maanantai 4. maaliskuuta 2013

Sankaritarinoita 2

Manga ilmestyikin oikein muikeasti etuajassa~


Tällä kertaa suomimangassa on hieman violetimpaan taipuva kansi (tai sitten skannerini ryssi taas jotain, huomaattehan miten hienosti se leikkasi kuvan)

Ilahduin suuresti mangan paksuudesta, mukavaa myös, että Ganin-tarina oli saatu mukaan mangaan. Japaniversiossa sitä ei olekaan kuin vasta uusimmassa REMIXissä.
Käännöstyö oli suhteellisen onnistunutta, yksi asia kuitenkin kiinnitti huomioni. Näköjään pari puhekuplaa oli unohtunut.


Sitten kuitenkin itse mangan sisältöön.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Karadaki Tomon
Karadaki Tomon oli.. no erilainen tarina. Pidin siitä kuinka se vain hieman sivusi GNG:tä ja toinen päähenkilöistä on ollut tarinan sivuhenkilönä taistelemassa Akakabutoa vastaan. Tarinassa Tomon on vanha, kunnioituksensa ansainnut koira, joka yrittää hyvin pitkälti koko tarinan ajan takoa järkeä päähän Toshi-nimiselle idiootille.
Minua huvitti muuten Tomon jotakuinkin silmiä pyörittelevä asenne nuoriin koiriin, tuli ihan tämä vanha kunnon "nykyajan nuoret"-asenne mieleen. Toshi muistuttaa hyvin paljon juuri tälläisiä tulevaisuuden toivoja, jotka eivät kunnioita ketään tai mitään ja joita esiintyy ihmistenkin keskuudessa.
Koomista muuten, pakko mainita, että kun kuvaluin tämän sarjakuvan ensimmäistä kertaa japaniksi niin jostakin syystä luulin, että tämä sarjakuva kertoo näistä kahdesta:
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Benizakura
Kaiken kaikkiaan pidin kovasti Benizakuran menneisyydestä kertovasta tarinasta, mutta yksi asia häiritsi minua siinä hyvin paljon; eikö Takahashi ole keksinyt MITÄÄN MUUTA keinoa lähestyä Benizakuran menneisyyttä kuin käyttää uudelleen jo Kaiveljesten tarinassa käytettyä ideaa siitä, että kuoleva hahmo alkaa muistella menneitä?
Oh well, ei anneta tämän häiritä. 
Sen lisäksi piti jälleen käyttää RIKI-mangassakin nähtyä "heikoimmasta tulee vahvin"-ideaa, mutta onneksi Benizakuran tapauksessa tarina ei mennyt ihan niin yksinkertaisesti vaan alussa kuvattiin myös sitä miten Benizakura nousi veljeään vastaan ja taisteli tiensä huipulle.
 
Pidin muuten kovasti siitä, kun Takahashi kertoi ettei ollut saanut "kirsikankukka verilammikko"-juttuaan omasta mielestään toimimaan GNG-mangassa ja oli viimeinkin tyytyväinen päästessään tekemään sen uudestaan paremmin. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 Ginga Retsuden Ganin

Jos tässä sarjakuvassa oli mitään hyvää niin viimeinkin sain tietää mitä tässä tapahtui ja mikä on "ganin".

Jo Shin Gaiden Remixiä lukiessani petyin siihen, miten lyhyt tämä tarina oli ja no.. ei suomennoskaan sitä kamalasti pelastanut. Olen silti iloinen, että saimme tämänkin tarinan suomeksi.

Luulen, että ihmiset, jotka ovat kiinnostuneet samurai-aiheesta saattaisivat pitää hieman enemmän tästä tarinasta, mutta muuten tämä oli hinnä.. no.. tylsä, vaikka kertoikin hieman igojen ja kogien historiasta.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tähän loppuun vielä sellainen ilouutinen, että sain Shin Gaiden 2:sen lisäksi hankittua viimein jotakin pientä lisäystä kokoelmaani ja esittelenkin varmaan tuotteen myöhemmin, kun se saapuu postissa. Saattaa olla, että tilaan vielä jotakin muutakin.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti