sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

GDW-figuurit (2. sarja)

Figuuripaketin myötä innostuin täydentämään GDW-figuurejani niin, että tilasin kaksi minulta puuttunutta figuuria Ginga.fi-kaupasta saadakseni kokoon myös täyden setin 1. sarjan figuja. Niitä odotellessa päätin jakaa mietteitäni näistä 2. sarjan figuureista.

________________________________________________________

 
Akatsuki Industrial on tosiaan tehnyt nämä figuurit ja ne on ilmeisesti tarkoitettu ostettavaksi näissä pienissä laatikoissa niin, että laatikosta tulee yksi kyljessä olevista hahmoista sattumanvaraisesti.

Toisessa sarjassa figuureja on kymmenen ja toisin kuin ensimmäiseen sarjaan, tähän ei kuulu salaista hahmoa.

P4, Blue, Kamakiri, Hougen, Sniper, Gin, Tesshin, John, Akame, George

Pistin merkille, että toisen sarjan figuurit tuntuvat olevan hieman eri materiaalia kuin ensimmäisen sarjan. Ainakin minusta figuurit ovat hieman jämäkämpiä, kun taas ensimmäisen sarjan figuurit ovat vähäsen joustavampaa materiaalia.

________________________________________________________
Sitten näitä omia mietteitä figuureista:

BLUE

Mielestäni yksi onnistuneimmista figuureista. 

Figuurin asento on todella upea ja maalaus onnistunut, tosin itseäni häiritsee hieman se, että värit ovat aivan liian samanlaiset kuin Ginillä. 

Olen myös hieman ihmeissäni siitä, miten niin pienessä roolissa olleesta hahmosta on tehty figuuri, kun figuureiksi olisi voitu laittaa myös joitakin isommissa rooleissa olleita hahmoja. 

2. sarja tuntuu suosivan lähinnä pahishahmoja.TESSHIN

Ehdottomasti tämä figuuri kuuluu kolmen parhaan joukkoon. Figuuri on aivan upeasti muotoiltu ja maalattu. Minusta on myös loistavaa, että Tesshinistä tehtiin figuuri, koska hän on sarjassa niin suuressa roolissa loppujen lopuksi. Harmillista on, että tämä figuuri taitaakin jäädä ainoaksi oheistuotteeksi kyseisestä hahmosta, mikäli mallikuvia ja gengoja ei lasketa.

GIN

Ginille on valittu ylväs, johtajamainen asento, joka sopii hänelle suhteellisen hyvin. Figuuri on muotoiltu ja maalattu kauniisti, mutta henkilökohtaisesti en pidä siitä, että hahmosta tehtiin näin sininen. Lisäksi Ginin värityksessä on virhe: valkoisen alueen poskilla pitäisi jatkua silmien kohdalle.SNIPER / MURDER S

Tämä figuuri on mielestäni ihan loistavasti tehty, jos ei oteta sitä seikkaa huomioon, että Sniperistä on tehty kokonaan musta eikä hahmolla ole enää niitä dobermannille ominaisia kuviointeja.

Metalliset osat on muotoiltu ja maalattu oikein nätisti ja pöksytkin ovat oikein hienot :)

Punainen kaulapanta ja silmä tulevat upeasti esiin tumman värityksen takia.
 
 P4 / KAIBUTSU

Pitänee myöntää, että tämä on kenties yksi kamalimmista GDW-figuureista ja varsinainen loukkaus itse hahmoa kohtaan. Kaibutsusta on tehty lähinnä vihertävän värinen ja arpisen rintakehän/kyljen sijaan figulla näyttää olevan Ditto lässähtäneenä kiinni ihoonsa.AKAME

Olen tavattoman iloinen, että Akamesta saatiin viimein figuuri ja olen myös hieman järkyttynyt siitä, että GNG-figuureissa oli Kurojaki, mutta ei sitten ollenkaan Akamea. 

Tässä figuurissa ei varsinaisesti ole mitään vikaa, hahmosta on tehty arvokkaan oloinen ja väritkin ovat tarpeeksi oikein.Kuitenkin yksi asia mikä minua on häirinnyt tosi paljon:
kulmakarvat, miksi? Kenellekään muulle figuurille ei piirretty kulmakarvoja. Ilmeisesti Akame halusi olla vähän rebel ja piirtää itse ne kajaalilla. JOHN

Johnista oltaisiin voitu mielestäni tehdä vähän hahmon luonnetta vastaava, nätisti posettava figuuri. Tuo Johnin figuuri kun näyttää maalaukseltaan hieman suttuiselta ja muutenkin siltä kuin hahmo olisi juuri noussut portaat ja läähättäisi kuolemaisillaan. Ei kaikista edustavin figuuri siis.


HOUGEN

Tämä figuuri on kaiken kaikkiaan suhteellisen hyvin tehty, pidän ylipäätään siitä miten nämä figuurit on pistetty eri kokoihin toisiinsa verrattuna ja Hougen on rodulleen ominaisesti suuri. Toisin kuin GNG-figuureissa kaikki figuurit olivat hyvin pitkälti saman kokoisia.

Yksi pettymys tässäkin figuurissa oli kuitenkin, tämä jämäkkyys.. Hougenille olisi ollut suotavaa tehdä myös luonteelleen uskollisempi figuuri, verratkaa esimerkiksi Akakabuto-figuuri, josta yritettiin selvästi tehdä pelottava. Hougenin figuuri on vain ilmeetön tyhjyyteen tuijottaja 8|


KAMAKIRI

En ole koskaan pitänyt itse hahmostakaan, yhdistän Kamakirin vähän turhan herkästi Pikku Kakkosen Ransuun :| Mutta hahmoon verrattuna figuuri on onnistunut eikä minulla ole siihen oikein mitään kommentoitavaa. Turkki on tehty mielettömän tarkasti ja värit on hoidettu hyvin.

GEORGE / JOUJI

Ei esiinny edes animessa, joten ihmettelen jälleen miksi tästä tehtiin figuuri. Hahmolla ei ole kuitenkaan hurjan suurta roolia sarjassakaan loppujen lopuksi toisin kuin sen veljellä.

Figuuri itse on tehty todella hyvin, jos sitä ei ruveta tuijottamaan lähempää, koska hahmon alaleuan raja on niin selvästi näkyvillä, että se muistuttaa vähän vatsastapuhujanukkea.


Kuten aina, tästäkin figuurisarjasta löytyy omat helmensä. Ylipäätään pidän siitä, että GDW-figuureissa tuotiin figuille enemmän asentoja, kun taas GNG-figuurit ovat hyvin pitkälti laitettu kaikki samaan asentoon.

Maalauksetkin ovat suurimmaksi osaksi todella onnistuneita, vaikka mätiäkin yksilöitä löytyy, kuten Johnin hieman epäsiistin näköinen väritys ja epäonnistuneet värivalinnat Kaibutsuun.

2 kommenttia:

 1. Hieno arvostelu! Toivottavasti laitat lopuistakin figuureista vielä kuvat.

  Sellainen virhe pitää kuitenkin korjata, että Akamella ei ole punaisia silmiä, vaan mustat/ruskeat. Akamen nimi tulee jonkin vuoren/paikan mukaan, vaikka se tarkoittaakin punasilmäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!

   Ah tosiaan, olen niin tottunut siihen, että fanarteihin piirretään herkästi punaiset silmät. Pitää tuo korjata. Laittelen myös lopuista figuista kuvaa vielä myöhemmin.

   Poista