sunnuntai 18. helmikuuta 2024

Weekly Manga Goraku [2/2, 2024] (Ginga Densetsu: Requiem)

 


Uusin sarja lähti pyörimään tässä kuussa ja sen puhutaan olevan Ginga-sarjan viimeinen osuus. Niin tosin ennusteltiin jo The Last Warsin kohdalla, joten todellisuus jää nähtäväksi. Tosin Takahashilla alkaa jo olla ikääkin rutkasti, joten en toisaalta yllättyisi, jos asian laita todella on näin.

Sarja alkoi Ginga Nagareboshi Ginistä (tutummin Hopeanuoli, 1983) eli ollaan juhlittu jo kunniakasta 40 vuoden taivalta!

Ensimmäisen luvun sisältävä Goraku-lehtinen päätyi Japanista käsiini tällä viikolla, joten pääsin viimein kurkistamaan miltä sarja vaikuttaa alkutekijöissään.

Luonnollisesti blogiteksti sisältää spoilereita sarjasta!


Kurotoralta on ilmeisesti unohtunut maksaa ruutumaksu tähän sarjaan :(Lyhikäisyydessään ensimmäinen luku kertoo Oussa vallitsevasta helleaallosta, jonka takia vanhemmat koirat, erityisesti Gin, alkavat olla kovilla.


Ihmisillä taas on omat murheensa menetetyn karjan kanssa ja syyllinenkin selviää pian...


Vaikuttaisi siis, että tämä sarja saattaa palata alkulähteilleen ja karhuista saattaa tulla jälleen yhteinen vihollinen? Toisaalta tämä tuntuisi hyvin luontevalta ja tavallaan myös turvalliselta vaihtoehdolta, ottaen huomioon kaiken omituisuuden, jota välissä on tapahtunut (Noah, katson sinua syyllistävästi).Gin puolestaan saatetaan Daisuken luokse, josta sen ilmeisesti olisi tarkoitus palata lauman luokse voidessaan paremmin. Joskin muut koirat tuntuvat vihjovan ettei sen olisi häpeä jäädä omistajansa luokse. Kurkkailin ohessa tosiaan fanikäännöstä sivuille.

Daisuken ja Ginin jälleennäkemisessä on jotain aivan mielettömän nostalgista ja koskettavaa. Toivoisin näkeväni enemmänkin kaksikon välistä kanssakäymistä.

4 kommenttia:

 1. Jos tässä karhuja rupee ilmaantumaan, kai Chibi palaa, eikä eritoten unohdeta sitä seikkaa, miten Chibi piti Siriusta ystävänään, kun Orion halusi karhuilta nirrin pois.

  Takahashi tuskin tapattaa Giniä, vaikka Ginillä on oikeastikin koiraksi ikää. Mutta Ginin kuolema saattaisi ola "luonteva" päätös sarjalle, jos tämä nyt kuolisi vanhuuteen. Taistelussa tietenkin Ginin kluolema olisi aivan toista, esimerkiksi puolustaessa vaikkapa Weediä taio tämän pentuja. Toivottavasti sarja saa nyt sarvoisensa päätöksensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, totta! Chibi on kuitenkin ollut aika hyvissä väleissä Oun lauman kanssa, joten olisi kyllä hienoa, jos se otettaisiin huomioon.

   Tavallaan toivoisin, että Gin menisi tosiaan vanhuuteen tai puolustaessaan jotain itselleen rakasta. Hyväksyisin mainitsemiesi lisäksi myös Daisuken puolustamisen. Ja pidän hurjasti peukkuja, että tämä viimeinen sarja olisi nyt edes jotakuinkin ok tarinaltaan. Kestän jopa kliseet, kunhan ei tule enempää avaruusmatoja.

   Poista
  2. No joo, GDN oli kyllä mielestäni floppi Sci-fi -käänteen takia. Onhan Gingassa fantasiaelementtejä hyökkäysten taholta, muta ne esitetään niin luontevasti, ettei hyökkäysten aitoitta oikeassa elämässä mieti (Battougaan kun ei tarvita sen ihmeellisempää kuin kyky pyöriä kuin sirkkeli), mutta avaruusmadot meni överiksi, varsinkin kun ainakin Sirius nousi kuolleista ja se Wanwan...

   Poista
 2. Aivan ihanaa kun tulee parempi sarja kun noah
  (Ei sentään mitään ennustus juttuja) toivoisin perjatteessa että Gin Menehtyisi Vaikka tällein.
  Daisuke ja Gin olisivat matkalla oun vuorille muiden koirien luo Daisuke sanoo hyvästi ja lähtee. Gin kävelee muiden koirien luokse mutta yhtäkkiä kuulee Daisuken huutoa ja juoksee apuun. Muut koirat tulevat ja näkevät Ginin taistelevan karhua vastaan ja menehtyy

  VastaaPoista

Kommenttien tarkistus päällä spämmiviestien vuoksi.