keskiviikko 6. lokakuuta 2021

SOUL OF SOFT VINYL MANGA SERIES 006 GINGA (K PRODUCTIONS CO.,LTD)

 


Voi pojat, mistähän tämän kanssa edes aloittaisi. Kyseessä on K Productionsin valmistama Gin-figuuri, joka putkahti yllättäen myyntiin 31.8.2021. Siitä valmistettiin rajoitettu 150 kappaleen painos ja kyseinen figuuri on yhä tämän postauksen julkaisun hetkellä myynnissä valmistajan sivuilla.


Figuuri kulkee nimellä sofubi, joka on yleinen termi pehmeästä vinyylistä valmistetuille leluille. Verrattuna REDSHARKin valmistamiin sofubeihin, tämä figuuri on kuitenkin selvästi kovempaa materiaalia. Figuuri seisoo tukevasti jaloillaan ja sen raajat, pää ja ilmeisesti häntäkin (en uskaltanut liikutella sitä yhtä paljon kuin muita osia) ovat liikuteltavissa eri asentoihin. 

Figuuri on korkeudeltaan 15cm, valmistettu Japanissa ja sen hinta on 4950 Thaimaan bahtia eli noin 150 dollaria tai hieman päälle 126 euroa. Tilasin sen suoraan K Productionilta, jolloin hinta postikuluineen oli melkein 200 euroa ja Suomen päässä siitä joutui maksamaan vielä tullit/verot, joiden jälkeen hinta oli melkein 250 euroa kaiken kaikkiaan... eli ei todellakaan edullisimmasta päästä.

Ymmärsin kyllä, että hintaan vaikuttaa pieni painos ja figuurin koko - se on suurin koskaan Gingasta valmistettu figuuri tähän mennessä - mutta se ei tarkoita etteikö se olisi kirpaissut lompakossa isosti, koska siihen meni aikalailla kaikki säästöni. Harkitsin itseasiassa, että tämä figuuri jää hankkimatta sen kovan hinnan vuoksi, mutta mitä enemmän näin siitä kuvia ja tajusin miten suuri se oikeasti on ja miten sen saa eri asentoihin... murtumakohtani oli se, kun näin lopulta unta siitä, että sain tämän figuurin vahingossa FaNeMan paketissa. Se oli unessani muuten paljon pienempi, joten yllätyin sen koosta, kun sain sen oikeasti viimein postissa. Kuvista oli tosi vaikeaa sanoa, miten iso se oikeasti onkaan!


Yllä olevassa kuvassa näkyy figuurin koko verrattuna Bandain ja REDSHARKin figuureihin.
Se, mitä rakastan ylivoimaisesti eniten tässä figuurissa on varmastikin se, miten se näyttää kaikista eniten nostalgiselta GNG-sarjan Giniltä. Figuuri on toteutettu tosi hyvin anatomiaa ja ulkonäköä myöten, kaikista tähän asti julkaistuista Gin-figuureista se muistuttaa ehdottomasti eniten alkuperäistä esikuvaansa, vaikka rakastankin vanhoja Bandain figuureja.

Siitä huolimatta, että se oli aivan tuhottoman kallis, on vaikea sanoa etteikö se olisi hintansa arvoinen. Sofubissa on paljon kivoja yksityiskohtia, jotka olivat mieleeni. Siinä on leikitelty pienillä kaiverruksilla ja muotoiluilla, joka tuo esiin mm. turkin tuntua, rintalihakset, lapaluut ja muita tyylille ominaisia piirteitä. Väritys on ehkä hieman tumma omaan makuuni, mutta ei häiritsevän paljoa.

Arvet ovat ehkä ainoa ominaisuus, joka on häirinnyt itseäni hieman heti ensimmäiset kuvat nähtyäni, koska ne ei eivät oikein erotu edukseen figuurista. En ole tosin varma miten niitä olisi voinut parantaa? Eri värillä tai paksuntamalla? Myös korvat ovat hiukan verran liian kapeat omaan makuuni.
Olen keräillyt vuosia ja kokoelmassani on paljon upeita yksilöitä, mutta tämä Gin sofubi meni ehdottomasti kärkeen. En yksinkertaisesti muista, milloin olisin ollut jostakin tuotteesta näin haltioissani, että haluaisin vain hypettää sitä jatkuvasti!

6 kommenttia:

 1. Tosi suloinen figuuri! Hieman kuitenkin häiritsee että Ginillä on tuollainen hieman järkyttynyt/pelokas/kauhistunut ilme koko ajan, vaikka se omalta osaltaan tekeekin siitä hyvin suloisen. Anatomiassa on myös omaan silmääni jotain häikkää, vaikka en oikein osaa sanoa että mitä. Ehkä Gin on liian etupainotteinen ja lyhyt vartaloltaan? Jollain tavalla näyttää vähän tönköltä. Lisäksi hieman sääli ettei figuurilla ole anturoita, kun sen saa laitettua esim istumaan, jolloin anturat näkyisi söpösti. Joka tapauksessa kokonaisuudessaan onnistunut figuuri ja yllättän iso.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Itselle osuu ehkä ilme myös vähän silmään, en tiedä pitäisikö sen olla neutraali suu raollaan oleva, mutta se kieltämättä näyttää vähän järkyttyneeltä. Anturoiden puuttuminen oli itsellekin vähän sääli, mutta ei mitään ylitsepääsemätöntä! Ne saisi kuitenkin kivasti näkymään eri asennoissa, mutta ehkä niille ei ollut tarvetta, jos figuuri suurimmaksi osaksi asetetaan seisomaan... olisivat silti olleet kiva pieni lisä! Taidat olla oikeassa myös anatomian suhteen, varsinkin keskiruumis voisi ehkä olla pidempikin, mutta etupainotteisuus toisaalta tulee vähän ehkä Takahashin piirtotyylistä, koska rintalihaksia korostetaan niin paljon yms. Toisaalta, koska olettaisin tämän kuvastavan Giniä nuorempana, se ei osu omaan silmään niin paljon, kun ajattelee hahmon olevan vielä vähän kitukasvuinen.

   Poista
  2. Luimussa olevat korvat on isoin syy, miksi ilme näyttää järkyttyneeltä. Jos korvat olisivat normaalissa pystyasennossa, olisi ilme neutraalimpi. Ihmetyttää kyllä jonkin verran miksi figuurille on tehty luimussa olevat korvat.

   Poista
  3. Jep! Toisaalta hyvin mahdollista, että tässä on käytetty mallina jotain kuvaa Ginistä, jossa korvat on olleet luimussa. Ilmeestä olisi tosiaan voinut saada neutraalimman pystyillä korvilla.

   Poista
 2. Figuureita tehtiin 150 kpl, mikä sinun figuurisi numero on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 097/150 on minun!

   Olen todennut, että näitä ei ilmeisesti lähetetä numerojärjestyksessä. Yksi tuttuni tilasi omansa ennen minua ja hänellä oli figuurin numerona 147/150.

   Poista