Oikeasti.
Vaikka siltä ei välillä vaikutakaan.
Juttu ei varsinaisesti ole niin, että kiinnostus Gingaan olisi jotenkin lopahtanut vaan yksinkertaisesti ei ole ollut ideoita tai motivaatiota mistä kirjoittaa. Olen seurannut kuitenkin yhä aktiivisesti juuri tällä hetkellä suomennettavaa Orionia, sekä kytistellyt salamyhkäisesti uusia tuotteita, uusintapainoksia ja muuta kivaa sälää, jota on tullut vastaan. Piirtelen myös yhä silloin tällöin fanartia, kun siihen löytyy intoa sekä olen pohdiskellut etukäteen vähän joulukalenterin sisältöä. Sellaista perusjuttua siis. Työt ja muut projektit on toki painaneet päälle, mutta niinhän se on ettei bloggaamista kannata mitenkään väkisin pakottaa tai siihen menee täysin into.
The Last Warsin tiivistelmät ovat kummasti kadonneet netistä johonkin, missä on puolensa ja puolensa. Toisaalta on kiva ostaa uusia pokkareita, kun ei tiedä etukäteen kaikkea, mutta toisaalta olisi kiva seurata reaaliajassa uusia lukuja. En tiedä oliko tässä jokin juttu tekijänoikeuksian vai materiaali- ja käännöslähteen osalta. Saa vinkata kommenteissa, jos joku tietää vähän paremmin. Anyways, The Last Wars pääsi jälleen Gorakun kanteen ja kyseinen lehti sisältää jälleen suosikkiherkkujani eli värikuvia. Yleensä ostan nämä lehdet suoraan eBaysta japanilaisilta myyjiltä, mutta koska hintaeroa ei ollut juurikaan ja oli muitakin ostoksia Urumin suuntaan päätin napata sen samalla kertaa. Kyseinen lehti löytyy yhä Urumista täältä.
Tämän lisäksi lasinalusista otettiin uusintapainos~
Minulla oli aikanaan näitä lasinalusia isompi nippu, mutta jotenkin päätin etten tee niillä mitään ja hölmönä myin kaikki muut paitsi Merin. Hankin uusintapainoksen myötä pari takaisin kokoelmaan.
Näiden lisäksi Yukimizakelta tuli jonkin aikaa sitten uusia doujinsheja.
A Complete Anthology of GINGA on A4-kokoinen kokoelma japanilaisia lehtileikkeitä animeen liittyen. Tämä on oikeasti hyvin mielenkiintoista selattavaa, sillä hyvin monet näistä lehtileikkeistä eivät ole levinneet Japania kauemmas. Leikkeissä oli juttua pääosin animesta, mutta käsittääkseni myös ääninäyttelijöistä. Anime-kuvituksen lisäksi leikkeissä on käytetty paljon mallikuvista tuttua kuvitusta.
The Book of GINGA Nagareboshi Gin on puolestaan Mono-lehtisten kaltainen katalogi erilaisista GNG-mangan julkaisuista ja niiden kansikuvista.
Aivan ja viimeisenä: harkinnan jälkeen päätin kerätä kasaan sekä pienen, että ison 1. sarjan GNG-figuurisetin. Sain vihdoin ja viimein etsittyä minulta puuttuneen pienen Musashi-figuurin. Aika mahtavaa!
1. sarja: pienet figuurit
Manga Gorakujen ongelma on, että lehtiä aiemmin *köh laittomasti ja luvatta* nettiin laittanut taho ei ole lisännyt niitä pitkään aikaan. Liekö kyllästynyt tai jäänyt kiinni.
VastaaPoistaJees, jotain tälläistä vähän ajattelinkin.
PoistaKiva juttu, ettei blogi ole kuollut. :) Itseäni harmittaa, kun nykyään Ginga-fandomi on blogeja myöden hiljentynyt melkoisesti. Muutama vuosi sitten Ginga-blogit päivittyivät aktiivisesti, vaan ei enää...
VastaaPoistaEi kai Ginga vielä ole niin läpikäyty juttu? Kuulostaa siltä, että ihmiset ovat vielä kiinnostuneet Gingasta, mutta jostain syystä eivät netissä aktiivisesti keskustele aiheesta jne. Miksi näin? Ovatko monet fanit jo aikuistuneet niin, ettei aikaa ja intoa jää samalla tavalla netissä kirjoitteluun? Jos on työt, parisuhde, lapsia jne.
Itsekin kyllä myönnän, etten kovin aktiivinen ole. Toivoisin silti muutosta asiaan. Muutos lähtee toki itsestään, pitäisi jaksaa yrittää.
Toivottavasti Ginga-fandomi ei hiljene kokonaan.
Tähän loppuun voisin myös antaa ideoita, että mistä Ginga-blogeissa voisi kirjoittaa, ja että mistä aiheista voisi kenties olla keskusteltavaa (foorumeilla yms paikoissa). Näitä vinkkejä saa siis kuka tahansa hyödyntää. :)
Juttuideoita:
- Pohdintaa siitä, miksi Ginga-fandomi on hiljentynyt. Mitä asialle voisi tehdä? Mitä ajatuksia tämä herättää? Millainen on Ginga-fandomin tulevaisuus?
- Ginga-fandomin historia (niille, jotka siitä tietävät). Miten Ginga-fandomi on kehittynyt Suomessa? Milloin fandomi on kukoistanut eniten? Erilaisia muistoja vuosien takaa..
- Millainen Weed on hahmona animessa ja millainen mangassa? Miksi anime-Weed on niin ärsyttävä? Weedin asenteen/moraalin/luonteen vertaamista mangan ja animen välillä. Tätä voi pohtia myös Ginin ja vaikka Rikinkin kohdalla. Miten nämä karhukoirasuvun päähenkilöt on kuvattu mangassa ja animessa.
- Takahashin piirtotyylin kehittyminen/muuttuminen. Ajatuksia? Milloin Takahashin piirtotyyli on ollut parhaimmillaan?
- Ulkomaalainen fandomi ja fanit. Missä muualla kuin Suomessa fanitetaan Gingaa? Millaista fanitus on muissa maissa? Onko ulkomaalainen fandomi miten aktiivinen? Aktiivisempaa kenties kuin Suomessa, vaikkei mangaa saa omalla äidinkielellä? (ainakin eräs ulkomaalainen foorumi vaikuttaa olevan melko aktiivinen).
- Miten GNG:n hahmot ovat muuttuneet GDW:ssä. Millaisia hahmokehityksiä on ollut? Ketkä ovat muuttuneet eniten? Ovatko muutokset uskottavia? Mitkä syyt voivat olla muutosten takana?
- Millaisia ovat Ginga-sarjan isät ja äidit? Ovatko Ginga-hahmot hyviä vanhempia jälkeläisilleen? Entä millaisia sisaruussuhteet ovat?
Tuossa joitain ideoita. :)
Kiitos pitkästä kommentista ja ideoista!
PoistaTosiaan fandomi tuntuu vähän hiljenneen, aloin huomaamaan tätä jo Weedin suomentamisen loppuvaiheessa. Ihmisillä tuntuu kadonneen valitettavasti into keskustella asioista ja suurin osa keskusteluista ja fandomista tuntuu siirtyneen esim. foorumeilta ja blogeista helpompiin keskustelukanaviin, kuten sosiaaliseen mediaan. Varmasti myös koulut, työt, parisuhteet ja perheiden perustaminen ovat sellaisia asioita, jotka vaikuttavat.
Blogien kulta-aikana ideoita tuntui löytyvän, mutta ainakin omalla kohdallani alkoi jossakin vaiheessa tuntua siltä, että niitä oli väkisin väännettävä ideoista, jotka eivät oikeasti kiinnostaneet, jotta tekstiä tulisi aktiivisesti. Oikeastihan sellainen vain syö motivaatiota ja intoa bloggaamiseen. Harmillista oli myös bloggaamisen kulta-aikana esiintyvä melkein järjestelmällinen häiriköinti ja haukkuminen kommenteissa. Tästäkin tuli aika negatiivisia fiiliksiä välillä, kun olisi halunnut keskittyä itse bloggaamiseen eikä draamasotaan kommenteissa.
Mutta tosiaan, kiitoksia ehdotuksista! Pitäisi itsekin yrittää herättää keskustelua foorumeilla ym. ja kirjoitella aiheista jälleen enemmän. Ehkä se voisi vähän motivoida muitakin.
Tähän loppuun pari linkkiä mainitsemistasi aiheista, jotka on tullut jo omassa blogissani toteutettua (edes aihetta hipoen):
http://hopeatiikeri.blogspot.fi/2014/07/takahashin-tyyli.html
http://hopeatiikeri.blogspot.fi/2016/03/animaatioiden-isapoika-suhteet.html
http://hopeatiikeri.blogspot.fi/2016/05/vanhojen-fanien-muistelua-haastattelu.html
Jes, hyvä, että jaksat vielä kirjoittaa! Luen innolla. <3
VastaaPoistaKiitos, arvostan kovasti! ♥
PoistaMoni blogi on vain "lopahtanut", eikä kirjoittaja ole laittanut mitään tekstejä kuukausiin, mutta eipä ole laittanut mitään viitteitä siitä, onko kirjoittaja todella lopettanut blogin ylläpidon. Sen ymmärrän, että omaa elämää pitää olla, tuntuisi hassulta, jos blogin pitämisen laittaa ensimmäiselle sijalle, eihän sitä koko aikaa voi tuottaa tekstiä. Ideasammon tyhjyyden kumisemisen ymmärrän, kyllä mustakin välillä tuntuu, kun omia tarinoita kirjoittelen, että nyt ei suju. Olen siinä samaa mieltä, ettei tekstiä väkisin kannata tehdä, sen huomaa lukijatkin eikä se tunnu lukijastakaan mukavalta. Mutta laita, Anttu, joskus "elonmerkkiä" tänne blogiin, silloin kun on ideoita joita kirjoittaa. Moni suomenkielinenkin blogi on vain ilman mitään ilmoitusta "lopettanut" eli viimeisimmästä päivityksestä alkaa kulua niin pitkä aika, että jo epäilee, tokkopa kirjoittaja itsekään muistaa omaa blogiaan. Jos joskus siltä tuntuu, että blogi on tullut tiensä päähän, olisi kiva saada siitä ilmoitus: onhan Linnunradan sanomatkin laittanut ilmoitusta, kun sen aika nettimaailmassa oli täyttynyt.
VastaaPoistaNää kuvapostaukset GtLW:n pokkareista on aina mielenkiintoista luettavaa / katseltavaa, kivoja makupaloja sarjasta :) Saapahan joka kerta huokaisemaan "Toivottavasti suomennetaan Orionin jälkeen" :)
GtLW:n alettua ja ekojen lukujen valuessa nettiin, ajattelin, että se ei jatku kuin hetken, sitten tietoa saa vain murusina sieltä sun täältä, en olisi voinut edes kuvitella, että esimerkiksi Kaksoissolan blogissa pääsee ihan mukavasti seuraamaan. Tekijänoikeusjutut ymmärrän, siksi en ihmettele, jos ja kun lukuja ei saa melkein muualta kuin jos ostaa itse japaninkielisen pokkarin. Hyvä puoli on, että pysyypähän pieni jännitys yllä. Ja onhan tähän joka tapauksessa paremmin päässyt kiinni juoneltaan kuin GDWO:hon, josta ei muuta tiennyt kuin Weedin pentujen nimet ja että Ouussa on tapahtunut luonnonkatastrofi. Juonen kokonaisuudessaan sai tietää melkein vasta sitten, kun sarja oli jo päättynyt. Vaikka nyt GtLW:n juonen tietää nyt melko tarkkaan, se ei ole sammuttanut innostustani. Jos se vain suomennetaan, pokkarit kyllä päätyy kirjahyllyyni ja ne luetaan yhtä aktiivisesti kuin muitakin Ginga-pokkareita. Onhan se jännä muistella, miten ekan luvun päätteeksi jännäsi, osuiko karhu todellakin Weediin, miten muutenkin joillekin luvuille odotti malttamattomana jatkoa ja kivahan se on varmasti muistella, miten sarja jatkuikaan, eihän kaikkia yksityiskohtia voi muistaa :)
Kiitos kannustuksestasi ♥ Totta tuo, yritin aikoinaan itsekin pitää blogia väkisin aktiivisena useilla päivityksillä, mutta lopussa se meni vain siihen, että teksteistä puuttui juuri se kirjoittamisen ja fanittamisen ilo, josta blogi oli ylipäätään saanut alkunsa.
PoistaMukavaa kuulla, että GtLW:n kuvapostauksista on pidetty! Välillä mietin ovatko ne ihan turhia postauksia, mutta erityisesti nyt, kun kuvalliset tiivistelmät ovat menneet harvemmaksi niin on ollut mukavaa, että voin laittaa kuvia muillekin nähtäväksi.
Itsekin pidän kovasti peukkuja pystyssä, että myös Last Wars saadaan suomeksi :)