellä sosiaalisessa mediassa, jossa tulee seurattua uusimpia juttuja ja juteltua muiden kanssa. Vaihtelevalla aktiivisuudella bloggaamisen, piirtämisen ja keräilyn osalta.

  5. Mikä Ginga-sarjoissa kiehtoo?
  - Ne ovat sen verran uniikkeja kokonaisuuksia ettei toista samanlaista löydy. Takahashin ideat hahmojen ja juonen suhteen yhdistettynä hänen erikoiseen ja erottuvaan piirtotyyliinsä on vain sellainen asia, joka nappasi.

  6. Mistä haluaisit Shin Gaiden -tarinan?
  - Kurojakin ja Akamen menneisyydestä, siitä miten Rikistä tuli Oun johtaja, miten Chutora kuoli, mitä Ginin sisaruksille ja Fujille tapahtui...!

  7. Missä sarjasta tutussa paikassa Japanissa haluaisit vierailla (tai olet vieraillut)?
  - Hiroshima kiinnostaa menneisyytensä takia eniten. Ōu tulee hyvänä kakkosena.

  8. Ihmiset jäävät hyvin pitkälti koirien saaman suosion alle. Kuka on suosikkisi ihmishahmoista?
  - Pidin Goheista, sekä Daisukesta tämän ollessa lapsi. Molemmilla oli kivan erilainen persoonallisuus ja pientä temperamenttia.

  9. Usein kysytään suosikkeja tai inhokkeja, mutta kuka on mielestäsi vakuuttavin sarjan pahis ja miksi?
  - Hougen oli sinnikäs ja röyhkeä pirulainen, sekä ehdottomasti pahisjohtajista julmin ja pelkoa herättävin tapaus. Ovela niljake, mutta myös vahva.

  10. Millaisia muita sarjoja fanitat? Löydätkö niistä yhteneväisyyksiä Gingaan?
  - Lempisarjojani animen/mangan osalta ovat FMA, Saiyuki, Kuroshitsuji ja Darren Shan, jotka on kaikki aikalailla toiminnan ja taistelun täytteisiä, kuten Gingakin.

  11. Minkä Takahashin mangasarjan haluaisit suomeksi?
  - The Last Wars kiinnostaa ehdottomasti eniten tällä hetkellä. Kelpuuttaisin kyllä oikein mielelläni myös Byakuren no Fangin ja Yamaton.

  12. Mistä sarjasta haluaisit animen?
  - Hopeanuolen ja Weedin loppuosista sekä Orionista ja Last Warsista.

  13. Onko mangan suomijulkaisu tuonut mukanaan yllätyksiä tai uutta tietoa?
  - Muutamiin nimiin jouduin totuttelemaan uudelleen (Jouji, Mer) ja itselleni tuli myös yllätyksenä, että Joen isäntä kutsuu tätä Champiksi.

  14. Mikä on suosikkisi Gingaan liittyvistä lyhytsarjoista?
  - Kai no san kyōdai on aina ollut suosikkini näistä. Haluaisin kyllä kovasti lukaista myös Namonaki Inu no Utan.

  15. Mikä sarjan kohtaus on koskettanut sinua kaikista eniten?
  - Daisuken ja Ginin hyvästit animen lopussa sekä Johnin kuolema mangassa.

  VastaaPoista
 6. 1. Miten tutustuit Gingaan?
  Pienenä vanhemmat osti Hopeanuoli VHSiä ja niitä sitten katselin sisarusten kanssa.

  2. Miten Ginga on vaikuttanut elämääsi?
  Piirtämiseen se on varmaan vaikuttanut eniten. Lapsena tuli piirreltyä paljon koiruuksia eikä se tapa ole hävinnyt minnekään.

  3. Mitä Ginga on opettanut sinulle?
  On se varmasti oikeudenmukaisuutta vähän saanut opetettua ja että ystävät ja perhe ovat tärkeintä, mitä elämässä on. Olen myös oppinut, että Weedin idealistinen ajattelutapa ei ole välttämättä pahasta kunhan osaa pitää jalkansa maassa.

  4. Millainen rooli Gingalla on elämässäsi?
  Ginga on aina ollut yksi lempi sarjoistani. Harvoin menee viikkoa, jolloin en ajattelisi jotain Gingaan liittyvää.

  5. Mikä Ginga-sarjoissa kiehtoo?
  Luultavasti se, että se on koirasarja. Harvoin näkee sarjoja, missä koirat ovat pääosassa. Elokuvia, tietty. Mutta TV-sarjoja tai sarjakuvia? Ehkä one shotteina tai lyhyinä, huumoripainotteisina. Myös sarjojen, varsinkin Weedin, oikeudenmukaisuuden luja tunne on jollain tasolla kiehtovaa.

  6. Mistä haluaisit Shin Gaiden -tarinan?
  Hougenin ja Genban tarinasta olisi kiva saada yksityiskohtaisempi versio. Tai vaikka Yukimuran tai Joen nuoruudesta! Tai ehkä jotain pientä Venäjän sotakoirista.

  7. Missä sarjasta tutussa paikassa Japanissa haluaisit vierailla (tai olet vieraillut)?
  Ouu voisi kyllä olla ihan mielenkiintoinen paikka patikoida! Hoikkaido myös ehkä kiinnostaa vähän.

  8. Ihmiset jäävät hyvin pitkälti koirien saaman suosion alle. Kuka on suosikkisi ihmishahmoista?
  Luultavasti Hidetoshi. Jostakin syystä.. :D

  9. Usein kysytään suosikkeja tai inhokkeja, mutta kuka on mielestäsi vakuuttavin sarjan pahis ja miksi?
  Hougen. Vaikka Akakabutokin oli samanlainen murhaaja, niin oli se silti karhu, joka tappoi enimmäkseen koiria ja ihmisiä, ja vähän sekaisin luodin takia. Luultavasti Hougenkin oli vähän sekaisin, mutta tämä silti eteni pelkästään koston- ja vallanhimon voimin. Itsekäs ja täysin musta sielultaan, siinä vasta pelottava pahis.

  10. Millaisia muita sarjoja fanitat? Löydätkö niistä yhteneväisyyksiä Gingaan?
  Fullmetal Alchemist, One-punch man, Pokémon ja Yuu Watasen mangat ovat muita suosikkejani. Kaikissa on yhteisenä se, että niissä taistellaan tavalla tai toisella joten se kai kertoo, että olen toiminnan perään. Kaikissa tuntuu myös olevan jonkun verran puhetta oikeudesta ja siitä, mikä on oikein ja mikä ei.

  11. Minkä Takahashin mangasarjan haluaisit suomeksi?
  Orionin ja Last Warsin tietysti, mutta niitä nyt voikin olettaa Weedin jälkeen, sen verran kysyntää kuitenkin. Shiroi Senshi Yamaton ja Byakuren no Fangin haluaisin nähdä suomennettuina. (Ja BNF:stä ekat kannet olisi ehdotonta plussaa)

  12. Mistä sarjasta haluaisit animen?
  Haluaisin tosi kovasti Weedistä paremman animen! Ei edes välttämättä tarvisi koko mangaa muuttaa animeksi (tosin se olisi tosi hienoa) mutta kunhan edes saisi Hougen-saagasta paremman version...

  13. Onko mangan suomijulkaisu tuonut mukanaan yllätyksiä tai uutta tietoa?
  On! Jouji(tai George) oli mukava lisä, mietinkin vähän animea katsoessa, että minne Kenin sisaruksen hävisivät. Yukimura, Joe ja GNG:n susiosa olivat myös aika isoja kysymysmerkkejä ennen suomennosta.

  14. Mikä on suosikkisi Gingaan liittyvistä lyhytsarjoista?
  Luultavasti tarina Kai-veljeksistä pentuina! Hahmot ovat aina olleet lähellä sydäntäni, joten oli tosi kiva saada yksityiskohtaisempi tarina niistä pieninä! (Plus pentu-Kait on hurjan söpöjä!) Vahvana kakkosena tulee tarina Rikin lapsuudesta! (taidan tykätä lapsuustarinoista... :D)

  15. Mikä sarjan kohtaus on koskettanut sinua kaikista eniten?
  Goheen kuolema. Sitä itkun pidätystä, kun Gohee halasi Giniä viimeisillä voimillaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksistasi, samaistuin näihin vastauksiin itsekin hyvin paljon! :D

   Poista
 7. 1. Miten tutustuit Gingaan?
  - Mummolassa tuli lapsena katseltua kaapista löytyviä VHS:iä ja yksi niistä oli Hopeanuoli.
  2. Miten Ginga on vaikuttanut elämääsi?
  - Se on opettanut paljon ystävyydestä ja anteeksiannosta.
  3. Mitä Ginga on opettanut sinulle?
  - Antamaan anteeksi myös niille, jotka eivät sitä ansaitsisikaan. Ja tietysti, että kaikille tulee antaa ainakin kaksi mahdollisuutta.
  4. Millainen rooli Gingalla on elämässäsi?
  - Sarjan "opetukset" tietty pysyttelevät rinnalla koko ajan, mutta aikalailla se kulkee mukana harrastuksen muodossa.
  5. Mikä Ginga-sarjoissa kiehtoo?
  - Koiriin liittyvät tarinat ensisijaisesti, hyvä idea, opettavaisuus sekä hyvin suomalaishenkinen miljöö, vaikka sarja onkin japanilainen.
  6. Mistä haluaisit Shin Gaiden -tarinan?
  - Siitä, mitä Rikille tapahtui sen pudottua rotkoon ja miten siitä tuli Suuri johtaja.
  7. Missä sarjasta tutussa paikassa Japanissa haluaisit vierailla (tai olet vieraillut)?
  - Akitassa ja Shikokussa. Näissä paikoissa mielestäni tapahtuu eniten.
  8. Ihmiset jäävät hyvin pitkälti koirien saaman suosion alle. Kuka on suosikkisi ihmishahmoista?
  - Gohee ja Daisuke.
  9. Usein kysytään suosikkeja tai inhokkeja, mutta kuka on mielestäsi vakuuttavin sarjan pahis ja miksi?
  - Mielestäni vielä kukaan pahiksista ei ole yltänyt toistaiseksi samalle tasolle Akakabuton kanssa. Se oli niin erilainen kaikessa yksinkertaisuudessaan. Pikkupahiksista suosikkini on Kurojaki, ninjat ovat aina kiehtoneet ja tietynlainen "heimolaisuus".
  10. Millaisia muita sarjoja fanitat? Löydätkö niistä yhteneväisyyksiä Gingaan?
  - En sanoisi fanittavani, mutta pidän muistakin koiratarinoista, mm. Hachiko, Balto ja Valkohammas ovat olleet kiehtovia.
  11. Minkä Takahashin mangasarjan haluaisit suomeksi?
  - Orion, Last Wars ja Yamato.
  12. Mistä sarjasta haluaisit animen?
  - The Last Warsista!
  13. Onko mangan suomijulkaisu tuonut mukanaan yllätyksiä tai uutta tietoa?
  - Se on aikalailla muuttanut käsitystäni tietyistä hahmoista ja tuonut erilaista näkökulmaa erilaisiin tilanteisiin.
  14. Mikä on suosikkisi Gingaan liittyvistä lyhytsarjoista?
  - Rikin lapsuus on varmaan suosikkini sekä Anju To Jiromaru.
  15. Mikä sarjan kohtaus on koskettanut sinua kaikista eniten?
  - Goheen kuoleman lukeminen sai itkun silmään. Lisäksi GNG animen monet kohtaukset saavat edelleen kyyneliin, erityisesti Daisuken ja Ginin hyvästit animen lopussa.

  VastaaPoista
 8. 1. Miten tutustuit Gingaan?
  - Kunnolla tutustuin, kun alettiin mainostamaan Weed-mangan suomentamista. Olin toki aiemminkin kohdannut jotain Hopeanuoleen liittyvää, mutta en silleen kiinnittänyt huomiota.
  2. Miten Ginga on vaikuttanut elämääsi?
  - Noh, olen aina ollut enemmän kissaihminen, mutta Gingan myötä aloin kiinnostua myös koirista.
  3. Mitä Ginga on opettanut sinulle?
  - Sisukkuus kannattaa :)
  4. Millainen rooli Gingalla on elämässäsi?
  - Ei kovin suuri. Oikeastaan Ginga on mulle vain yksi sarja josta tykkään.
  5. Mikä Ginga-sarjoissa kiehtoo?
  - Takahashin kuvitus on todella nättiä, varsinkin värikuvat ovat ihania katsella.
  6. Mistä haluaisit Shin Gaiden -tarinan?
  - Weedin sisaruksista olisi mukava lukea lisää
  7. Missä sarjasta tutussa paikassa Japanissa haluaisit vierailla (tai olet vieraillut)?
  - Futago-sola olisi kiva nähdä, oli se sitten oikea paikka tai ei
  8. Ihmiset jäävät hyvin pitkälti koirien saaman suosion alle. Kuka on suosikkisi ihmishahmoista?
  - Takeda Gohee
  9. Usein kysytään suosikkeja tai inhokkeja, mutta kuka on mielestäsi vakuuttavin sarjan pahis ja miksi?
  - Akakabuto ja Hougen olivat melkoisia pirulaisia
  10. Millaisia muita sarjoja fanitat? Löydätkö niistä yhteneväisyyksiä Gingaan?
  - No esim. Soturikissat on yksi fanituksen kohteeni, jossa olen huomannut myös paljon yhtäläisyyksiä Gingaan. Sitten mangasta esimerkiksi Naruto tai Soul Eater, jotka ovat shounensarjoja kuten Gingakin.
  11. Minkä Takahashin mangasarjan haluaisit suomeksi?
  - Orion ja Last Wars nyt ainakin Weedin ja GDA:n jälkeen :) Shiroi Senshi Yamato voisi myös olla aika mielenkiintoinen.
  12. Mistä sarjasta haluaisit animen?
  - En oikeastaan mistään, kun en itse ole niin innostunut animesta.
  13. Onko mangan suomijulkaisu tuonut mukanaan yllätyksiä tai uutta tietoa?
  - Eipä kai, kun suomijulkaisu on ainoa versio jota olen lukenut...
  14. Mikä on suosikkisi Gingaan liittyvistä lyhytsarjoista?
  - Anju to Jiromaru oli tosi ihana
  15. Mikä sarjan kohtaus on koskettanut sinua kaikista eniten?
  - Goheen kuolema Hopeanuolen lopussa... Sitten ehkä myös Smithin kuolema.

  VastaaPoista
 9. 1. Miten tutustuit Gingaan?
  Muksuna kun tutustuin internetin ihmeelliseen maailmaan, ajauduin Spirit villi ja vapaa fani sivuston sisar-sivustolle joka liittyi Hopeanuoleen. Sitä myötä innostuin lainaamaan hopeanuoli VHS.n videovuokraamosta.

  2. Miten Ginga on vaikuttanut elämääsi?
  Tutustuin hopeanuoli musikaalissa nykyiseen aviomieheeni ja nykyään meillä on muksujakin. Luultavasti en olisi innostunut piirtämisestä niin hanakasti ilman ginga fanitusta.

  3. Mitä Ginga on opettanut sinulle?
  Itse sarja tuskin on opettanut minulle varsinaisesti mitään. Ginga fanituksen kautta tulleet ihmiset toki ovat antaneet minulle erilaisia näkökulmia elämään.

  4. Millainen rooli Gingalla on elämässäsi?
  Se on sarja josta pidän. Nuorempana elämäni pyöri gingan ympärillä, mutta nyt vanhemmiten en fanita sarjaa enään niin tarmokkaasti. Olen myös lopettanut keräilemisen ja säästänyt vain itselleni tärkeimmät keräily tuotteet.

  5. Mikä Ginga-sarjoissa kiehtoo?
  Koira teema oli se kimmoke miksi innostuin alunperin gingasta. Nuoruudessa miellytti enemmän sarjat jossa on mahdollisimman vähän ihmisiä ja keskitytään eläimiin. Vanhemmiten nostalgia sarjaa kohtaan kantaa enemmän.

  6. Mistä haluaisit Shin Gaiden -tarinan?
  En ole enään aikoihin ostanut mangoja.

  7. Missä sarjasta tutussa paikassa Japanissa haluaisit vierailla (tai olet vieraillut)?
  Japanissa olisi mukava käydä matkalla, mutta en lähtisi reissuun gingan takia. En myöskään keksi sarjasta paikkaa josta olisin kiinnostunut erityisesti.

  8. Ihmiset jäävät hyvin pitkälti koirien saaman suosion alle. Kuka on suosikkisi ihmishahmoista?
  Hidetoshi.

  9. Usein kysytään suosikkeja tai inhokkeja, mutta kuka on mielestäsi vakuuttavin sarjan pahis ja miksi?
  Akakabuto on se ainoa ja alkuperäinen. Akakabuto on ehdottomasti jäänty yhdeksi mieleenpainuvimmaksi viholliseksi ja esim weedin karhu bossit tuntuvat vain päälle liimatulta. (Tosin hopsu mangassa on tämä susihäröily joka on liian irtonainen minun makuuuni.) Weed tuntui niin pitkitetyltä että se alkoi jo ärsyttämään kun aina syntyi uusi vihollisen toisen perään.

  10. Millaisia muita sarjoja fanitat? Löydätkö niistä yhteneväisyyksiä Gingaan?
  My Little Pony on nykyinen fanituksen kohteeni. Yksi yhtenäisyys nyt ainakin on, että tämäkin on eläintarina jossa eläimet puhuvat.

  11. Minkä Takahashin mangasarjan haluaisit suomeksi?
  Koska en nykyseltään enään osta mangoja ei minulle ole väliä mitä he suomentavat tai ovat suomentamatta. Olen tutustunut jo kaikkiin haluamiini mangoihin japaniksi ja se riittää minulle.

  12. Mistä sarjasta haluaisit animen?
  Jostain lyhyemmästä pokkari sarjasta voisi tehdä elokuvan tms. Ei nyt tosin tule mieleen mitään tiettyä kirjaa.

  13. Onko mangan suomijulkaisu tuonut mukanaan yllätyksiä tai uutta tietoa?
  Olen lukenut vain hopeanuolen suomijulkaisun. Varmasti jos lukisin muitakin kirjoja suomeksi, avautuisi tarina hieman paremmin.

  14. Mikä on suosikkisi Gingaan liittyvistä lyhytsarjoista?
  Eipä ole mikään lukemani sykähdyttänyt. Kaikkiin en ole edest tutustunut.

  15. Mikä sarjan kohtaus on koskettanut sinua kaikista eniten?
  Kun Gin käy hyvästelemässä Gohein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksista, ihanaa kuulla, että sinä ja miehesi tutustuitte Gingan ohella :)

   Poista
 10. 1. Miten tutustuit Gingaan?
  Lainasin kirjastosta aikanaan leikatut suomiversiot. Nimestä ja kannesta, jossa Daisukella on jousipyssy kädessä, luulin että kyseessä on joku intiaani/preeriapiirretty, ja se kiehtoi koska luin aika paljon noihin aikoihin intiaani- ja preeriakirjoja (Bonanza taisi tulla noihin aikoihin uusintana, seurasin sitäkin :D). No, pettymys tietty seurasi, kun piirretty ei vastannutkaan mielikuvaa, mutta kumma kyllä kohta lainasin Hopeanuoli-kasetteja uudestaan... ja uudestaan... ja uudestaan... :D

  2. Miten Ginga on vaikuttanut elämääsi?
  Paha sanoa, tuskin kamalan merkittävästi, jollei sitten alitajuisesti. No, ainakin eläinten kuolemien suhteen olen herkistynyt hemmetisti. Jokaisen lemmikkieläimeni kuolema on surettanut ja tietty muutenkin surulliset tapaukset eläinten kohdalla saa herkistymään.

  3. Mitä Ginga on opettanut sinulle?
  En ole Gingaa niin pohdiskelevasti seurannut, että sieltä jotain opettavaista olisi suoraan tullut omaan elämääni :)

  4. Millainen rooli Gingalla on elämässäsi?
  Eipä juuri suuri rooli, onpahan vain yksi vaihe elämässä. Gingasta en ole hankkinut mitään oheistuotteita, olen hankkinut DVD:t ja mangat ja tietty käyn lukemassa ja kommentoimassa Ginga-aiheisissa blogeissa.

  5. Mikä Ginga-sarjoissa kiehtoo?
  Silkka nostalgia.

  6. Mistä haluaisit Shin Gaiden -tarinan?
  Crossista olisi kiva saada. Ja tiety jotain pieniä tarinoita GNG:n ja GDW:n välille, juuri sarjojen pitkän aikahypyn takia. Siinä mahtuu kerrottavaa.

  7. Missä sarjasta tutussa paikassa Japanissa haluaisit vierailla (tai olet vieraillut)?
  Tuskinpa missään, viihdyn kotinurkissa :)

  8. Ihmiset jäävät hyvin pitkälti koirien saaman suosion alle. Kuka on suosikkisi ihmishahmoista?
  Kiitos vaikeasta kysymyksestä :D Daisuke varmaan, koska hän sentään on sarjassa enemmän mukana (ainakin Hidetoshin lisäksi).

  9. Usein kysytään suosikkeja tai inhokkeja, mutta kuka on mielestäsi vakuuttavin sarjan pahis ja miksi?
  Kaibutsu eli P4. Kaikesta kokemastaan huolimatta Kaibutsussa taisi sittenkin olla vielä koiraa jäljellä, vaikka Kaibutsu vakuutti olevansa pelkkä hirviö. Kaibutsuhan ei kyennyt vahingoittamaan Jeromea nimenomaan siksi, koska Jerome oli ainoa, joka edes puhui Kaibutsulle, joten Kaibutsusa oli jotain "koiraa" vielä jäljellä. Ainut vihollisista jonka kohtalo (koe-eläimenä oleminen) itketti kunnolla.

  10. Millaisia muita sarjoja fanitat? Löydätkö niistä yhteneväisyyksiä Gingaan?
  Mangasarjoista Salapoliisi Conania, eipä siinä ole muuta yhtäläisyyttä kuin se, että molemmat ovat japanilaisia. Osamu Tezukan Viidakon valtiasta ja Black Jackia fanitan myös. Viidakon valtiasta ja Gingaa taitaa yhdistää rauhanomainen yhdessä eläminen, vaikka erilaisia oltaisiinkin. Black Jackissa ja Gingassa taitaa yhdistää tietty se, että molemmat ovat japanilaisten tekijöidensä mielikuvitusmaailmasta. No, toki Black Jackissakin opetetaan elämän arvokkuutta mitä Gingassakin. South Parkia ja Pokémonia fanitan myös, mutta eipä taida näitä Gingaan yhdistää muu kuin se, että ovat piirrettyjä, Pokémonia ja Gingaa tietty japanilainen alkuperä.

  11. Minkä Takahashin mangasarjan haluaisit suomeksi?
  Ginga mielestäni riittää, myönnän etten pitänyt Takahashin tähänastisista ei-Gingasarjoista, joita on käännetty suomeksi. No, jotenkin Shiroi senshi Yamato kiehtoo hiukkaden.

  12. Mistä sarjasta haluaisit animen?
  Loput Weedistä, ja toki Orion ja The Last Wars kiehtoo animena. Lyhyistä sarjoista Rikin tarina olisi hauska nähdä animena, joskin siitä tuskin saisi kokonaista sarjaa, ehkä jonkun tunnin mittaisen TV-elokuvan.

  13. Onko mangan suomijulkaisu tuonut mukanaan yllätyksiä tai uutta tietoa?
  Jostakin kumman syystä GNG:n susiosa paljastui vasta silloin, kun GNG:tä julkaistiin suomeksi, luulin että mangakin päättyy suureen taisteluun kuten animekin. Muuten ei ole tullut mitään suuria paljastuksia tai yllätyksiä.

  14. Mikä on suosikkisi Gingaan liittyvistä lyhytsarjoista?
  Ginga densetsu Riki

  15. Mikä sarjan kohtaus on koskettanut sinua kaikista eniten?
  Kaibutsun kertomus kokemuksistaan koe-eläimenä.

  VastaaPoista
 11. 1. Miten tutustuit Gingaan?
  - Silloin joskus lapsena, serkkuni omisti VHS-versioita Hopeanuolesta.
  2. Miten Ginga on vaikuttanut elämääsi?
  - Omalla tavallaan paljonkin. Siinä on paljon samoja periaatteita, joiden mukaan yritän elää - mm. kaveria ei jätetä.
  3. Mitä Ginga on opettanut sinulle?
  - Ettei pidä antaa periksi.
  4. Millainen rooli Gingalla on elämässäsi?
  - Tällä hetkellä monitahoinen. Saan joka kuukausi nauttia pokkarillisesta seikkailua, jota en vielä tunne. Samalla kuitenkin oloni on nostalginen, kun se pieni lapsi minussa oppii uutta rakastamastaan sarjasta.
  5. Mikä Ginga-sarjoissa kiehtoo?
  - Kaikki, oikeastaan.
  6. Mistä haluaisit Shin Gaiden -tarinan?
  - Kenen vain kelpaisi <3
  7. Missä sarjasta tutussa paikassa Japanissa haluaisit vierailla (tai olet vieraillut)?
  - No, ottaen huomioon, että haluaisin edes päästä Japaniin... Akita olisi kova juttu.
  8. Ihmiset jäävät hyvin pitkälti koirien saaman suosion alle. Kuka on suosikkisi ihmishahmoista?
  - Daisuke.
  9. Usein kysytään suosikkeja tai inhokkeja, mutta kuka on mielestäsi vakuuttavin sarjan pahis ja miksi?
  - En tunne saagaa kuin Weedin suomennoksessa olevaan pisteeseen sekä Last Warsin siltä osin kuin se Kaksoissolan blogissa on esitelty, mutta minulle Akakabuto tulee olemaan se vaikuttavin pahis, koska se oli ensimmäinen.
  10. Millaisia muita sarjoja fanitat? Löydätkö niistä yhteneväisyyksiä Gingaan?
  - Fanitan nykyään aika paljon kaikenlaista, yhtäläisyyksiä löytyy yllättävän paljon.
  11. Minkä Takahashin mangasarjan haluaisit suomeksi?
  - Akamen kustantaja on jo varmistanut tulevaksi, kaipaisin lupausta Orionista ja Last Warsista.
  12. Mistä sarjasta haluaisit animen?
  - Haluaisin koko Ginga-saagasta oikeisiin faktoihin perustuvan animen, mutta jos pitäisi valita vain yksi "vaihe", niin Riki.
  13. Onko mangan suomijulkaisu tuonut mukanaan yllätyksiä tai uutta tietoa?
  - On, aivan hurjasti!
  14. Mikä on suosikkisi Gingaan liittyvistä lyhytsarjoista?
  - En pysty valitsemaan.
  15. Mikä sarjan kohtaus on koskettanut sinua kaikista eniten?
  - Goheen sekä Rikin kuolemat.

  VastaaPoista