lauantai 24. helmikuuta 2024

GNG-värityskirja (Seika Note)

 


Haa, pitkästä aikaa vähän harvinaisempi herkku esiteltäväksi! Tämä oli noin vuoden sisään toinen kerta, kun lähdin huutamaan kyseistä väritys- ja puuhakirjaa hävittyäni ensimmäisen huutokaupan täpärästi. Värityskirjassa on selvästi huomattavissa erilaista kulumaa, tahroja ja kellastumaa vuosien myötä, mutta siinä ei oikeastaan ollut muuten vikoja. Ei repeytymiä tai valmiiksi väritettyjä tai tuhrittuja sivuja.

Hinnaksi tuli huutokaupan myötä lopulta 25 000 jeniä eli ~155 euroa + muut maksut siihen päälle. Kuntoon nähden se oli aikalailla korkeimmilla kipurajoilla miten paljon olin valmis budjetoimaan, mutta mielestäni viime kerralla vähän enemmän tahrittu yksilö meni hyvin samoissa hinnoissa.

Tämä on tosiaan toinen ja yleisemmin myynnissä näkyvä yksilö puuhakirjoista, toisen sisältöä en ole koskaan nähnyt eikä sitä näy pahemmin myynnissä koskaan. Yhden ainoan kuvan olen onnistunut bongaamaan koko tuotteen olemassaolosta:

Tutkailin hieman kansissa näkyvää mainintaa valmistajasta ja melko pian löysinkin maininnan yrityksestä nimeltä Seika Note. En perehtynyt sen tarkemmin onko kyseinen yritys edelleen toiminnassa, mutta se on ollut yksi isoimmista anime-aiheisten kirjoitustarvikkeiden ja kirjojen valmistajista. Heidän valikoimissaan oli vastaavien värityskirjojen lisäksi myös mm. kortteja ja hiljattain Yamato-postauksessa mainitsemiani liikuteltavia palapelejä, joten epäilen, että se on saattanut olla myös Seika Noten käsialaa. Alla esimerkki Seikan valmistamasta palapelistä.


Värityskirjassa käytetyn logon perusteella selvisi myös, että värityskirja on todennäköisin peräisin 90-luvulta. Aika monet silmään osuneet vintageksi merkityt Seika Noten tuotteet olivat niiltä ajoilta eivätkä suinkaan 80-luvulta eli Gingan tavoin monien animesarjojen kulta-aika on jatkunut mukavan pitkälle!

Tosin japanilainen fani kommentoi postaukseeni:
"Seika notebooks starting with CN-4610 were released in 1986." Eli koodin puolesta tämän oletettaisiin olevan vuodelta 1986.

Sellainen pieni tietopaketti valmistajasta! Ja sitten siihen sisältöön, tottahan toki.

Vaikka puhun tuotteesta väritys- ja puuhakirjana, on siinä kattavin paino selvästi värityskuvilla, joita on mukavan laaja skaala erilaisista hahmoista ja kohtauksista. Lisäksi etu- ja takakannen sisäpuolella on lyriikat tunnuskappaleisiin. Takakannen sisäpuolella oli jopa lisenssiteksti musiikin käyttöön.

Muutoin kuvien ohessa on lyhyitä lauseita, jotka lähinnä esittelevät hahmon lyhyesti. Värityskuvat eivät olet ehkä laadukkaimmasta päästä, mutta niissä on kivan yhdenmukainen tyyli, joka mukailee tunnistettavasti animen tyyliä.
Tehtäväosuuksia on vain ihan muutama tyylillä "mikä hahmo kuvassa on piilossa" tai "etsi reitti labyrintin läpi". Hahmoista on valittu tosi kivasti laajempi skaala vähän erilaisia, vaikka pääpaino selvästi meneekin Giniin - onhan se tarinan päähenkilö. Sivuilla  vilisee kuitenkin jonkin verran karhuja ja ihmisiäkin.1 kommentti:

  1. Ihanan köpösiä osa noista piirroksista, etenkin jälkimmäinen Akakabuto :D Tän kannessa lukeekin tuossa alhaalla jotain lauluista, toisen kirjan 'rakugaki' viittaa jonkinasteisiin piirroksiin.

    VastaaPoista

Kommenttien tarkistus päällä spämmiviestien vuoksi.