sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

HOPEANUOLI VHS-julkaisu

Kuulun siihen joukkoon, joka on nähnyt Hopsu-videot kaseteilta. Virallisia kasetteja en koskaan omistanut lapsena, ne nauhoitettiin minulle ja nämä nauhoitetut videot olivat suurin aarteeni.

Läpinäkyvään videokoteloon leikkasin jostain Hopeanuoli.comista tulostamiani Hopeanuolen kuvia ja liimasin ne siihen. Olin varmaan ala-asteella silloin.

Sittemmin noita kasetteja on tullut vastaan kirppareilla, yleensä 50 sentistä ylöspäin, niitä ei ole hinnalla pilattu. Kenties yleisimpiä ovat nämä viimeisimmän julkaisun VHS-kasetit, joissa on oranssi selkäpuoli.


Itse onnistuin aivan äskettäin löytämään täyden VHS-julkaisun, mikä on melko harvinaista siitä huolimatta, että nämä kasetit eivät ole kovin arvokkaita. Siitä huolimatta niitä myydään enemmän yksittäin kuin kokonaisina julkaisuina.

Nämä VHS-kasetit löytyivät Huuto.netistä ja niiden myyjä tiesikin jo jonkin verran niiden harvinaisuudesta. Sain ne kuitenkin omasta mielestäni halvalla, 11 eurolla. Hintaan olisi tullut vielä erikseen postikulut, jos kasetit olisi postitettu minulle, mutta huomasinkin onnekseni, että myyjä asui samassa kaupungissa ja minun onnistui noutaa ne.


Ettei tämä postaus menisi ihan kokonaan tavaransaanti-hehkuttamiseksi haluan myös kertoa teille hieman tästä video-julkaisusta ja suomidubista muutenkin.

Kuvissa näkyvä VHS-julkaisu on viimeisin Hopeanuolesta Suomessa tehty julkaisu vuonna 1996, siis 17 vuotta sitten. Julkaisijana on toiminut Future Film, sama kuin Weedissäkin myöhemmin.

Hopeanuoli VHS:ien takakannen teksti on huvittanut jo kauan ja yhä enemmän nyt, kun tiedetään miten asiat oikeasti ovat. Takakannessa Hopeanuolen kerrotaan muunmuassa seikkailevan Alaskassa, ystävänään Dai-Suki ja vihollisenaan Akaka Booto (tai Akaka-Booto).

Hopeanuolta aikanaan dubbasi Golden Voice Oy, dubbaus ei ollut ehkä paras mahdollinen (päihittää silti Agapion). Dubbaajia oli ilmeisesti vain neljä.

Pertti Nieminen
Hopeanuoli, Daisuke, Moss, sekä vaihtelevasti joissakin rooleissa myös Riki, Ben, Daisuken isä, Hidetoshi

Ulla Ollikainen
Kertoja, sivurooleja, sekä vaihtelevasti Cross

Päivi Sorsa
Fuji, Terry, Daisuken äiti, Kertoja (2. kasetilla), sekä vaihtelevasti Cross

Erkki Murto
Sniper, John, Gohē Takeda, sekä vaihtelevasti Daisuken isä, Ben, Hidetoshi

( Tiedot Hopeanuoli Wikistä )
 

Tiesittekös muuten, että Hopeanuolta ääninäytellyt Pertti Nieminen kuoli vuonna 2007 melko traagisesti teatterin lavalle kesken esityksen? Jutusta voi lukea täältä.


6 kommenttia:

 1. Pyhpah. Kyllä tuo GNG suomidubbi voittaa nykyajan duppaukset. Vaikka nykyään dubeissa ei niin virheitä näytä olevan, niin ääninäyttelijät ovat kyllä surkeimpia ikinä. Ennen sentään osattiin valita hyvät ääninäyttelijät!

  VastaaPoista
 2. Onko sulla niitä ensimmäisiä 1989 kasetteja, ovatko miten harvinaisia? Omasta hyllystä löytyy ne ja niitä tuli silloin lapsena katseltuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei löydy noita ensimmäisiä, mutta tiedän mitä tarkoitat. Ne on VHS-julkaisuista ne harvinaisimmat, itseasiassa nämä minun omistamani tuoreimmat 1996-vuoden näyttänee olevan ne yleisimmät, joita näkee myynnissä edelleen.

   Kokonaisena julkaisuna ne ovat arvokkaimmillaan, eli kaikki 4 kasettia, mielellään vielä toimivina. Keräilijät saattavat edelleen olla kiinnostuneita, mutta kysyntää oletettavastikin vähän latistaa se, että VHS-soittimia ei enää nykyään juuri kenelläkään ole. Itsellänikin VHS-kasetit ovat hyllyssä lähinnä nostalgiasyistä eivätkä käytössä.

   Poista
 3. minä ostin aikas harvinaisen Hopeanuoli 2 VHS:n,joka oli Future Filmin ja siinä oli juuri tuo kuva,mikä on sinunkin kasetissa.mutta takakannessa Daisuki lukee että Dai-suki.löyty kirpparilta,arvaa repesinkö iskän kaa kun kasetissa luki:PIIRRETTY FILMISENSAATIO JAHTIKOIRASTA HOPEANUOLI?

  VastaaPoista
 4. Omana aikanani tietty halusin nuo leikatut versiot itselleni DVD:inä, ja pikkuisen petyin, kun luulin, että sellainen on saatavana DVD-boksina, mielessäni oli kuitenkin, jos DVD:t olisi julkaistu neljässä osassa kuten kasetitkin aikoinaan, ja hykerrytti ajatus, jos kannet vielä mukailisi jonkun julkaisun kansia. Ai että mikä aarre löytyikään eräältä nettikirpputorilta, kun joku möi neljän DVD:n setin Hopeanuolta, kannet vielä vuoden 1996 kansia mukaillen! Lopullisesti meinasin lennähtää nojatuolilta DVD:itä katsellessa, kun mukana oli vielä lopputunnari "Tomorow", jota alunperin ei leikatuista versioista löydy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, oli aivan ihanaa saada nämä myös DVD:lle! Itseasiassa leikattu suomidubbiversio on toki myös boksina, mutta sitä peltiboksia tulee vain harvemmin vastaan. Oli kyllä itsekin pakko aikoinaan hommata nostalgiafiiliksissä nämä vanhat nostalgiset kannet omaavat 4 DVD:tä!

   Poista