lauantai 6. joulukuuta 2014

Askarteluvinkkejä: Lumisadepallo

Joulukalenterin 6. luukku.

Aloitin tämän projektin tekemisen itseasiassa jo hyvissä ajoin ennen joulua, koska en malttanut odotella siihen asti. Toisaalta ihan hyvä, kun ajattelee, että näiden luukkujen tekeminen jäi silti tavattoman viime tippaan, kun aikaa ei tunnu olevan juuri ollenkaan.

Toteutin oman lumisadepalloni tätä ohjetta mukaillen, mutta lisäilen mukaan omia kommenttejani, sillä huomasin, että ainakaan oma tapani ei ollut ehkä se kaikista paras.

Ohjetta voi soveltaa oikeastaan mihin tahansa aiheeseen liittyen, mutta koska blogin aiheena on Ginga niin se toimii myös tässä minun esimerkissäni.
__________________________


Ensimmäisenä ennenkuin mitään muuta lähtee tekemään kannattaa katsoa valmiiksi koriste-esine ja purkki, joka on sinun mielestäsi hyvän kokoinen ja esine mahtuu liimattavaksi sen korkin sisäpuolelle. Käytin itse Tigerista ostettua lasipulloa, johon painetaan kiinni puinen korkki ja voin näin jälkeenpäin kertoa, että en suosittele kenenkään tekevän samaa. Kierrekorkki on huomattavasti parempi ja luotettavampi vaihtoehto, sillä tuollaista painettavaa korkkia ei saa liimattua kunnolla kiinni. Monesti ihmiset suosittelevat käytettäväksi esim. vanhoja hillo- tai pilttipurkkeja eli materiaalien ei tarvitse maksaa paljoa loppujen lopuksi. Netissä kuitenkin myydään käsittääkseni myös ihan tyhjiä lumisadepalloja askartelutarkoitukseen, jos sellaiseen haluaa tehdä.

Jos teet figuurin itse, kannattaa tarkistaa, että massa tai maalit eivät ole vesiliukoisia. Muuten sinulla on melko varmasti lopputuloksena jokin möhkäle, josta on lähtenyt värit ja se vain lilluu purkissa. 

Vaiheet:

1. Aloita liimaamalla koriste korkin sisäpuolelle pikaliimalla. Oma pulloni oli sen verran haasteellisen muotoinen, että jouduin kiinnittämään figuurin pohjaan vielä "jalustan", että se näkyisi kunnolla. Jalustana käytin itse valkoiseksi maalattua korkkia, mutta tapoja on monia.


2. Mittaa aluksi paljonko purkkiin mahtuu vettä, muut ainekset on sitten helpompi määritellä sen mukaan. Käsittääkseni ei ole kovinkaan tarkkaa tuleeko jotakin ainetta enemmän tai vähemmän, mutta varsinkin astianpesuainetta ei kannata oikeasti laittaa kuin se tippa. Muuten seos vaahtoaa reilusti.

Seos purkin sisällä syntyy seuraavista aineista:

Vettä
Glyseriiniä (apteekista) tai kuulemani mukaan myös vauvaöljy sopii samaan tarkoitukseen ja voi tulla edullisemmaksikin
Tippa astianpesuainetta
Karkeaa valkoista kimalletta tai oikeastaan mitä tahansa haluamaasi glitteriä

3. Seos purkkiin, liimaa purkin kierteisiin ja korkki kiinni, valmista!

Halutessasi purkin voi liimata vielä erikseen jollekin jalustalle, lähteessä on käytetty esimerkkinä ylösalaisin käännettyä pientä lautasta.


Hauskoja askarteluhetkiä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti