keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

GNG-lautapeli

Ehdinkin jo fb-sivulla asiasta riemuitsemaan, mutta tein kaupat Ginga Boardin Aranon kanssa.

Aranolla oli kaksi GNG-lautapeliä, yksi täysin käyttämätön ja yksi käytetty, josta puuttui hieman osia. Jo muutama vuosi sitten Arano tuli kysymään sattuisinko olemaan kiinnostunut lautapelistä - minulla kun sattui olemaan vihreä Gin-pelinappulafiguuri, joka pelistä muunmuassa puuttui. Silloinen rahatilanteeni ei ollut kovin hääppöinen, joten kieltäydyin, mutta kun asia oli kummitellut vuoden mielessäni kysyin olisiko lautapeli vielä hänellä myynnissä ja satiin loppujen lopuksi sovittua kaupat.

Tarkistin, että Urumissa viimeksi tälläinen lautapeli (jossa oli kaikki osat tallella) on mennyt 550€. Osien puuttuminen toki laskee hintaa, mutta sain silti lautapelin ihailtavan halvalla, vain 130 dollarilla eli 105€, tähän ei tosin sisältynyt postikulut.

Tämä lautapeli on siis nyt kokoelmani kallein esine, mutta vannon että se on joka euron arvoinen.

__________________________________________________


Valmistaja: Bandai
Valmistusvuosi: 1987
Mitat: 15,5 x 22 (boksi B5)

"Tässä lautapelissä tehtävänäsi on kerätä sotilaita laudan eri alueilta ja edetä kohti tavoitettasi päihittää Akakabuto, kuten animessa." (vapaa suomennos Aranon tumblr tekstistä)

Mitä omasta pelistäni puuttuu:

Pieniä Akakabuto-kortteja 5/9
Pieniä Gin-kortteja 1
Riki-laatta
Pieniä hahmo-laattoja 4/24

 

 Pelilauta
(joka on ajan kuluessa hieman käpristynyt kokoon)
 

 Pyörityslauta ja pystyyn nostettu Akakabuto-lauta

Akakabuto-lauta edestä ja takaa

Ohje-lappusia ja lehtinen

 Erilaisia kortteja

Gin-magneetti ja muutamia hahmolaattoja.

Gin-magneetti on ilmeisestikin tarkoitus heittää magneettiseen tauluun, tämä määrää sen kuinka paljon vahinkoa onnistuu tekemään Akakabutolle

 Pelinappula-figuurit

Pakko sanoa, ehkä siisteimmät pelinappulat ikinä. Kaikki vastaavat laadultaan GNG-figuureja ja näitä on mahdollisesti tehty niiden ohella. Vihreä Gin-figuurinikin pääsi viimein muiden luokse.


Kaiken kaikkiaan siis aivan mieletön paketti. Kyllä olisi kelvannut tälläistä pelata lapsena.
Erityisesti ihailin tämän paketin kuvia, jokainen kuva oli aivan erityinen ja upea. Kuvituksessa on käytetty hyvin paljon samaa tyyliä kuin muissakin vanhoissa GNG-tuotteissa, ne ovat hyvin värikkäitä ja melko yksinkertaisia, mutta todella kauniita omaan silmääni.

Lähteet:  GINGASHŪ 銀牙集  (ja Arano itse) sekä URUMI
 

9 kommenttia:

 1. mistä sait lauta pelin onko ees sinun ihan mieletön

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinähän on pitkä teksti, joka kertoo, että ostin sen toiselta keräilijältä, että eiköhän ole minun, kun on minun ottamat kuvatkin x)

   Poista
 2. Voi vitsit miten ihana lautapeli! Mä tuun teille pelaamaan. :D Hehhehe ^^'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin! Haha, kun olisikin pelauskäyttöön eikä koristeeksi. Olisin kyllä lapsena halunnut pelata tuollaista! :D

   Poista
 3. Aivan mieletön tai siis mahtava hankinta :D Teet hyviä diilejä pakko sanoa XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä! XD Ehkä olen vain onnekas :D

   Poista
 4. Vau... Ei voi sanoo muuta kun WAU! Ihan mieletön. Kumpa se ei ois nii kallis/harvinainen... Mutta! Oikein hyvä diili!

  VastaaPoista
 5. Anttu my hero onnistut aina esittelemään just sellaisia tuotteita joita mie oon himoinnu ties kuinka kauan ;__; ♥
  Kiitoskiitoskiitos tästä postauksesta, palvon tota lautapeliä ja pitää vissiin ruveta palvomaan sinuakin tästä hyvästä jajaja tota siis =DD *sekosi näin lievästi sanottuna*

  Noh, jos jätetään fanikriiseily sivummalle, eli siis kyseinen peli on todellakin pitkään ollu miun unelma-oheistuote. Tällainen hieno esittely kuvineen päivineen, juuri mitä tarvitsinkin. Harmi tosiaan että se on niin kallis ja harvinainen, tosin olen itselleni luvannut että joskus kalastan tuon jostain - vaikka sitten vanhana mummelina viimeisillä eläkesäästöilläni =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, aivan mahtava kommentti ♥

   En voi sanoa muuta kuin ole hyvä ihmeessä, tykkään kovasti esitellä kuvia sellaisista tuotteista, joita ei ihan joka päivä pääse näkemään, joten miksen jakaisi niitä teidänkin kanssanne ^-^

   Ainahan sitä voi ruveta säästelemään, josko jokin kaunis päivä onni potkaisisi :D Olenkin yrittänyt tässä painottaa hyvin paljon, että minulla oli paljon onnea mukana, tiedän miten harvinaisia nämä ovat ja minulla sattui liikenemään rahaa kerrankin muuhunkin niin miksikäs ei.

   Poista