lauantai 12. lokakuuta 2013

Suomen Hopeanuoli-fanit ry

Suomen Hopeanuoli-fanit ry on kenties (ainakin Suomen) ainoa Hopeanuolen faneille pyhitetty yhdistys. Yhdistys on perustettu vuoden 2012 alusta ja sen perusjäsenyys on edullista. Eniten näkyvillä yhdistys on aktiivisuutensa ansiosta, erityisesti erilaisissa tapahtumissa, kuten coneissa. Yhdistys myös pyrkii tukemaan eläinsuojelutoimintaa, joten hyötyjä löytyy paljon fanitoiminnan lisäksi.Yhdistys on ahkerasti järjestämässä aina kaikkea uutta ja yhdistyksen perusideakin kuulostaa hyvältä: "Pyrimme siihen, että jokainen tuntisi olonsa kotoisaksi tässä yhdistyksessä muiden samanhenkisten ihmisten kanssa". Erityistä plussaa yhdistys saakin siis vilpittömästä tavastaan ottaa kaikki halukkaat mukaan toimintaan iästä riippumatta ja millään tavalla ketään syrjimättä.

 Juttua yhdistyksestä suomenkielisessä WEED-pokkarissa

Nyt kun esittelyt on tehty on aika myös nostaa allekirjoittaneen roolia tässä aiheessa esille. Olen itse pienen harkinnan jälkeen liittynyt yhdistykseen vuoden 2013 maaliskuussa. Koska foorumi on vain yhdistyksen jäsenille paloin halusta tutkailla sitä, kun sain tunnukset. Foorumilla oli minulle jo monia ennestään tuttuja käyttäjiä, joihin olin törmännyt jo aikaisemminkin ginga-piireissä, mutta kenties hieman omaksikin yllätyksekseni törmäsin moniin, joista en ollut koskaan aikaisemmin kuullut. Yhdistyksellä tuntui olevan jatkuvasti energiaa ja tarmoa jakaantua sinne sun tänne ympäri Suomea niin etten alkuunkaan pysynyt perässä missä ja milloin tapahtumia oli, vaikka niille oli omat infotopicinsa. Aktiivisuuden puutteesta yhdistystä ei voi ainakaan syyttää, mutta hiljaa mielessäni en voinut olla pohtimatta pitäisikö aktiivisuutta lisätä tai jakaa myös muille alueille kuin tapahtumien ja näkymisen puolelle? Aikani pohdiskeltuani ja kyseltyäni asiasta muutaman kerran silloin, kun ajattelin että se on sopivaa sain huomata, että olin ehtinyt olla jäsen jo päälle puolisen vuotta - jäsenkorttia ei näy eikä kuulu. 100. jäsenen juhlimisen jälkeen kaikki muut tunnuttiin unohtuvan. Tietenkin yhdistys varmasti yrittää parhaansa ja yrittää olla huolellinen kaikessa mitä tekee, mutta rehellisesti sanottuna tuntuu, että joissakin asioissa kestää ehkä hiemankin liian pitkään. Jotkut asiat on laitettu tärkeysjärjestyksessä taka-alalle ja onhan se hieman surullista, että pitäisi ruveta miettimään jo toisen vuoden jäsenmaksun maksamista pikkuhiljaa. Herää kysymys, kannattaako tämä? 
Tietysti jäsenkortti on pieni asia, en liittynyt yhdistykseen saadakseni pienen pahviläpyskän, mutta se on minusta näkyvin elementti ja todiste siitä, että olen yhdityksen jäsen. 

Yhdistys kuitenkin on yrittänyt järjestää myös kaikkea muuta mukavaa jäsenilleen, joista haluan nostaa esiin Ginga-kerhon, joka pidettiin ensikertaa Helsingissä joskus tässä aikaisemmin ja kävin siellä piipahtamassa ja katsastamassa tunnelmia.
En tiedä, kenties kyse oli tosiaan minun epäsosiaalisuudestani ja siitä, että koska en koskaan käy missään enkä tapaa uusia ihmisiä. Olen kuitenkin huomannut, että mitä vähemmän ihmiset tuntevat toisiaan sitä helpompi mukaan on päästä, koska kaikki ovat samassa asemassa keskenään. Voi myös olla, että kenties en sitten viettänyt tapahtumassa tarpeeksi aikaa, koska kyse oli vain arviolta tunnin pikavisiitistä. Kerho jätti minut melko kylmäksi, en tutustunut kehenkään ja minulle jäi siitä sellainen kuva, että lähestulkoon kaikki muut tunsivat toisensa entuudestaan ja olin aika vieras. Minkäänlaista esittelykierrosta ei pahemmin pidetty eikä ginga ollut juurikaan tapahtuman pääaiheena - muista sarjoista kyllä puhuttiin samoin kuin cosplaysta. Hetken ajan minusta tuntui, että olin mennyt väärään tapahtumaan ja tämä olikin jonkinlainen otaku-kokoontuminen. 
En kuitenkaan varsinaisesti syytä ketään tapahtuneesta, koska kaikilla muilla vaikutti olevan melkoisen hauskaa ja he nauttivat olostaan, joten ehkä kyse oli vain yhden henkilön fiiliksistä.

Yhdistyksen järjestämistä asioista nostan myös esille jäsenlehden. Tähdenlento on kaikessa yksinkertaisuudessaan hieno taiteennäyte, johon on sisällytetty monia eri asioita monilta erilaisilta jäseniltä. Lehteä ei ole yritetty mahduttaa yhteen muottiin vaan sen jokainen sivu on omalla tavallaan hiukan erilainen ja oman näköisensä. 

Vaikka olin päässyt jäsenenä jo selaamaan nettilehteä niin mielelläänhän tämän hankki vielä hyllyynsä. 
Pienen pieni hämmennys oli kuitenkin, kun lehti odotti päivän jälkeen oven takana ja odottamani A4-koon sijaan kirjekuoressa häämöttikin A5-kokoinen vihkonen. Mikäli oikein muistan tilausohjeissa ei mainittu lehden kokoa vaan siitä oltiin ilmeisestikin puhuttu vain suunnitteluvaiheessa (itse en ollut suunnittelemassa lehteä), mutta toisaalta asia oli jälkeenpäin aika yhdentekevä. Opiskeluuni kuuluu myös tietää hieman painotuotannosta, joten tiesin, että A4-lehtisen tekeminen olisi varmasti ollut isompi ja kalliimpi urakka, joten kenties parempi näin.

Lehden saamisessa oli kuitenkin myös varjopuolia, koska sen saapumisessa kesti noin kolme viikkoa eikä myöhästymisestä ilmoitettu, syitäkään myöhästymiselle en saanut. Toivottavasti ette käsitä tätä väärin, en ole pikkutarkka. Asioita sattuu silloin tällöin ja itsekin olen myöhässä välillä vähän mistä milloinkin. Olisi minusta kuitenkin vähintäänkin asiallista ilmoittaa myöhästelyistä, koska jälkeenpäin pahoittelut ovat aika yhdentekeviä. Olen kuitenkin suhteellisen anteeksiantavainen henkilö enkä nosta asioista yleensä meteliä, lähinnä halusin tehdä selväksi, että odottaminen harmitti.

No mutta, takaisin lehtiseen. Nappasin sieltä muutamia omia suosikkejani ihan vain näytteeksi. Mikäli haluatte tutkailla lehteä itse paremmin liittykää jäseneksi tai ostakaa lehti muahahaha. Isiksen upea taide odotti etusivujen tuntumassa. Tästä tuli ehdottomat plussapisteet yhdistykselle, koska Isis on yksi Suomen tunnetuimmista ginga-sarjasta fanartia piirtäneistä henkilöistä puhumattakaan hänen mahtavista parodioistaan. Isis on myös yksi suosikkiartistejani muutenkin, joten aiheeseen liittyvä kuvitus teki tästä lehdestä heti yhden suosikkituotteeni.
 Juttua yhdistyksestä
 Detrahin piirtämää kaunista kuvitusta

Lehden suosikkeihini kuuluu myös juttu Weed-pehmoista. 
Pidänhän hurjasti oheistuotteista ja tässä niistä kerrottiin tosi monipuolisesti ja kuviakin oli mukavasti.
Muistan monesti lehteä lukiessani miettineeni miten monipuolista ja osaavaa porukkaa yhdistyksessä onkaan, kun osaajia löytyy vähän joka aihealueesta ja kun ne kaikki yhdistää syntyy jotakin tälläistä.
 ________________________________________________________

14 kommenttia:

 1. Itsekin tuota liittymistä yhdistykseen olen pohtinut, mutta täytyy vielä harkita, jos edes jäsenkortteja ei kuulu :S Eikös niillä kuitenkin eri jäsentapahtumissa todisteta oma jäsenyys? En myöskään innostunut tuosta kokemuksestasi kerhossa.. :S

  Lehti vaikuttaa kyllä kivalta ja olen super kiitollinen siitä, että yhdistys on ylipäätään luotu ja se on tavoittanut jo noin paljon jäseniä ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että jäsennumerolla hyötyy jo aika paljon, mutta olisihan se korttikin ihan mukava löytyä ainakin näin omasta mielestäni vaikkei sitä nyt ihan hirveästi käytettäisikään.

   Lehti on kyllä mainio! Siellä oli jopa hauskoja puuhajuttuja lopussa. Sopii kaikenikäisille :)

   Poista
 2. Voihan sitä myös kysyä jäsenkortin perään, jos siinä tuntuu kestävän omaan mieleen liian kauan. Onhan niiden postittaminen voinut myös unohtua tms. Kun itse olen ostanut (Ginga Spacesta) jotain "jäsenten hinnalla" niin kyllä on uskottu, että olen jäsen ilman jäsenkorttiakin.

  Eräässä yhdistyksessä/kerhossa, jonka toiminnassa olen mukana, päätimme jättää jäsenkortit kokonaan pois. Niiden tekeminen oli työlästä sekä uusien jäsenien tullessa niitä sai tehdä + posittaa koko ajan, ei halpaa lystiä, kun kerholla on myös oma lehti. Eikä ne jäsenkortit oikein tulleet koskaan esille missään yhteydessä eikä niistä varsinaisesti hyötyä ollut, joten melko turhakkeita vaan ainakin tuossa tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin olen tehnytkin, kuten tekstistä käy ilmi. Kahdesti itseasiassa ja viime kerralla sain vastauksen, että asia on menossa eteenpäin. Tieto oli toki huojennuttava.

   Tietysti myös ymmärrän, että tekeminen on kallista ja kannattaa ehkä tehdä niitä kortteja sitten kerralla enemmän ja tällöin kärsivällisyys palkitaan, mutta itse olen tottunut hieman nopeampaan toimintaan, kun yhdistys toimii muuten niin aktiivisesti.

   Poista
  2. Korttien teko ei ole halpaa ja nuorella yhdistyksellä ei ole paljon varoja. Siksi on kannattavaa tehdä kortteja kerralla enemmän. Toki on ymmärrettävää, että odottaminen voi harmittaa, mutta kyllä sen jäsenkortin kuitenkin saa, kun vähän malttaa odottaa. :)

   Lisäksi yhdistyksessä olevat ihmiset tekevät näitä hommia vapaaehtoisesti, ilman palkkaa. Joskus yksityiselämään voi tulla sellaisia asioita, jotka sitten vaikuttavat siihen, että yhdistys saattaa jäädä taka-alalle (ja näin ollen jotkut asiat saattavat hidastua, ennen kuin joku toinen sopiva tarttuu hommiin tms). Se on harmillista, mutta ymmärrettävää.

   Poista
  3. Näinhän se on ja se on täysin ymmärrettävää. Odottaminen ei mielestäni ole kuitenkin varsinaisesti se pääjuttu vaan se ettei tälläisistä puolenvuoden, vuoden, puolentoista(?) odottamisista mainita edes sivulauseen sivulauseessa tai yhdistys ei informoi niistä oma-aloitteisesti ilman, että jäsen kysyy asiasta. Jos asia olisi ollut tiedossa alusta alkaen en olisi nostanut koko asiaa esille. Toki on käynyt mielessä olenko itse vain hätäinen tämän asian kanssa - se lienee suurin syy sille miksen ole asiasta isompaa juttua tehnyt.

   Mutta ihan vain, jos ei vielä tekstistä jollekin käynyt selville niin tämä on vain yksi pieni henkilökohtaisesti negatiiviseksi kokemani asia yhdistyksessä monien positiivisten asioiden joukossa.

   Poista
 3. Miten siihen voi liittyä? :33

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://hopeanuolifanit.viuhka.fi/index.php/tietoa/3-liittymisohjeet

   Tuolta pitäisi löytyä kaikki tarvittavat! ^^

   Poista
 4. Hoo, olen jo jonkin aikaa harkinnut liittymistä, ja nyt vaikuttaisi siltä että kiinnostukseni Hopeanuoli fanit ry:hyn on kasvanut =) taidan mennä tiirailemaan liittymisohjeita ^^

  VastaaPoista
 5. Missä Weed pokkarissa on tuo juttu Hopeanuoli fanit ryhmästä??
  <pitäisi itsekkin liittyä tuohon ryhmään kun lehden ostin ja nyt tämän jutun pohjalta rupesi kiinnostamaan enemmän ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että näin moni harkitsee liittymistä! Tervetuloa vain minun puolestani, varmasti uudet jäsenet ovat aina tervetulleita.

   15. osan lopusta tuo juttu yhdistyksestä löytyy.

   Poista
 6. Miten monta sivua tuossa lehdessä on? :)

  VastaaPoista