lauantai 2. marraskuuta 2013

Top 5 kauhistuttavinta ginga-pahista

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Viime vuonna spesiaaliin kuului naureskelua, joten tällä kertaa pitäydytään teemassa. Valmistautukaa vapisemaan.

Päätin tällä kertaa tehdä postauksen, jonka aiheena on:  
Top 5 kauhistuttavinta ginga-pahista
Koska Orion on vielä kesken (enkä ole siihen pahemmin perehtynyt) ja Weediäkään ei löydy hyllystä suomennettuja enempää pitäydytään lähinnä siinä mitä suomennetut mangat ovat meille tähän asti tarjonneet.

Kuten olettaa saattaa kyse on vain ja ainoastaan omasta henkilökohtaisesta listauksestani. Omia mielipiteitä saa heitellä kommentteihin tai jos tarpeeksi innostutte, kirjoittakaa niistä vaikka oma blogikirjoitus.
________________________________________ 

5. Kurojaki 

Kurojaki on maineestaan huolimatta melko harmiton. Keskenkasvuinen akita oli päästää hänet hengestään eivätkä hänen alaisistaan ole liiemmin vastusta. Aavistuksen karmivan Kurojakista tekee kuitenkin sekä hänen, että muiden kougien tapa syödä muita koiria. Aihe nostattaa karvat pystyyn mainittiin siitä missä yhteydessä tahansa. Kurojakista erikoisen vihollisen tekee myös se, että hänellä on sirppi aseenaan ja sen kanssa hän on tappavan taitava. Kurojaki myös kohtelee laumalaisiaan enemmän kumppaneinaan kuin alaisinaan.

4. Sniper
GNG:n jälkeen jotenkin sitä ajatteli ettei hahmo voi enää tuosta inhottavammaksi mennä. Väärin. Jatko-osan Sniper - tai kuten hänet siellä paremmin tunnetaan, Murder S - on edelliseen verrattuna kuin manalasta noussut. GNG:ssä Sniper on alkujaan vain iso-egoinen ääliö, joka tykkää nalkuttaa ja pomottaa muita, vähitellen paljastuu, että hän onkin havittelemassa johtajan paikkaa ja pelottavinta on se hetki, kun tajuaa miten lähelle Sniper on sitä jo päässyt. Hän on saanut muiden luottamuksen itselleen, ollen jo lauman upseeri. Kukaan ei osaa arvata mitään ennenkuin meinaa olla jo liian myöhäistä. Otetaanpa myös muita seikkoja esiin, kuten se, että Sniper on aivan käsittämättömän vahva ja siinä vaiheessa, kun hän saa metallijalat on helvetti irti. Hahmo näyttää aivan törkeän karmivalta, eivätkä edes hassut pöksyt sitä pelasta. 

 
  3. Shuga 

Pienestä roolistaan huolimatta Shuga ansaitsee ehdottomasti tulla mainituksi. Susiosa on jäänyt sen verran tuntemattomaksi suurimmalle osalle sen suomentamisesta huolimatta, että hahmo kaipaa hieman esittelyjä sille, miksi se on ylipäätään mielestäni karmiva. Jo pelkästään se, että hahmon toinen etujalka on katkaistu tarkoituksella ja luu teroitettu on hieman karmivaa. Erittäin karmivaa on se, että hahmolla on kokoelma bambukeihäisiin seivästettyjä koiran raatoja hieman samaan tapaan kuin jotkin sarjamurhaajat pitävät muistoja uhreistaan tai jopa säilövät heitä.

2. Hougen

 Vaikka Hougen tunnetaankin irstaana ja häikäilemättömänä hahmona eivät ne varsinaisesti ole syyt sille, miksi hahmo on mielestäni omalla tavallaan karmiva. Ensimmäinen syy on ehdottomasti se, että hahmo on aivan valtavan suuri muiden rinnalla. Vahva, mutta myös ovela. Toinen syy on se, että hahmo on käsittämättömän julma jopa omia alaisiaan kohtaan eikä häneltä irtoa myötätuntoa kenellekään.
Raivostuneena Hougen on käsittämättömän pelottava ja arvaamaton eikä hahmon käyttäytymistä oikein osaa arvioida etukäteen. 

1. Akakabuto

Miksi Akakabuto on sitten mielestäni se eniten karmivin pahis? Mielestäni tässä hahmossa on sopivasti kaikenlaista edellämainittua. Akakabutosta kasvoi aggressiivinen, jättiläismäinen ja arvaamaton. Ennen kaikkea hahmo oli jokin muu kuin koira eikä sen ajatuksia pystynyt tietämään ollenkaan ennenkuin lähempänä lopputaistelua. 
Akakabuto tappoi mielivaltaisesti juuri välittämättä ketä tielle osui. Erityisesti se, että hahmo oli uhka ihmisille pelotti minua suuresti esimerkiksi lapsena, kun muutenkin karhuista aina peloteltiin. Tässä sarjassa ongelma on riistäytynyt pahasti käsistä eikä mistään ole enää oikein apua. Kyläläiset ovat lähes eristäytyneet peloissaan eivätkä uskalla liikkua tietyillä aluilla. Hahmon karmivuus vain lisääntyy siinä vaiheessa, kun Akakabutoa ei tunnuta saavan hengiltä niin millään.

8 kommenttia:

 1. Höh, odotin niin harppuunakarhua tähän listalle! :D En tiedä oikein kumpi on pelottavampi hahmo vielä näin parikymppisenäkin, kun animea katsoo illalla pimeässä huoneessa väsyneenä: Akakabuto vai harppuunakarhu. Jännäkakka meinaa tulla housuun, kun on niin pahuksen hyvä mielikuvitus.

  Mut hei, tosi hyvä aihe näin halloweenin kunniaksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin sama juttu, heh! :D Harppuunakarhu ja Akakabuto on kammottavuudessaan tosi tasavertaisia, mutta Akakabuto vie itselläni voiton siinä, että se tappaa lähestulkoon mielivaltaisesti ja tapa millä se tappaa Harppuunakarhun oli varsinkin lapsena animessa ihan hirveän pelottava. Jos olisin ottanut enemmän kuin viisi olisi Harppuunakarhukin päässyt listoille x)

   Kiitos!

   Poista
 2. Sniperin suhteen olen kyllä samaa mieltä. GNG:ssä se oli yksi rasittavimmista hahmoista, mutta GDW:ssä se on aivan erilainen ja melkeinpä loistava.

  VastaaPoista
 3. Itse odotin Kaibutsua tähän. Ei se tätä postausta pilaa, hyvä postaus oli! :)

  VastaaPoista
 4. Hyvät perustelut itselläni olisi ollut luultavasti samalista, mutta 3.Kaibutsu, koska se oli joskus koira, mutta muuttuikin koirija sylväksi hirviöksi. Ja sama juttu kuin Akakabutolla, ei voi syyttää ketään muuta kuin ihmistä... Ja en niin paljon pidä susija 'suurina vihollisin, joiden takia kuoli monia' , tosin Gaia oli aika pelotta

  VastaaPoista
 5. No oli hyvä puutttui vain pari hahmoa mutta hyvä silti!
  :) pidin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän siellä kaikkia kuulu ollakaan vaan pelkkä oma top 5-listaukseni ;)

   Kiitos! :)

   Poista
 6. Jos ikinä kiinnostaa palata Ginga Rpg peleihin, niin itse olen osana Tulevaisuuden torahampaat pelissä.
  Siellä on useampikin pelaaja ja omahahmot on mielestäni todella suosittuja. Suosittelen, että käyt edes vilkaisemassa tuota sivustoa! ^^
  http://gingantulevaisuus.palstani.com/

  VastaaPoista