lauantai 20. joulukuuta 2014

Keräilyhaaveet, tavoitteet ja niiden toteutuminen

Luukku nro. 20

En tiedä onko minusta tullut jo niin kädetön tämän blogin kanssa etten millään löytänyt tekstiä, jossa olisin aikaisemmin kertonut näistä haaveistani. Hakusanat hukassa tai sitten olen tekstejä siivotessani sen poistanut...

No, anyways. Halusin tehdä uuden postauksen, sillä on aina hauskaa nähdä itsekin miten keräilyhaaveet on muuttuneet ja toteutuneet vuosien varrella. 
_______________________________________

GNG-figuurit


Nämä pienet figuurit kiehtoivat minua heti alusta lähtien ihan tavattomasti, sillä pidin niiden patsasmaisuudesta ja siitä, että niitä sai eri sävyisinä. GNG-figuurit olivat hyvin erilaisia GDW-figuureihin nähden, joihin olin törmännyt ensin. Yhä edelleen minua samaan aikaan ihastuttaa näiden figuurien ulkomuoto, sekä kauhistuttaa niiden arvo ja summat joita olen osasta pulittanut, kun ottaa huomioon, että kyseessä on loppujen lopuksi muovisia, pieniä lelufiguureja.

Ensimmäinen tavoitteeni oli kerätä 1. sarjan figuurit missä tahansa koossa, minkä tahansa värisenä ja tuolloin keräilyn aloittaminen oli huomattavasti helpompaa, kun figuurien hinnat eivät olleet vielä niin pilvissä kuin nykyään. Yhä edelleen olen tehnyt löytöjä figuurien parissa, mutta pääsääntöisesti olin tyytyväinen, kun sain 1. sarjan kokoon. Tämän jälkeen alkoi salakavalasti pelkkien Gin-figuurien metsästäminen ja vähitellen niitä alkoi lähteä mukaan yksi toisensa jälkeen. Tarkoituksenani on kerätä kaikki 1. sarjan Gin-figuurit, mutta ongelmana on tietysti se, että hyvin harva tietää mitä värejä figuureista on loppujen lopuksi tehty. Tällä hetkellä näyttäisi kuitenkin siltä, että minulta puuttuu enää kaksi isoa figuuria.


Vaikka en koskaan ollut 1. sarjan keräämisen suhteen nirso siitä minkä värinen tai kokoinen figuuri tulee, kunhan kaikki hahmot löytyvät niin nähdessäni ensimmäisen sinisen figuurin olin ihan myyty. En ihmettele ollenkaan, miksi sininen figuuri on kaikista harvinaisin, sillä omasta mielestäni se on kaikista näyttävin ja upein. Olin vaatimattomalla linjalla aluksi sen suhteen, että olisin tyytyväinen mihin tahansa siniseen figuuriin, jos joskus saisin mahdollisuuden hankkia sellainen käsiini siedettävään hintaan. Kävi kuitenkin loppujen lopuksi niin, että ensin löytyi yksi, sitten toinen ja nyt odottelenkin jo kolmatta saapuvaksi. Aion mahdollisesti hankkia lisää sinisiä figuureja, jos sattuu tulemaan tilaisuus, mutta en kuitenkaan pidä sitä tällä hetkellä hirveän tärkeänä tavoitteena ja olen mahdottoman tyytyväinen ja iloinen jo löytämiini yksilöihin.Keräilykortit


Muistan vieläkin elävästi miten olin sitä mieltä, että minähän en ala mitään keräilykortteja tai -tarroja hankkimaan ja kuinkas sitten kävikään. Täytyy myöntää kuitenkin, että keräilykortit ovat älyttömän koukuttavia (nimimerkillä Pokémon-kortit on mahtavia) ja kun puolivahingossa onnistuin aina tekemään hyviä diilejä ja vaihtoja näiden osalta niin huomasin jossakin vaiheessa, että niitä puuttui enää kourallinen. Nykyisin omistan kaikki 60.

Magneetit


Pieniä ja hintavia, mutta minkäs teet. Siinä missä olen huomannut monen ottavan tavoitteeksi kerätä magneeteista kaikki mahdolliset minulla oli alusta alkaen tapana kerätä sitä yhtä omaa lempihahmoa eli Giniä (tosin joukkoon on eksynyt pari ihmistäkin), jonka huomaa tuossa figuuriasiassakin. Olen kuitenkin sen verran nirso, että huolin kokoelmaani vain kivoilla kuvilla varustetut yksilöt. Erityisesti nämä värikkäillä taustoilla olevat magneetit ovat jostakin syystä vieneet sydämeni mennessään. Suoraan animesta nyhtäistyt kuvat tuntuvat jotenkin heti paljon tylsemmiltä.

Täytynee vielä mainita, että keräilyn alkuvaiheilla näin Urumissa kuvan tästä magneetista, jossa on istuva Gin sinikeltaisella taustalla. Jostakin syystä tämä magneetti vetosi minuun aina eniten ja se sattui kohdalle muutamankin kerran, mutta meni aina nenäni edestä, kunnes vähän aikaa sitten vihdoin ja viimein nappasin sen itselleni. En varsinaisesti etsi enää kipeästi mitään magneetteja vaan koen niiden osalta kokoelmani jo tarpeeksi täydelliseksi, mutta tilaisuuden tullen olisin valmis hankkimaan vielä yhden Gin-magneetin, jota olen ihastellut.

Studiomateriaalit

Ah, studiomateriaalit. Lukeutuvat ehdottomasti suosikkioheistuotteisiini.

Studiomateriaalien palvontani johtunee monesta asiasta, joihin kuuluu mm. tavaton ihailu sitä kohtaan, että saan pitää käsissäni asiaa, joka on ollut osana animen tekemistä. Nämä uniikit tuotteet vetoavat tottakai myös harvinaisuutensa osalta, mutta itse tykkään useimmiten ajatella, että harvinaisuudella ei viitata niinkään arvoon vaan yksinkertaisesti siihen miten mahtava wow-elämys sen tuotteen saamisesta tulee, kun tietää, että se voi olla ainoa laatuaan.


Gengat ja animaatiokalvot olivat hyvin pitkälti minulle tuotteita, joita aina ihailin muiden laittamista kuvista ja kuolasin nettikaupoissa, mutta en ikinä uskonut, että pääsisin niihin itse käsiksi, sillä ensimmäinen ajatus oli nimenomaan se, että ne maksavat aivan tajuttoman paljon. Lisäksi keräilyn aloittaessani en nähnyt niitä juurikaan missään, joten ajattelin, että tuskin tulen törmäämään kovin moneen. Toisin kuitenkin kävi ja sain kuin sainkin käsiini sekä animaatiokalvoja, että gengasettejä. Tuotteita, joita en koskaan varsinaisesti itselleni etsimällä etsinyt. 


Vaikka olenkin nykytilanteeseen enemmän kuin tyytyväinen niin animaatiokalvojen yleistyessä vastaan on tullut uskomattoman upeita taustallisia animaatiokalvoja, joiden pelkkä näkeminenkin saa ihon menemään kananlihalle. Ei liene mikään yllätys, että nämä kaunokaiset ovat taustattomia paljon hintavampia, mutta nyt ensimmäistä kertaa huomaan oikeasti haikailevani studiomateriaalien perään. Ehkä tulevaisuudessa saan tilaisuuden hankkia myös tälläisen upean taustallisen animaatiokalvon. Toisaalta onnekseni voin todeta, että nämä yksilöt ovat lisääntyneet huomattavasti siitä mitä olen niihin itse aikaisemmin törmännyt. Isoin kynnys onkin tällä hetkellä se raaskinko lähteä maksamaan pyydetyn hinnan.


Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä tulevatkin sitten mallikuvat. Mallikuviin on usein panostettu huikeasti ja pidän siitä miten monipuolisesti hahmoja kuvataan eri ilmeillä ja asennoilla. On mahtavaa nähdä millaista aineistoa animen tekijät ovat käyttäneet ja hypistellä samoja papereita.

Sain viimeisimmän pakettini mukana niin reilusti mallikuvia, että minulla onkin niitä jo ihan mukavasti, mutta erityisesti haluaisin kokoelmaani vielä herkullisia extroja, kuten kokonaan väritettyjä mallikuvia, vaikka niitä yksi minulta jo löytyykin. 

4 kommenttia:

 1. Todella erinomainen postaus! Itse ajattelin hankkia figuureja pari kuukautta sitten mutta tuli kaikkea muuta eteen niin en oikein kerennyt. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Jep, ymmärrän hyvin. Itselläni on tällä hetkellä aika aktiivinen keräilykausi meneillään, mutta välillä on niitä hiljaisempiakin.

   Hassua sinällään, kun tuntuu, että on kaiket ajat töissä eikä jaksa/ehdi tehdä mitään niin silti on tullut ostettua nyt poikkeuksellisen paljon.

   Poista