perjantai 25. lokakuuta 2013

Weed - Animen pohjanoteeraus?

Weed-anime on piirrosjäljeltään yksi haukutuimmista animeista, joita tiedän. Tieto tästä pistää miettimään onko tämä vain ollut yhden tuotantoyhtiön pohjanoteeraus vai onko siitä "aidosta ja alkuperäisestä" Hopeanuolesta enää vaikeaa pistää yhtään paremmaksi? Vai onko ongelma mahdollisesti siinä, että vertailemme näitä sarjoja jatkuvasti keskenään?

 Weed-animesta on jäänyt mieleen varmaankin parhaiten tälläinen jälki

Vastapainoksi kaikelle negatiiviselle ja itsekin harrastamalleni derp-kuvien postaukselle aion nyt viimeinkin ottaa viimeinkin esille omasta mielestäni onnistuneita kohtauksia animessa, kestivätpä ne sitten sekunnin tai kokonaisen jakson.ENSIMMÄINEN JAKSO
Suurta taistelua kuvaava pätkä tulee aina olemaan yksi lempikohdistani tunnelmansa takia.

Vaikka jokainen kohtaus ensimmäisessä jaksossakaan ei oltu toteutettu niin hyvin kuin olisi toivonut, Weed on tehty tähän jaksoon mielestäni loistavasti. Miettikää jos koko sarja olisi toteutettu samalla laadulla kuin yllä olevat kuvat. 


TAUSTAT
Asia, joka ei ole vielä koskaan oman kokemukseni mukaan pettänyt animesarjoissa - taustat.
Jo Hopeanuolessa tuli itselleni tutuksi aivan upeat taustat ja vaikka ne ovatkin hieman modernisoituneet Weedissä niin kaikki niistä ovat mielestäni todella hienoja.

 Weedistä tulee animessa aika ajoin itselleni mieleen Hopeanuoli. 
Mitä enemmän katson animea sitä enemmän tälläisiä kohtauksia löydän.

 Muutamia hahmoja, jotka eivät välttämättä nyt lukeudu omiin lempihahmoihin, mutta halusin mahdollisimman paljon esimerkkejä myös muista kuin päähenkilöstä. Varsinkin Rocket on mokattu todella monessa kohtauksessa, joten ylläoleva kuva hänestä lukeutuu mielestäni onnistuneimpiin.

 Johnin kuolemaa edeltävä kohtaus on myös suhteellisen hyvin toteutettu. Erityisesti pidän siitä, että animessa monien vanhojen Hopeanuoli-hahmojen ulkonäkö on palautettu lähemmäs mangan ulkonäköä. Jälleen Hopeanuoli-hahmoja joiden ulkonäkö on palautettu mangaversioon. Vaikka rakastankin Hopeanuolen sinistä versiota Kurotorasta, pidän myös Weedin versiosta hurjasti.

 Vaikka Vanhimman ulkonäkö onkin mokattu tässä ja pahasti ja monet luulevat häntä Kurojakiksi tämän takia, Weedin kougat on yllättävän hyvin toteutettu. Varsinkin Tesshin näyttää melkein kaikissa kohtauksissa upealta.
TAISTELU KENRAALIUDESTA
Kaikessa synkkyydessään tämä kohtaus lukeutuu myös yhtiin suosikkeihini. Koko kohtaus on erinomaisesti piirretty ja varsinkin Toubee pääsee loistamaan.


 En keksinyt tälle mitään kivaa otsikkoa. Kyseessä on kohtaus, jossa genbat joukot jäävät pahasti alakynteen ja loppujen lopuksi genba palautetaan takaisin veljensä luokse vihanneksena. Taisteluosuus lumimyrskyssä on jälleen kohtalaisen hyvin tehty.


LOPPUTAISTELU
 Lopputaistelu on oma ehdoton ykkössuosikkini piirrosjälkensä takia, vaikka juonellisesti se päättyykin naurettavasti. Viimeinen jakso on hyvin pitkälti kokonaisuudessaan aivan mieletön. Pidin siitä, miten jokainen hahmo on saatu näyttämään hyvältä ja varsinkin lopputaistelussa on aivan oma tunnelmansa. 


Saa kommentoida mitä mieleen juolahtaa, jokaisella on omat mielipiteensä ja korostaisin, että ylläoleva on vain minun omaani eikä kanssani ole mikään pakko olla samaa mieltä. 
Arvostaisin kuitenkin perustelemista.

11 kommenttia:

 1. Nautin Weed sarjasta suuresti, vaikkakin jotkut kohtaukset olivat niin sanotusti tehty "Juosten kustu" Vaikka Hopeanuolta paremmaksi (minun mielipide) ei hirveästi animaatiossa oikein voi parantaa, olen miettinyt miks ei koko Weed sarjaa voitu tehdä samalla piirrustustyylillä, kuin lopputaistelua. Rakastaan sitä animaatiota niin paljon, tunnelma välittyi loistavasti joka oli aikaisemmissa kohtauksissa jäänyt todella vähälle. Koirat näyttävät todellakin oikeilta sotureilta, eikä 5-vuotiaan piirtämiltä laatikoilta. (kuten Mossin ja Weedin ensitapaaminen) Tämä on minun mielipiteeni. Mutta jos Orionista tulisi anime, ainakaan tekijät eivät voi ajatella etteikö Weedin animaatiosta voi parantaa. :)

  Kiitos paljon taas hyvästä postauksesta!

  VastaaPoista
 2. Jes! Kerrankin joku, joka todistaa nämä Weed animen hienoimmat hetket.. Ja nuo kyseiset kohtaukset kestävät aika pitkään, erityisesti tuo ensimmäinen jakso.

  VastaaPoista
 3. Mitä olen kuullut niin huonoihin kohtauksiin liittyy se että piirtäjät eivät saaneet hyvää palkkaa joten he eivät tehneet kohtauksia huolellisesti... Aika jännä tarina. Hyvä oli postaus! Weed on ihana animenakin! :)

  VastaaPoista
 4. Hyvä postaus oli! :) Harmi tosiaan, kun Weed animea ei tehty kokonaan yhtä hyvällä laadulla kuin ensimmäinen ja viimeinen jakso. :( Mutta hyvä kuitenkin, että sentään jotain positiivistäkin Weed animesta löytyy.

  VastaaPoista
 5. Minusta tähän Weedin haukkumiseen liitty melko olennaisesti myös se, että Hopeanuolta taas EI saa haukkua. GNG:ssäkin on todella paljon uudestaan käytettyjä kalvoja, joissa koirat on halvimmallaan väritetty vihreiksi, jotta ne mieltäisi eri hahmoiksi kuin mitä siihen on alunperin piirretty. Esimerkiksi Madaraa vastaan käydyssä taistelussa melkein kolmasosa jaksoista sisältää ihan samoja animaatiopätkiä, joista osaa käytetään vielä taistelussa Akakabutoa vastaan.

  Tällaiset viat kuitenkin pyyhkäistään sen alle, että GNG on vanha anime ja jokainen kohtaus piti piirtää ja värittää käsin. Se, että Weed on selkeästi pienellä budjetilla tehty, ei taas ole mikään peruste animaation huonolle laadulle.

  Hopeanuolelle siis annetaan nämä viat paljon helpommin anteeksi, Weedille ei niinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tämä tulikin aika kivasti esille, kun joskus aikaisemmin näytin myös Hopeanuolesta derp-kuvia, kun niitä on sinnekin eksynyt. Siitä tuli jotenkin sellainen fiba, että Hopsu on pyhä asia, josta ei saa näyttää vikoja ja kaikki annetaan anteeksi. Hopeanuolessa on samoja kohtauksia tehty monta kertaa toistona, kuten itse sanoitkin. Mutta kaikki on pientä sen rinnalla miten huonona Weediä pidetään.

   Poista
 6. Rocket näyttää etenkin animessa kovin paljon pullonokkadelfiiniltä:D

  VastaaPoista
 7. Itse taasen en pidä melkein lainkaan ensimmäisen ja viimeisen jakson piirtojäljestä. Onhan tuo hieman parempi kuin ne kunnonh herp derp-jaksot, mutta koirat näyttävät ihan siltä kuin ne olisivat pumpattu täyteen botoxia. Lisäksi veri oli tehty sellaiseksi, että se näytti aivan maalatulta. Pinkeät pullakoirat eivät näytä siksi silmääni yhtään hyvältä ja varsinkin Kyoshiro oli melko järkyttävä siinä jaksossa.

  Olisin toivonut, että koko sarja olisi piirretty niin kuin esimerkiksi viides jakso, missä taisteltiin Kaibutsua vastaan. Samat piirtäjät ovat piirtäneet joitain muitakin jaksoja (kuten muistaakseni tuon jakson, missä tiikerit saapuvat Gayolle).

  VastaaPoista
 8. Tykkään itsekkin samoista kohtauksista, mielestäni haamut on toteutettu hyvin *.* Erittäin häiritsevää on että Weedin ja Ginin pallon muotoiset merkit otsassa ovat kohonneet animessa :P

  VastaaPoista
 9. weedin vika jakso näytti kyllä hieman 'oudolta', siis oudolta siinä mielessä että oli ehtinyt tottua siihen aiempaan piirrostyyliin ja vikassa jaksossa vaihdettiin täysin erilaiseen, ihan hienoa jälkeä, mutta tykkäsin enemmän esim. hougenin vanhasta lookista

  VastaaPoista
 10. Mä tykkään piirrosjälkensä takia enemmän Weedistä kuin Hopeanuolesta, koska Weed on ns.nykyaikaisemman näköinen, jos kukaan ymmärtää, mitä tarkoitan. Mun kaveri taas ei kuulemma pysty ottamaan Weediä niin tosissaan kuin Hopeanuolta, kun hänen mielestään Weedin hahmot on tyhmästi piirretty. Mä taas pillitän ja haukon henkeä joka kohdassa, esim.kun John kuolee.Itken vieläkin, vaikka Weedit on useamman kerran tullut katsottua.
  Jos jotakuta kiinnostaa, niin oon juuri aloittanut Ginga ja muitakin aiheita käsittelevän blogin.

  VastaaPoista