lauantai 5. lokakuuta 2013

GNG-animen pois jätetyt kohtaukset

Tätä ideaa oli hieman vaikeaa otsikoida, mutta inspiraatio siihen lähti Tähdenlento blogin uusimmasta kirjoituksesta, jossa Satanica teki pohdintaa animen ja mangan välillä.

Ajatuksena oli kuitenkin kertoa mangan kohtauksista, jotka oli päätetty animea tehdessä jättää pois. GNG on kuitenkin siitä upea anime, että tarina on toteutettu lähestulkoon muuttelemattomana mangaa myötäillen. Puuttuvat kohtaukset eivät muuta tarinaa radikaalisti vaan anime toimii silti loistavasti, vaikka siihen ei ole toteutettu mangan tarinaa kokonaisuudessaan.

Alla esittelemäni kohtaukset ovat joko omasta mielestäni tärkeitä tai juonen kannalta sellaisia, ettei olisi ollut pahitteeksi laittaa niitä animeenkaan.

Alla oleva teksti sisältää spoilereita Hopeanuoli-mangasta!
________________________________

Alku
Mangan alussa on hieman animesta poikkeava pätkä, jossa Daisuke ystävineen on hiihtohississä. Tällöin Daisuke ilmoittaa Rikille, että tuosta on pian tulossa isä. Hieman tämän jälkeen tulee kohtaus, jossa Daisuke muistelee Shiroa ja tämän kohtaloa - tämä on hyvin pitkälti se mistä anime lähtee liikkeelle. Aloituspätkä on aika merkityksetön, mutta silti mielestäni tärkein, koska se on juuri se, mistä koko tarina lähtee liikkeelle.

Gin ja Daisuke kalassa
Tämä pätkä oli mielestäni omalla tavallaan mieleenpainuva. Se syventää sekä Ginin ja Daisuken suhdetta näyttämällä, että he viettävät muutenkin aikaa yhdessä kuin pelkän treenauksen ja metsästyksen aikana. Kohtaus myös tuo hyvin ilmi sen, miten karhuista on uhkaa paitsi tuiki tuntemattomille kyläläisille, myös tarinassa läheisemmin esitellyille tutuille henkilöille.

Daisuke etsii Giniä 
Animessa Daisuken kova huoli Ginin perään oli jätetty lähes kokonaan pois. Muistan ensimmäisillä katselukerroilla ihmetelleeni, kun kuvittelin sarjan kertovan pojan ja koiran välisestä ystävyydestä ja sitten Gin liittyikin villikoiriin ja Daisuke lempattiin lähes kokonaan ulos sarjasta. Daisuken ja Ginin välillä oli kuitenkin todella luja side tarinan alussa, joten hämmästelin sitä ettei Daisuke koskaan lähtenyt etsimään Giniä. Mangaan käsiksi päästessäni huomasin kuitenkin, että asia on toinen. 

Tämä kohtaus myös johtaa toiseen, joka olisi ollut mielestäni juonen kannalta olennainen animessa:

 John lähtee Daisuken perään
Sen jälkeen, kun Daisuke on pohtinut Hidetoshin kanssa kadonneen Ginin kohtaloa ja Hidetoshi mietiskeli olisiko Gin voinut lähteä villikoirien mukaan. Daisuke suuntaa vuorille ja John, joka Ginille lupasi huolehtia Daisukesta lähtee pian pojan perään.

Rikin ja Johnin taistelu
Tästä kohtauksesta mainittiin animessa ohimennen. Yhtäkkiä John pöllähti tarinaan takaisin mukaan ja kertoi taistelleensa Rikin kanssa ja hävinneensä ensimmäisen kerran elämässään. Muistan olleeni hyvin hämilläni siitä syystä, että juttu mainittiin tyyliin sivulauseessa eikä sitä koskaan näytetty. Pohdin millainen taistelu oli ollut ja missä kohtaa se oli oikein ehtinyt tapahtua. Sittemmin mangasta pääsi näkemään, että taistelu tapahtui hyvin nopeasti Ginin ja muiden lähdön jälkeen.

Hyena kōgien vankina
 (Tässä kohtaa pitää mainita, että kohtauksen väärin muistaminen on mahdollista)

Animessa Hyena pelmahtaa taas tarinaan melko tyhjästä, Johnille Hyena selittää, että Ben voisi antaa kenties hänelle anteeksi, jos hän vakoilisi vihollista. Todellisuus on kuitenkin toinen: Hyena on joutunut vihollisen vangiksi ja hänen tehtävänsä on raahata raatoja luolaan. Kohtaus oli mangassa mielestäni yllättävän raju ja oli ihme etten ollut törmännyt siihen aikaisemmin. Myöhemmin myös John tulee paikalle ja tapaa Hyenan.

Wilsonin menneisyys
Jää myös muistaakseni animessa aika hämärän peittoon.

Lapsena, kun animea katsoin ihmettelin Wilsonin motiivia Kurojakille kostamiseen. Piti arvailla mitä ihmettä Kurojaki oli oikein Wilsonille tehnyt. Mangassa Wilsonin perhettä mainittiin sentään nimeltä.

 Mossin joukkojen joutuminen väijytykseen
Mutsun kenraalien ovela saarto jää näkemättä animessa. Mietin usein miten Mossin kaltainen laumanjohtaja on ikinä saattanut joutua tuollaisen ansaan, mutta mangassa tilannetta selvitetään hieman enemmän.

Terryn paljastuminen
Terryä koetellaan mangan puolella myös seuraavalla tavalla. Chibillä on mangassa hieman suurempi rooli, mikä oli itselleni ja varmasti myös monelle muulle iloinen yllätys, koska hahmo on niin veikeä. Kisaragin pentujen kiusatessa ja käyttäessä avutonta Chibiä puruleluna Terry menee väliin ja Kisaragi paljastaa koetelleensa tuota.


Edellä mainitun lisäksi


Kisaragin pennut 
Jotka on jätetty kokonaan pois animesta (vaikkakin heille oltiin piirretty mallikuvat animea ajatellen) ovat myös pienessä sivuroolissa tarinassa. Kisaragin kostonhimo karhuille kasvaa vain entisestään, kun hän löytää pienet pentunsa tapettuina karhujen takia. Sääli, vaikka pieniä piruja olivatkin. Akame ja Chibi
Akamella ja Chibillä on poikkeuksellinen suhde mangassa, joka jää animessa kokonaan pois. Asia on mielestäni hyvin sääli, koska heidän väleistään olisi ollut hienoa nähdä enemmän. Vaikka Chibi onkin Akamen vihollisen pentu, Akame näyttää haluavan osallistua Chibin kasvattamiseen tekemällä hänestä oikean uroon siinä, missä muut lähinnä paapovat pennun perään.

Hyena pelastaa Benin 
Animessa kohtaus on pätkäisty hyvin ratkaisevassa kohtaa. Voisi melkein kuvitella, että Hyena hyppää suoraan tuhoonsa, mutta todellisuudessa hän tekee parannuksen viime hetkellä ja pelastaa Benin hengen. 
(Myöhemmin Weedissä käykin ilmi, että Hyena kuolee lopulta itse)

 Smith ja Cross
Mainitsen tämän lähinnä, koska animesta jää sellainen kuva, että Crossin ja Smithin välillä olisi lähinnä kaverien välistä kinaa. Mangassa paljastetaan Smithin salatut, yksipuoliset tunteet Crossia kohtaan ja vaikka Smith muuten onkin varsinainen vitsiniekka tämä kohtaus jäi käsittämättömän hyvin mieleen harvinaisen surullisena, vaikka en yleensä rakkaushölinästä niinkään välitä.

Näiden lisäksi lienee sanomatta selvää, että
Susiosa
jäi kokonaan animesta pois. Sinällään asia ei haittaa, koska anime katkeaa juuri sopivasti eikä tunnu menevän millään tavalla kesken. Susiosa on enemmänkin kuin pieni oma saagansa, josta olisi sitten voinut tehdä oman minisarjan. Sen tapahtumat ja henkilöt eivät juurikaan kosketa päätarinaa, joka päättyy Akakabuton kukistamiseen. Jos kuitenkin jonkun kohdan susiosasta olisin halunnut myös GNG-animeen olisi se ehdottomasti ollut koko sarjan päätös, jossa Gohei kuolee syleillen rakasta karhukoiraansa.

23 kommenttia:

 1. Hyvä postaus! Voi että kun itsekin jaksaisi nähdä vaivaa ja tutkiskella mangat läpi. En nimittäin ollenkaan muistanut, tuota mangan aloitusta ja tuota Ginin ja Daisuken ajanvietto juttua. Pitää varmaan lukea nuo ensimmäiset osat uudestaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tuossa aikaa vierähtikin useampi tunti, kun selasi kaikki läpi ja skannaili. Onneksi en kuitenkaan susiosaa päättänyt enempää tutkailla :'D

   Poista
 2. Sinulla on Hyvä Blogi :3

  VastaaPoista
 3. Todella hyvin toteutettu postaus! :) Pitäisi myös lukea nuo Hopeanuoli-mangat uusiksi, kun tarinan osaa ulkomuistista vain anime-versiona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Juuri tätä hainkin takaa. Monelle jää hyvin helposti mieleen vain anime ja mangan tapahtumissakin on monta, jotka ovat animen puolesta aika merkittäviä, mutta jotka on päätetty jättää pois.

   Poista
 4. Olisiko ohjeita tuohon blogin tekemiseen/ siihen kirjoittamiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hum, tämä onkin hyvä kysymys.

   Blogin tekemisestä: suosittelen ensinnäkin blogspotia/bloggeria, jonne olen itsekin blogini tehnyt. Se on hyvin simppeli käyttää ja suomenkielinen. Tärkeintä on tehdä ulkoasusta perussiisti, että kaikki löytyy suht helposti. Itse tykkään persoonallisista blogeista, joissa on oma tyyli - ne jäävät helpommin mieleen.

   Kirjoittamisesta sitten:
   Kirjoita aiheista, jotka kiinnostavat erityisesti sinua. Kokoajan ei tarvitse miettiä mitähän lukija haluaa lukea. Tuo omia mielipiteitäsi esille, kerro omia kokemuksia ja jaa kuvia! :)

   Kokemukseni mukaan mitä enemmän näkee vaivaa sen parempi lopputulos. Toivottavasti tästä oli apua!

   Poista
 5. kiitos tästä postauksesta, olen miettinytkin välillä että mitä kaikkea tarinasta on jätettykään pois, en ole mangaa aiemmin lukenut, aiemmat kuvat jotka olen gng mangasta nähnyt ovat olleet suttuisia ja epäselviä, mutta näissä sivuissa oli jokin järki.

  Mistäköhän näitä pokkareita (?) enää löytäisi? olen aiemmin bongannut weed mangan r kioskilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepas hyvä!

   Sinulla kävi tuuri: Hopeanuoli-pokkarit tulevat ensi kuusta lähtien uudelleen myyntiin lehti-pisteisiin.

   Tähän mennessä alkupään osat ovat olleet enää huonosti saatavilla ja mangaa on löytänyt lähinnä huutokaupoista (Huuto.net) ja joistakin nettikaupoista. Kannattaa siis nyt haalia ne itselleen, kun tälläinen tilaisuus tulee.

   Poista
  2. Siis meinaatko normaaleja r kioskeja ?? Susiosasta en ole koskaan kuullutkaan, onko se noissa mangoissa?

   Poista
  3. Kioskeihin ja marketteihin käsittääkseni.

   Suomeksi Hopeanuolesta on käännetty koko 1. julkaisu, jossa on 18 mangaa ja siihen sisältyy tuo susiosa joka on osissa 14-18. Kyseistä osaa ei ollut animessa ollenkaan.

   Poista
  4. Oi ihanaa! Tietäisitkö, mistä rikistä kertovan mangan saisi itselleen haalittua? :) kiitos ihanasta blogista!

   Poista
  5. Kiitos sinulle lukemisesta :)

   Rikiä suomeksi löytyy kivasti vielä nettikaupoista, kun on sen verran tuore pokkari. Täältä esimerkiksi lähtee ihan mukavan halvalla:

   http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9521615648

   Tietysti nopeat syövät hitaat :) Jos on sama juttu kuin esim. Meteor Ginin kanssa niin sitten muutaman vuoden päästä saa taas haeskella kissojen ja koirien kanssa.

   Poista
  6. Meteor Gin olisi varmasti myös miellyttävää lukemista.. harmi kun kirjastoista ei löydy näitä :/ Itsellä on ainakin enemmän se, että haluan lukea, mutten erityisemmin "kerätä" :D

   Poista
 6. Tuosta susiosasta tuli mieleen Susi ulvoo kuuta

  VastaaPoista
 7. Puhuitkos tässä leikatusta vai leikkaamattomasta animesta? Koska AINAKIN leikatusta (en ole varma leikkaamatosta) anime on jätetty pois myö Akakabuton toinen kuolema ja Rikikin on ensin seisovaltaan pieniä haavoja ja naarmuja ei näy ja yhtäkkiä seuraavan minuutin aikana Riki kuolee?!?! Tämä on minusta kaikkein hämmentävintä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuperäisestä leikkaamattomasta animesta.

   Noista pohjoismaisista animeista kun on leikattu kaikkea laskelmieni mukaan 162 minuutin verran. Vaikka siihen sisältyykin ilmeisesti jokaisen 21 jakson alku- ja lopputunnarit niin siitä puuttuu silti nuo kaikki mainitsemasi ja paljon muuta.

   Poista
 8. oletko harkinnut tekeväsi samanlaista postausta weed animen ja mangan eroista? Itseäni ainakin kiinnostaisi tietää miten erilainen osa ihmisillä oli mangassa? Ja jos vertailisit vain weed mangan eroja siihen asti kun anime loppuu (eli hougenin kuolemaan) kun kerran manga jatkuu vielä niin pitkään sen jälkeenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ehdotuksesta! Teen varmasti tälläisen samanlaisen sitten Weedistäkin, kunhan suomennetussa mangassa päästään Hougenin kuolemaan asti.

   Poista