torstai 28. helmikuuta 2013

GDW-animen koskettavimmat kohtaukset

Ennen varsinaista asiaa pitänee juhlistaa sitä, että Hopeatiikerin Facebook-sivu sai tänään täyteen 30 tykkääjää!

 Edes Daisuken isä ei uskonut moisen olevan mahdollista

________________________________________________

Sitten itse asiaan. GNG-animen koskettavimpien kohtausten jälkeen mennään helpoimman kautta ja siirrytään GDW-animen pariin. GDW-mangasta ei kuitenkaan kenties ole tulossa samanlaista kirjoitusta, koska mangan suomentaminen on vielä kesken enkä ehkä pysty kaikkia edes ostamaan. Jää nähtäväksi.

No, GDW-animessapa ei hirveästi koskettavia kohtauksia ollut.. tai minuun eivät ainakaan kaikki uponneet. 

Sakuran kuolema


Luonnollisesti Sakuran kuolemasta oli tehty surullinen, mutta minusta on melko tympeää ettei Sakuraa muistella animessa enää pahemmin tuon jälkeen. Mitä nyt silloin, kun Gin ja muut etsivät tuota. Mangassa Sakuraa muistetaan paljon enemmän. Kohtauksen tekee kuitenkin koskettavaksi se, että Weedin huolenpidosta huolimatta tämän äiti kuolee Weedin ollessa vielä hyvin nuori.

Onko kukaan muu muuten miettinyt, että ehkä Weedistä tuli sellainen "pehmo" sen takia, että se vietti paljon kauemmin aikaa äitinsä hoivissa kuin Gin, joka napattiin jo pentuna koulutukseen?

Johnin kuolema


Koskettava sekä animessa, että mangassa ja myös huomattavan raaka, mutta olen hyvin iloinen siitä, että John lähti luonteelleen ominaisella tavalla, taistellen viimeiseen asti. Muistan, kun katsoin tämän kohtauksen ensimmäisen kerran niin harmittihan se, että yksi vanhoista GNG-hahmoista kuoli. Smithin kuolemaan ei paljoa perehdytty, se vain oli ja meni.

Terun isän kuolema


On ihan ahterista, mangassa se vaikuttaa paljon raaemmalta ja liikuttavammalta. Olen monta kertaa melkein nauranut ääneen Terun isän rääkymiselle, kun se kuulostaa ennen hyökkäystään ihan idiootilta. Liikuttavan tästä kohtauksesta kuitenkin tekee se, että Terun isä yrittää pyytää anteeksi viimeiseen asti ja Teru viskataan lopulta isänsä luokse.

Vain yksi jää eloon


Shiguren pakeneminen Torahampaalta on ehkä yksi lempikohtauksistani. Rakastan näiden kai-koirien sisua ja sitä miten he päättävät taistella viimeiseen hengenvetoon, kunhan yksi edes pääsee viemään viestin Mutsuun. Mangassa käy vielä enemmän sääliksi Shigurea, joka on aivan uupunut matkasta ja varmasti surullinen, kun tietää olevansa ainoa henkiin jäänyt.

Genban kuolema


Ehdottomasti yksi lempikohtauksistani. Hougen on muutenkin tähän asti ainoa pääpahis, jolla kerrotaan olevan jokin heikkous ja näytetään omaavan tunteita veljeään kohtaan. Tämän kohtauksen koskettavuus piilee ihan yksinkertaisesti siinä, että Hougen joutuu tappamaan veljensä omin hampain ja selvästi suree tekoaan.

Jeromen kuolema


Vaikka mangassahan Jerome ei kuole..

Kohtaus, jossa Jerome ilmeisesti hukkuu pelastaakseen Weedin hengen. Mielestäni sopii hyvin koskettavimpien kohtausten joukkoon, koska Weedin herätessä tämä tajuaa Jeromen pelastaneen henkensä ja alkaa surea. Muutenkin näiden kahden välinen suhde on mielenkiintoista katsottavaa aina siitä lähtien, kun Weed hätää Jeromen pois ja siitä huolimatta Jerome on aina vain uskollinen Weedille loppuun asti.

9 kommenttia:

 1. Todella hyvin oot tehny tän esittelyn. Kivaa luettavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta kiitoksia ^^ Mukava kuulla, että miellytti.

   Poista
 2. Aivan loistava tuo postauksen ensimmäinen kuva! =DD

  Tuli muuten taas mieleen hieno teoriani siitä miten Jerome ei ehkä kuole animessakaan. Joskaan en tätä ole hirveästi mainostanut syystä että en ole katsonut GDW-animea varmaan vuoteen, joten en ole ihan varma toimiiko teoriani. Noh, kokeillaan kuitenkin.
  Mangassahan Jero palaa Hougenin kuoltua takaisin jokiretkensä jälkeen. Anime taas loppuu Hougenin kuolemaan, mutta muistaakseni sitä ennen Jeromea etsimään lähteneet koirat kertovat etteivät löytäneet mitään - eivät siis myöskään ruumista. Weed on näkevinään Jeromen niityllä animen lopussa, mutta toisaalta se saattoi vain nähdä harhoja. Näin ollen, jos animea olisi jatkettu pidemmälle, Jero olisi saattanutkin tulla takaisin. Missään vaiheessa ei ainakaan tietääkseni todisteta sen olevan kuollut ja kuopattu. Onkohan kukaan muu miettinyt tätä ikinä? =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahihi, kiitos~

   Itse olen hyvin pitkälti uskonut juuri tämän animen niitty-kohtauksen takia, että Jerome kuolisi animessa, koska Weed näki sellaisen hieman läpikuultavan hahmon joka muistutti siitä kohtauksesta, kun kuolleet Oun soturit ilmestyivät hänen vierelleen. Tosin nämä hahmot olivat vihreitä o_O

   En siis varmaksi mene minäkään sanomaan, mutta tälläinen kuva on usealle tullut. Harmi vain kun anime on jätetty kesken niin tyhmään kohtaan.

   Poista
  2. Ehkä se väri onkin joku vihje siitä ettei niitty-Jerome olekaan ömm haamu :O *taas uusi lisä teoriaani, kiitos*

   Totta, just toi ku asioista jää epäselväks, arrgh ._.

   Poista
  3. Vou loistava teoria, ja toivoinkin jotai tälläistä, uskon tähän, koska en halua että Jerome kuolee ; ; Mutta vielä enemmän olisin halunnut pitää Benin ja Johnin elossa....

   Poista
 3. Tosi kiva postaus oli! Tykkään siitä "tyylistä" millä kirjotat, ettet kirjota vaan että "joo se oli koskettava ku se delas, joo että nii, sitte seuraavaan.." :) Ja siis, itte alan siitä tyhmän kuulosesta rääynnästä huolimatta AINA itkemään siinä kun Terun isä kuolee ja siinä, kun John kuolee... Ja monien ihmettelynaihe: Itken sillon shin gaidenissa, kun on se kain veljesten tarina, siinä lopussa... Ja sinuahan kiinnostaa tämä hieno pälätys o.o Mutta siis, toivotaan, että saat joskus kaikki Weedo-mangat ja niistäkin tulisi tämmöinen koskettavimmista kohtauksista, vaikka useampi vuosi siihen saattaa mennä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään pohdiskella asioita, mutta toisaalta taas en jaksa lukea pitkiä tekstejä itsekään :D

   Ja tottahan toki nämä ovat vain minun mielipiteitäni. En ole muutenkaan kovin GDW-animen ystävä, mutta onhan siinäkin omat hetkensä.

   Ja siis rakastan itsekin Shin Gaidenissa tuota veljesten tarinaa ^^

   Tämä kommentti oli itseasiassa tosi mukava, ei haittaa yhtään "höpötyksesi", näitä on kiva lukea.

   Poista
 4. Mä rakastuin tähän sun blogiis nyt kun löysin tämän!
  Tosi hyviä postauksia! :)

  VastaaPoista